Kvällsfodring

ska snart till stallet och fodra ett 40-tal hästar- kanon kul!
Var ju i stallet imorse och hjälpte till för hoppspecialen så passade på att fixa Ragges grejer då med så ska bara dit och fodra och sen hem. Kameran åker med så tänkte bara ta lite fina bilder på Ragge i kvällsljuset (kul att stå och posa lite brevid honom när man är döds trött och ser ut som ett troll..)
För övrigt får den lille gossen vila idag, han har inte vilat en hel dag sen vi satt igång honom. Det är så att han ska gå så mycket som möjligt och behöver verkligen inte vila en dag i veckan men däremot brukar han få en dag med en lång skritt tur och 1 utav dessa 7 dagar tömkörs han eller så rider mamma han lite lätt så 2 dagar tar han det alltså lite lugnare!

Btw. så har jag inte varit så trött som jag är nu någon gång i hela mitt liv känns det som, klockan är snart 7 och om jag skulle lägga mig ner nu skulle jag somna på direkten så blir nog bra om jag får komma ut ett tag och "vakna".
Imorgon är det dressyr KM på Limerick som gäller, ska bli kul och spännande och se om jag kanske kan rida denna gången och inte bara sitta där...

Men kom tillbaka lite senare för då ska jag fixa filmen på Jazz och så kommer lite bilder och annan uppdate.

Lindor


Såg denna käcka väska som är till för lindor, hur käck är den inte tänk va smart att ha en den proppad med alla lindor i olika färger och matrial!
Den kommer från Eskadron och finns att köpa hos cheval för 169 kr.

När vi ändå pratar lite om lindor fick jag en idée till en outfit som är helt underbar och som mamma gärna får köpa till mig och Ragge!


Läsar fråga!

Vad tror ni om Dumles framtid?
Vad tävlar han för klasser om 1-5 år?
Förklaring/motivation gärna oxå.
Vore jätte roligt om så många som möjligt kunde svara, blir superkul och se era svar!
Jag kan även sedan svara själv på frågan. Om jag får tillräkligt många svar från er dvs..

Gårdagen

Var ju iväg med Ragge igår som ni säkert kommer ihåg men vart var vi ?
Vi var hos Lisa (min dresyr tränare) för att mamma skulle rida hennes häst Indy, så då passade vi på att ta med Ragge för det är bara bra för han få miljöombyten lite då och då så det händer lite nya grejer.
I vilket fall fick jag lite hjälp av Lisa vilket var behövligt för vi behövde verkligen komma över den lilla tröskeln som han har i skritten - visst det är inte helt borta men vi är på god väg.
I början var han tjurig, tittig och allmänt löjlig, han stod emot skänkeln, kickade om man la på spöt eller stannade, dock var det inte sådanna istadiga stopp men tjurig var han.
Efter framridningen så började det släppa och i slutet släppte det näst intill helt i traven men han var lite seg i reaktionen i skritten.
Men jag är jätte nöjd med honom med tanke på att det var första gången han var ute på ca 9 månader.


Efter träningen red vi ut en sväng och red till en liten sjö och Ragge klampade i med glädje och ville inte gå upp -  haha min sötnos som det tog en timma för att få ner i vattnet i torsdags..

Fina pollar!



På filmen är det Lisa som rider Ragge.


Bilder - 28 april 2011

Red ute igår med Emma och Astan och Mamma tog en del fina bilder så
- ENJOY it'

-


Detta kan vara den finaste bilden på riktigt riktigt länge!
-

Åh vad jag älskar min finaste prins! <3

Helg

Hej,
kan förvarna er att det inte blir någon vidare update från min sida idag.. Ska bara ner en snabbis till stallet och rida dumle om någon timma. Har precis kommit hem från Kungsbacka. Jag och julia åkte med simone in för att prata med Two hearts om piercingen. Om det skulle bli töjning osv. Men det verkade som om det inte var några problem.

Hur som helst, anledningen till att jag inte kommer uppdatera är för att jag åker med lite roligt folk till Borås ikväll. Vi ska gå på bigbrother Armå's spelning.

Helgen blir lugn för min del. Imorgon ska jag rida Fakir o dumle. Sedan vara med fint folk på kvällen, följer med dom på kvällen men prioriterar att lägga mig i tid. Det är ju tävling på söndag.

Nej, det är så min helg ser ut.

Vad ska ni göra i helgen?



Sneak peak

Ska iväg till stallet och idag ska Ragge ut och åka, vart ? ja det vill ni nog gärna veta men jag ser framemot det u vilket fall.
Men han rolig uppdate fast den kommer inte förens lite senare när jag kommer hem.
Men bjuder på ett litet smakprov på vad som väntar sen kommer det samt film från hoppningen igår!

Han har blivit en riktig muskelknutte, kolla halsen.. haha.


Någon är ju överdrivet glad!

Ponnyderby!

Jag har anmält mig och dumle till ett ponnyderby!
Den 11 juni i alingsås. Vi startar LB & LA.

Hoppas att han tycker det är roligt :)



xoxo andrea

Efter gymnasiet o framtiden

Har börjat fundera lite smått på vad jag vill göra efter gymnasiet. En sak vet jag säkert, jag vill hålla på med hästar.
Men om jag vill börja jobba eller läsa vidare vet jag inte..
Har kollat runt lite på intressanta linjer och hittat två hos Flyinge. Beridarprogrammet och Unghästbildarprogramet. Men samtidigt är det väldigt krävande kurser och det är svårt att komma in. Sedan vet jag inte ens om jag kommer att ha någon nytta av det?
Ser man längre fram så vet jag att jag vill ha ett försäljningstall.. Men hur ska jag komma dit? Behöver ett rejält cash flow helt enkelt. Bäst vore kanske att ta ett "vanligt" jobb men jag vill absolut inte tappa hästarna så mycket. Vill lixxom inte vara 25 och bo hemma/i lägenhet med ett vanligt jobb och ha hästen uppstallad..
Jag behöver ett bra jobb som passar mitt intresse och med bra lön.
Och någon stanns där jag kan börja min verksamhet och öppna företag (dvs ett hem som måste ha ett stall med i bilden!!)
Helst vill jag inte heller bli fast i Lerum då jag anser att Kungsbacka är det optimala staden med allt (kba in my heart). Här kan jag lätt tänka mig att bo resten av mitt liv.
Nej mina vänner, det är jobbigt att vara 17 år och vilja för mycket.

Snyggt!


Såg denna fräcka outfiten på Emma's blogg, Vad tycker ni är den inte cool eller ?

När vi ändå pratar lite om Emma kan jag ju passa på att säga att jag red hennes ponny i vintras - Timoor som ni kanske kommer ihåg ? :)
När jag red han var han riktig tjurig och bångstyrig men nu har Emma fått honom jätte fin och i helgen hoppade dem 2 super rundor under utbildningshoppningen.
Och som ni redan vet så är ju Timoor (enligt mig) perfekt utseende mässigt, han har 4 vita strumpor och en fin bläs - Så fin!


Är dem inte fina ?! http://eliasson.shapemeup.se

God dag

Nyss hemkommen från skolan där jag har klarat av 2 nationella prov på en dag - inte dåligt.
Om en timma bär det av till stallet där det först är hoppspecialen, hoppning är det som gäller idag och jag ska väl förhoppningsvis rida Jazz. Och minns jag inte helt fel skulle vi nog träna lite på sitsen idag -bra,behövande & kul!
Tänkte be mamma ta lite kort.

Sen ska jag rida mitt hjärta och vi ska inte gå en meter i någon sandad inhängnad utan bara befinna oss "outside the box" dvs. sjörundan, lugnet eller liknande. Tänkte lägga ner mycket tid på skritten och verkligen få ignom de utan att han stannar så - hårdhandskarna på, nä det lät inte bra men han ska inte bestämma!

En charmig bild på mig och Tingeling från i sommras, saknar den lilla plutten!


