Hejhej

Vet verkligen inte vad jag skall blogga om, sjukt svårt. Får väll bli det vanliga typ om hur jag ska ridag idag.. Ska iaf rida ut med Ylva, Emma, frida och Disa, ? tror inte det var ngn mer. Lisafisa kan ju inte följa med för ragge ska ju bah tömköras och sånt:(
Ska klättra lite också, det behöver verkligen min häst, det stärker muskelaturen, spec rygg och bakben, men gör även hästen smidig och välbalanserad!

Jag var sjukt slarvig och inte putsade igår :O Måste göra det ordentligen idag! Försöker göra det varje dag (så ofta jag hinner) :) Då blir lädret mjukt och håller mycket längre. Mjukt läder är det bästa som fiiiinnnnsss :)


jag på Rose, lisa på mazarine
/ caroline

Saknade vän


Ponnyn som tog mitt hjärta med storstil!
Men en saga som slutade gott & heller ingen saga som var en dans på rosor utan blod svett och tårar.
Men hon hade ett hjärta av guld
r.i.p



kommentar

Anonym om fina bilder av klara:

Måste bara fråga en sak ((:
Nu har ju eran blogg blivit ganska stor (?)
märker ni det när ni är ute på tävlingar och så ? liksom kollar folka mkt ? o typ så här när massa mäniskor skickar bilder o så ? Får ni prestations ångest ?
Kul om ni båda gjorde ett inlägg om de

---------------------------------------------

Gud känns som alla lite "större" bloggar han redan skrivit inlägg om de här men men vad gör man inte för ens läsare ? ;)

Asså jag har aldrig haft prestations ångest eller liknande innan men jag har faktiskt fått det nu på det senaste, för när man är ute på tävlingar så brukar det vara ilfl någon/några som är där och granskar än från topp till tå.
Och tyvär finns det alltid någon som står o håller tummarna för att det ska gå dåligt och om dem ser det direkt på plats så kommer de ju självklart en kommentar om vrf man inte skriver resultat osv.
men nu brukar jag ju skriva resultat för ni följer min o ragges väg i både framgång o motgång, men de jag menar är att om man inte skulle skriva de så skulle de komma en massa kommentarer om hur det gick osv för även om man inte den personen har vart där så har den gått in o snappat upp de på internet! Det tycker jag är lite störande inte att den kollar upp resultatet men utan att kommentera de de e så onödigt ? jag vet ju själv hur det gick och om jag inte vill skriva ut de så gör jag inte de, det känns som om folk kommenterar det bara för att andra läsare ska se som om "kolla vad dålig hon är".  Så min prestations ågest har vuxit i den fart som bloggen har blivit större kan man säga.. Fast sen är jag ganska bra på att koppla bort saker och verkligen tänka "lisa skärp dig fokosera på det du ska göra nu" men ibland så glömmer jag bort o tänker på helt olika saker asså om bloggen typ vad ska jag skriva o blablabla o de e så störande men ah då är det bara att ta sig i kragen och skärpa sig!
Sen att folk kollar gör ju också att man får lite ångest när man typ märker att folk samlas nästan om än, och att folk tar kort haha det är ju bara kul jag vill ha så mkt bilder på ragge som möjligt :)

Det finns mkt posetivt o negativt att ha blogg, men det mesta är posetivt men det är synd att det finns folk som verkligen hoppas att det ska gå dåligt osv,
men det är bara att se över dem o skíta i de.


Me want!


tjock tröjan är väll bara för snygg ?
och sen är jag inte jätte mkt för röda tretorn fast de har la för mesta dels vart för att inte ragge passar jätte bra i de, men de e snyggt att "se på" (=

ÅBY

Gick faktiskt bättre än vad jag hade vågats hoppas på!
Men det var något i ryggen, går inte in på detaljer men nu ska han ilfl longera med pessoa-sele & tömköras i 7 veckor för att verkligen jobba med ryggen o sätta under sig och inte sänka ryggen!
men jag är ändå lättad att det inte var hasen eller så, men vi räntgade även ryggen för att kolla att de inte var ett minsta tvek att de va något i ryggraden koterna o så :) Men de gick jätte bra o såg jätte fint ut (;
Sen blir det förmodligen så när han är helt i gång om ca: 9 veckor så ska han åka på till ridning hos min dressyr tränare i 1 månad, dit ska han för att han är helt enkelt för svår för mig jag klarar inte av att få han i den formen o trampet osv själv och eftersom jag verkligen vill att han ska bli bra förtjänar han någon som verkligen vet vad hon håller på med :) Det blir litet hjälp på traven där då så fortsätter jag sen och tränar för henne för att behålla den här formen som vi kommer sträva efter!

Ragge idag hos vetrinären =)♥


fina bilder av klara

Fick några fina bilder av klara från grästorp ;) klaraskrabater.blogg.se
Tack så jätte mkt!

Jag är helt kär i denna bilden! Asså kärlek ♥

haha kors gallop!

haha kolla min hjälm, åkte ner GANSKA mkt!

mitt finaste hjärta ♥

skynda skynda

hinner inte blogga egentligen, ska på möte snart, typ US möte i stallet och tänkte fixa lite innan :) alltså med chess.
Det som behövs göras är:
Mocka
Göra kraft
Göra hö-påsen till kväll
Borsta och ta fram saker
longera
putsa

Tror jag gör de allt innan utom longeringen, de tar jag efter. Men jag är världens tidsoptimist så vi får väll se vad som hinns med.
Hon är säkert lite trött efter igår och kan ha träningsvärk så då låter jag hennes longeras ca 20 min. Om hon står så blir hon lite stel och dagen efter så får hon sånna dampryck och man vet aldrig vad hon kan hitta på, typ bocka stegra osv ;)


min förra ponny , misss :(
också ett fullblod, älska fullblod :D
// CARROBARRO


Flash back - i miss


Johanna n' Raggie ♥

lite svar!

har ragge alltid lindor i boxen?:)
Nej men det var precis efter att han hade longerats =) 

..........................................................................................
kan inte du/ni göra så att ni gör en dag i bilder? :) tex: en bild när ni åker till stallet, sen hämtar från hagen osv ? :)
världens bästa blogg <3
Jo, visst! Men vi hämtar oftast inte våra hästar i hagen haha, men de ska vi nog kunna fixa (: 

..........................................................................................
Vart har ni köpt era höpåsar?
Haha, dem finns lite över allt ;) typ jula ikea och vissa häst affärer ;)

.......................................................................................... 
Hur kmr det säg att du rider henne? :) Ni är så söta ihop ;D
Eftersom ragge inte är ok så bytte jag till henne bara, men annars är det la för att hon inte gått med på lektioner och då har dem frågar mig ibland :)

..........................................................................................
Naw, vad söta ni är tsm! :D Raggis och du är det bästaste finaste och sötaste hästen och ryttaren ever, ni är verkligen ett riktigt bra team! :D
Jo en sak till, hur gammal är du? :) Jag har lix. glömt det! x'd
Aww tack :)
Jag är 15 år & carro 17 fyller 18 i nov. (=

..........................................................................................
sjuuukt fina bilder :) vart rider du ? menar de e så fin bakrund :D <3
Vi har ragge uppstallad på nääs så där rider jag ;) Världens finaste ställe, miljön är underbar :)

..........................................................................................
Ska vi dra igång en frågestund kanske ? ramlar in frågor hela tiden ;)


Mördar snygg outfit!


Är den inte överdrivet snygg typ ?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Gläm inte våran msn [email protected] - är inne där nu, snackar med massa sköna tjejer ;)

film från idag!


<33333
/ caroline

Bilder - Golden Rainman♥

Här kommer massa bilder på min prins♥ från igår :)

Haha plutten busade en del igår, dock fick jag typ inga bilder för han gjorde det varje gång jag stod med ryggen mot typ :P

Golden Rainman - 2004 - connemara ♥

Finns ingen finare♥



gulligt, sen ser de inte ut som om han bockar högt heller men de gjorde han haha riktiga bocksprång fick han till'

my love my love my love my love my love my love my love my love my love my love ♥

Elisabeth ♥ Golden Rainman

MatvrakeT ' :D♥
 


aaa shiiit

har typ inte hunnit blogga på hela helgen:O typ fått dåligt samvete till max :O tur att lisa har uppdaterat galet bra!
Några saker jag vill säga :D
1) hoppade KM idag, gick ganska bra. På framhoppningen var hon inte riktigt sig själv, nästan lite lat.. hmmm Men tror det berodde på att hon gått rätt mkt det senaste också är underlaget i stora PD förkräckligt hemskt!
Nere på banan så var hon jätte fiin! Hoppade en liten bana på 60 cm hihi, fick ett stoppp på ett läskigt hinder, allt annat gick kalas :)
2) Chess har börjat med en dålig ovana att när man rider så drar hon ner huvudet och lixom rycker en ur sadeln.. Sjukt jobbigt! Får hoppas att det är en ful unghästfason bara, annars om det inte går över så skall vi åka och kolla så att munnen är ok, för vi vet ju inte riktigt om bettet egentligen ligger bra i hennes mun för hon ser ju inte ut som alla andra i munnen med tanke på att hon var med om en olycka nät hon var föl så hon saknar ngn tand och vissa tänder är rejält nedslipade  av tandläkaren osv. MEn vi får se :D
3) Film från idag kommer i nästa inlägg
4) Och jag vill bara säga att jag äälskar alla glada och roliga läsare som kommenterar och som läser bloggen flitigt :D Skit kul! sen är det också kul med kriitik, det är viktigt att kunna ta det :) Men däremot gillar jag inte när folk inte kan respektera åsikter utan måste ha rätt och tjaffsa emot, det finns kanske faktiskt en bakomliggande orsak till att man tycker på ett visst sätt som man inte vill uttala sig om här över internet. Och bla om mitt inlägg där jag nämde allt om dartanjang, många missförstod mig, men jag tänker inte ta upp det igen, vill någon nått så kom till mig så kan jag berätta allt jag menade :) Det finns en del som inte folk vet (även  dom som som känner datten), men som kanske jag vet, och jag veeeeeeeeet att han bara har haft 3 ägare och det är INTE därför, dels så hade han de sjuuuukt bra hos maja så jag tyckte bara det var synd att han skulle flytta, som en kommenterade att jag hade uttryckt mig med stora bokstäver att han skulle säljas IGEN, det stämmer ju inte ens ;S skrev inte ens så. Klart man vill att en häst ska stanna om det den verkligen trivs. men SKIT SAMMA OM DETTA, jag släpper detta nu och hoppas ni också kan göra det. :)



puss och kram på en toppen dag :D
/ caroline

Lite bilder från igår!

Haha tog lite tråkiga bilder igår, kommer mer sen från när vi longerade ragge!
----------------------------------------------------------------------------------------------------

MAAAAAAAAT
----------------------------------------------------------------------------------------------------

HAHAHA, när man kliar ragge så gör han alltid så här, han blir pinsamt ful och liknar mer en giraff än en häst ;)

Hjärtat mitt ♥
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Caroline ♥ Duchesse

Asså carro -.- haaha finns ingen roligare mäniska att ta kort på inte en sån oskön typ som går o gömmer sif utan bjuder alltid på sig själv. Haha så klockren!


Bilder - Duchesse

Här kommer lite bilder på carro o chess med ;)

Glad cheyyy

Vad fan gör kurran ? HAHHAHA

Så jäkla fin♥

Duchesse - 2005 - Dansk import ♥

Fina ♥


Bilder - Tingeling

Här kommer lite bilder från idag ;)
Och ha det i bak huvudet, Jag vet att jag är stor på henne!

Så jäkla söt!


Hon är så fin!
Haha dock har hon ju tjockaste magen ;) men de e charmigt..heheh..

my girl

Resultat!

Hoppade ju tingan idag 50-60 (en klass)
Det gick bra men fifan vad jobbig hon var, på framhoppningen bara sprang hon och var sinnes sjukt stark!
Inne på banan spelade hon lite tittig men det släppte så nolla i grunden, men haha hon är lite klurig så hon bara sprang iväg men eftersom jag inte korsade min egna väg så blev jag nolla.
I om hoppningen fick jag ett ner men ah samma här jätte svår svängd men jag är nöjd :)
Min ända tanke var att bli felfri i grunden o de blev vi ju ;)
.....................................................................................
Sen så tänkte jag o mamma att vi prövar att ta ut ragge o ser vad han gör och ja jag hann inte ens rida fram innan han stanna så det bar ju ingen idée att fortsätta!
Så imon bär vi av till åby skriver självklart hur det gick när jag kommer hem!
.....................................................................................
Vänta er en välldans massa bilder o filmer o ja massa uppdate ;D


Fina tingeling!

Happy news!

Vårt div. 3 lag kom 2 idag! Stort grattis till er tjejer :D
Sen massa  individuella placeringar med, 2 vinster o 1 andra plats, INTE dåligt för att vara nääs vi har ju lix. kommit sist alla andra år haha!

Här har vi dem! :D Från vänster: Emma Lindgren - Clo Portello (Ragges halv bror), Emma Bergström - Astan, Frida Blomqvist - Munsboro Lallie, Ylva Bergström - Prince.

Lånade bild av jennifer!

Sry

för att jag inte uppdaterade mer men fastnade vid ett spel på iphonen så jag kunde inte slita mig hahaha jaja!
Men imon kommer bilder efter KM:et ;)


Just like a little sister!


Nellie, jaa nästan som min lilla syster helt underbar.

Stallet Next


Så nu åker jag till stallet med mamma<3 Vi hörs sen, glöm inte att komma tbx sen för då kommer bilder ;D

Vad händer dem närmaste dagarna!


Åh saknar..


Candy, red henne hösten 2008 då hennes ägare hade tröttnat och mamman var förstor och hon blev aldrig såld.
Tanken var att jag skulle rida henne så mkt som möjligt men blev aldrig så för hon stod så långt bort o innan jag visste ordet var så hade hon skänkts bort till en familj :) Men dock har hon det jätte bra hos lisa ;D

Och min lilla sessa, finns inte ord för hur mkt jag saknar dig.
r.i.p 27 november rose

svar på kommentar



Jag har ingen aning om vem du är eller vad du har för relation med Dartanjang, tydligen vet jag mer än vad du det. Dels har han haft mer än 5 ryttare och grejen varför jag tycker synd om honom kan jag ta enskilt med dig, inte över bloggen. Dessutom har han flyttat runt en hel del sen SENASTE tiden.
Tydligen vet du inte heller hur han är som häst...



nu drar jag mig tilll stallet, har inte  vart hemma på hela dagen, bla vart lite på hööks, blev två par thermovantar till vintern, ett par HV polo strumpor och en fårskinns tunnel
ska ut och klättra lite idag :)
/ caroline


hooomeee från skolan

va i kära schhoooliiiish ända fram tills nu:)
Min plutt ska få en välbekänt vila idag, ingen ridning :) kommer inte hinna blogga så mycket för ska in till stan ikv på NRJ, och ska sen sova hos min pojkvän, så kan blogga först imorgon , :(:(
men ni får ha det så bra :D
BARa så alla vet, det är sjuukt kul att blogga när man har så underbara läsare som ni :D


lite rolig bild på mig och astan tkr jag :D han bockar som en galning!

/ caroline



byebye

nu åker jag, kommer hem imon så ingen uppdate från mig!

Fick en fråga om vrf jag har platta på martingallen och jaa, egentligen har jag inget "vrf"
jag tycker det är ruskigt snyggt och ragge funkar utmärkt på de :)
Och bildern ja la upp igår var från i söndags! ;)


min ridtid tillbaka :d

Tänkte berätta om hur det hela startade för mig..
När jag var 4 år så bestämde sig min mormor sig för att jag skulle börja rida, hon tänkte att Partille ridklubb där var det ingen ide.. Speciellt inte efter de dåliga rykten som den klubben har.. Nä istället fick det bli Nääs ridskola!
Jag red där i några år och jag trivdes som fisken i vattnet där uppe på hästryggen. Jag började hjälpa olika privatryttare i stallet med deras ponnyer, bla familjen Kristianssen med deras, Scatman, Twixy och Ajbe. en b-ponny, en c-ponny och en storhäst. Men började med lilla Scatman, och vad kan jag ha vart... 9 år kanske.
Scatman tänker jag på än idag, världens sötaste lilla bponny, en welsh mountain, envis som bara den! Han var bara 5 år när jag började rida honom så han kunde verkligen iingenting

så söt! nu vet jag dock inte vart han är :( Skäcken och fuxen är Twixan och ajbe :D
Jag red även lite andra ponnyer, såsom Romina & Pi - två d-ponnys ägda av familjen Engberg
Zorro - en c-ponny som Cajsa simonson hade ett tag
Bostorps Brasse, en c-ponny som var tävlad msv i hoppning
Dessi - världens sötaste shettis, som dock var väldigt mycket övervxen
Astan - en ponny jag red väldigt mycket åt ridskolan under den tiden som dom försökte få honom såld, tävlade och tränade lite med honom. Han passa verkligen inte in i ridskoleverksamheten och kunde rent av vara farlig för dom små eftersom han är en mästare på att bocka av ryttare när han känner för det. Idag ägs han av världens bästa emma och ylva där han har det suuuupeeeer bra :D
Frodi - En islandshäst som jag hjälpte till med, dock inte så länge, knappt ett halvår.
Otilia och Russin -  två russ, dom var inridna och inte så mycket mer.. haha, kunde verkligen INGENTING, gick knappt att svänga.

