svar på tal


Ok. Haha de e inte det lättaste att träna lydnad på den pollen ska du veta! han vill helst inte´att man tar i han över huvudtaget utan han är otroligt klurig ska du veta, så yttra dig inte om sånt du inte vet  :) men du får jätte gärna komma hit och rida ut han och träna lydnad om du är villig att bryta ett ben eller två (:

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad har alla imot pessoa bett undrar jag? :o

2010-06-29 @ 21:33:16
Postat av: Emeli

Varför köper man en häst som inte vill bli rörd?



Och varför löser man ett sådant problem med bett? Speciellt ett bett som pessoa, när det finns bättre alternativ? Jag gav dig liksom mer förslag än att träna på lydnaden, även om jag tycker att det är nummer ett. Jag förstår verkligen inte varför man utsätter sin häst för onödigt lidande.

2010-06-30 @ 00:07:01
URL: http://solitarymoment.blogg.se/
Postat av: Lisa svarar

När man skrittar få man inte röra han i munnen utan att han blir tokig, inte konstigt att han inte vill stanna när alla andra 4 ponnyer fortsätter vidare `?

Men sen när man galloperar så får jag inte stopp så snälla du kan la komma och visa mig hur man gör på ett vanligt 3-delat ? du vet fan inte ett skit om hur min ponny är på uteritter

2010-06-30 @ 00:25:00
URL: http://ponnyochryttare.blogg.se/
Postat av: nina

se inte detta som kritik nu;)( för övrigt förstår jag inte vrf folk blir arga på att folk kommenterar, en del skriver visserligen riktigt elakt ibland. Men man måste tåla och ta till sig kritik för att utvecklats, sen om kritiken är snurrig så skiter man i den (= )



Jo anledningen till att pessoa är ett "dåligt" bett, fastän hästen känns bra när man rider, är att den har stänger, men ingen kedja! Det ärinte en bra kombination om man tänker efter och kan "se" hur bettet verkar när du ta i tygeln. Eftersom ingen kedja finns så kan man i princip dra i bettet hur mycket som helst och då vrider det sig kraftigt i munnen eftersom ingen kedja finns som stopp. Hästen kommer att dra ihop nacken när man tar i tygeln då det skapas stort tryck bakom öronen och eftersom man ofta rider med sträckt tygel ligger detta och verkar hela tiden på hästen. Det borde vara mer ett westernbett som man bara rider på långa tyglar med. Du kan säkert använda pessoa om du sätter på en kedja. Ingen skulle rida ett kandar utan kedja liksom, det är inte klokt.



Se inte detta som något påhopp eller så för detta är fakta och mycket logiskt om man förstår hur det rör sig i munnen... Det är inte jag som sagt eller kommit på detta utan det bara är så.



Fånigt att folk tycker att man endast ska rida på två eller tredelat. Det är bra med stångbett, men det är viktigt att variera. Stångbett verkar på flera olika ställen, inte bara i munnen utan oxå på hakan och nacken och du kan förfina din hjälper ytterligare. Det är bättre att rida mjukt med ett stångbett än att behöva slita i ett tränsbett ;)

2010-06-30 @ 13:13:53
Postat av: Linnéa

Handen gör bettet Lisa, det vet du, bry dig inte om dom. Visst, pessoa är kanske inte förstavalet, men man ska inte sitta och kommentera sånt man inte vet om. Jag föredrar stång m kedja just för att det stoppar upp - men det är upp till var och en såklart :)

2010-06-30 @ 14:50:28
Postat av: Emeli

Men herregud. Läs det Nina skrev, och notera sedan att jag gav dig exempel på andra bett.

Jag antog att du redan visste hur pessoat fungerade, eftersom det varit otroligt mycket snack om det. Och det var väl fel av mig. Men det var därför jag reagerade så som jag gjorde, eftersom jag inte förstår hur man kan rida på ett sådant bett som pessoa, när man vet hur det fungerar.

2010-06-30 @ 17:36:10
URL: http://solitarymoment.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0