Mår inte bra

Som överskriften lyder.. Har varit hemma från skolan idag pga mina $#@& tänder. Spänner som tusan!
Tog mig iaf till Fakir och hoppade honom. Gick jätte bra idag! Slutade på en 110 bana. Ska tävla honom på söndag i Falbygden, LB & LB div 1 omg 2. Direkt när jag kom till höglanda så gick jag ner till stallet och fixade Dumle. Han fick 15-20 min med pessoa selen idag, pressade honom ganska mkt och satte den längst ner på sidorna och sedan under magen. Han behöver jobba upp ryggmusklerna och då är denna inspänningen bäst. Gick super bra som vanligt, han är så snäll att longera, lite lat men med en pisk så jobbar han på så fint. Tror han lätt skulle kunna longeras utan lina haha.
Det var typ min hästdel av dagen om man säger så. Imorgon blir det dressyr träning som vanligt på torsdagar. Ska faktiskt bli roligt eftersom han har blivit så fin och arbetsvillig.
Nej bloggreaders, jag ursäktar för min kassa uppdatering de senaste dagarna. Bra att Lisa varit så duktig.
Nu ska ja nana, börjar 8 imon med stalltjänst så alarmet står på 07:40.
min fina kille

Dagens fråga

Jag vet att jag har frågat er om det innan men frågar igen.
- Vad heter din blogg ?
Jag känner att jag behöver uppdatera min blogglista så kommentera nu din blogg adress, och för att göra det lite roligare för er så kan jag länka den som jag tycker är mest läsvärd.

Sandra träning

Igår eftermiddag var det sandra träningar uppe på nääs och mina kära vänner Emma, Jennifer och Ylva var med så jag var givetvis där och fotade dem i det fina vädret.
Men till saken - gud vad jag vill hoppträna igen!!! Även fast jag är med i hoppspecialen (vilket jag tycker är super kul) så saknar jag att hoppa Ragge.
Tänk när vi får börja hoppa igen, vilken känsla det kommer vara. Även fast det är lång tid kvar så får jag se det från den positiva sidan - att varje dag kommer vi närmare!

Men men det var iallafall kul att befinna sig bakom kameran och få till bilderna på det sätt jag vill, (mesta dels iallafall haha). Bjuder på några här.

Pållen & Jennifer.

Denna bilden är så vad ska man säga ? Jag gillar att det är massa rök i bakgrunden och att all fokus ligger på Pållen & Jennifer.

Det är inte alltid lätt att heta Pållen och vara 20 årig dressyr häst..


Kwanza & Ylva


Astan & Emma

Även denna bilden gillar jag skarpt, vatten sprutaren i bakgrunden gör bilden!

Sen kan man inte precis klaga på Astans teknik.



TÄVLING



För att vara med och tävla om detta jätte snygga schabrak från Mountain Horse gör du följande saker:
1. Kopierar bilden och Lägger upp den på din Blogg/BDB/FB eller liknande.
2. Kommenterar detta inlägg med länk till din Blogg/BDB/FB där du har bilden.
3. I inlägget ska det vara en länk till våran Blogg och detta inlägget.

Tävlingen kommer avslutas i mitten av Maj och alla bidrag kommer "granskas".
//Ponny och Ryttare

Blogg-läsare

Något som jag tycker är fascinerande är blogg-läsare, alltså ni!
Vissa är så otroligt engagerade i bloggen dvs. kommenterar och besöker den flitigt och lämnar sköna kommentarer med kritik fast ändå innehållsrikt och inte bara en massa blajja.
Men sen finns det givetvis dessa mäniskor som faktiskt gillar att förstöra för andra och trycka ner folk, något jag faktiskt inte förstår mig på.
- Hur kan man tycka det känns skönt att lämna massa skit efter sig ?
Och sen tro att man är anonym, det är ju rubbat, ingen är anonym på nätet allting har ett IP-nummer som är så lätt att "spåra".
Detta är dock inget jag ödslar min tid på för jag får inte ut något utav det och jag hoppas (näst intill vet) att mina kompisar skulle inte göra något sådant.
Jag har gjort det en gång och det var när det skrevs om att Ragge blev misshandlad, och det blev jag faktiskt ledsen av, att mäniskor kan vara rent ut sagt elaka och skriva en massa skit som dem inte har en aning om.

Men jag kan faktiskt inte riktigt släppa det där med att lämna elaka kommentarer för jag själv har nog aldrig haft ett behov av att lämna massa skit och om jag nu tycker något får man antligen lägga fram det på ett bra sätt eller hålla tyst, ingen är intresserad av att höra om jag tycker hennes shorts är fula eller att hennes häst har ojämn man.
Nu vet jag att om jag frågar er varför just ni som lämnar elaka och kalla kommenterar gör det så kommer jag inte få något svar för ni vågar inte stå upp för er själva. Vilket är synd, att man inte kan ha lite bättre självkänsla än att smyga bakom sin dataskärm..
- Lägg din tid på annat!

Som tur är så har vi inte alls många kommmentarer som pekar oss neråt utan det mesta är posetivt eller så kallat "konstruktiv kritik", det är det som är roligt med att driva en blogg + massa mer såklart.

Lite det samma gäller oss bloggare, vi måste tänka efter innan vi publicerar våra inlägg vi kan inte vara för vassa för vi vill trots allt inte att någon ska "komma i klämm".
Men psst, ska jag berätta en sak så är det att vi provocerade ganska mycket i början när vi bloggade på hästochryttare men det var för att vi ville ha en reaktion bland våra läsare och tro det eller ej så fick vi ju faktiskt mer besökare på det viset med.
Detta har vi dock dragit ner på välldigt mycket och driver nu denna bloggen som en "seriös hästblogg, som ibland kan balla ur haha"
 
I wonder how they sleep at night.
When the sale comes first,
And the truth comes second.
Passar ganska bra in faktiskt, tänk lite innan ni kommenterar för det är ingen som bryr sig vad du tycker om du inte lägger fram det på ett bra sätt.


Vårdag

Var först hos tandläkaren imorse - AJ :(
Aja, första lektionen var inställd. Sedan andra lektionen fick vi gå efter 40 min och sista så fick vi tillbaka ett prov och sedan gå. Soft dag :)
Åkte in till kungsbacka med Emelie och Erika. Köpte 7 par örhängen och en ögonskugga. Sedan åt vi pizza och softa. Drog tillbaka till highland och skrittade ut med Dumle. Pigg ponny. Lindade och fixade det vanliga..

Lill killen vid lunch idag

Redo för natten!




Ett bloggherravälde




TRUE TRUE TRUE!!!


BILDBOMB - clo poretello

Det var självklart att det var Allis Lindgren's fina ponny Tello som var på besök på nääs och jag fick testa att rida honom :)
Den som först gissade rätt var http://friidalundgren.blogg.se/ , det var många som gissade på Dumle också men Tello vart det. Och för er som inte vet är Tello och Ragge halv bröder.


Stallet

Ska bli så skönt att åka till stallet, har längtat hela dagen - haha fråga mig inte varför!
Känns som om jag inte ridit Ragge på flera dagar, funderar på att rida nere på sjörundan fram- och tillbaka för han har en sån bra framåt bjudning där nere och så är han så himla posetiv och sammarbets villig där med så blir nog det.
Men lite tidsinställda kommer upp under kvällens gång.

Bilder - Jazz

Även fast det inte gick så bra härom dagen så klickades det lite foton, så bjussar på några!

En ganska jätte arg och smutsig Lisa och en nöjd ponny..

Aja snygg är han iaf.. och tur är väl de.

Toppen dag!

Åkte till Ätrabygden och tävlade med Dumle idag.
Han va super fin! Finns inte så mkt mer att säga!