Russin på bild!

Men mitt där i allt så ville jag ändå ha någonting eget, jag hade börjat tröttna på att rida andras hästar. Med någon egen häst fick jag inte, ist lånade vi hem en liten ponny frå ett försäljnings/uthyrningstall. Luci hette hon, en 11 årig Tysk ridponny, ca 139 i mkh. Men tyvärr så blev hon illa skadad i hagen andra dagen hos oss och skulle behöva stå inne hela sommaren själv, vilket inte gick. Dels för att hon blev så otroligt orolig av att stå själv i stallet och så rastlös att hon försökte hoppa över boxkanten, det kändes verkligen inte rätt mot henne, så vi lät henne åka tillbaka och fick hem en annan ponny, Petra var hennes namn, också från Tyskland, hon var 138 cm i mkh. Detta var igen lätt dam, HELT SJUKT stoig, så envis och grinig. När hon brunsta så gick det inte ens att rida, det enda hon gjorde var att tjuta eller kissa, haha! Hade henne en period men sen gav jag upp. Kände att jag och denna hästen skulle inte komma så mycket längre tillsammans..


Efter det så började jag rida Astan på allvar, hade honom till och från hela året och sen hela sommaren, var nära på att köpa honom men gjorde inte det med tanke på att jag höll på att växa ur honom. I September efter sommaren så tog vi hem lilla söta rara Alex! Skulle egenligen ha en d-ponny men blev en c-ponny, en liten sådann.. usch.. Ångrar det nu i efterhand för var ju alldeles för stor egentligen, inte för tung men för lång :O Men vem skulle inte falla för den lilla krabaten :)

KÄndes som han gick från noll till hundra, han hade knappt gjort något i sitt liv när han kom till mig, trots att han var född 1996.. Han utvecklades otroligt mycket och jag har haft väldigt många fina stunder med honom. Han gjorde allt för mig, ställde upp till max, han var så snäll och han skulle aldrig kunna göra något elakt mot någon eller någon annan häst, han var en riktig ängel. Ibland så kanske han protesterade lite men då var de ara att vara lite hård mot han så var det som att han sa, jaja okej mamma. Så gjorde han det man bad om. Kommer aldrig glömma våran sista tävling tillsammans, i maj i Herrljunga, Allt gick kockrent i sista klassen, en LB var det. De kändes som att vi flög fram och han lyssnade på varenda liten grej jag bad honom om.
Hade jag inte blivit aaalllldeeeles för lång så hade jag inte lämnat ifrån mig honom! Jag skulle aldrig fått ha två hästar heller , för jag ville ha nått nytt att rida på, något lite större.
Har aldrig gråtit så mycket över en häst som jag gjorde över honom och även idag så kan jag gråta, även fast det var mer än ett årsen han försvann från mig. NU bor han nere i skåne, han går dels på ridskola, tyvärr... Men rids och tävlas  också i hoppning av dom som äger honom, vilket är två små tjejer. Och så vitt jag vet så går han nolla  sina flesta tävlingar. Även fast han inte är räcersnabb så försöker han alltid sitt bästa :D
Lilla lilla Alex.


Nästa häst jag fick var Midskogs Dartanjang, en väldigt svårriden häst, kanske för svår... Jag vet inte riktigt men j vet iaf att vi inte riktigt passade ihop och vi hade även lite otur. Fick hem honom i maj, red han hela sommaren och han blev bättre och finare än vad jag kunnat tänka mig men så en dag så märkte vi att han var riktigt tjock i underläppen, vi åkte till klinik för att kolla vad det var, och det visade sig att han hade fått ettt sticksår i munnen som infekterat sig, han blev ståendes i flera veckor utan att bli riden, han blev väldigt rastlös och nästan lite galen haha :) sen var det dags för igångsättning, han var sjuukt pigg och det enda stället som fanns att rida på var i ridhuset, utomhus var det sper kallt och is upp til knäna. Allt gick bra fram tills den dagen vi skulle hoppa för förstagn på flera veckor. Allt hade gått bra till en början, vi hoppade lite studs m.m. SKulle avsluta med studsen, helt plötsligt så ist för att hoppa som en vanlig häst skulle göra så tar han två studs hinder samtidigt, vi kraschar och gör en kullebytta. Datten fick ett läskigt sår på sitt ena fram, han blev ståendes på klinik en vecka och jag fick en hjärnskakning.
Ni kanske tycker att jag låter helt dum i huvuet och som att jag inte kan rida men om man ser hur han är så förstår man, det var inte många som klarade av honom, alla hängde som vantar i tyglarna och försökte få stopp..
Han var galet het och stark. En jobbig kombination eftersom man inte kunde dra för då blevet bara värrre, han spände sig och bet tag i bettet, sen var han omöjlig att nå, han stängde av allt annat lixom..
Jag fick inte ens vara inne på framhoppningar på tävlingar eftersom han ansågs som en "fara". Kändes sådär när överdommaren kom fram och sa det till oss, men nu i efterhand så förstår jag mycket väl.
Har en film från olyckan, fast tror inte jag vill lägga ut den.. Det ser rätt illa ut och vill inte sprida runt sånt på internet.

Dartanjang var nog den galnaste hästen jag haft :) glömmer aldrig den dagen i augusti då han helt plötsligt utan förvarning hoppar över padock staketet med mig på.. Gick sådär och jag fattar inte riktigt vad han tänkte på, jag han knappt reagera heller.

När våren kom och han hade blivit helt frisk så fick han åka hem till Kalmar igen till Elin, sin ägare. Där red en jätte duktig tjej honom som jag nu glömt av vad hon heter, men dom verkade trivas JÄTTE bra tillsammans, tyvärr  är han såld igen... Hit till GBG typ. 


Nästa ponny jag fick hem var Rivers Pride, en riktigt  häftig ponny tycker jag. Egentligen ingen hoppponny som jag ville ha, men hon kunde hoppa och hade tävlat en del, det fick räcka för mig. Hennes grej var galoppen, hon har mängder av vinster inom galopp, bla nordiska mästerskapen och ett antal SM guld.
Red henne bara under den tiden som hon var till salu, fick chanses att ha henne under April till Augusti tror jag... Nu är hon såld till Norge till några som sysslar med galopp.. Två jätte duktiga tjejer:)
Prider var väll egentligen inte heller den ultimata häst för mig, hon var lite tjurig och väldigt spänd på tävling, ville inte alltid hoppa osv. Men jag fastnade för henne ändå, väldigt sött sto med mycket personlighet. Tävlade lite grann och vår sista tävling i Bollebygd gick väldigt bra för att vara oss.. hehe
Var rätt ledsamt när hon åkte ;/ men jag klarade mig, jag visste ju att hon skulle få det jätte bra hos dom nya ägarna och hon skulle få tävla galopp vilket hon älskade.
Det var helt galet när man red ut flera stycken och man galopperade, om man släppte henne så bara susade hon förbi alla, hon kröp ihop som en liten raket och bara flög iväg, man märkte knappt att hon satte ner sina hovar i marken. Var nästan aldrig rädd när det gick så fort med henne för jag visste ju att hon visste precis vad hon höll på med. Min lilla Prinsessa <3




Vet egentligen inte varför jag aldrig har köpt någon egen ponny.. Kanske för att jag aldrig hittat någon jag verkligen trivts med, eller så har det bara inte blivit så, ska erkänna att jag faktiskt tycker det är roligt att rida olika hästar och byta lite även fast det är sorgligt också..

tror nog inte det är ngn som orkar läsa allt xd men nu är det skrivet iaf :D
Tog typ en och halv timme xd


Här är en bild på de flesta hästar tror jag.. Gjorde detta kollaget för aaas längesen xd

/ Caroline

Tingelingan!

Ska hoppa henne på KM:et på söndag :)


bilder

My love.
Och ja jag vet att min sits är katastrof.

haha kolla mig jag dör, jag gör så fula miner när jag rider så mobbas inte.


öhm, ?

Asså jag blev kär i denna bilden! ljuset är prefekt (enligt mig)


den här är oxå härlig ;D

SÅ fin<3

HAHAHAHAHAHAHA som jag skrattat åt denna bilden xD kolla minen och han, hela bilden blev verkligen knas ful!

.............................................................................................................................
Min finaste pojk<3



dagens ridpass

Lät henne ta det lite lugnt idag eftersom hon gick så hårt igår och hon är ju bara en liten bäbis, hon klarar inte hur mycket som helst :) hihi
Red nere på sjörundan som det heter, skritta travade och galopperade, ställde inte så jätte höga krav, utan försökte få henne i lite lägre form och få henne att länga på stegen. Hon har en förmåga att korta upp sitt steg så fort man tar i tyglarna men idag gick det ganska bra, fick ha rätt korta tyglar utan att hon protesterade. Däremot när jag skulle vända henne bort från stallet ville hon inte alls, stegra och ällmänt dampa lite, men jag bara satt lugnt kvar, bara och vänta ut henne och sedan försöka igen. Och när hon har fått protestera lite så ger hon med sig.
MIN FINA ÄNGEL <3 äskar henne bara mer och mer för varje dag som går!
Känns verkigen som om hon kommer bli fin om något år. Mitt mål för dena vintern är att få henne att gå i en bra takt, hon ska tänka framåt och inte gå i sina korta studsiga steg och att hon ska slappna av, hon behöver inte gå i någon jätte form utan bara tänka framåt och lågt. Då tror jag mycket kommer lösa sig, även för hoppningen.

och bara så alla vet så när jag har tagit kort på alla mina till salu - grejer så kommer en STOR bloppis på all utrustning från ponnytiden:D
men med tanke på hur jävla seg jag är så kanske det tar ett litet tag xd


film från igår.

från sandra träningen :)

/caroline

pics.

Jennifer håller på att skicka bilder på msn, dem kommer upp så fort jag fått dem :)
jennifer - http://ponyryttarna.blogg.se 

Jag tycker nästan man ser att han har ont.. inte samma energi i ögonen :/
Men han stanna aldrig på hinder utan bara så typ!
Stackars pojk.

Måndag 13.30


Jag är så nervös.





INGET stall idag!

Idag har jenny honom igen och imon med :) Tråkigt fast ändå lite gött.
Men gud vad ni suger på att kommentera ? vi uppdaterar som fan ju, skärper annars är de inget kul att uppdatera.

Film!

Från linda träningen för 1,4 vecka sen typ! :)

/caroline

inköp

Just det, jag ska få en ny hjälm sa mamma, gpa hjälmen skall slängas ochså skall jag använda min JW som vardags hjälm. Har inte riktigt bestämt vadjag vill ha för hjälm till tävling bara ;O kanske en Ayr8, men är inget jätte fan av dem precis.. Isf blir det den som är svart och med guldigt på.. Det passar med sötvlarna :)


kommer sakna min gpa :(

har båda den blåa och den gråa på bilden:) men dom är gamla och inte så säkra i att rida i längre :O
fått sig en del kraschar, då jag typ fått hjärnskakning och sånt :(
hur ofta byter ni ridhjälm?

Någonting som jag också vill köpa är nya fin skydd och nytt fin schabrak :D även fast jag inte tävlar så är det alltid roligt att ha :)
Men det kanske får vänta lite :)

träningsfilmen får vänta tills nästa inlägg, måste redigera ihop den:)

/ caroline


Dålig update

fööörlåååååt för dålig update, tränade ju som sagt igår och det gick så SINNES bra!
Hoppade lite serier, mest låga hinder :) Men avslutade med en kombination där räcket ut låg på 110, såå galet go är hon. Inga dumheter eller någonting knappt igår:)
De blåste en hel del så hon var rätt spänd ibörjan, men så satte vi på henne en mössa så blev det mycket bättre! :)
film kommer i mitt nästa inlägg:D

Detta var min outfit från igår haha!
Blå stickad tröja från kingsland
Bruna (VÄLDIGT gamla) ridbyxor från back2back
Svart hööks srumpor, sjukt fula men galet sköna, vann dom på en tävling med Pride haha
Sen hade jag min svarta JW hjälm, svart riders company väst., mina tretorn och ett vanligt vart spö som är mitt "hemma" hopp spö :)

/ caroline

Saker ni inte visste om mig!

*Jag Ä L S K A R disney, asså tecknat, disney channel, animerat och så. jaa jag ska tom. gå på toy story 3 (HAHAH jag o alla små barn typ men what ever, kanske kan ta med mina små kusiner?)

*
Jag är ett hannah montana fan, asså gud vad pinsamt att jag skriver det här.
Men jag diggar hennes musik när hon inte leker för barnslig.

*Jag är jätte mörkrädd.

*Jag tror på spöken och är halvt paranoid, varje dag när jag lägger mig så måste jag sova på ena sidan annars tror jag att det är ett svart spöke bakom mig och ja jag verkligen inbillar mig och typ känner att det är bakom mig om jag inte ligger på ett visst sett. Men sover jag med en kompis kan jag sova hursomhelst.

*Min största fobi är maskar, jag hyperventilerar när jag ser dem typ.
-------------------------------------------------------------------------------
Gud det låter typ som en 4 åring har skrivit det här, men jag kan självklart vara välldigt seriös och så med fast det är bara när det behövs annars är jag en välldigt avslappnad mäniskka som går efter min instink typ.

och juste, jag e lite frusen med ? eller är det fler än mig som andvänder mösser i aúgusti ? ;)
....................................................................................................
Aja men nu ska jag sova eller ah kolla på jackass mitt favvo program typ (; vi hörs imon! good night


Läs&KOMMENTERA

http://ponyryttarna.blogg.se/?tmp=25223140

Dagens blogg - horseaholic.blogg.se


Måste bara hissa tilde's blogg, den är riktigt bra men tyvär så läser jag den inte så mkt som jag borde eller ah glömmer lix. av den men den är jätte bra mkt bilder och så!
KOLLA IN DEN, http://horseaholic.blogg.se

brun outfit från segcompany


Hjälm:Charles owen
Stövlar:De niro
Schabrak:Equiline
Pannband: Glenn Gordon
Skydd: Veredus
http://segcompany.com

lite bilder från den ljusblåa tiden!

haha! ;) Vet inte om ni sett dessa bilder men slänger upp dem ändå!

HAHA jag dör, i vintras såg han fan ut som en flodhäst!


carro och chess!

Carro tränade förut och jag tog lite kort ;) men carro får välja vilka hon vill lägga upp sen men slänger upp några nu (;
Jag ska inte prata för carro men det såg jätte fint ut fast hon är lite spc ibland den lilla damen!

lite spc ja..

En häst i min smak verkligen, otroligt vacker att se på.


Massa bilder från idag :)

Här kommer massa bilder från idag!
passade Min lilla kusin alexander idag så han fick följa med till stallet och sitta på ragge när vi prommenrade!

Gull unge.

matvrak :))



Kommentera ;)

svar


får inte tävla på det på så ung häst, därför tycker jag det är bättre att vänja henne vid vanligt :)

ni kanske inte ser vad det står på kommentaren :O men hinner inte ändra nu för nu har jag bråttom. men det står iaf
" Varför rider du inte då på hackamore? =) eller du kanske variera? ;)jag brukar också variera ;)

tjääännnaaa mannnneeen

haha kom precis hem från skolan, fet och sluta typ 1 på onsdagar :)
det kom ett önskemål att få se bild på mig och lisafisa utan hästar asså ifrån vanliga vardagen :)
så här kommer en bild på mig haha
hatar att vara med på kort menmen
så här ser jag ut i ansiktet :d


ska ba äta och sånt nu sen är det träning för bästa sandra björneland :)
film kommer efter :D

och för dom som undrade vad täcket kostade så kostade det 899 kr på Svensk ridsport i kba
/ caroline

my love..

Ska till stallet sen och ja ta hand om han o fixa allt! sen kommer nog massa uppdate ikväll.
Men kom gärna med förslag :)

Ger du dig inte in i matchen med rädslan av att förlora kommer du aldrig kunna vinna!

Gästbloggning!

Hej igen alla läsare!