LC
Bäst av rundorna. Fick tillbaka honom på många distanser och han låg inte alls på så mycket.
På en linje 5-6 så drar han till vänster, det är precis att jag får tillbaka honom så han kan hoppa.
LB
Det hände en san på banan när jag var på framhoppningen. Någon som kraschade o gick omkull över en oxer.. Sånt som händer på tävlingar tyvärr! Så det tog typ en halvtimme innan ambulansen kom och tävlingarna kunde starta igen. Iaf, dumle var rätt trött efter första rundan. Varmt och kasst underlag. Hoppade inte fram alls mycket. Inne på banan märkte man direkt att han var seg. Han slog med huvudet och jag fick sega reaktioner både frammåt och bakåt. Men han kravlade sig över alla hinder och vi blev nolla!
Var tvungen att ha musik till rundorna, mamma står och pratar en massa haha! Typ hoooooo! Håll håll håll håll!
Två små lila/vita rosetter fick vi altså med oss hem. Känn s bra med sånna här fina rundor inför LA debuten om 2 veckor. Jag menar jämför med harplinge!? Det  var ju typ hej kom och hjälp mig!
Hoppade av och stog i skuggan medans alla väntade på ambulansen. Det var sjukt varmt!!

Resultat från igår - utbildningshoppningen med jazz.

Vad ska man säga, allt gick välldigt dåligt.

70 cm, första rundan: Hoppade fint på 1,2,3 och 4, eller fint och fint jag fick ju rida ordentligt för att få över honom men han hoppade ändå, sen så var det linje 4-5 och femman var en danmark flagga vilket var totalt livsfarligt så han lägger in niten och jag flyger. Så otroligt irretarande att jag inte bara kunde sitta kvar.
Aja i vilket fall flög jag av och satte mig lite fint på rumpan inget farligt eller så men störande.
Men eftersom det var utbildningshoppning fick man ju hoppa upp igen vilket jag hade tänkt och göra men då säger en annan att man ska gå ut så jag vandrade ut med grus i handskarna och sand i bakfickorna..
Bjuder på dessa två fina bilderna under tiden haha!


70 cm, andra rundan: Han stod emot något så sjukligt så jag satt och sparakade runt han hela banan men på vägen hade vi kanske 8 stopp ? eller mer kommer inte ihåg så mycket mer än att jag var så otroligt irreterad på han att han inte bara kan hoppa för han tycker inte att det är så läskigt som han tror att han själv tycker (hur lät det?).. Han stannade på flagg-hinderet och ett vitt plank.

Vi kan sammanställa det så här - jag är inte nöjd över min insats men jag är heller verkligen inte nöjd över Jazz insats!

Vem är denna snyggingen ?!


så himla fin. Den som gissar rätt först får en länkning!

Personligt

Har era hästar något ställe som är extra "privat"?
Dumle hatar iaf när man borstar hans pannlugg. Han är ju inte dum men han backar in i ett hörn och ställer sig och tjurar så fort man ska borsta den. Skojjar inte, öronen är slickade bakåt.. Haha sötponny!
Glad hest?

Mina hästar - Filip II

Är på tävling - tidsinställt
Nu har vi kommit till slutet av dessa inläggen.
Filip II
138 cm
connemara
vallack
född 1996

I slutet av sommaren 2008 så skulle vi böja leta c-ponny efter att ha sålt d-ponnyn. Vi hade bestämmt oss för att kolla på minst 5 st så vi inte tog ngt förhastat beslut. Första hästen va Filip. Han stod då i ljungby så vi åkte ner och provred honom på anläggningen. Det gick vell inte direkt bra.. Stoppade när det blev över 110 cm osv..
Men det blev ingen mer provridning efter det och den 15 augusti 2008 åkte vi och hämtade min lilla gula ponny!
Jag ska försöka fatta mig kort.. På 1 år och 10 månader så hade den ponnyn aldrig stannat på tävling. Aldrig lämnat banan med 4 fel. Då hade vi hoppat tom MSVB.
Detbuterade LB nolla och vann
Debuterade LA nolla
Debuterade MSVB 0+8
Vi nollade våra 4 fösta msvb på raken och kvalade redan efter 2 st MSVA.
Startade Gp-ponny finalen 2010
Vann flertalet LA
Som bäst andra placerad i MSVB
Elitlaget 2010

Våren 2010 så började jag rida d-ponny och stor häst. Sedan köpte vi oxå dumle. Detta funkade inte med min ridning på Filip. Jag böjade lixxom rida "vääänta" i anridningar. Filip ville ju bara att jag skulle gasa och svänga!

Så under sommaren 2010 blev han tillsalu lite diskret (la inte ut annonser), det funknade inte mellan oss längre jag var lång som ett hus på honom och jag gav honoom inte det som han behövde. Beviset på detta var i ale. Jag fesred så mkt att vi kom i trav i anridningen mot flera hinder. Efter sommaren slutade jag tävla honom helt. Evelina Lindh hade då honom så att jag kunde lägga all tid på Dumle. Han var inte där så länge och blev snabbt såld. Men Evelina hann starta honom. Har faktiskt en film när hon hoppar honom i billdal. Är det intressant att se?

Jag orkar faktiskt inte skiva mer om honom eller försäljningen nu..
Men man har en ponny i livet som lär en allt och jag kan till 100 % säga att för mig är det Filip.
Ingen kommer att ta så stor plats i mitt liv som han gjorde.
Togheter forever, never apart. Maybe in distance but never at heart.




För er som inte hängt med så är de andra inläggen här!
Phnissa
Nässlan



Anna Scarpati

Bäst schabraket genom tiderna!
Så stilrent och snyggt. De ligger jämt med RG schabraken men jag tycker AS har snyggare passform när de ligger på hästen.
Prisvärda oxå! Ligger på ca 800 kr

Själv har jag 3 st.
Ett från skara, Ett från svenskridsport o ett från charlies.
Favoriten är nog det ljusblå!

Mörkblå/svart med guldglittrig kant


Ljusblå med mörkblå o mellanblå kant
(inte så vitt IRL)


Mörkblå/svart med vit/röd kant
nykomlingen





Smarto!

Åh! Dum som jag är så köpte jag ett fleece på ullared.. IGEN! Har gjort det misstaget en gång innan och deras fleecetäcken har sämst passform! Hänger ner till knäna på både Dumle och Filip. Och det är inte för stort, för det är lagom över ryggen.. Bara hänger helt enkelt.
Aja korkat Andrea, korkat..
Jag kan ju iaf varna er, köp aldrig Ullareds fleecetäcken!!!

Svar på kommentarer

Lovisa om Ovisad grevagården film!:
När var detta? Det var väl inte under christmas show?

Svar:  Nej det var i höstas.

Lovisa om Ovisad grevagården film!:
hej! Ser fint ut! Va han C-ponny?
Vad heter låten till det här video klippet? har letat som en galning xp
tacksam för svar!!

mvh Lovisa

Svar: Yes, c-ponny!
Britney och något untill the world ends tror jag :P


MLI DAHLGREN om Mina grejer i sadelkammaren:
vart är du och hästarna på helgerna? eller kan du aldrig åka hem ?

Svar:  Hästen tar stalltjänsten hand om. Så jag kan åka hem hur mycket jag vill, dock måste jag ju hålla igång honom så brukar bli att jag stannar här på helgerna.

vadå två klassser ;o ? de finns väll en 1a, 2a och 3a ?

Svar: Ja, men bara ettan och tvåan går på höglanda. Trean går på Gåsevadsholm.




Mina grejer i sadelkammaren

Tidsinställt - nu sitter jag troligen om jag inte försovit mig på moppen till fakir.
Tänkte ta och bjussa på lite bilder på mina grejer i skolans sadelkammare.
Tänkte vara ärlig och säga att det brukar se ut så här. Har så mycket saker att det är svårt att få det att hänga snyggt..
Övervänster, Dyon träns med rakt gummibett (där av ej snurrat)
Överhöger, Remontträns från hööks med messingbett (snygg snurrning andrea!..)
Nervänster, några av dumles alla bett. Tror att de hänger ca 8-9 st här.
Nerhöger, påse med ett träns i som skall säljas
Nerhögerhöger, longerlina
Närmare bild på det sjutk snyggt snurrade tränset..
Min rad med grejer. Sjukt skönt att bara vara två klasser på höglanda! Det betyder mer plats till ettor och tvåorna ;)
Längstner, Schabrak, Förbygel o gelpadd
Mitten, Sadel o magplatta (hänger även en graman där)
Högstupp, svart magplatta o longeringsgjord med pessoasele på
påmarken, hink med vatten och svamp, foderhink o ryktväska
Vänster, boots, benskydd och lindor
Nästa höger, putsgrejer
längsttillhöger, alla "ta hand om hästen grejer" mediciner, sårgrejer, temp och en MASSA sånna saker.
Och av någon anledning så tog jag även ett kort på smutstvätten?