Hoppas ni inte redan har glömt mig, måste erkänna att jag saknar att blogga ibland, saknar självklart alla er goa läsare! Blev ju ett snabbt slut så tänkte förklara mera nu varför jag slutade..

När jag bestämde mig för att sluta blogga så va jag rätt nere, som ni kanske märkte, eller orkade inte blogga just då för att jag hade mycket omkring mig. Hade precis gjort slut med min pojkvän, då är man ju alltid lite ledsen i början - nu är det bara skönt att ha blitit av med honom hehe! Hade även rätt mycket att göra i stallet, hemma osv! Och sendan så kände jag att jag absolut inte skulle hinna blogga nu när jag skulle börja gymnasiet osv. Kort förklaring om varför :) Svårt val, hade ju gryma läsare!

Började skolan förra veckan, var helt 100 på att jag hade valt ett bra gymnasium, men det har jag verkligen inte haha! Ska byta så snabbt de går! Lärara värkar vara bra, men folket är bog noooooo på de, bara invandrare så vi svenskar är typ mobbade, asså att det är invandrarna som är rassar, haha ah ni fattar vad jag menar!

Lallie går som en klocka förövrigt, vet inte om jag bertättade det när jag bloggade men ska iaf vara med i Nääs dressyrlag div 3 hah! Ska faktiskt bli roligt, har aldrig tävlat dressyr på riktigt någon gång, så är faktiskt lite nervös nu! Första omgången är nu i helgen i Essunga :) Ska även vara med i div 2 i hoppning i höst, även det ska bli sjukt kul! Fick ett jättebra lag med duktiga ryttare så det ska säkert gå bra.
Har för mig att jag nämde att jag var trött på Nääs, vilket jag fortfarade är.. har lite nya planer på g så hoppas att allt blir som vi hoppas på snart :) Ni vet ju även att jag ska sälja Lallie till våren, är redan ledsen över det.
Om jag ska vara ärlig så tycker jag lallie Har blivit skitfin sedan jag fick honom, då han var väldigt stel. MYcket bättre nu, gämfört med då så är han som en gelegroda att sitta på nu, mjuk och fin! :D älskar den ponnyn, kommer bli rikitgt svårt att sälja honom! Men ska ju som jag berättat åka som utbytestudent till USA mellan 1 & 2. De blir även ett år som jag kan känna efter som hästar verkligen är min grej, om de är det köper jag en häst när jag kommer hem, dock en storhäst annars köper jag en bil!

Ungefär så som det ser ut för Lallie och mig nu! :) Btw blir jätteglad om ni ser mig på någon tävling eller utanför och ni kommer fram och hälsar!! 

Måste säga att jag saknar er gryma läsare, ni måste varit dom bästa! hoppas att ni har det så kanske jag kommer och gästbloggar någon annan gång! :D








kingsland

detts köpte jag idag :)

ääälskar det :)
/ caroline

Sverige - jag säger det igen

Det är ruskigt snyggt med sverige grejor!

tretornen är egen designade ;) tänk att ha dem, svin coola

lite bilder från idag (HAHA) kassamobilbilder

hahaha asså jag dör jag skulle klippa stubbman på ragge idag tänkte jag och jaaa.. det gick la sådär hahah!
Vetrinären kommer undra va fan jag gjort (ska dit på måndag) haha stackars raggie.

FÖRE haha inte för att den var jätte snygg men ändå!

EFTER hahahahah den ville inte stå upp ...

pluutten :*

matvrak -.-'

haha kolla manen o pannluggen sötis '

muckarN, så jävla kaxig i boxen va stackars pållen (hästen brevid)

Som ni önskat!

många som frågat om vi kan ladda upp bilder på oss själva så bjuder på 1!

haha yesss, this is me I guess!
om ni vill se får ni titta min face, elisabeth frida ågren

Super snyggt från HV polo!

Blev lite små kär..

hittade det på svensk ridsport facebook sida!

välldigt svart outfit


Allt kommer från myone
Equiline settet är så snyggt!

DAGENS FRÅGA


Hur gammal är du ?
Skulle vara jätte roligt att veta snittet på hur gammla ni är som läser bloggen! :)

Caroline min bästa vän & en av dem bästa ryttarna jag vet!

Så många ponnysar hon fått ordning på, hon har aldrig fått en färdig tävlings maskin utan har fått kämpa men det är det hon gillar utmaningar och nu har hon fina chess som hon redan fått mkt mer ordning på!
Jag ska tvinga henne att skriva ett inlägg om alla dessa ponnyer hon haft genom sin "karriär"! ;)


Alex


Finns inga ord för hur mycket jag saknar och älskar dig <3
hade jag inte växt ur dig så hade jag aldrig lämnat dig infrån mig,
ponnyn med att hjärta av guld!
Så enkel, så okomplicerad, ställde upp till 110 % ALLTID
fy vad jag saknar dig
/ caroline

tretorn

jag bara ääääälskaaar mina stövlar, dom är så sköna!!:D köpte dom enbart därför, för tkr inte dom är så jätte fina egentligen :O fast dom funkar ju självklart :D dom är de skönaste stövlarna ja ngnsin haft :O
någon som håller med mig :) ?

hade ett par röda innan men dom gick sönder :( så köpte dessa ist :)


Snart drar jag till svensk ridsport, ska köpa dels en sadelgjords tunnel i fårskinn, spån och ett fintäcke, villl ha ett kingsland, hittar ingen bild på just det men de är de finaste som ngnsin gjorts :) de är från förra året tror jag :)
hoppas bara det finns kvar och att mammiii vill köpa de :)

/ caroline

bakgrund

Tänke bara skriva lite snabb bakgrund om min lilla häst, har bara haft henne i två veckor, innan dess hade jag en ponny som hette Rivers Pride.
Jag hittade annonsen till Duchesse på hastnet, vi åkte ändaaaa till Karlstad för att provrida henne, provridningen gick superduper och jag blev helt kär. En veckan senare stod hon hemma i vår box på nääs rf.
När jag provred henne gick hon på ett Hackamore och vi frågade varför såklart, för det är ju inte särskilt vanligt att så unga hästar går på det.. Då förklarade dom att när hon var föl så hade hon råkat ut för en olycka som gjorde att hon fick en fraktur på tänderna och fick sy i mungipan, så hon saknade alltså en tand vilket gjorde att bettet inte låg så bra i munnen, dessutom hade hon förlorat alla nervtrådar i den mungipan så hon har ingen känsel där.
Ingen vet hur olyckan gick till eller vad det var för olycka, eftersom hon är imp från Danmark och inga papper från händelsen kom med. Redan som litet plutt så reds hon in i Danmark, för tanken var att hon skulle gå galopp men det passade henne inte rikigt. Så hon flyttade till sverige, hamnade i ett bra hem men av någon anledning så kunde dom inte ha kvar henne hemma så hon lånades ut på foder (till den tjejen som hade henne innan oss), där fick hon stanna ett tag men sedan skulle hon säljas, efter några månader flyttade hon upp till Stockholm, men där trivdes hon verkligen inte alls! Hon blev mager och appatisk så efter två veckor så frågade dom ägarna innan om inte Lina (den tjejen som hade henne på foder först) om inte hon kunde köpa henne, och det gjorde hon. Hon stod hemma hos Lina i några månader sen fick hon komma till mig :>
Så min lilla dam har rest runt en del :) men hos mig ska hon få stanna som länge som det bara går!

Duchesse är en mycket känslig dam, med tanke på att hon är ett fullblod också.. Nu kan hon gå på bett, det sa tandläkaren till oss, så för första ggn på många år så rids hon nu på antingen ett vanligt tredelat eller novabett. Men grejen är att om man håller det minsta för mycket i hennes mun så protesterar hon, först slänger hon bara med huvudet och om man inte släpper efter då så ställer hon sig på bakbenen och släpper man inte efter då heller så börjar hon bocka som en galning. Speciellt också om man driver i det läget, hon vill inte riktigt acceptera att man rider henne till handen, men hon är ju bara en liten bäbis så det kommer nog så småning om, hon gör framsteg varje dag och man kan kräva lite lite mer av henne ju mer man rider henne. På provridningen var hon helt loj, hemma är hon full av energi och man vet aldrig vad hon kan hitta på. Första gången jag hoppade henne hemma så var hon så glad så hon gjorde bocksprång och glädjeskutt efter varje hinder, då gäller det att hålla i sig:D




irland

haha mamma och pappa är ju på irland på golf&häst resa och dem ska åka till ett connemara stuteri och jaj mamma har faktiskt lovat att kolla på ponnyer åt mig, vem vet kanske kommer det en ponny från irland nästa gång de e dax för ny häst ?

Så ligger läget till

Pratade massa med mamma och jenny igår och vi bestämde att vi ställer av han nu för det är väerligen ingen idée att rida på han när han gör så, och när mamma kommer hem så ska vi åka till åby och kolla han!
så sen ska jag tíll stallet och bara skämma bort han med massage linnement morötter o sånt och så om de inte ös regnar så går vi ut på en prommenad.


Ragges foder schema..


Vi tänkte börja med strå lusern (heheh stavas?) med men vet inte om det är någon idée just nu när han inte är helt ok!

I will never leave you


jag har lovat att aldrig svika dig, och det ska jag inte..

den känslan var otrolig

Snygga Träns

HAHA blev lite mkt från hööks idag men äh skit samma!


Sweet Hööks outfit


Är helt inne i att göra massa outfits nu och de gillar ni väll ? ;)

älskade häst

älskar dig
gick så otroligt bra när jag red idag så det är inte sant
kärlek till den hästen!


Hööks outfit


Snyggt!

Diss och Hiss


*Att jag har inget att blogga om! -tråkigt för er läsare
*Anonyma elaka kommentarer. -vissa värkar tro att dem verkligen är helt anonyma bakom sin skärm
*Att ragge kanske är skadad.. -stackars min pojk!



*Ragge<3 -måste jag äns kommentera ?
*Läsare. -ibland kan ni verkligen få än på bra humör!
*Utrustning! -finns så otroligt mkt snyggt till häst och ryttare.

-----------------------------------------------------------------------------
Hade varken mkt att dissa eller hissa men men :)

outfit


klick'it


Inget stall idag!

har inte vart i stallet idag, jenny har han idag(måndag) torsdag & fredag!
jätte skönt att få av lite avlastning ibland.
------------------------------------------------------------------------------------
Och nu ska jag vara ärlig här, ragge har börjat krångla välldigt mkt nu bara dem senaste dagarna han började när jag dressyr tränade och då gjorde han som han gjorde förra gången när han var skadad han lix bara stannar och tro mig det går inte att göra ett skit han lyssnar varken på skänkeln rösten eller spöt så de e ingen idée attt sitta där o slå honom!  Det är precis som han har frusit fast.
Så jag är jäättte nervös att han är skadad det är lite drf jag inte vart närvaravnde dem senaste dagarna här på bloggen och inte velat skriva något om det men jag menar ni skulle ju tillslut ändå märka att jag aldrig skrev om ridpass komm med bilder el. tävlade el liknande..
Men så fort mamma kommer hem från sin resa så ska vi åka och kolla han men sen kan det vara så att han är trotsig med och ja han kommer undan när han gör så här för det går inte att göra ngt.
Så jag har vart lite less här några dagar men det känns skönt att berätta det på något sätt.
Kostigt, ja jag tycker det för jag har verkligen ridit honom rätt om man säger så och vart noga osv. ah jag vet inte riktigt vad man ska säga för har man inte sett hur han gör i verkligheten tror jag inte man kan fatta precis.
Men men nu är det bara att vänta och se ad som händer.

OCH SNÄLLA ha lite respekt nu.

Fixat!

så nu e ny header gjord, hade ltie brist på fantasi men den får vara ett tag ilfl :)

snabbt inlägg

sitter och äter middag med pappii, ska typ till stallet om 5 min, mamma var hos chess nyss och bulan har typ börjat försvinna, såå sköönt! och hon verkar inte ha ont av den längre heller,  dock har hon kvar konstiga knottror ;S jätte skumt och bulan har lixom flyttat sig framåt så nu kan man ha sadelgjord, får se om ja rider lite idag.. Ska se om hon känns normal:) Ska försöka ta lite bilder snart också, har ju ingaaaa på chess :O
Ny header kommer strax också :D
puss carro

? Dagens fråga ?


Vad är bra/dåligt borde förbättras med bloggen ? :)

FÖRLÅT

men har varken haft tid lust eller ork för bloggen nu de senaste och har inte haft ngt att blogga om heller!
men ska bli bättre, och carro hon e en jäkel på att blogga :D

PUUUSSSSS

läskig böld

Chess har fått en jätte läskig bula bakom vänster armbåge, precis där sadelgjorden ligger. Vi vet inte vad det är, hon är inte så jätte öm men hon tycker inte om när man pillar där för mycket.. Den är ganska stor också, typ som en handfull och på ena sidan av den så är det som små var ploppar, skit läskigt :O ringde veterinären och om den inte blivit mindre tills imorgon så skall dem kolla och se vad det kan vara...
Nu kan ja inte rida henne heller, eller visst kan väll rida barbacka men har inte så stor lust med det eftersom hon ställer sig ibland när de inte passar henne. Får longera henne i bara lina utan inspänning tills hon blivit bättre, för om hon bara får stå så kommer hon bli galen snart haha. Hon har noll tålamod min lilla flicka!
Hon har iaf ingen feber heller, det är skit bra. Någon som vart med om någonting liknande?

hon är extremt smal på bilden, ja vet. Men hon är inte så smal längre! Hon var det prec när hon kom till mig.
/ caroline


hemsk dag!

Vaknade med världens migrän huvudvärk, gick upp och åt frukost, tog två tabletter, gick och la mig igen, vaknade, såg att mitt rum såg ut som ett helvete MÅSTE STÄDA! Är världens mest städberoende skulle ja tro :O Men huvudvärken har fortfarande inte gått bort, och de värsta av allt är ju att hästen blir lidande, måste verkligen rida idag, villl verkligen rida! Hade tänkt jogga lite i padocken och göra lite lösgörande, men känns inte som om mitt huvud är kapabelt till det idag ;o Vill inte låta någon annan rida heller ;O eller inte nu när hon är så ny för mig och så, och hon är ju rätt speciell också, men mer om det en annan gång
ciao

tredje bloggaren

Tar nu över efter Frida Blomqvist!
Jag är en tjej som heter Caroline Liljenberg och är 17 år, har min häst i samma stall som Lisa, nääs RF.
Har haft lite olika ponnyer genom åren tillbaka men sen två veckor tbx så har jag en storhäst, som heter Duchesse. Hon är bara en liten bäbis, 5 år som är ett rent fullblod, hon är inte startat någon galopp men tränad i Danmark när hon var yngre, tanken nu är att hon ska gå hoppning vilket hon tycker är väldigt roligt :D
Min relation till lisa är väldigt stark, vi har kännt varandra nästan hela livet och är galet bra kompisar, trots att de skiljer 3 år på oss så kan vi umgås som vanligt, kanske för att jag är lite omogen och hon tvärtom :) hihi

jag och min prinsessa (: <3

rubriker sucks

ustläppet gick as bra och ragge var jätte lugn, vilket var skönt för mig hehe kunde slappna av lite ilfl! ;)

Finns inget att blogga om längre-.-



haha charmiga bilder'

fick jag av jennifer från ngn dag när vi red och bada! :)

hahahah denna bilden får mig och skratta, mat i munnen o allt' typiskt min lilla ragge haha!


Imorgon!

bär det tidigt av till stallet :) ragge ska släppas ihop med 3 nya hästar och jag e så nervös.. Är alltid det är så rädd att han ska bli sparkad men måste tänka att han är en häst och han e en livlig filur i hagen och skulle inte klara av att gå själv hela livet i en liten inhängnad grus ruta näh fy! men det är la bara att slå in den lilla ömtåliga ponnyn med skydd högt och lågt ;) Och ja han är ju lite kaxig med de e det som är störande -.-
LITEN MEN TUFF, enligt sig själv haha min kokoponny de<3
Ska självklart ha med kameran MEN mamma o pappa åker utomlands imon och han har med det stora objetivet till hans kamera :( men men de får gå!
Kommer sakna dem massa och ja kommer få typ "lifta" upp till stallet varje dag haha eftersom min syster har flyttat till london så är de ingen som kan köra, men jag har underbara vänner som alltid hjälper till och så så de löser sig!

underbart söt :)

bild av en söt läsare!

Tack Fatma - www.lillryttaren.blogg.se


FILM från träningen

Som ni ser har inte så mkt muskler ännu drf. blir han lite framtung i mellanåt, men vi jobbar påt :)

one and the same, ily

nice


allt kommer från http://johnwhitaker.com/default.cfm

tröttttt

Har vart i stallet och fixat allt, men ska dit sen igen och rida!
Ska rida ut idag och bara låta han "rensa tankarna" lite för dressyren igår gick INTE bra, men idag är det inga krav som gäller utanbara ha de gött typ!

Ny bloggare

kommer lite senare idag ;)
fast dock har "den" storhäst... men de e ju skitsamma (;

Någon som kanske kan lista ut vem de e ? :)

Söta bilder av söta läsare!

Fick 2 "idol-bilder" av Matilda www.ponnytavling.blogg.se och Linnea http://Ponnyryttaaren.blogg.se
Tack så mkt dem var jätte fina!


...

Här ser man nästan hur djupt unnderlaget var där vi stoppade ut oss, bommen är vid bogen på de hgindret och sen på det andra så är det nästan precis under magen!

film kommer sen, nu ska jag till tandläkarn!

My one and only



Finns absolut ingen finare än dig!

outfit


KLICKAAA

Grattis Agnes!

Agnes med sin ponny Lina fick mest röster och vann därmed! :)
Grattis!!
I hennes blogg skriver hon om sitt liv blandat med hästar kläder o vardag och annat skoj!
Så kika in nu på http://aagneshansson.blogg.se

Härlig bild som absolut var värd att vinna, ponnyn är ju bara för söt!

DAGENS FRÅGA

Har ni börjat läsa bloggen nu på det "senaste" eller har ni hängt med ända från början då jag bloggade på http://hastochryttare.blogspot.com ? :)

Skulle va kul om många svarar!

2 bilder :)

som jag fick från Emma, Tack!

L:Dn

L:Bn, Fina ponny!

Sen ska jag ju försöka fixa filmen från tävlingen oxå :)

Dagens Ridpass - ragge

Hoppträning för linda!
Gick bra kändes bra och så, fast han är SÅ klurig för han är sjukt stark samtidigt som han ibland blir skänkel döv typ, det låser sig lix i huvudet på han och han fattar ingenting men det kommer nog!
Men i slutet hoppade vi en bana på 1 meter utan problem med kombi. å allt, dock är inte nästa hopptävling förens i september och då är det askim L:C & L:B som gäller!

Film kommer om jag fattar hur man gör :)

Shoppat!

Var iväg med mamma o andrea förut och shoppade lite :)
Ett snyggt scapa schabrak i lite udda färg, roping ridbyxor med fickor på rumpan, och en kingsland tröja! :)


Nu kommer jag ihåg..

.. varför jag jar tyckt de va så roligt att blogga, när jag logga in nu var de en jäkla massa kommentarer och 90 % är faktiskt posetivt och ja dem andra är ju bara att inte se lix. Riktigt taggad för att börja blogga "på riktigt igen"!
---------------------------------------------------------------------------------
Hade massa frågor med men orkar inte svara på alla så tar bara några :)

Hej! Om man ska skicka en idol bild till dej, var ska man skicka den då? :D<3
Idol-bilder, frågor, bilder osv. skickar ni till [email protected] :) Ni kan även adda den på msn!

va fin!
när avgörs tävlingen ?
Tänkte avgöra den nu ikväll! :) Har vart så att de kommit nya röster hela tiden drf har jag dratt på de lite!

hur gör du så att det blir lite suddigt runt bilderna?:)
Drop shadow :) i PS

Hej! jätte fin matchning!
fast det var inte det jag skulle säga. Gör du dina blogg designer själv?dom e jätte fina, jag ska nämligen starta min blogg igen och skulle behöva lite hjälp?
MVH Lo :)
Jaa, johanna har lärt mig hur man lägger in allt på blogg :) så det är jag som gör allt i PS o så!

...........................................................................................................
Ikväll kommer massa uppdate :) så håll er vakna sweeties!


outfit



Gästbloggning

Tjenare!
Länge sen nu, tänkta bara uppdatera lite om mitt läge vettu!
Filip är i super form, har hoppat msvb nu hela sommaren. Ska hoppa lite LB & LA nu.
På skolavslutningen så hämtade jag min nya ungponny, Carraig Donn även känd som Dumle. En maxad D-ponny född 2005. Blivande stjärna innom hoppning, super inställning.
Ska mätas och sen börjas tävla, LC / LB ska han gå året ut sen så ska vi försöka kvala till 6-års championatet nästa år.

Jag flyttar till kungsbacka nästa vecka och börjar på SRG - sveriges ridgymnasium. Stackars alla små 95-or som har 9an kvar... HAHA!!!
Filip är även tillsalu om någon är intresserad?!
Hade en annons ute på honom förut men den är ogiltig. Även så priset.
Intresserad?
mejla miig [email protected]

Vääääldig snabb gästbloggning!!

kiss and love
Andrea

btw. måste göra hiss och diss

Hiss
Ayr8, världens skönaste hjälm
Dumle, sjukt skön ponny
meeting, ingen kommentar!!

Diss
bloggare som klagar på andra människors ridning, sjukt dålig stil
att kingsland gör så mycket kollektioner, jag hinner inte med!
att jag har 7 emaljfrakturer!

Lite bilder :)

Från i söndags.


NEJ nu f'n

ska jag ta mig i kragen o börja blogga!
MEN MEN MEN då får ni fan komma med förslag ;)

Slutar blogga

låter rubriken tala för sig själv, inte ball längre!



Tack för oss

Finns numera på
 Frida elisabeth blomqvist @ face


Världens finaste B-ponny..

var på nääs igår!




Sjukt fin är Thonna!

Söta Nellie - http://nellieberntsson.blogg.se

Ehe-ehhh

Här var de dålig uppdate men men..
Tävlade idag ju, så här kommer resultaten!

L:D+5: Silken runda, kändes verkligen skit fin :') Nollade här och eftersom de kändes så bra så bytte från L:C till L:B :) Film kommer!

L:B D E B U T: Kändes underbar här med lite trött kanske, men vi va nolla fram till hinder nummer 5 o där kände han att han inte orkade mer, jag startade sist på hela dagen så underlaget där uppe där vi fick stopp var lix 15 cm djupt så hindret blev ju typ 115 :P man ser de tom. ppå videon men sen hoppade han de ändå men vi blev uteslutna men faktiskt nöjd!
Film kommer.


bild från L:Bn så ja ni ser han var inte i dem andra hindrerna han hoppar med god marginal detta kommer bli så jäkla bra :D
OCH HAHAHA de roliga bekom detta hindret var att vi log helt fel kom helt fel men min prins löste de, grym stavas han.

nääääääääääs

Lallie tvättad och klar inför imorgon, om någon utav er som ska till nääs ska fota får ni gärna skicka bilderna till mig och lisa sen! Kameran förljer med imorgon, glömde min lilla kamera hos en kompis inatt så får filma med systemkamran men de får funka!

Har rätt mycket nu förtiden så hinner inte blogga, va tvungen att sälga upp en inlägg nu, rensa tankarna typ! ska bli kul imorgon med bara hästar i tanken!


du är för bra, älskade ponny!


NÄÄS IMON!!!

så nu blir det att jag hoppar hemma imon L:D+5 & L:C, nästan helt säkert.

Förlåt för uppdateringen men har mkt att tänka på o så, men bättre imon efter tävlingen ;) då kommer de massa kulig uppdate förmodligen :) men hoppar jag imon så kommer de filmer resultat o bilder o de vill ni inte missa ;)


FAN

blir inget herrljunga!
får se om jag hoppar hemma på nääs på söndag i stlt.


fullspäckad dag

idag igen har ingen tid för datan!
Har vart i väg hela dagen o köpt en videokamera o sånt, snart ska jag äta sen åker ja till stallet träffar allis<3 och fixar ragge o så ;D

my love

/lisa

Have you ever?

Förlåt men har ingen lust att blogga förtillfället. Men jag är snart tbx, kanske imorgon om jag känner för de. Men ska inte sova hemma imorgon så blir antagligen efter de..

Hatar att se dig såhär, du ska vara den som är stark och håller mig uppe. Du som alltid fanns vid min sida, tynar sakta bort - jag kommer alltid älska dig, vad som än händer.




SRY

Men har haft fullt upp hela dagen! har verkligen inte haft tid för att sitta vid datan.
Men ilfl jag fick hoppa idag ilfl och jäklar vad bra det gick skulle inte hoppa mkt bara hoppa egenom en kombination på 1 m så vi har gjort de innan helgen o han var så fin och framme för skänkeln så jäkla bra va!
mamma tog lite kort ;)
imon ska ja o mamma åka o köpa en film kamera så vi kan filma i helgen :)

haha sött

haha min mamma o ta kort -.- haha så snäll är hon som gör de å så säger hon "jag tror dem blir jätte bra jag bara trycker hela tiden" haha världens bästa mamma<3

NEJ FY FAN FÖR MIN SITS


ja han har varken problem med höjden eller bredden ilfl :)

men nu känns det riktigt bra inför herrljunga ilfl :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ni gillar bilder väll ? för vi har laddat upp riktigt mkt bilder nu de senaste ;)

Svar

Anonym om Mera bilder till folket! ;):
har du nya stövlar?:)
Nej mina pioneer! :)

tilde om sandra träning:
jättefina bilder, är det du som fotat? isf grymt! :D
Jupp! hah tack :)

Emma om Denicesundberg.blogg.se - är ett måste att kika på!:
Hej, har en fråga till Lisa :)
Jo, jag ser att du sitter i en wintec dressyrsadel? Eller ja, jag gissar på det för det ser ut som en sån. Är den sadeln bra? Är ute efter en dressyrsadel och undrar vad du tycker om den? sitter man djupt och stilla i den osv? :)
tack!
superbra blogg!
Jah asså jag gillar ju inga dressyr sadlar och man verkligen vill statsa på dressyr kanske det inte är en sån man ska köpa men om man som mig bara rider lite dressyr eller ah jag har lovat mamma att rida i den en gång vi veckan så funkar den utmärkt! Jag tkr att den kunde vart lite djupare..
tack.

tilde om Bilderna från dressyren :):
det ser riktigt fint ut!:)
ragge går otroligt bra för sin ålder och man kan ju verkligen inte klaga på din ridning.
en liten fråga bara, har du tänkt att satsa enbart på hoppn. eller har du planer att ta lite dressyr också?
kul att veta bara för ni är faktiskt riktigt fina även i dressyren!:D<3
vi tackar!
Nej nu är det så här att vi ska vara med i div III med vårat lilla nääs dressyr lag och första tävlingen går av stapeln den 28 augusti ;) haha wish us luck!
Men efter det så har jag inte tänkt tävla mer dressyr men tränar gör jag regelbundet i dressyr och har alltid gjort, för det är ju tyvär.. haha viktigt även i hoppningen att ha en skolad häst och min mamma är super noga med att jag måste träna dresyr så här slipper man inte undan :P



Denicesundberg.blogg.se - är ett måste att kika på!

Vaknade nu klockan är ju halv 8????? och jag kan inte somna om :(. Hostar bara hela tiden, har ont i öronen och ögonen.. halsen ska vi inte prata om. haha gud vad jag gnäller förlåt ska sluta! Idag ska jag förövrigt till marstrand, sen ska jag ut och skritta lallie ikv, Slänger upp mera bilder från igår!

Lisa & ragge:













Visst är dom fina????? nu dampar datorn också så kan inte lägga upp fler :(:( bilderna har denice tagit!


sandra träning

Det var sandra träning på nääs idag ju ;) slänger upp lite bilder här!
För ni gillar bilder va ? ;D


outfit - diskret men snygg



Dressyrträning :)

Lallie var sjukt fin i dressyren idag, han gjorde allt jag bad honom om. Super arbetsvillig, allt stämde typ, inte för att det är någon fei dressyr med det är bra för att vara oss :)













mera bilder kommer imorgon! nu ska jag kolla på sex and the city och sen sova! :) Har massa bilder på fina lisa och ragge och det vill ni absolut inte missa så håll utkik! :D


Sverige - så snygtt



WOHOOO

Min dator är tillbaka! är överlycklig <3 bilder från dressyrträningen kommer snart :)


får inte nog utav denna goa låt!


Bildbomb på lallie från idag!

Eftersom fridas data är på lagning pratar jag lite för henne ;)
Det gick as bra för henne o lallie idag :) såg så sjukt fint ut lallie gick as fint frida red jätte bra!
här kommer bilder

Dessie<3

idag åkte sessan hem igen, så sjukt fin är hon!
Jag har en plan att om 3 år när jag säljer ragge då är hon 8 och har förmodligen tävlat en del då ska jag köpa henne :) haha!



Visst e hon fin!<3

Bilderna från dressyren :)



Dagens ridpass - ragge

Dressyr tränade för lisa och ja det gick så där, när han gick fint och inte tjura så kändes de as bra men annars var han lite grinig och tjurig men vi krävde riktigt mkt av han idag med så han orkade inte riktigt o ja då blir han lite tjurig men men det kommer bli bra när han orkar!
mamma tog massa kort dem kommer upp här snart ;)


i väntan på frida..

hon kommer o hämtar mig snart men försov sig, så gjorde en liten bana under tiden ;)
ah vi ska dressyr träna ju! hörs sen



Haha

härliga tjejer jag pratar med på msn nu kan ja säga ;) vissa pratar mer o vissa mindre, men sköna e dem!

Jag har sjukt tråkigt!

Så om någon känner sig manad till att prata med mig så kan ni adda [email protected] på msn så kan vi snacka om allt o inget! :D

Mera bilder till folket! ;)

från jennifer / http://ponnyryttarna.blogspot.com
Jag hoppade terräng på någon lektion för ett tag sen ;) och ahhaah mobba inte min miin jag är livrädd för terräng egentligen typ att man ska komma fel o dö har sett för mkt på tv när dem går om kull, men ilfl ragge är ju totalt livrädd -.- haha

hahaa ser ni att jag ser liv rädd ut typ , och det här nedhoppet är typ 30 cm eller ngt hahah!

HAAHAHA, "jag lever tror jag (?)"

smile, I dit it

och hmm.. en inte lika så rädd ragge som inte lyssnar på lisa o bara flyger iväg -.-
haha kolla bakbenet, ful ponI!

♥finast♥

hjärtat mitt, finns inget bättre än dig♥
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Haha sen skicka hon med 2 andra riktigt heeh-eh snygga bilder!
Lisa: "mamma vart är bullen ?"
Mamma: "i bilen"
Lisa: " Jag får bilnyckeln"
(går till bilen,hämtar en hel oäten såndär jätte bull-längd)
Lisa: "JAG ÄLSKAR BULLE!"
hahaha ni förstår nog inte att de var roligt i irl ;) HAHA

Skön bild haah
klart man åt upp den!

Oh gad..


Jupp, fan vad jag har planerat dåligt eller båda jag och mamma faktiskt!
Nu ska jag dressyr träna imon ist. och jag måste rida ut på torsag o på fredag ska han stå.
Jaja.. Ingen hoppning/markarbete innan herrljunga, känns jätte bra!! INTE

Mer bilder :)

fotade av ewe gustafsson / ewegustafsson @ bdb!
och jag vet att min sits är "hej kom och hjälp mig" men jag ska träna promise!

haha dör på denna bilden asså!

Synd att man sitter som en mongolid, för annars är denna bilden fin tkr ja allt!

ÅHH! vad gör jag med händerna ? försöker lyfta över han typ, nä fyfan nu är det skärpning'

Åh så fin<3

Favorit oufit ?

Vilken är eran favorit outfit som jag har gjort under bloggens tid ? ;)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Så vilken är eran favorit ? :)


RUBRIK ?

ANMÄLD
Gren: Hoppning
Tävling: Herrljunga rk

Namn: Elisabeth Ågren
Klubb: Nääs rf
Ponny: Golden Rainman
Kategori: d-ponny

Transport: vit värmlands vagnen
TILL HÄSTEN/PONNYN
Schabrak/Vojlock: Pessoa
Luva: Ingen
Transportskydd: Rutiga gröna
Benskydd: Veredus
Sadel: Prestige versialles
Träns: equipe
Täcke: beror på väder ;)
Grimma: lädergrimma
TILL MIG SJÄLV
Ridbyxor: Mountain horse
Tröja: Ralph Lauren
Skjorta: kingsalnd
Kavaj: ingen
Jacka: Kingsland
Spö:
Jacson brunt
Vantar/Handskar: inga
Hjälm: John whitaker 1hat shiny 

Stövlar:
tretorn KANSKE pioneer
Ridstrumpor: Kingsland
Sporrar: ngra m gummi.