Utbildningshoppning

Yes ska alldeles snart åka upp till stallet, lite segt att vara där 2 timmar innan det börjar men men.
Filmer och Bilder kommer när jag kommer hem.

Dagens ridpass

Började bra, han va lugn och låg. Precis som jag vill ha honom. Men sedan så blev han typ lojj ist så jag tog ett dressyrspö. Då blev han känslig men spännd.
Gjorde iaf denna övningen i galopp idag. Svårt att förklara men skall försöka!
Blå = skritt
Rosa = vänster galopp
Röd = höger galopp
Man börjar med att skritta, sedan fattar man förvänd galopp när man kommer till öppna delen. Då ställer man utåt och flyttar sidvärs utåt.
När man kommer till mitten av den öppna delen så gör man ett galoppombyte till höger galopp. Ställer då innåt och flyttar hästen innåt på volten. Ett avbrott på mitten i slutna delen och så går det runt! Såklart så vänder man ju sedan på det och gör det i andra varvet sedan.

Utvärdering:
Dumle gjorde denna övning hyfsat bra. Specielt i vänster varv. Det var lite jobbigt psykiskt för honom när det kom ett byte mitt i allt, han slog med huvudet och visste inte vad han skulle ta vägen. Det blev lite mycket för ungponnyskallen och i början fick jag göra halt och fatta från halt på den öppna delen.

"Linda" med paddar

Jag tycker att det är sjukt jobbigt att linda med paddar på natten.
Så jag gör på ett smidigt sätt som funkar lika bra!
Använder fejklindor från Hööks över paddarna. Går 1000 ggr fortare än att stå och linda varje ben!

Gone

Har befunnit mig på en golfbana större del av dagen och ska snart iväg så ingen vidare uppdatering från mig men - GLAD PÅSK ALLA SÖTA LÄSARE!


Fråga till er läsare!

förvirrad människa :) om Diss:
alltså en fråga om du har koll på det, har inte riktigt förstått. om man ska kvala till msvb med ungponny, måste man då först kvala till avd A i LA? eller får man ha 2 felfri som avd B (grund alltså bara) och sen rida ungponny i msvB? 
har ingen blogg elr så, så svara gärna i inlägg om du vet detta :)

Svar:
Jag har ingen aning nu med det nya systemet.
Någon läsare som vet hur många nollor i LA och i vilken avd man ska ha de i med ungponny?



Ovisad grevagården film!

En helt ovisad film från när jag och Filip var i grevagården.
På filmen ser ni klipp från två st nationella MSVB.
Anledningen till att jag inte lagt ut dom är min hemska ridning i båda rundorna.
La honom riktigt taskigt på många hinder, men han hoppar ju så himla fint. Runda goa språng.
Men ni läsare är med i motgångar och medgångar, eller hur?
Men jag klippte lite med filmen så det inte ser hur fruktansvärt ut som helst. Ni kan ju få gissa er fram i vilken ordning det skall vara egentligen ;)
Aja, kan ju påpeka att båda var tidshoppningar o jag var ju som ni ser inte direkt snabbast.. Haha..

Min fina prins.

Tog lite bilder förut när han stod i hagen och solade lite. Ni skulle sett han, han stod och kisade med ögonen för det var så soligt, sötnos.






Söndag

På söndag är det utbildnings hoppning på Jazz som gäller.
Ska bli välldigt intressant att se hur han kommer reagera på tävlings hinderna och på omgivningen som kommer vara som en riktig tävlingsplats om man säger så, Jazz är för dem som inte vet en rackare på att smita förbi eller enligt honom "vara rädd" för hinder.. Så blir minst sagt intressant.
Men sist på hoppspecialen så hoppade vi titt-hinder och det gick över förväntan så rider jag som jag ska ska jag nog få runt han!

Annars älskar jag verkligen denna ponnyn och skulle lätt vilja ha honom, han är riktigt fräck att rida men enligt mig ganska svår.

Blogg tips!

Tryck här, kanske är det din blogg som är dagens blogg tips!


Ridövning

Efter önskemål, så gjorde en utav mina favorit övningar som jag andvänt mig av nu när vi satt igång Ragge.
Jag tycker övningen är bra för man håller dem sysselsatta mest intill hela tiden, och man övar på det mesta - Av och igång sättning, flyttning för skänkeln och få dem runda på volten. Sen kan man ju advancera den lite om man vill, men jag har ju inte börjat galoppera än så då har vi hållt oss till detta :)
.................................................................................................................................................................


Skillnad


Men sen är det lika bra att skriva det innan en skvaller blogg hinner före, visst första bilden ger inte honom rättvisa, det är mörkt, det är snö och allt ser allmänt tråkigt ut. Och sen gick han inte alltid så men han var spänd i början och trivdes ganska bra med att gå med huvudet högt och var okencentrerad på uppgifterna, till skillnad från nu trivs han att gå i form och ger sig tusan på att klara av det jag ber honom om - men visst kan han vara lite busig nu med men det hör till!
Men jag tycker han har blivit finare och om inte annat KÄNNER jag skillnad.

Just nu!

Osminkad och söt tjej ha?
Kom precis upp från stallet. Lillkillen fick gå en halv timme i ridhuset. Han va sjukt pigg men sökte sig hela tiden neråt i traven iaf. I galoppen var det inte direkt samma sak, han ville mest bara springa. Gjorde lite skänkelvikningar i galopp för att försöka få loss honom men det gav inte direkt så mkt. Han var helt enkelt spännd o på tårna. Sedan fick han skritta bort till Lerbergskorsningen och fortsatte vara på tårna och fjolla sig..
"Lindade" fram med paddar som han ska få stå med inatt. Fått lite gallor tyvärr så har nu lindat hela veckan men de vill fanemej inte ge sig! Morr.
Aja, ska fortsätta med att ha tråkigt nu eftersom mina homies är hemma i deras hometown. Är "ensam" hela helgen..

Min sits, nack – och fördelar.

Överliv
Jag är oftast rak i ryggen, sen slänger jag mig inte framåt i sprången, hade jätte problem med det för ett tag sen att jag var för fort fram och slängde mig tillbaka vilket ledde till att det blev orytmiskt.
Kan ibland bli lite framåt lutad utan att jag ska bli det, men det blir bara så i hoppsadeln.

Blick
Jag kollar oftast dit jag ska.
Men om jag kommer fel på hinder så blir det automatiskt att jag tittar ner, måste ändras.
Kan även slarva på hoppbanorna att kolla på nästa hinder.

Händer/armar
I dressyren sitter jag bra, har bra händer (kan bli lite höga eller lite låga ibland) men dem är ”rättvända” och mina armbågar är in till kroppen, men sen i hoppningen eller det räcker att jag sitter i hoppsadeln så lägger jag händerna ner och ”kör motor cyckel” och även armbågarna har en förmåga att åka ut.
Och när jag rider starka/heta hästar så lägger jag händerna ner när jag ska bromsa, Inte bra!!

Skänklar
Mina skänklar ligger stilla och gungar inte så mycket framåt och tillbaka utan är där dem ska, men sen kan jag ibland gå stol-sits även det är när jag bromsar på starka hästar. Men sen kan det skilja från häst till häst om skänkeln ligger lite längre bak eller längre fram, men på Ragge tycker jag personligen att skänkeln ligger bra och sen har jag alltid ner trampad häl om inte hästen är totalt skänkel döv och jag måste ”kicka till”.

Generellt kan man säga att jag sitter bättre i dressyr sadeln, mer korrekt.
Men jag tränar så gott jag kan för att sitta så likt som möjligt i båda sadlarna.


Bilder - Ragge 22 april 2011


Thought the chances to meet somebody like you were a million to one
I can't believe it, You're one in a million



Ponnyochryttare

Vad kommer ni att heta när ni går över på storhäst då?