So, nu vet ni hur jag ser ut i herrljunga ;)


Min finaste älskling♥


Baby I Love You And I'll Never Let You Go
but If I Have To, Boy I Think That You Should Know
all The Love We Made Could Never Be Erased
and I Promise You That You Will Never Be Replaced

i'll Be With You As Long As You Want Me To until The End Of Time
from The Day I Met You, I Knew We'd Be Together
and Now I Know I Want To Be With You Forever
i Can Say I'm Truly Happy To This Day
you Made Me Thank God That I Live My Life Everyday
there's Never Been A Doubt In My Mind
that I Regret Ever Having You By My Side
but when The Day Comes That I Have To Let You Go
i Think There's Something That I Should Probably Let You Should Know
i Enjoyed Everyday That I Spent With You
and I Will Miss You Cause I'm Happy That I Had You At All
Just my boy ♥


lite frågor lite svar ;)

ja hur mkt kostade det och var kan man köpa tränset? :D
Jag antar att du syftar på det bruna equippe tränset :) jag köpte det begagnat för 1000 kr!
jag blev typ kär i det så kunde inte låta bli att köpa de :) älskar dendär saken snokremmen sitter fast i :) Men vet inte vart man kan köpa de eftersom jag köpte de begagnat, så ni kan ju kolla på hastnet o sånna sidor så kanske ni hittar ett (;
men jag leter efter ett nytt men hittar verkligen inget ;o Men kärlek på mitt nuvarande ändå <3



Såå sööt. :)
Bara undra har du fler Tretorn stövlar, du har väl haft 3 olika minst? Är de andra sålda eller slängda, använder du dem? :P
Älskar eran blogg. :D
Tacksam för svar.

Nej jag har 1 par tretorn jag är inne på mitt 4 par :P ah kvalitén suger!
så dem andra är slängda tror jag väll :P Men har beställt ett par till men dem kommer aldrig :S Jag har väntat på dem i 2 månader typ.. lika bra att ha 2, ett par hemma o ett på tävling!


Vad har du för kamera? :) Fina bilder, speciellt bild nr 3, vad hade du för inställning då?
Nikon d40, Hade på "P:et", optimerad på VI+ extra förstärkt, Vitbalans på auto och 800 i ISO.
Tror jag hade det ilfl :) man får exprimentera sig för att få som man vill typ ;) jag gillar när dem är starka, färgerna o så!


Dagens fråga

Vad har ni fått för upfattning om oss? Hur tror ni vi är i och utanför stallet ? vilka sätt är vi lika/olika på osv?




Grande finalé

Tog dem 3 bilderna som fått mest röster, här har ni dem!
SÅ KOM IGEN O RÖSTA PÅ DIN FAVORIT NU!!

Bild 2: 11 röster

Bild 17: 19 röster

bild 18: 19 röster

Never alone, always alone

en dag kommer du vakna upp
och inse hur mycket du älskade henne
och hon kommer vakna upp bredvid killen,
som redan visste det.

Inte en ändå tår går att klämma fram efter dig, vi va ändå inte menade att vara. Du va inte den perfekta för mig, och jag är faktiskt glad för de!






tisdaaag

Sjuk idag igen, skulle ju egentligen jobbat denna veckan.. men kan ju inte de nu. Synd är alltid gött med pengar!! Min dator är fortfarande på lagning typ, får sitta vid den vi har i köket nu och den suuuuger! får kanske hem min idag :) Ska till stallet senare idag tänkte ta med kameran, Lallie ska gå markarbete idag, dock är det inte jag som ska rida får ju inte göra de för läkaren.. Min kompis Ulrika ska rida honom! :) slänger upp bilder när jag har fått tillbaka min dator !

Fick även en fråga om när ni får reda på vem som ställde dom roligatse frågorna på frågestunden, de ska jag fixa när jag har hittat en riktig dator! så håll utkik! :)


GOLD




Kom med idéer.

världens blogg torka

lite bilder från idag!

provade lite olika inställningar på kameran, kul att exprementera! ;)

Han ser likadan ut på varje bild ;) hahaa

fina desssan<3 sjukt fin hade hon blivit fått riktiga muskler.

haha bebbo fick färg på mulen för boxen brevid håller på att måla o på ngt sätt lyckades han få in mulen o få färg på den haha :') sötis.

ingen dator

Min dator är på lagning, hoppas dom inte kan laga den så att jag får en mac ist :D hehe  man kan alltid hoppas (a) dålig upt tills jag har fått tillbaka den :(


svar - frida, lite försenat menmne

1. hur hinner ni med hästarna när ni går i skolan ?:)
Svårt, vet inte riktigt hur jag ska hinna nu när jag börjar gymnsaiet. Men de löser la sig. Vakna skolan, pulgga på vangen hem, stallet, äta, plugga, sova ungefär så

2. Är era föräldrar hästvana , om man säger så ? :P
HAHA inte för 5öre!! Kan inte ens sätta på benskydd, så mockning är mina föräldrars grej i stallet.

3. Hur långt vill ni komma med era hästar ? :)
HAr inte tid att komma så långt.

4. är märkesgrejer viktiga för er?
Ne, dock köper jag heller märkesgrjer för att det är bättre kvalle och jag tycker att dom oftast är snyggare. 

5.Hur långa e ni?
169

6.Hur långt tror ni att era ponnisar kan komma?( inom hoppningen )
Beror på ryttaren

7.Vad heter Ragges färg? HAHAH
-

8.vad har ni för sadlar/träns? :D
Santa cruz nåt sånt i dressyr har jag kentaur eller vad den heter.
Dyon, gg osv

9. hur länge har ni ridit?
10 år till hösten

10. hur gammla är ni?
16 till hösten


11. varför började ni blogga?
Lisa frågade om jag ville

12. vad gillar ni att göra?
Stallet, kompisar, shoppa ut och jogga mm

 

13. hur länge har ni ägt era hästar?
de va allt jag kom på , gillar eran blogg :)
1år och några månader

14.kan inte ni ha någon läsarträff så man kan få träffa era hästar eller ngt sådant ? :D
ÄLSKAR ERAN BLOGG :D
ojoj blir nog lite svårt att fixa du.......

15.Har ni eget stall elr star ni uppstallade i ett privat stall ?
Upstallade

16.Hur langt vill ni komma inom hoppnigen ?
HAHA oj

17.Hur lange har ni ridit ?
10 år till hösten

18.Ar markes saker viktigt for er ?
svar finner du högre upp! 

19. Kan inte ni göra lite fler videobloggar? ;)
Eh visst. men kom då med förslag om vad vi ska säga! :)

20. Vart köper ni era märkes saker?
Lite överallt, man plockar typ på sig. Mest svensk ridsport

21. Betalar ni eran utrustning själva, elr vem gör det?
Jag betalar alla mina vanliga kläder, finns inte så mycket pengar kvat till utrustning då. Så mamma och pappa gör de oftast :)

22. Vad har ni för sadlar? :)
Btw älskar jag eran blogg :D:D
Redan svarat högre upp! TAcktack :)

23.vad hade era ponnisar gjort innan ni köpte dom :D
LA/LA

24. vad har ni för mål med era hästar?
högre upp


25. Tänker ni skaffa storhäst när ni har vuxit ur era söta ponnyer eller när ni fyller 18 år?
Ingen aning, beror på on jag hittar rätt häst och om jag har intresset. Tror dock inte när jag är 18, kanske 23. När jag är 18 går jag ju sista året i skolan och sen vill jag ut och resa :)

26. Vad vill ni bli när ni blir stora?
RIIIIIIIIIIIIIIIIK SOM FAN! ingen aning om hur jag ska bli de ba

27. huuur många rosetter har ni?
inte räknat

28. Om ni inte hade era egna ponnier, vilken ponny skulle ni vilja ha då? :)
Elphins Daphne en jag provred

29. Hur känner du Johanna grant och lovisa munter? :)
-

30.kan du inte lägga ut dina tränings schabrak i ett inlägg?
Nejgud dom är bara tråkiga!

31.Brukar dina hästar vara på sommarbete??
Du har jätte söta hästar:) Älskar bloggen:D
Ja.

32.hur höga e era hästar?
146

33.Vart köper ni dom gamla scapaschabraken?

vet nt.. kolla beg. utrustning på nätet ;)

34.jo, hur långa e ni också ?

169 

35. har ni någon gång funderat på att låna ut på foder/skaffa medryttare till era hästar för att ni inte hinner med?
Abrolut ingen fodervärd. Medryttare om hon/han har kunskap.

36. kan ni lägga upp bilder på all er utrustning som sadlar, träns, shcabrak, benskydd osv.?
Ska bara tvätta allt först;) haha ne men de går nog att lösa!

37. vad är det högsta ni har hoppat?
125

38. vad är det högsta ni har hoppat med eran egna häst?
120

39. har ni någon gång börjat gråta och brytit en tävling för att ponnyn vägrade/rev eller liknande?
HAHAH nej, min ponny river och vägrar bara när jag rider fel.

40. kan ni inte lägga in lite fler bilder när ni rider dressyr och inte bara när ni hoppar?
allt för mig, superbra blogg! :D

Lisa la upp några på mig idag

41. vart har ni köpt era hästar?
Falköping


42. hur högt har ni tävlat?
LB

43. vart har ni löpt era Scpa shabrak?
älskar eran blogg sjukt mkt! <3

Lånat

44.Kan ni inte visa bilder på erat stall inuti ? :)
Inget att se men visst

45.Varör började ni med hästar?
Fick de i fördelsedagspresent när jag fyllde 6 tror jag


46.Hur skulle ni beskriva era ponnyer?
My love


47.Hur lägger ni upp ett ridpass?
Beor på vad jag vill få ut av passet, men att han ska lyssna för hjälperna osv

48.Vad gjör ni helst utanför hästvärlden?
Shoppar är med kompisar, joggar, party osv!


49.Hur skulle ni beskriva er själva när ni är på en tävlingsplats och ska tävla,är ni nervösa, glada, sura,ja ni förstår?
Trött innan jag sitter på hästen, sen är jag glad och förväntasfull

52.Favoritfär på era hästar,på schbrak osv?
Marin och brun tror jag

53.Favoritponny om ni inte får säga era egna?
Cyrano de bagerac grymt cool ponny

54.Mål/drömmar?
haha för stora

55.GPA eller JW?
båda!

56.Bästa runda på hoppbanan?
oj, har haft många bra. vet dock inte vilken som har varit bäst

57.Starkaste minne från hästvärlden?
sommaren 08


58.Om ridsporten inte fanns vilken sport hade ni valt då om ni måste välja en?
BMXeller cross kanske gymnastik

59.Topp 5 på tävlingsanordnare?(klubbar)
aw är min favvo sen har jag hörst att greva ska va bra med

60.Vilken av era ponner ni har haft har ni lärt er mest av?
Pontus medryttarhäst och Lallie

61.Bästa ridturen?
oj, en men denice förra sommaren 

62.När började ni rida?
6

63.När lärde ni känna varandra?
Istallet

64.Idol?
Edwina

65.Bästa minne från hästvärlden?
kommer inte på något

66.Drömoutfit?
Rätt nöjd med den jag har nu, dock vill jag ha ny kavaj och tillbaka mina tretorn

67.Vilken är eran favoritglass?
givetvis bj

68.Hur många gånger har ni ramlat av?
Måååånga, ramlade av massa när jag red c-ponny

69.Vilken skostorlek?
38-39

70.Vad är de klumpigaste ni gjort?
de tänker jag absolut inte skriva hääär :o

71.Vad blir det för färg om man blandar era favoritfärger?
ingen aning om lisas favoritfärg vet knappt min egen heh

72.Hur blir ni när ni är trötta? Arga/irriterade/glada?^^
När jag är övertrött så skrattar jag bara, annars typ dryg

73.Har ni utåtstående öron?
nix

74.Snarkar ni?
Kan hända när jag är snyvig


75.Vad har ni för storlekar på era träns?
cob

76.Hur många schabrak var har ni?
så de räcker typ

77. Vilken tid föddes ni?
natten i think

78.Hur länge har ni kännt varann?
haha x)
er blogg e cp bra!! :DD
1 år typ :) eller ah vi har vart bra vänner i 1 år men annars har vi vetat vilka vi var sen vi var små så kanske 3 år

79.. vet ni ungefär när det är dags och sälja eran ponny ?
tyvärr

80. hur mycket skulle drömpriset vara att ngn köpte den för ?
btw fin blogg :)
hemmet viktigare än priset 

81.vad är det för märke på tränset (eller var är det köpt) som ragge har på sej på huvudbilden på eran header ? :)
-

82.Frida, ska du sälja Lallie när du fyller 18 och inte får tävla mer med ponny? Isf, hur tror du att du kommer känna dig efter att lallie har åkt iväg i en hästtransport med den nya ägaren?
Jag rider på nääs så jag vet hur fin lallie är IRl! :D
den dagen kommer kommer bli svår. Kommer aldrig låta någon komma och hämta honom, ska köra honom till den nya ägaren. åh tack :D

83. har ni någon gång börjat gråta på en tävling och avbrutit rundan för att hästen vägra?
svar finns högre upp!

84. betalar era föräldrar allting inom hästen?
mest mamma och pappa, gillar mera att köpa kläder (a)

85. har båda ni förlorat oskulden?
onödig fråga

86. har ni ridit på ridskola o isf vilken?
Nääs

87.Om ni fick en enda önskan, vad skulle de vara då?
Att han inte ska dö

88.Vad tävlar ni helst med: tröja eller kavaj?
tröja mycket degigare :D

89.Va e de bästa som har hänt ? (:
att jag föddes, annars skulle inget ha varit bra ju :P men typ alla mina goa kompisar, lallie familjen osv

90.Varför är Ragge och Lallie så bra ? :D Asså já mena typ varför ni tycker dom e så bra ? ;p
man kan inget annat än att tycka de när man äger ponnyn med världens största hjärta!

91.hur länge har ni haft era hästar?
1 och några månader

92.och hur mycket lägger ni ca på häst saker / icke hästrelaterade saker och kläder varje månad? :)
runt 4-5000


93.Vad är det för konstig nosgrimma du har på Lalli? xD typ engelsk med snokrem högre upp och ludd eller vaa? xD
kan lägga upp bild någon dag

94.. vilket är erat favoritmärke på ridutrustning?
jw, kl sen tycker jag hv polo har sjukt snygga grejer

95. vilket är erat favoritmärke på vanliga kläder?
odd molly, ralp lauren, hilfiger, henry lloyd osv, dock köper jag inte bara kläder för att det står ett märke på dom, dom måste va snygga också :)

96. Tycker ni att det är viktigt med märkessaker?
högre upp



97. Vad är det högsta ni har hoppat?
125 typ hehe


98. Ska ni gå över på storhäst, och när isf?
när jag kommer hem från usa om jag har intresset kvar

99. Vill ni jobba med hästar när ni blir vuxna?
Nej, då hade jag gått på ett luffigt hästgymnasium.

100. Betalar era föräldrar eller ni själva era hästprylar?
oftast mamma och pappa

101. Hur många placeringar har ni?
ikke räknat

102.Vilken är eran drömhäst?
oj, okidoki, så grymt cool. synd att han inte lever längre ba


103. Skandinavium, Globen eller Flalsterbo?
scandinavium såklart


104. Vilken hästblogg gillar ni mest?
l
äser typ 2, denicesundberg.blogg.se hastdiggaren.blogg.se



105.Till Lisa: Vilken är den roligaste bilden du har på dig och Ragge? x'D
Visa den gärna på bloggen, vill gärna se den! x'D
Till Frida: Samma sak som till Lisa, vilken är den roligaste bilden du har på dig och Lallie? x'D
Visa den som sagt, vill gärna se den!^^
haha den vet jag inte om jag vågar visa, men kan se om jag hittar någon annan

106.Hur kom de sig att ni fick en egen häst?? :)
haha, pappa ville inte att jag skulle festa så jag fick en häst :D smart grej där daddi, funkade super ;)


Imon ..

blir det stallet jätte tidigt och jag ska vara där hela dagen men kameran är med så det blir en massa bilder förmodligen! Så hoppas att ni kommer tillbaka 1300 st gånger imon med :)
för de blir kul uppdate på eftermiddagen

http://toveamanda.blogg.se

BESÖK, enligt mig så är detta den bästa bloggen i hästvärlden dem har ju sån jäkla grym uppdate. så om alla våra läsare skulle kunna gå till deras blogg så skulle jag änna bli glá :D Jag lovar att ni inte blir besvikna! :)

Lallies vecka



Ragges vecka!

Blir inte så mkt rida ut men jag red ut hela förra veckan :) så denna veckan blir det hård träning!



Dagens ridpass - ragge

Jisses vilken fin ponny jag har :') Skulle ridit ut idag ju men det pisseregnade och så jag tänkte rida lite lätt dressyr i manegen men han var så fin och pigg idag så vi körde ett ordentligt dressyr pass, och fy fan va fin han!!
Trampade på som fan gick i stadig form och satte alla ökingarna perfekt, gudars jag  är fan taggad in för dressyren nu :)
ska ju tävla med dressyr laget den 28 augusti! Grymt kommer de bli :)

suger att vara sjuk!