Svar:
Ponnyochryttare är bara ett namn. Om vi då fortfarande bloggar så kommer vi såklart behålla namnet.
Precis som blondinbella när hon blev brunett.

Dagens ridpass - Ragge

Blev som sagt en skritt tur ute och en 20 meters sträcka av trav.
Red igenom hela sommar hagen och det var så mysigt, red i T-shirt kl 10 på morgonen - inte helt fel!
Han var iaf mjuk och fin, han har även lugnat ner sig betydligt, ett tag höll han ju på och jobba sig varje ridpass men nu sköter han sig håller sig på marken - oftast haha. Tom. när han såg rådjur var han lugn, inte dåligt.
Var mysigt att sitta barbacka men en diss till att man blir helt "hårig mellan benen" haha det lät välldigt fel men ni fattar.
Ragge fäller fortfarande jätte mycket, gör era hästar det också ? fast kan bero på att han inte är rakad över ryggen.

och jag vet att mina ben är nedanför magen så inget ni behöver kommentera men jag vet att det inte stör Rage så länge jag håller balansen och sen är dem inte så långt nedanför magen när jag har sadel osv!
Annars gillar jag denna bilden extremt, ljuset är så där morgon sommar fint och Ragge ser bara allmänt fin ut.

Men mer bilder kommer snart :)


Diss


Dagens diss går till TR. Kommit med massa nya dåliga regler. 

- Nya stilhoppningsbedömmningar
Nu vinner den som har 0 fel även om den med 4 fel  fick högre poäng.
Det kallar inte jag stilhoppning.

- Stilhoppning på SM
Helt onödigt att införa eftersom det fortfarande är de med minst fel som går vidare. Egentligen har stilpoängen ingen betydelse.

- A:0 + A:0
Att man måste vara nolla i båda faserna för att kvala! Tur att man har ungponny och bara hoppar en fas.. Nej detta tar bort det roliga med tävlingen. Nu kommer ju alla vilja rida nollrundor istället för att satsa i omhoppningen.


känner att jag måste komma med en hiss snart.. blir väldigt mkt diss..


God morgon

God morgon, har precis vaknat och ligger fortfarande i sängen men ska snart gå upp och hoppa i ridkläderna.
Ska släppa ut hästar och rida Ragge och fixa allt med honom. Skönt att åka till stallet tidigt för då får jag hela dagen ledig i em och idag ska jag inte göra någonting och det ska bli så skönt med tanke på att jag saknar 10 timmars sömn haha..

Vad händer med Ragge idag ? Ska som sagt rida han och tänkte ta en lång skritt tur ut barbacka och bara njuta av värmen och av att ha världens bästa häst!


Schockemöhle


Ett märke med riktigt tjusiga schabrak, eller näst intill allt dem gjort är riktigt fina grejer.
Och nu när jag ska bli Dressyr ryttare måste jag köpa ett nytt schabrak och jag är riktigt sugen på det längst upp till vänster - Grymt fint, men var ju snack om att man bara får tävla i vitt schabrak, stämmer det ?

Hej vuxen livet!

Visst känner vi oss lagom vuxna när vi sitter och svarar på mejl från företag, och får sponsorer och erbjudanden hej vilt - allt tack vare bloggen!
Nu är frågan när vi ska åka iväg på företags resa.. ?
Och kanske skippa gymnasiet och hoppa direkt in i "jobb-livet", haha nej inte riktigt så men nu jäklar kämpar vi på med bloggen.
Vi båda är riktigt pepp på detta nu så kom med förslag och kritik om vad som är bra respektive dåligt!
//Ponny och Ryttare

Ponnyochryttare


Hemma från Nääs

Började med att rida Limmerik (stavning?). Han va buusig idag, skulle kicka och bocka hela tiden! Sköt även rygg i skritten.. Haha..
Bilder kommer här!











Kan du annonser, html m.m?

Mejla då till oss [email protected]
självklart får du belöning om du kan hjälpa oss.

/Ponnyochryttare


later on

Nu är det dags att åka till stallet, först hoppspecialen men det är teori idag. Sedan kommer min kollega (hehe) och då ska vi väll ta en ridtur ute, jag har fixat en polle åt henne och kameran är med som vanligt så kommer nog lite bilder sedan när jag kommer hem.
Så vi hörs senare!

Andrea och Ragge i sommras!

Q&A


Tack så mycket!
Jag visste att denna frågan skulle komma då jag själv reagerade på det när jag satt och kollade igenom bilder och bestämde vilka som skulle upp här på bloggen.
Men självklart red jag inte i samma varv hela tiden jag red ju mer "fram och tillbaka" och mamma flyttade sig så det ser bara ut som om jag rider i samma varv hela tiden fast än att jag inte gör det :)
Men ni behöver inte ora er att jag sitter och harvar runt i samma varv hela tiden.



Man kan bla. köpa dem på My one och svensk ridsport om jag inte minns helt fel :)




Ja den har blivit välldigt fin sen operationen (:
Eftersom vi inte börjat galoppera än så kan vi ju inte tävla för det finns väll kanppast ett dressyr program med bara trav och skritt ? :) Men så fort vi är igång så kommer vi åka ut och tävla dressyr.



Han är eller var iaf. 147,4 när han sex-års mätte honom för ett årsen och jag tror att han fortfarande är 147,5-148.


Btw. Uppskattar ni att vi svarar på några utav era frågor i mellan åt ? :)

My one


Kom nyss hem efter att ha varit på pappas jobb, My one och ute och käkat.
Inne på My one hittade jag dessa Über snygga ridbyxorna från Mountain Horse, egentligen inget speciellt bara det att dem hade snygga summar (lite som på mina animo) och riktigt snygg färg - Beige/Grön/Grå. Till det köte jag ett par Pikeur ridstrumpor i samma fina färg med lite rosa på, och en ny Stübben kräm - Den är helt grym, lädret blir jätte gott utav den.

Tillägg

Det Dumle fick av kiropraktorn var Tiamin (ett b-vitamin) detta för att hjälpa kroppen att bygga muskler.
Han ska äta 1 tsk av detta i 4 veckor.

Home Sweet Home

Sitter i mitt lilla rum och dunkar musik och packar för fullt!
Vart nere i stallet och fixat allt samt såklart pussat lite på min 6-åring!
Om någon timma så tar jag tåget hem, blir bara en natt hemma eftersom jag måste tillbaka innan 4 imorgon och ta in och fixa allt i stallet. Madde tar in dumle i em och landis lunchar och släpper ut imorgon. Thank you!
Hemma är det la inte direkt några stora planer, ska upp till nääs ikväll bara och träffa min lilla blogg kamrat.
Har även börjat planera lite smått för valborg, verkar som om det blir att vara på Höglanda o partaja med mina homies! Menmen, ännu är inget bestämmt, har ju tävling dagen efter oxå..
Sluta snacka börja packa!
Hörs hemma.

Ridbyxor


Dessa ridbyxor från Mountain Horse är lätt några utav de snyggaste.
De har allt ridbyxor ska ha - komfort och stil och sen är dem inte överdrivet dyra heller.
Själv har jag dem vita och är ur nöjd men skulle dock vilja ha dem blåa också!
Dem helskodda kostar 999 :- och dem tygskodda kostar 799 :-

Grattis bäbis!

Grattis lilla Dumle!
Idag fyller han 6 år.
21 April 2005 föddes han på Irland
vid 4 års ålder importerades han till Sverige
Ca ett halvår senare köpte jag honom :)

BILDBOMB

The happiest pepole don't have the best of everything,
They just make the best of everything!

Mitt fina hjärta!

Kiropraktor

Som ni kanske kommer ihår så hade vi en massör här på Dumle förra onsdagen. Hon sa att han var "sne" i höften och att vi skulle ta hit en kiropraktor. Så det har vi nu gjort, hon åkte hir från Skara i tisdags. Huvudsakligen så var det två saker som fixades.