Har suttit inne hela dagen verkligen, har kollat massa tråkiga serier en bra grej med dagen är att jag har hunnit fixa mina naglar, dom har verkligen sett ut som skit nu i sommar, men nu blir de ändring på de!! Var även på sjukhuset idag fick någon invandrar doktor, fattade nada om vad han sa. Pappa fick översätta efter typ, blir så jävla sur att dom inte kan anställa läkare som kan prata svenska. Aja iaf hade jag nogon infektion i helsen och i öronen. Imorgon ska jag egentligen arbeta, men tror jag slipper! Missade uteritten med carro och lisa idag med :( Nu ska jag återgå till mitt glassätande, haha snacka om att jag kommer rulla fram! Denice va snäll och red Lallie för mig idag, Kolla hennes blogg förrästen! Denicesundberg.blogg.se


Min katt som liger och spinner brevid mig nu :)




HAHA denna bilden!


Jag dör, den är ju riktigt charmig! HAHA, asså det ser ut som jag är i obalans efter ett hinder eller liknande men det är så att jag klappade om han efter vi hade hoppat vilket karin fick med på bild, VACKERT! hahahah så söt.
http://warnmark.blogg.se

Dessan<3

Idag kommer min systers förra häst tillbaka för mamma ska ha henne på ett ridläger som hon ska vara på nu mån-tis-ons :)
Men nu ägs hon av kristina som äger stallet nellie står i !
--------------------------------------------------------------------------------------------
otroligt personlig härlig häst det där, som min syster gjorde ett grymt jobb med!
en härlig historia om dem där 2, min syster var och provred en häst som hade gått 130 men nej den var inget alls för henne så hon ville åka till visingsö för att kolla på häst och jaa där hitta hon den lilla pärlan som inte kunde ett skit. Hon gick varken i form kunde inte galopp-fattning och ja hoppa det var lite läskigt tyckte hon =')
men hon hade *det* och när hon hoppade hoppade hon med en sådan grym teknik genom hela ryggen så jävla grymt hoppar hon! Men min syster fick verkligen ordning på hoppningen men det behövdes mer tid i dressyren och ja johanna har bestämt sig för att flytta till london så kristina har köpt henne och där har hon det verkligen super och nu har hon blivit lite till riden i dressyren av kristian ;) ska bli spännande och se hur musklad och fin hon är nu! (:

här är lite bilder på fina dessie!
 



haha dem hade kul tillsammans! ;) klockren bild.

ragge<3dessie


Att ta ansvar och vara shyst mot hästen..

Om man har häst är det ett sjukt stort ansvar man har speciellt om man vill ha en frisk och hel häst som inte ska gå sönder!
Man kan ju inte precis bara skita att åka till stallet bara för att man inte orkar vill eller har lust eller för att vädret suger, isåfall måste man ju fixa men ngn annan som kan mocka fixa mat rida och sånt,
och om jag ska vara helt ärligt så tycker inte jag att man tar bra ansvar då och jag tycker inte det är shysst mot hästen! Det är ju som om inte mamma o pappa skulle brytt sig ett skit om mig=inte gillas.
Och sen när man rider man kan inte bara rejsa runt hela tiden varje dag hur länge kommer hästen hålla då ? inte länge, man måste tänka långsiktigt och vad som är bäst för hästen och inte bara vad som är roligast för en själv! men självklart tycker jag att man ska ha kul med sin häst annars är det inte kul att ha en häst, det är givet för mig att ha en "ponnydag" i veckan, den är riktigt rolig det är när vi rider ut ett helt gäng och bara skrattar och rider inte så seriöst men jag tror att hästarna uppskattar en sån dag imellanåt för jag tycker inte heller det är shyst mot en häst och låta den harva runt i en manege/pd varje dag i veckan i flera år. Dem tröttnar till slut det är iallafall vad jag tror.
Och är det shysst mot hästen att komma till den i stallet när den står där i boxen att bara slänga på sadeln utan att säga hej eller borsta eller ngt sånt utan bara direkt komma in i boxen med en taskig attityd och bara slänga på grejerna och dra ut den i padocken. Och sen inte ge den en ärlig chans utan bara skylla allt på den, NEJ det är inte rätt hästar kan lika väl ha en dålig dag som vi.
Nej tack till sånt, jag tycker själv att det är viktigt att ge hästen tid att bli varm i kläderna och sen bry sig om dem på marken lära känna dem det är viktigt tycker jag.
jaa ni kan nog inte förstå hur mycket jag bryr mig om ragge och hur mkt jag bara står o pussar o busar med han på marken, haha det är nästan sick frida kan intyga ;)
Ta hand om sina grejer/utrsutning, något som jag på senaste bara märkt att det är viktigt så nu putsar jag allt varje dag utan sadeln, detta för man la göra lite som man vill men jag tycker det är vikigt ilfl för vem vill rida runt med skitig o äcklig utrustning ? inte jag ilfl!
Jag tycker alltså att man ska vara rättvis mot sin häst, tänka hållbarhet, och ta hand och verkligen visa om att man älskar dem, det tror jag tillslut ger resultat Faktiskt.

Vad har ni för tankar ? detta är enbart mina egna tankar, jag säger inte att det är helt rätt men ja så här tycker jag.

jag tror delvis det var därför det gick så sjukligt bra för oss i våras, för jag bryr mig verkligen om han han är en STOR del av mitt liv som jag inte klarar mig utan :)


Rida ut sen..

.. en tur med min bästis och hennes nya häst som kom i förregår, vi tar det lite lugnt eftersom ragge tävla igår och carro har aldrig ridit ut på chess som den heter :)
Frida skulle också följt med men hon är ju sjuk .. :(




ont i haalsen

Har sovit typ 4 timmar inatt, kunde inte somna och vaknade tidigt utav denhär jävla halsen :( har så sjukt ont, ska åka till sjukhuset senare och kolla upp den, usch hatar sjukhus :( åker till stallet ikv med lisa, blir mera upt ikv.




BIDRAGEN

Ni röstar genom att lämna en kommentar med bildens nummer ;)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
ENDAST 1 RÖST PER IP-NUMMER! :)

Bilder :)

Här kommer bilderna!
ingen kommentar om min sits jag ska hårdträna den nu fy fan som de ser ut, kollar ner och händerna rakt upp i luften -.- men jag ville få runt han så red som en idiot haha! skulle egentligen inte behövas ;) men men.

my love<3


Sen fick jag två jätte fina bilder av julia med :) http://enhoppryttare.blogg.se


jag älskar denna bilden :D
haha fast min hjälm är ju lite stor så den åkte ner och satt på näsan under hela turen men de gick bra ilfl ;)


Köpte denna bilden!

Färgerna är lite skeva men har tatt kort på kortet ;)


Resultat

Dagen har inte vart något vidare för mig och ragge men jag har ilfl träffat en massa härligt folk, saknade linn, skattN, ida, lisa mfl. :D Sjukt härligt tjejer!
Men nu till resultaten
L:D+5: Stannade på första hindret ?! 2 gånger, första gången låg vi verkligen helt knasigt men andra gången var han bara riktigt dum. men sen hoppa han resten av banan jätte fint! men aja det vara bara att ta de släppa de gå vidare
L:C: Haha jag red som en idiot kom lite konstigt på 2 hinder men han hoppade fast vi fick med oss en bom.
Men det kändes ändå bra att han inte stanna i denna klassen med :)

Men jag får tänka på att han kom in från bete i förregår och inte tävlat på 2 månader och jag har hoppat en gång på "riktigt" innan denna tävlingen så ah jag är ändå helt okej nöjd men hoppas det går bättre i herrljunga!

Har en massa bilder som kommer upp här ikväll och sen massa annan uppdate och så kommer bidragen till "tävlingen" upp ikväll med :)

haha söt :)
Men håll koll på bloggen för de kommer massa kul :D

sjuuuuk

Vaknade nyss, har skitont i halsen. Typ halsfluss ont, tur att jag har världens bästa pappa som kom med ben&jerry glass <3 blir la sängen hela dag och ikväll med typ..  stallet senare idag, ska bara ut och skritta min hals klarar inte av något annat :( suger att vara sjuk.

bloggar mera senare


göteborg!!!!

Haft en grymt go kväll, strunde i kröket och tog en chailatte i stan med min kompis ist. Älskar göteborg verkligen <3<3! Hinner inte svara på frågestunden nu :( ska upp tidigt imorgon för att kolla på min lillebror som cyklar SM! Grym ät han :) jaja time too sleep! :) bloggar mer imorgon!


är med allis :D

besök hennes blogg :D http://ponnyochryttare.blogspot.com

allis och tello

min outfit imon :)




blablabla

Dressyrtrnat idag, dressyr är verkligen inte min grej!

Hinner inte blogga mera nu, ska dra på krök. svar på frågasunden kommer inatt eller imorgon!


Bilder på frida och Lallie

Det såg jätte fint ut när dem tränade ! ;)
Dem red inne och jag hitta ingen bra inställning på kameran så dem är lite suddiga..


Stallet snart

Nu ska jag snart till stallet packa o fixa o mamma ska knoppa å sånt :) Sen ska vi kolla på när en del utav vårat dressyr lag tränar sjjälvklart ska jag ta kort (frida o lallie är med) så dem kommer upp här sen ;)
På väg hem eller dit så ska jag och mamma köpa ett par vita ridbyxor :) Mina drömmisar från MH
Sen ikväll kommer allis med<3

Så sjukt jävla snygga :D

Svar på frågestund - Lisa

1. hur hinner ni med hästarna när ni går i skolan ?:)

vakna ,skola, äta, stallet,  äta, plugga om de behövs sova. Typ så ;) haha men sen hjälper mamma mig om det är mkt!
 
2. Är era föräldrar hästvana , om man säger så ? :P

Mamma är hon hoppade junior sm när hon var ung :) och pappa bodde på gård när han var liten så han kan ju leda borsta mocka o sånt men ah han är mer en golfnörd

3. Hur långt vill ni komma med era hästar ? :)

Med ragge ska jag ilfl hoppa L:A innan han säljs :) annars vet jag inte SM är ju en dröm men det vet jag inte om vi kommer hoppa tillsammans!

4. är märkesgrejer viktiga för er?

Njaa beror på jag köper hellre märkes grejer än "icke märkessaker" men inte så att jag är beroende eller ngt :P 

5.Hur långa e ni?

169 cm

6.Hur långt tror ni att era ponnisar kan komma?( inom hoppningen )

minst L:A

7.Vad heter Ragges färg? HAHAH

HAHA jag vet inte, ska kolla vad det står i passet! tror de e bork el. gulbrun


8.vad har ni för sadlar/träns? :D

Sadlar: Hopp prestige versailles & dressyr Wintec
MASSOR med träns men mina 2 favoriter är mitt dyon  & equippe med swarovski-pannband :)

9. hur länge har ni ridit?

10 år

10. hur gammla är ni?

15, 95-06-26

11. varför började ni blogga?

Hade ju en blogg innan detta, men tyckte la det verkade roligt ;P

12. vad gillar ni att göra?

Vara i stallet, shoppa och vara med kompisar 

13. hur länge har ni ägt era hästar?
de va allt jag kom på , gillar eran blogg :)

ca 1,5 år :)

14.kan inte ni ha någon läsarträff så man kan få träffa era hästar eller ngt sådant ? :D
ÄLSKAR ERAN BLOGG :D

Haha tror inte så många skulle komma ;) men de skulle vart kul om de kom många!

15.Har ni eget stall elr star ni uppstallade i ett privat stall ?

uppstallade

16.Hur langt vill ni komma inom hoppnigen ?

lååångt ;)

17.Hur lange har ni ridit ?

10 år

18.Ar markes saker viktigt for er ?

svar finner du högre upp! 

19. Kan inte ni göra lite fler videobloggar? ;)

Haha jodå ;) men man vet inte vad man ska säga

20. Vart köper ni era märkes saker?

Överallt, my one, sv ridsport, scandi (horse show), o sånt

21. Betalar ni eran utrustning själva, elr vem gör det?

jag fast i grundochbotten så e de mamma o pappa men ah dem tror ju att de e jag som betalar :P haha.

22. Vad har ni för sadlar? :)
Btw älskar jag eran blogg :D:D

Svar finner du högre upp! 

23.vad hade era ponnisar gjort innan ni köpte dom :D

Ragge hade absolut inte gjort ngnting, hoppat 1 kryss typ :P 

24. vad har ni för mål med era hästar?

svar Finner du högre upp

25. Tänker ni skaffa storhäst när ni har vuxit ur era söta ponnyer eller när ni fyller 18 år?

vill inte spekulera i det ..

26. Vad vill ni bli när ni blir stora?

Något med hästar! 

27. huuur många rosetter har ni?

ähh hehe vet inte ;P kanske 50-70

28. Om ni inte hade era egna ponnier, vilken ponny skulle ni vilja ha då? :)

Toves filur sjukt fräck ponny!

29. Hur känner du Johanna grant och lovisa munter? :)

Nätet och lovisa tävlingar och nätet :) super sköna tjejer<3 

30.kan du inte lägga ut dina tränings schabrak i ett inlägg?

Måste jag ? (a)

31.Brukar dina hästar vara på sommarbete??
Du har jätte söta hästar:) Älskar bloggen:D

Ja ragge brukar vara på bete! 

32.hur höga e era hästar?

147,4 är raggis

33.Vart köper ni dom gamla scapaschabraken?

vet nt.. kolla beg. utrustning på nätet ;)

34.jo, hur långa e ni också ?

169 

35. har ni någon gång funderat på att låna ut på foder/skaffa medryttare till era hästar för att ni inte hinner med?

Nej mamma och jenny hjälper mig så behöver ingen medryttare eller så :)

36. kan ni lägga upp bilder på all er utrustning som sadlar, träns, shcabrak, benskydd osv.?

hmm.. kanske om jag är jätte  snäll någon dag :)

37. vad är det högsta ni har hoppat?

140 cm.

38. vad är det högsta ni har hoppat med eran egna häst?

110 cm.

39. har ni någon gång börjat gråta och brytit en tävling för att ponnyn vägrade/rev eller liknande?

har aldrig vart med om de utan på en clear round en gång!

40. kan ni inte lägga in lite fler bilder när ni rider dressyr och inte bara när ni hoppar?
allt för mig, superbra blogg! :D

gjorde de idag ;)

41. vart har ni köpt era hästar?

falkenberg

42. hur högt har ni tävlat?

L:B

43. vart har ni löpt era Scpa shabrak?
älskar eran blogg sjukt mkt! <3

beg. 

44.Kan ni inte visa bilder på erat stall inuti ? :)

sure ;) 

45.Varör började ni med hästar?

har typ växt upp med det så de fall la sig naturligt ;P

46.Hur skulle ni beskriva era ponnyer?

min prins.<3

47.Hur lägger ni upp ett ridpass?

olika från dag till dag men jag har alltid en plan hur jag ska rida osv.

48.Vad gjör ni helst utanför hästvärlden?

tar det lugnt är med kompisar och har kul o sånt sköjjj ;)

49.Hur skulle ni beskriva er själva när ni är på en tävlingsplats och ska tävla,är ni nervösa, glada, sura,ja ni förstår?

Glad förväntansfull ;) fast kan bli lite stressad :P

50.hur skulle ni beskriva varandra och varandras ponnyer?

frida; Underbar Lallie; Underbar , båda är underbara<3


51.Eran favorithästbutik?

olika ;)

52.Favoritfär på era hästar,på schbrak osv?

olika här med ;) men på cshabrak och andra hästgrejer så är det självklart favorit färgerna marin, vitt, rött

53.Favoritponny om ni inte får säga era egna?

filur, mambo, winnetoo & toxica, sjukt fina ponnyer

54.Mål/drömmar?

stora mål stora drömmar! ;)

55.GPA eller JW?

Kavaj; Gpa annars JW forsure ;)


56.Bästa runda på hoppbanan?

Tjörn, L:C+5 allt gick bra! och jag trodde inte det så de var en härlig känsla :)

57.Starkaste minne från hästvärlden?

hela tjörn helgen vi nollade alla klasser så de va så bra det kunde bli och alla rundor kändes bra :)

58.Om ridsporten inte fanns vilken sport hade ni valt då om ni måste välja en?

Fotboll&Balett& Golf utan tvekan  ;)

59.Topp 5 på tävlingsanordnare?(klubbar)

Essunga, herrljunga, tjörn, och sen har jag hört sjukt gott om grevagården & varberg :)

60.Vilken av era ponner ni har haft har ni lärt er mest av?

Ragge och rose

61.Bästa ridturen?

tjörnhoppet - hela helgen


62.När började ni rida?

5 år var jag när jag börja rida ;)

63.När lärde ni känna varandra?

Stallet

64.Idol?

ROLF GÖRAN BENGTSSON, helt klart världens bästa ryttare

65.Bästa minne från hästvärlden?

Tjörn helgen återigen ;)

66.Drömoutfit?

vet nt typ den jag har + en animo kavaj :)

67.Vilken är eran favoritglass?

ben&jerry

68.Hur många gånger har ni ramlat av?

haha vet nt ;)

69.Vilken skostorlek?

38

70.Vad är de klumpigaste ni gjort?

haha jag har gjort mkt klumpigt, men typ bara gått och så ramlat!

71.Vad blir det för färg om man blandar era favoritfärger?

haha brunt typ :P

72.Hur blir ni när ni är trötta? Arga/irriterade/glada?^^

Arg/lätt irriterad först men blir jag övertrött skrattar jag hela tiden

73.Har ni utåtstående öron?

nope

74.Snarkar ni?

haha ibland när jag är snuvig hahahhaha

75.Vad har ni för storlekar på era träns?

cob

76.Hur många schabrak var har ni?

gudars, ingenaning 20-30 kanske

77. Vilken tid föddes ni?

på morgonen ngn gng hahahah

78.Hur länge har ni kännt varann?
haha x)
er blogg e cp bra!! :DD

1 år typ :) eller ah vi har vart bra vänner i 1 år men annars har vi vetat vilka vi var sen vi var små så kanske 3 år

79.. vet ni ungefär när det är dags och sälja eran ponny ?

vet inte vill inte veta

80. hur mycket skulle drömpriset vara att ngn köpte den för ?
btw fin blogg :)

priset spelar ingen roll just nu 

81.vad är det för märke på tränset (eller var är det köpt) som ragge har på sej på huvudbilden på eran header ? :)

Dyon ;) 

82.Frida, ska du sälja Lallie när du fyller 18 och inte får tävla mer med ponny? Isf, hur tror du att du kommer känna dig efter att lallie har åkt iväg i en hästtransport med den nya ägaren?
Jag rider på nääs så jag vet hur fin lallie är IRl! :D

- 

83. har ni någon gång börjat gråta på en tävling och avbrutit rundan för att hästen vägra?

svar finns högre upp!

84. betalar era föräldrar allting inom hästen?

olika, jag betalar schabrak typ men ah som sagt från första början kommer pengarna från min föreldrar, fast mamma brukar köpa grejerna. 

85. har båda ni förlorat oskulden?

-

86. har ni ridit på ridskola o isf vilken?

ah nääs

87.Om ni fick en enda önskan, vad skulle de vara då?

att jag alltid skulle ha kvar ragge och min familj och mina nära vänner!

88.Vad tävlar ni helst med: tröja eller kavaj?

tröja ;)

89.Va e de bästa som har hänt ? (:

mkt. att jag har världens bästa mamma pappa syskon o ponny och carolineliljenberg


90.Varför är Ragge och Lallie så bra ? :D Asså já mena typ varför ni tycker dom e så bra ? ;p

Det bara är så, ragge har världens goaste personlighet och ja jag bara älskar han  

91.hur länge har ni haft era hästar?

1,5 år

92.och hur mycket lägger ni ca på häst saker / icke hästrelaterade saker och kläder varje månad? :)

olika men kanske ca 4000 kr

93.Vad är det för konstig nosgrimma du har på Lalli? xD typ engelsk med snokrem högre upp och ludd eller vaa? xD

-

94.. vilket är erat favoritmärke på ridutrustning?

JW & KL

95. vilket är erat favoritmärke på vanliga kläder?

tommy hilfiger & Ralph Lauren

96. Tycker ni att det är viktigt med märkessaker?

svar finns högre upp :)

97. Vad är det högsta ni har hoppat?

140

98. Ska ni gå över på storhäst, och när isf?

det är ett frågetecken

99. Vill ni jobba med hästar när ni blir vuxna?

Yess


100. Betalar era föräldrar eller ni själva era hästprylar?

olika

101. Hur många placeringar har ni?

vet nt, det ser du när du kommer hem till mig ;P men med ragge har vi ett antal ungponny placeringar :)

102.Vilken är eran drömhäst?

ninja la silla och alla roffes andra hästar ;)

103. Skandinavium, Globen eller Flalsterbo?

SCANDI FORSURE! :D

104. Vilken hästblogg gillar ni mest?

Linns, toves&amandas och johannas :)

105.Till Lisa: Vilken är den roligaste bilden du har på dig och Ragge? x'D
Visa den gärna på bloggen, vill gärna se den! x'D
Till Frida: Samma sak som till Lisa, vilken är den roligaste bilden du har på dig och Lallie? x'D
Visa den som sagt, vill gärna se den!^^

haha ska nog leta fram ngn och lägga upp den när jag hittat den ;D 

106.Hur kom de sig att ni fick en egen häst?? :)

för jag ville ha det, och hade velat ha det länge! 


Bilder

Somsagt kan jag inte rida i dressyr sadeln! Men ponnyn är sjukt fin :)


Herre j'klar silket dressyr pass

Idag red jag ett ordentligt dressyr pass på killen i dressyr sadeln och allt!
gick faktsikt riktigt bra men vi behöver träna på vänster galoppen lite mer sen så :) och att övergångarna ska bli lite mjukare och ökningarna lite bättre (:
Annars gick han riktigt fint och jag red ordentligt, härligt att ha en ponny som gör det man ber honom om om man rider ordentligt!
mamma tog massa bilder som kommer efter jag har duchat! men lite smakprov kan ni få :)
obs. att jag rider nästan aldrig i dressyr sadeln drf är min sits inte den snyggaste/bästa men jag jobbar på den ;)



haha naww :) två super trötta ponisar!

Så jävla sköna :D haha - team halm


1. Andrea och Filip 2. Julia och Niels 3. Tove och filur
Är inte filmen härlig ? man blir ju skit glad utav att se den + att låten passar så jävla bra!

Dagens fråga

Tömkörning eller pessoalongering?


Sedan..

när jag kommer hem från pappas jobb så åker jag till stallet och idag ska han trimmas och sen går han även in från betet idag med :) Härligt för bäbisen att komma in i en ny tvättad/målad/torvad box :) Ska försöka få mamma att ta kort!

@ work



......................



Ta nu detta jävligt personligt! Och efter det drar du från våran blogg, du är inte välkommen här mera! Det ända du gör är att skapa otrevlig stämning, och det vill inte vi ha här.

Du vet inte hur lisas ponny fungerar, du vet inte hur mn ponny fungerar, alla är dom olika! du kan inte dra alla hästar över samma kant. De är som att dra alla invandrare i detta land under samma kant, det finns bra invandrare också.

 När man rider en häst i rätt form ska den säta bakbenen under sig, därför måste den ha rätt muskler och ha framåtbjudning, det vet Lisa mycket väl. Du behöver inte leka duktig, de du skriver vet vem som hälst. Ragge är förjävla fin och bra musklad för sin ålder men du är oerfaren på unghästar. Du fattar inte att man tar det lungnare än vad man gör när man har en äldre häst. En unghäst kan faktiskt inte hamna i bätte händer än hos Lisa. 


Ragge är grymt possetiv till allt, det va han inte när han kom (alltså har Lisa fått honom possetiv). Ragge är inte en jätte pigg ponny att rida i dressyren, men framåtbjudningen kommer bakifrån. (som den ska göra) Det Lisa menar är att han kan få ännumera framåtbjudning.

Även om lisa är hoppryttare så är det klart att hon rider dressyr ändå! Det gör hon ofta och väldigt väl, vet ingen annan hoppryttare än lisa på vårat stall som är så noga med att trimma. Du är bara så jävla avundsjuk för att Lisa har en grymt fin ponny och att dom kommer att komma långt! Du är avundsjuk för att dna föräldrar inte köpte en sådan fin häst till dig, för att du inte har så fin utrustning som henne. DET SKRIKER AVUNDSJUKA OM DEJ! Dax att sluta innan du gör bort dig ännumera.

Nu har jag sagt mitt, du får gärna läsa våran blogg, gärna vara lika avundsjuk som du är nu, men banga att komentera. :)




Bilder som ni inte sett =)


Sommar 2010
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
vinter 2010

putte<3

charmigt ragge charmigt .. och så söt var han när han var helt inpakiterad ;)


HAHAH

förlåt vet att detta är häst blogg men måste bara visa världens roligaste video! Min kompis Malin visade denna för mig, tur att jag har kompisar men humor säger jag bara!




åhh :')


om jag blev glad när jag läste denna kommentaren :') det värmde!

En dag på tävling

börjar med att vi alltid får gå upp 7 eller tidigare, sätta på sig kläderna fixa håret borsta tänderna osv medans mamma fixar frukost som vi tar med i bilen! sätter oss i bilen åker till nääs ,framme på nääs borstar jag av ragge tar bort ev. kiss/bajs fläckar medans mamma hämtar transporten, mamma kommer upp sätter på ragge skydd täcken osv jag hämtar hans mat och ställer in i transporten efter det går vi ut lastar på 10 sek typ :P kollar att allt är med sätter oss i bilen och kör i bilen kollar jag startlistor och försöker räkna ut på ett ungegfär när jag ska rida o sånt och sen serverar kaffe till mamma (haha).
Framme på tävlings platsen kollar vi bara in i transporten och ser att allt e ok med ragge och sen går mamma och anmäler och jag börjar gå banan. Ragge står skit snällt i transporten så man kan lämna han där. Efter mamma har anmält så kommer hon till mig och jag har oftast hunnit gå banan en gång själv vilket jag alltid vill för då är jag riktigt koncentrerad, sen går jag den igen med mamma hon kommer lite tips om det behövs och så efter vi har gått den chekar jag bara av att jag kan den o så.
Sen går vi tillbaka till transporten lämnar pass och sånt kollar ragge och sen går vi o kollar några ekipage beroende på hur många som är med i klassen men brukar oftast hinna kolla till sista bland c-ponnyerna men under tiden vi är och kollar går vi självklart bort till ragge och kollar han eller mamma brukar göra det medans jag kollar och pluggar banan haha.
Ah sen är det dax att lasta ut och ta av skydd borsta känna egenom honom och sen på alla tävlings skydd och sadel osv. när det är gjort promenerar mamma med han lite medans jag tar på mig mina grejer om jag inte gjort det än annars hoppar jag upp skrittar runt helst ut runt omkring om det finns möjlighet sen in i pd/ridhuset/eller vad det nu e börjar trava fram känna lite på han och galopperar lite känner på han lite där med och sen skritt och sen känner jag lite mer på han lite mer press och sånt sen in och hoppa fram och jag hoppar fram ooootroligttt lite och de funkar jätte bra på han :) hoppar lilla några gånger sen 1-2 språng på räcket&oxern sen skrittar jag lite sen kollar jag typ på dem 2 innan mig och skrittar runt lite sen in och då gör vi det vi ska :)  efter det så skrittar jag av han en tur sen av med grejerna på med skydd och lasta in och åka hem!
Väl hemma lastar vi ut ställer in han i stallet pussar honom och linnementar han :) in med grejerna från transporten och så sen putsar jag dan efter.

Det är typ så en vanlig tävlingsdag ser ut :) hur ser det ut för er ?

HAHAHAAH

jag dör haha! mamma kom hem från stallet nu och ba "anna-karin ramlade av" hahahah jag dog av skratt mamma och co. red ut och så hade anna-karin ragge! och imorse sa jag till mamma att han är lite koko när man rider ut och mycket riktigt hade han vart ett riktigt busfrö och bockat av henne! dum ponny.
haha men lite kul är det när man känner han så som jag gör! :P Sötis e han,tar chanserna så fort han har dem-.-'

Vattenskooooter!

Förlåt för min dåliga uppdatering idag..
Vaknade runt 11 av att sofie ringde och väckte mig, hon frågade om jag ville åka till havet och åka vattenskoter. Svaret va givet! grymt härlig dag, älskar verkligen havet! Vi åkte till marstrand och kollade på lite goa killar & kläder :) När jag kom hem drog jag till stallet och skrittade ut med jessica, trevligt va de!Nu har jag precis käkat thaimat och ska snart börja att skriva ett brev om mig själv på engelska (som min värdfamilj ska få läsa, hmm vafan ska jag skriva?!) Imorgon blir updateringen sådär ska åka till stan med mamma. måste ha nya kläder till skolan!!! på fredag får ni massa bilder från när jag rider dressyr woho.. eller? tråkigt men sant!

FÖRSLAG OM VAD JAG KAN BLOGGA OM????



SVAR

många som frågat om de få vara bilder på bara hästen osv. ALLA bilder är tillåtna bara det är en häst! ;)

Gäst inlägget jag gjorde hos jennifer o allis :)

För er som aldrig gick in och läste det här kommer de :) Så ni som inte läst läser!

(byter spö hand)

Mitt namn är elisabeth (lisa) ågren jag är 15 år och har en d-ponny som heter golden rainman, har inget spc att Gäst blogga om så jag skriver lite om mig och min ponnys stora resa från provridningen tills där vi är idag!
Det började den 22 december då åkte vi till falkenberg för att provrida en d-ponny valack på 4 år, han kunde inte mkt och var nästan inget hoppad!
Jag satt upp och fick känslan av vilken lätt riden ponny martina(ragges förra ägare) hade verkligen lagt ner mycket tid i dressyren och han gick på tygeln så fort man tog i tyglarna vilket var så skönt för min förra ponny var inte så lätt precis så på provridningen åkte jag i princip häst och blev ganska impad av dressyren men när jag skulle hoppa satte dem upp ett kryss på ja va kan de vart ? ca 40 cm kanske, självklart stannar ponnyn suck tänkte jag men styrde mot det igen han hoppade men det var inte något vidare scoop han hade.
Vi bestämde oss redan på väg hem att vi skulle ha han, och nu ska jag vara helt ärlig och berätta en sak som INGENANNAN än jag själv vet, jag ville inte ha han men var så trött på att provrida och ville bara ha en ponny egentligen är la inte det så smart men jag vart så trött på allt och min mamma var ju total kär i denhär ponnyn så jag kände bara "fine we take him".
och ja vi tränade på hela vintern/våren det gick la bra men jag var inte spc. impad ponnyn viste ju ingenting men gjorde sitt bästa.
Allt rullade på i sitt tempo tills sommaren 09 då började han krångla jätte mkt men markerade ingenting så vi red på i 2 veckor och det var en utb. hoppning på nääs i augusti månad var det han stannade på alla hinder 2 gånger och när han hade stannat ville han inte röra sig han ville inte vända han var fast frusen i marken lix. och tillslut kom mamma in på banan för att få han att röra sig det gick inte så jag hoppade av och lämna allt till mamma jag var så ledsen jag gick bara rakt ut från banan med tårar i ögonen och gråten i halsen, tankarna snurrade usch får hemska tillbaka blickar av bara tanken.
vi åkte till åby vetrinär klinik och kollade upp han, han var halt...
Stackars ponny som fick ta så mkt skit från mig som skämde ut han rentutsagt, han hade bara ont ju :(.
så hela hästen/början av vinten fick han stå och efter en lång igång sättning var det dags att sexårs mäta han och ah detta är också bara jag och min mamma som vet jag hoppades för allt i världen att han skulle bli storhäst för i kontraktet vi skrev med dem gamla ägarna var att om han var över 148 cm i 6års mätningen fick vi lämna tillbaka han om vi ville och tyvär ville jag de, jag orkade inte med att utbilda en häst jag ville ha en färdig ponny som jag kunde tävla med sen trodde jag inte heller att jag klarade av att utbilda en ponny som iprincip inte kunde något annat än att gå i form!
så här tvivlade jag maxat på den här ponnyn jag trodde aldrig han skulle kunna ta sig över en bana högre en 70 cm och till och börja med gjorde han ju inte det heller, men han blev ilfl d-ponny och jag ville verkligen sluta rida!
visst har man fått svackor och kännt vad fan håller jag på med, men denna gången var det värre motivationen fanns inte jag ville inte och min mamma var så envis i denna sitvationen och var total iskall och ställde mig inför ett bestlut "du fortsätter rida och har kvar ragge" eller "du slutar rida" mitt alternativ fanns inte med "att sälja ragge och köpa en tävlings ponny" det var ju det jag ville.
och även fast jag inte visste vad jag ville så kämpade jag vidare och hade kvar honom, det var bara att bita ihop och inte visa något som helst tvivel för mammaochpappa var rent ut sagt riktigt jävla trötta på mitt tjöt om att jag inte ville ha han så tjötade jag mer såldes han.
Jag ville självklart inte att han skulle säljas för något där fanns det som inte var fram plockat och det var det jag strävade efter!
Efter många tränigar åkte vi ut på våran första tävling 2 lokal L:D+5:er i grästorp i april ägde de rum, tävlingen slutade oväntat bra med 4 fel i varje klass 1a klassen 1 stopp och 2a klassen 1 ner, och det var nog här den stora vändingen blev för oss och jag började ana att den ponnyn hade med att ge och jag började verkligen kämpa för oss vi skulle och ska bli bäst så är det bara :D!
Efter detta har allt gått på rels vi har verkligen hittat varandra och känner varandra innan och utan och är ett riktigt team han ställer upp för mig och jag för honom, det är så det ska vara annars kommer man inte långt tror jag.
Tävlingar och resultat
grästorp - L:D+5: 4 fel L:D+5 4 fel
herrljunga - L:D+5: 4 fel debut L:C: 4 fel
essunga - L:D+5: 4 fel L:C: Nolla
falebygdens - L:D+5: Nolla L:D+5: 4 fel
tjörn(meeting) - L:D+5: Nolla L:C: Nolla L:C: Nolla L:C+5 Nolla
gråbo - L:D: Nolla L:D+5: Nolla