- Nacken

Som jag tidigare nämt så är han väldigt känslig i nacken. Däför har han det tränset som han har oxå. Vad kiropraktorn kännde var att han ständigt går runt och har huvudvärk. För att "få bort/bota" huvudvärken så slår han med huvudet. Det är därför han helt plötsligt utan anledning kan slå. Hon knäckte iaf (elr vad dom nu gör) i nacken och så för att få loss spänningarna. Han kommer att forstätta slå i några dagar till tills han inser att det inte gör ont. Själv tycker jag inte att Dumle slår ovanligt mycket med huvudet, har mött många hästar som slått extremt mycket mer.

- Höften

Hans höftben var ojämt. Hon fixade detta för stunden men det är möjligt att den dras tillbaka eftersom det kan ta tid för musklerna att följa med. Drf kommer hon tillbaka om drygt en månad. Hursomhelst så är detta en mycket möjlig anledning till att han har haft så svårt att bygga muskler. Skönt att hon fixade det iaf.

Efterbehandling

Han skrittadess bara igår och idag stod han. Han kommer att stå imorgon med och efter det ridas som vanligt.
Skänt att få detta gjort nu, så mycket som jag har kollat upp med den hästen.
Vetrinär har böjt honom, visat på volt och rakt spår och han var jätte fin i benen lite omusklad över ryggn.
Tänderna har kollats, dom är fina!
Ingen mask
Massage
Kiropraktor
Äter tillskott för muskel och päls. E-vitamin, B-vitamin, Krafft Muskel samt ngt som kiropraktorn sa att han skulle äta

Så nu jävlar kan det inte gå annat än frammåt!

Super erbjudande!


Ett riktigt toppen erbjudande för den som är ute efter ett par nya ridstövlar, det är nästan halva priset!
Finns att köpa hos http://myone.se , enligt mig är dem här stövlarna lite ful snygga, dem bruna gillar jag inte för dem ser lite "dassiga" ut lite gamla typ men dem vita är faktiskt lite fräna.

Dagens Ridpass - Ragge

Har alternerat bett och nosgrimmor lite det senaste för att få fram vad som funkar bäst, achen träns me tre-delat koppar funkar fortfarna välldigt bra men idag provade jag att rida med pullar-nosgrimma, tre-delat bett "med guld i mitten" och bett ringar till det, finns egentligen ingen anledning till varför jag har bett ringar men jag har lite dille på det. I vilket fall funkade det välldigt bra så måste komma iväg och köpa ett pullar träns (fick låna emma&ylvas).

Red först lite nere på sjörundan, skrittade fram och travade lite. Han var extremt fin och släppte i skritten med en gång efter traven. Allting flöt på extremt bra och inga dumheter/bus utan han tuffade på lyssnade både fram och bak jätte fint.
Sedan red jag lite lugnet och lite i terräng hagen och han funkade lika bra där, mamma tappade nästan kameran för han hade sån power i traven haha!
Så idag är jag riktigt nöjd med min prins som inte hittade på ett enda bus - framsteg.

Mamma var med och fotade, är ni intresserad av att se bilder på min fina pojke ?

Läskar er med denna bilden så länge, lite ocharmigt att jag rider lätt men ni ser att han har helt ok tramp ;)


Åby och goda besked

Idag var vi ju somsagt på Åby med min lilla kuse, allt gick som på rels och han var jätte fin i bakbenen.
Så vi rullar vidare fast ökar upp traven och om 3 veckor ska jag börjar galoppera - Korta intervaller men ändå roligt. Sen sa dem som så här att lagom till sommarlovet ska han vara helt igång men han kommer inte få börjas hoppa förens i Augusti, så i sommar kommer vi nog tävla mycket dressyr och jag är faktiskt taggad.
Kanske någon utav er som vet något bra meeting i sommar som går i  L:B, L:A ? (dressyr alltså)
 

Känns som en riktig lättnad åter igen att veta hans ben värkar hålla för alltid så att säga, och det är så roligt för han har fått sånt fint steg vilket ni också har lagt märke till :) Så i sommar kör vi på Dressyr, något jag aldrig trodde om mig själv att jag själv mant skulle vilja starta L:A i dressyr men det är väll lite så - har man en ponny med kapacitet för det så måste man väll ta chanserna eller ?

Men nu är det mycket uteritter som gäller och inte sitta och rida i ramen hela tiden, vill ju att han ska behålla detta posetiva som han har nu.

Mängder med tävlingar på G!

Och jag skojjar inte! Vi har minst 6 saker och tävla ut till er läsare.
Världens största creed till sponsorn säger jag bara.
Men jag undrar.. Ska vi börja med en redan ikväll?

Vad tycker ni, det är ju trots allt ni som vinner sakerna?



Bilder - Ragge 17 april

är så HÄÄÄÄÄR glad just nu för nu funkar det att blogga igen - snacka om att man är beroende... Har gått runt och haft lite ångest för att jag inte kunnat blogga men nu är jag tillbaka!

Bilderna jag lovade er i söndags kommer nu, så njut :)


Bloggdamp?

Kan man kalla det. Bloggen har varit helt störd ett tag nu, men nu är jag inne och kan blogga iaf. Kiropraktorn var här igår och jag fick veta jätte mycket om Dumle. För övrigt så har Dumle vart ute och solat från 9 - 16 idag. Vi har nämligen varit nere på KRK och kollat på deras tävlingar. Det är sjukt farligt att kolla på storhäst tävlingar! :-(

Dumle fick bara röra på sig lite idag för hand. Ska snart ner och byta täcken, linda ben och ge mat.
Om jag fixar någon som tar hand om dumle så åker jag hem imorgon och sover hemma en natt.

Ne nu ska jag fortsätta vara social med mina vänner, ett inlägg om kiropraktorn får ni sedan.


Ps. Lisa kan fortfarande inte blogga. Hon kommer så snart det funkar.


My dear

Ingen aning vad som har hänt men det går inte att lägga in bilder, går inte att blogga utan att inläggen blir sjukt förenande! Varför blir det så just nu när jag har massa roligt och spännande att blogga om och en tävling på G samt hur det gick idag på åby.. Men lovar er att så fort det ordnar sig så ska jag blogga en massa. //Lisa

blogg.se fungerar inte riktigt som det skall

Hej, har en hälsning från Lisa - Hon kan inte blogga, blogg.se har hängt sig eller liknande för henne. Så bilderna ni väntar på kommer så fort det börjar funka igen! //Caroline

Diss!

Dagens diss går till ofrisserade hästar. Finns på alla nivåer i alla dicipliner.

Hovskägg - skall vara väl frisserat, så sjukt fult när det ser ut som små tofsar! Även på kraftigare raser (om dom inte ställs ut) Tycker jag att man skall klippar bort det, dom ser tillräckligt tunga ut redan. Finns folk som låter det växa pga att det är ett skydd mot mugg osv. men det är mycket lättare att hålla tort och rent om det inte finns en hårboll runt hela hoven!

Skägget - Ska oxå detta klippas bort, skall inte sticka ut massa långa hårstrån runt ganashen.

Hovarna - Är inte så viktigt. Men det är snyggast om det tas bort.

Man - tunn ca 10 cm lång är snyggast. Vilvuxen 40 cm man måste la vara det fulaste som finns!? Även pannluggen skall vara kort, man vill ju underlätta för hästens syn haha.

Svans - En näve över sporren är snyggast om den är klippt.

Bakom öronen - Där tränset sitter skall det vara några cm stubb för att det inte skall bli helt ruffsigt.

Öronen - Klippta! Inga fula toffsar här tack!

Tänkte ta lite bilder idag när jag frisserar Dumle. Han ser ut som en liten skogsmulle nu! Blir lite före och efter bilder ;)

sol, lov och 30 grader vamt!

hej alla kära bloggläsare, loggade in och möttes av en välldans massa kommentarer vilket alltid är roligt samt massa tips om hur jag ska göra med Ragge för att få han rundare i formen - ska allt ta och prova dem!
Och jag lovar er om ni fortsätter och kommenertar så här grymt så kommer uppdateringen fortsätta vara grym, men nu är det alldeles för vamt för att sitta vid datan så jag ska ut och hitta på något men senare kommer nog en bildbomb från igår på mig och Ragge :)
så holl koll, och är det något speciellt ni vill läsa om så hojta!