Alla 4 felare har vart nedslag utan den första klassen i grästorp.
Han var lite slarvig med benen i början och sen har det även vart ryttarmissar.
Sen i slutet vart det bara nollor och det tror jag faktiskt lite på att det är för att vi har ett starkare band även på marken om man säger så. En häst behöver kärlek och omsorg för att göra goda resultat det är vad jag tror :)

Som jag har kämpat med denna ponnyn men ist för att tvivla nu så har jag mottot "allt går om man bara vill" för jag är en sån sjukt envis person och ger mig inte i första hand!

sen måste jag nog tacka min mamma som ändå har stöttat mig samtidigt som hon vart hård men det behövde jag och jag ångrar inte en sekund att jag nu har kvar min prins som jag tror kommer gå riktigt långt.



vi kör igång en liten tävling

eller tävling kanske man inte kan säga men den som vinner får en länkning dvs. ca 1000 besökare ;)
Ilfl tävlingen går till så att ni skickar in en bild till [email protected] på dig och din favorit häst och sen får man rösta på den bilden man tycker är finast och dem 10 som fått mest röster kommer till en final och där är det röstning och så vinner en!
Vi kan köra på att den som vinner får en header med ;) Vad sägs om de? minst 15 st ska ha skickat in bild annars blir det inget!

min favvo bild på ragge!

Dagens ridpass - ragge

Mamma tar hand om han och rider ut!
Jag känner mig helt död så ligger i sängen och glor på tv & sitter vid datan, haha men de e gött att bara ta de helt lugnt ibland.
 


På lördag är det tävling i Grästorp hoppas jag träffar några utav er :) För de var la några som skulle dit va ?



nya grejer

var iväg och köpte lite små saker och en as check sadelvagn ;)



Hööks outfit

lite saker som fakiskt är snygga från hööks :)
om jag skulle vart ett hööks fan skulle jag lätt köpa detta :)


SVAR PÅ TAL


För det första har du aldrig ens sutit ridit eller sett min häst i verkligheten.
för det andra om det enda du ska göra när du kommenterar våran blogg är att komma med BARA negetiv kritik kan du sluta läsa våran blogg, du är bara störande.
Seriöst du vet inte hur ragge är att rida ? Du har inte sutit på han OK fatta bara det.
Jag vet la själv bäst om han blir svårare när han får mer motor eller ?
Men eftersom du är så jävla duktig så kan du väll komma ner hit och rida han :) så får du se för jag tror du rider sååååå bra och sen får du gärna rida ut med för det gjorde jag ju också välldigt fel eller hur!
Så de e bara att komma ner och rida han både i dressyr & ut så får vi se hur många brutna ben du kommer åka hem med!
OH MY GOD väx upp.


Saker som jag verkligen inte skulle tackat nej till :)

SJUUUUKT FIN GREJER! den röda kl pikén och den blå KL tröjan måste inhandlas.

Sjukt fina grejer alltihop! men ah tröjorna är mina favoriter!

Sommar söt i rosa

.. och erkänn att chiuauan är pricken över i't ? ;) haha


Oh shit va svårt!

"skriva exakt hur Ragge är att rida och hoppa, vad du behöver träna upp med honom , vad du har för mål inom hoppning & dressyr, vad du vill kunna hoppa för höjder & klasser med honom när året är slut ? :)"

Det är jätte svårt att förklara hur ragge är att rida för han är olika beroende på vart man rider och hur man rider osv. :) men jag ska försöka beskriva så klart som möjligt och jag kan börja med att säga att han är som man rider han om någon fattar ? rider man inte går han inte!

Dressyr: Haha detta e lite roligt jag hatar dressyr och jag måste nog ha smittat av mig på min lilla ponny han tycker verkligen inte det e kul och har inte så mkt motor kan jag ju säga TILLS jag verkligen börjar rida det är detta min mamma tjatar sönder mitt huvud med att jag måste sätta mig ner djupt i sadeln och verkligen rida med sätet för när man gör det då jävlar börjar det hända saker och man känner det så jävla mkt, sitter jag bara där och håller i tyglarna släpar han bena efter sig och det är super mjukt o bekvämt och sitta där ;) haha, men när jag börjar rida då så kommer hela bakkärran igång och han börjar sätta under sig och ah man känner de så väl för när han gör det så blir han grymt skumpig fast går så galet fint och gudars va fin han är att se på då ;)!
Det är så jenny rider han och då är han som godis att kolla på (a)
men han behöver bli kvickare för skänkeln. 
Så rider jag inte går han bara där och krökar på nacken och är seg men när jag börjar rida blir han piggare och mer framåt = roligare och svårare (:

Hoppningen: Jaaa ? kan börja med att säga att han är världens snällaste ställer ALLTID upp stannar ALDRIG :)
Här är vi så sjukt samanspetsade så de finns inte, han räddar mig jag räddar han typ, och han har inte så jätte mycket motor här heller men han tycker det är kul och lätt och han behöver inte mer motor just nu när vi tävlar så lågt som vi gör det är sen när det blir högre det behövs men allt handlar om muskler att han ska orka ha en bra grund galopp och bära sig själv och ha tryck från bakbena och det jobbar vi massor på!
men ja han går som han går hoppar alltid så finns nog inte så mkt att säga ?
utan att hemma så är han så mkt lugnare än vad han är på tävling men de håller la ihop med att han älskar att visa upp sig och vara snygg, så ja på tävling gör han allt jag ber han om när det gäller att växla mellan farten om man säger så.
även här behöver han bli kvickare för skänkeln när det gäller hemma plan. 
Han är lugn just nu men om han får mer muskler och blir starkare i baken så kommer han nog bli piggare. men mistolka mig nu inte ponnyn älskar att hoppa kolla bara på alla hoppbilder öronenfrmåt på varje bild ;) haha de har han inte i dressyren (a)

Uteritt: GALEN hahaahaha, nejdå min bäbis är världens sötaste att rida ut på bara lite överlycklig och gillar att hoppa mig i sadeln när det är dax för gallop hahahaha!
ah när man rider ut är han otroligt alert för skänkeln i vissa fall lite för alert men de e bra.
Det är därför jag rider min dressyr ute så får mamma&jenny sköta den på banan.
Här gör han sjukliga fina skänkel vikningar och ökningar galoppfattningar (oftast) haha han blir lätt lite över taggad när alla börjar galoppera och vill så gärna dra ner huvudet och dra gärnet men de får han så klart inte göra förens jag säger till att han får öka fast ah ibland är det lite svårt att hindra för han är scpe snabb i sina konstiga hopp jag vet inte hur jag ska förklara hur han gör :P han lix hoppar rakt upp och sen dyker han ner med huvuedet i marken typ asså han bockar inte utan han gör något annat konstigt.
men han har jätte fin galopp kan typ galoppera på stället till en viss mängd hehe ;)
han är verkligen super kul att rida ut på tycker jag och han kan få busa av sig lite tycker jag allt så jag blir ju precis inte vanisinnig på han när han gör sånadär cpe hopp utan börjar typ skratta fast försöker hålla mig för egentligen får han inte gö så men jag lovar de e svårt att låta bli :P

Ragge i stallet: världens sötaste i boxen vill alltid vara med framme och pussa på allt och alla :) världens goaste jag kan stå i timmar och bara busa med han typ :') bara stå pussa och krama och buffa lite på han.
Han är aldrig sur eller så bara på grannponnyn när han ska få sin betfor då e de lix "försök inte de e min mat" haha mitt matvrak<3 Enligt mig finns de ingen goare ponny att pyssla med :)


Ragge på tävling: EXEMPLARISK behöver inte säga mer han sköter sig absolut perfekt kan bli lite för pigg inne på framhoppningarna när man är ensam (brukar vara de eftersom jag brukar starta sist i avd B) men annars helt perfekt på banan, hantering, lastning, ärovarv osv!

Mål med ragge i år: Ja ska verkligen inte stressa det ser jag ingen nytta med utan ta det lugnt och bli stadig innan jag går upp en klass! Skiter det sig totalt i herrljunga (debuten L:B) så går vi ner till L:D+5 L:C igen men annars är min plan att få många fina nollor i L:B och om allt känns skit bra kan det hända att vi debuterar L:A i vinter.
Men vi kommer inte stressa :)

Vad behöver vi bli bättre på: Han behöver bli starkare i galoppen och ja ska bara fortsätta lära mig rida honom på helt rätt sätt och ja utveckla min ridning :)


AWWW :')

idol bild från johanna GUUUUUUUUD VA SÖT!
*driver haha* ne men johanna har ilfl gjort denna söta bild :)

1 fel på varje bild GÖTT
1a. Anksjärt.
2a. händerna KATASTROF skyller på att han kom nära.
3e. HAHAH min min jag dör -.-

Dagens ridpass - Jag rider dressyr på mina uteritter

Red ut en lång tur med ylva, mycket galopp vilket han behöver träna mest på nu.
Kortade längde galoppen, gjorde skänkel vikningar, några byten som blev klockrena!
han har verkligen världens goaste framåtbjudning när man rider ut så därför är det lika bra att passa på att rida dressyr då och lura han lite ;) Fast i galoppen gäller det att inte sitta o korta för länge för då exploderar han haha, så korta några meter fram några meter osv gick toppen! fast i fattningarna får han dock lite damp och flyger rakt upp hehe men men han tycker ju det bara är kul.
Vi måste bara få till denna framåt bjudningen i dressyren på banan och lite i hoppningen också då kommer allt bli perfekt :D

Min bäbis♥



NU SÅ SKA DE BLOGGAS!

vad vill ni att jag ska blogga om ikväll ? :)


HAHAHAHAHAHA

detta gjorde min morgon!!

http://existenz.se/out.php?id=26189 
Klicka på hästarna!!!


Bildbomb - Lallie



Lallie 2006 hor sin förförra ägare.


Andra ridpasset.

 
Första tävligen












Nu dampar min dator så kan inte ladda upp mera :(




Dagens fråga

Hur hinner ni med era hästar när ni går i skolan? Har ni medryttare och isf hur tycker ni att en medryttare ska vara?


onödigt inlägg

Nyss vaknat upp med lisa idag! Hon sov hos mig från igår, rikigt roligt va de fakitiskt :)Först när vi kom hem åt vi en fet middag, och efter de drog vi till Triumfglass och delade på 5 kulor. När vi kom hem kollade vi på Casper, ni vet den spökfilmen? Åh gud den är så hilma fin, hah fick kämpa för att hålla tårarna tillbaka.. till filmen åt vi chips & dipp. Riktig tjockis dag haha.. Lisa åkte hon precis till stallet och jag ska snart käka frulle. Ska på bio och fika i stan senare idag så goa jessica tar han om min pålle. Ibland är det sjukt jobbigt att stallet ligger så långt bort för att inte vet om man kommer hem, typ som idag då mina föräldrar åker till värmland och dom inte kan hämta.. Hade varit skönt med gångavstånd!!

mindre än 2 veckor kvar till skolan nu, och måste säga att jag är rätt nervös fast de ska ändå bli kul, hoppas ba som fan att de är skönt folk... känner ju ingen på min nya skola. har inte ens bestämt vilken skola helt hundra än.. står mellan kitas och engelska. Tror de blir engelska då kitas har dåligt rykte! jaja de löser sig :) MEra upt senare!


Som ni önskat - frågestund

så startar våran frågestund nu! 


FRÅGA PÅ OM ALLT OCH INGET :D
den som komenterar mest och roligast frågor vinner en länkning !


lallie&ragge<3

hemma hos frida nu sitter och kollar på lite bilder :) Slänger upp 2 här!


/lisa&frida

Outfit

Nu åker jag till frida ! :)


USCH

Fy för mäniskor som skriver att dem hatar folk som yttrar sig om saker som dem inte vet men sen gör dem de samma själv PINSAMT!
och sen är rent ut sagt elak mot folk.
Folk som skriver en sak bara för att verka mogna och sen e precis likadana själv.
HAHAAHA pinsamt tjejen pinsamt

Bilder från igår!

Här kommer bilderna från konditions träningen! :)
bortse nu från mina fula miner-.-


bäbis flätan :')

Ragges "jag har inte gjort någonting" blick haha så söt!

absolut det bästa som hänt mig!

haha

haha langar smajjlet!


sååå fin!

hahaha soooo ragge style


Outfit


klickaaaaaa

Mitt nya täcke

som jag glömt att visa er!
passa as bra till mitt pessoa schabrak och detta gröna och dem guldiga bootsen :)


städade skåpet

Kan säga att de behövdes, syns la inte jätte bra på bilderna men man såg de i verkligheten!
jag vet inte hur jag lyckas stöka ner de hela tiden för jag städar de hela tiden med :o


HEMMMAA!

Nu är jag hemma efter en sjukt go vecka på aw. Sorligt men sant, eller vad man säger. Skönt att vara hemma men inte på nääs.. jaja. Bjuder på några få bilder nu, mera imorgon om jag hinner. Har hemliga planer inför imorgon hihi. Lovar att berätta om allt går som de ska :)






Mina älsklingar (a)

JAG ÄLSKAR BLINGBLING!
Min lilla swarovski samling som snart ska bli stor ;) haha jag ska någon gång i mitt liv ha alla färger haha så sjukt snygga! men nästa gång jag köper ett ska jag köpa ett guldigt!

1.Köpte under gbg horse show 2008 hos charlies häst och hund, Guld och Silver
2.Köpte under gbg horse show 2009 hos charlies häst och hund, "JW" färgerna, mitt favvo=snyggaste färgerna
3.Köpte under gbg horse show 2009 hos charlies häst och hund, Silvrigt
Erkänn dem e snygga ? ;)

Dagens ridpass

Konditions tränade på sjörundan, Johanna tog en massa bilder som kommer sen! :)
Smakprov


Fina ponny<3

Mer bilder kommer sen!

Outfitarna @ dem 2 närmaste tävlingarnad!

Här kommer outfitarna ragge ska ha i grästorp & Herrljunga :)
Han kommer bli super snygg! ;)
(Bilderna är så klart klickbara)

Grästorp, Klass 1:Anna scarpati med silvrigt swarovski pannband Klass 2: Scapa Sport schabrak med huva och silvrigt searovski pannband

Herrljunga, Klass 1&2: Pessoa schabrak med guld boots och guld/silver swarovski pannband

Imorgon

åker johanna hem och uppdateringen kommer börja blå grymmm!
och frida är även hemma då. :)

BILDBOMB

från idag :) hoppade han lite en sista gång inför grästorp, kände att jag ville få några fina språng till sen sandra träningen som inte gick så bra.. Och idag var han jätte fin hoppa fint osv ;)
Här kommer en jäkla massa bilder! och juste sry för uppdateringen men jag har inte haft ngn tid alls!

Min bara min sago ponny!<3

HAHA ni skulle sett idag när jag o ylva red till hagen så skulle vi galoppera upp för grusbacken till hagen och de gick skit bra tills han märkte att man kunde ju faktsikt bli rädd för dem orange pinnarna som stod på ängen så vips så drar han ner huvedet och bara hoppar rakt ut ´på ängen haha min koko ponny<3 typ som om de var en ursäkt för att få busa lite ;)
och så när vi red sjörundan innan vi red in i pd förut så var han totalt LOST han flög åt alla håll och kanter inkls. rakt upp i luften hahahaaha jag bara satt där och försökte hålla mig fast för att inte ramla av i en lerpöl haha :P
Så busig är han när man rider ut och tar verkligen chanserna han får.

RSS 2.0