Värme (L)

Idag är det helt sjukt varmt! Gick upp vid halv 12 och släppte ut Dumle i hagen, inget täcke idag såklart. Är säkert över 20 grader! Fixade sedan hans bädd o fyllde på spån. Fixade vatten, hö och kraft.
Igår så red jag på åkern med Julia. Det var lite blött i marken men det funkade endå hyfsat. Har börjat rida med fårskinnspadden nu och han går så mkt bättre med den. Söker sig verkligen neråt som tusan. Kan rida med hans huvudet mellan hans knän om jag så vill. Han skötte sig iaf jätte bra igår.
Idag ska han först få skrittas ut sedan gå ett ordäntligt pass i ridhuset. Tråkigt att rida inne men våran paddock är ett helvette.  Jag anmälde muig föresten till en tävling idag. Den 25 ska Dumle få åka iväg och gå LC & LB i ätrabygden. Behöver en till LB runda innan LA debuten kännde jag.
25 - Dumle LC & LB
1- Fakir LB & LB
8 - Dumle LB & LA
15 - Dumle o Fakir LA & LA på båda
22 - Dumle LA
Mycket tävlingar men får passa på innan jag åker utomlands/börjar jobba.

Imorgon

Imorgon ska det ska design förändringar på bloggen, ska fixa allt och denna gången ska jag ha tålamod så att det blir snyggt!
Men har lite svårt att bestämma färg, har ni något bra förslag ?

FILM


Han ska bli lite rundare i formen, så undrar om någon utav er har något bra tips ?

film på väg

Filmen laddar för  fullt och är snart färdig så håll utkik!

Dagens Ridpass - Ragge

Red ut den lille gule först med Frida & Jennifer, och det gick väll så där med tanke på att det slutade med att jag och Jennifer stod på marken och frida och Lallie var någon helt annanstans.
Hur blev det så ? Jo det började med att när vi började trava kom jag lite på efterslänten för att jag och Ragge tog det i våran egna takt och arbetade lite vilket inte Ragge hade något emot förens han märkte att Savannah och Lallie var 50 m bort, då fick han givetvis damp och började hoppa runt/backa ner i dyket så då ropar jag fram till dem att dem får vänta vilket dem gör. Men så när jag nästan precis är framme får Savannah spelet och bara skenar iväg asså verkligen okontrollerat med Jennifer och då blir ju Lallie lite över taggad men han är ju aldrig dum som tur är men i sin tur leder det till att Ragge blir lite för Taggad också. Det gick iaf bra till vi kom bort till Jennifer, för då bestämde vi att jag och Ragge skulle gå först vilket kanske inte var det smaratste vi kommit på för då får Savannah rycket och typ hoppar iväg lite och självklart leder det till att Ragge får damp så vi bestämde oss för att hoppa av för det var totalt meningslöst att sita kvar på dem bomberna för skulle den ena flugit skulle den andra flugit också..

Jaja nog om det, Red han i PDn när vi kom tillbaka från våran fartfyllda lilla tur.
Red igenom L:C 1 fast med lite egna övergångar osv men red vägarna iaf. Och han var så himla fin, han trampade på bra gick i en bra och stadig form och var allmänt bäst.
Efter det så red jag lite för mamma, vi försökte få igenom lite utav stel heten i vänster varvet och i slutet släppte han lite. (han precis som alla andra hästar har ett stelare varv men som vi givetvis jobbar med för att få han så gämn som möjligt) . Han var som en dröm, det är så roligt att det släppt för oss nu och att det blivit sånna framsteg efter operationen han går verkligen inte och bromsar i varje steg som han gjort innan utan nu har en bra motor av sig själv, men eftersom jag inte är van vid det måste jag lära mig hur jag ska ta vara på hans energi.

Btw. så var det så vamt idag att jag för första gången på flera månader red i endast T-shirt - Helt underbart. Och han får tom. gå utan täcke nu men han är varken rakad över ryggen och det är 17 plus så why not.


You are perfect!

Film kommer!


Limerick 17 april

Var ju somsagt dressyr CR idag och ja det gick som det gick..
På framridningen var han fin tills höger galoppen kom då började han rumpa studsa och kicka och det smittade av sig lite till vänster galoppen sen med. Men annars kändes han fin och var med på noterna, blev lite stark i mellan åt men överlag fin.
Väl inne på banan spände han sig först lite för dressyr staketet men inte märkvärdigt. Jag red verkligen inte bra utan kändes mest som jag satt och skumpa och styrde men Limpan försökte så gott han kunde!
Resultatet var inge bra alls - 61 %, men får ta det eftersom jag har ridit han ordentligt ca 5 gånger.

Blev inte så många bilder men om ni vill se film så - 20 kommentarer!







Tävling

Tyvärr så kunde inte Dumle åka med oss idag. Avanmälde faktiskt för 2 dagar sen men har valt att inte skriva det i bloggen eftersom vi inte visste hur det skulle bli. Anledningen var att jag inte skall hoppa fören kiropraktorn har varit här och kollat på honom.

Hur som helst så var vi ju som sagt på Östadkulle som hade DIV 1 omg 1. Jag hade med mig Fakir då asså.
Började med en förklass LB. Fick en bra runda, stod emot skänkeln lite. Syns extra tydligt på filmen för jag rider verkligen med hela kroppen när jag inte får en reaktion för skänkeln. Asså han va ju inte lat men lite döv endå.
Var iaf 0+0a och kom på en 7 plats! Duktiga fakir :)
Kom med i laget. Första ryttaren hade 4 fel, dom två andra nolla. Då hängde det på mej (inte alls press eller så?).
Vi gick in och gjorde en nolla! Skönt! Rundan tycker jag förövrigt var jätte bra, bättre än första.
Sedan var det omhoppning, inget lag hade 0 fel i omhoppningen. Första ute, andra 4 fel, tredje nolla och jag nolla :)
Laget slutade på en 2a plats!
Jo.. På framridningen till omhoppningen så tappade han skon.. Det var typ värsta ringarna med jord/lera i paddocken, trots att jag red längsspåret så lyckades han få en fot i och då åkte skon av. Han ömmade ganska mycket och vi valde att inte hoppa fram något utan skrittade direkt upp till banan. Han reagerade inte något på ridhusunderlaget så jag skulle testa att rida an första hindret och känndes han konstig skulle jag utgå. Men han hoppade som vanligt och jag red igenom hela banan felfritt. Men satsade inte alls, dels för att det var laghoppning och dels för att han som sagt hade tappat en sko..
Men jag slutade indeviduellt på en 6 plats!
Sammanfattning:
Förklass LB 0+0 7a
Lagklass LB 0+0 6a
Laget 2a
btw. jag hade ju mina egna stigläder pga att jag måste snurra sandras. Så till andra klassen så inser vi att det ena är 3 hål kortare. Och jag hade inte märkt ngt :S haha

Outfit - Röd/Marin/Vit


Fin färg kombination men är lite osäker på om byxorna går ihop med schabraket..

Imorgon

Nu ska jag nog snart faktiskt ta och krypa ner i min säng och plugga lite dressyrprogram haha.
Men imorgon blir det bra uppdatering igen och filmer och bilder kommer på både Ragge & Limerick, men ni får ha det så bra och så hörs vi!

Min bäbbi, tjörnhoppet 2010!

Film från igår kväll!


Han är alldeles för lång i formen och jag har för långa tyglar, men kl var 22.30 och jag ville verkligen inte bråka med han så vi körde bara lite lugnt.

Dagens fråga.

Vilken utav dessa följande outfits är eran favorit ?
Själv kan jag säga att jag skäms sönder över outfit nr. 3, vad har jag på mig seriöst?! Fulaste på länge alltså.




Home Sweet home

Nu är jag hemma efter ännu en lång dag med mycket bilåkande, vi var och tittade häst idag igen men denna var ingen av oss lika förtjust i som den igår!
Red Limerick sen när jag kom hem och mamma red Ragge, Först skrittade vi ut på våran ny "renoverade sjörunda" sedan red vi manegen.
I början var han riktigt stark och låg på hela tiden och min tanke var "jag vill aldrig gå över till storhäst", men efter galoppen släppte han och i slutet var han riktigt fin. Red igenom programet och haha jag hoppas jag red rätt, men somsagt var han riktigt mjuk och fin i slutet, Vi satte även längningarna.
Han är så himla svår Limerick eller iallafall om man gömför med Ragge som jag är van vid, Samtidgt som han är pigg och stark så får man driva som ett as tills han kommer in i formen, då är han jätte fin.

Haha en söt bild från imorse, lite lagom trötta och snygga!

-Nej nu ska jag fixa massa inlägg till er.

En spännande vecka


Några hästrelaterade grejer som piffar upp min vecka lite extra!


bli inte för nyfikna..

Men kan säga några ord så som, Mountain Horse och våran blogg = ..?

Spännande eller hur ;)
//ponnyochryttare

oj då

Nu får jag ta och be om ursäkt ännu en gång men mina scheman har vart proppade från morgon till kväll och kommer vara det imon med..
Provridningen gick bra men mer än så säger jag inte med tanke på att det inte är "mitt".
Kom hem från stallet vid kvart över 11- halv 12. Men red han lite i rudhuset och han var fin, men red bara i 40 min.
Imorgon ska mamma rida han och jag ska rida Limerick, ska rida Limerick på en dressyr clear round på söndag.


soet! Kommer film imorgon.


Svar på kommentarer


Ida om Bildbomb från Harplinge:
Varför har ni som en rem på hann i transporten?:) alltså snokremmen runt munnen/mulen;)

Svar: För att han var utråkad bet i transporten ;)

Anonym om Bildbomb från Harplinge:
mycket fina bilder & fint ekipage! :)
undrar bara vart du har köpt förbygeln? leter nämligen efter en sånn du har men har inte hittat de någonstans :)

Svar: Den är från Glen Gordon och är köpt på¨Charlies :)

Anonym om svar på tal utkast:
Hur gammal var du när du hoppade GP-ponnyn? Och hur lång var du? och kan man fråga vad du vägde? :S
jättetacksam för svar
!

Svar: 15 år, ca 161 cm lång och vägde 41-42 kg

ErikaErika om Bildbomb från Harplinge:
Vad står det på din krage ?:)

Svar: Gp-ponnyn

Anonym om Bildbomb från Harplinge:
Ser att du rider på ett bett m parerstänger! :D Funderar på att köpa ett sånt, men kan du berätta lite om det är att rida på osv? ^^

Svar: Yes det gör jag. Tycker att det bettet är väldigt olika från ponny till ponny. Filip gick as bra på det, fick med sidorna osv. Annars tycker jag inte att det skiljer sig så mkt från vanligt tredelat.

XOXO ANDREA




Provrida

Ska alldeles snart iväg och provrida, och nej det är inte jag som ska provrida utan ska med som smakråd/support till en vän. Blir nog kanon bra och hoppas nu att hästen är lika fin som den "låter".
Ikväll ska jag sova hos Carro men ska försöka uppdatera från henne, har lite att skriva om för en gångs skull!

Carro & Ragge

Vilka kom in?

En fågel viska i mitt öra att många av er har fått era preliminära nu?
Någon som kom in på SRG :)?

fullt upp

Förlåt mina kära för dålig uppdatering, har inte haft tid + att jag har lite bloggtorka tur att andrea jobbar på bra!
Ragge tömkördes igår och idag vet jag inte vad jag ska rida, får tänkte lite på det på vägen till stallet.
Hoppspecialen idag, kanon kul, hoppning står på schemat och jag tror att det var sitsträning och lite svängar och så.
Avslutar i all hast, ha det bra, btw ska släppa några små nyheter här när jag kommer hem - så håll utkik!

Min lilla dressyr ponn!


Sol!

Nu sitter jag vid mitt fönster och ser den lilla godingen som är ute för första gången på året utan täcke och solar lite ^^ Han är bara utan täcke 2 timmar men det räcker gott och väl. Han har ju inte så mkt fett på kroppen den lille.
Red i ridhuset förut, vi hade självständig dressyrlektion med utverdering. Han va faktiskt fin idag. Trots att det var provridning, 3 till och EN JÄVLA MASSA KrRÅKOR i ridhuset! Morr på dom. Har byggt något bo i bjälkarna och kastar massa pinnar och fjärdrar omkringsig. Sedan har dom andra värlskriget typ och ramlar ner 24/7. As jobbigt!
Tillbaka till dumle.. Han reagerade inte alls på detta iaf och ja kunde bara rida runt lite lugnt. Nu är det sjukt bråttom med att hitta en kiropraktor! Helst redan imorgon..
Vet ni någon i GBG/KBA området så säg gärna till!!

Fråga till er läsare!

Vilka tror ni att vi är när vi inte sitter på hästryggen eller är i stallet?

Exempel:
Brats som inte gör annat än att fika och shoppa?
Hänger på en station någonstanns?
Sitter hemma och pluggar?
Är ute och festa med kompisar?
Myser med tjejkompisarna?
Hänger i en gränd och tar droger?
Spelar i band?
Är på gymmet/ute och springer?
Vad tror ni att vi gör?
//ponnyochryttare.blogg.se

Dagen dagen

Ridningen:
Gick as fint! Helt sjukt med tanke på hur han gick på hoppningen.. Ne men verkligen superbra. Red över bommar, hoppade studs och hinder på volt. Super nöjd verkligen!

Massage o biolight:
Var verkligen bra att få det gjort. Han satt fast i höften, kan vara att han har stått i små hagar och bara stått still. Hon tyckte att en kiropraktor skulle komma och kolla på det. Så det är nästa steg.

Väldigt kort om dagen, men hinner inte uppdatera mer nu, kommer nog in något inlägg senare ^^


Bildbomb från Harplinge


Dagens ridpass

Red honom i pausen, dvs. hade jag 45 min på mig att rida
- Stressat och mycket folk är inte där varken jag eller Ragge trivs bäst, men det var bara att göra det bästa av situationen.
Kände med en gång när jag började plocka upp tyglarna att han kändes spänn och aningen stel men han brukar vara det i skritten i början men det mjuknas upp efter ett tag, men i traven sänkte han ryggen och "tryckte" fram underhals. Försökte få han lite mjukare men hade inte den tiden att sitta och jobba med det så mamma hämtade gramanen. Jag trodde han skulle backa av fullständigt men han var jätte fin verkligen och gick i den där låga och fina formen och höjde ryggen precis som han ska. Han har ganska svårt att komma så lågt i formen i vanliga fall för han trivs hellre i en högre form. Så gramanen ska jag rida med 1 gång i veckan en kort stund av ridpasset bara för att hitta formen, När jag sedan skrittade av honom tog jag av han den och då kom han bra in i den låga formen.
Dock måste vi hitta mellan tinget i traven för just nu travar han lite för hastigt men ändå fint igenom hela kroppen, men vi kämpar vidare!

Här är han i en bra form, men han kan komma ännu lägre så han verkligen höjer ryggen.


Måndag och Tisdag

Har inte haft tid att sitta vid datorn så jag tar igen det nu.


Måndag:
Hade hoppträning med Dumle. Var med och hoppade lite bäbis hinder pga att jag tävlade i helgen. Började med att rida på ett gammalt bett som jag hade när jag precis fick honom. Ett tredelat egg-bett. Kan ju bara säga att det gick och skogen, tror verkligen att jag red sönder honom på det när han precis kom till mig. Då menar jag att han gick på samma bett i flera månader utan att byta. Verkligen inget att rekomendera! Fick gå in och byta bett. Gick helt ok, började med en studs där jag gjorde halt efter varje gång. Inget speciellt med det direkt , hoppade mest bara igenom. Sedan gjorde vi en s båge längs långsidan med 3 hinder (orkar inte rita i paint). Gick över förväntan, fick hyfsad kontrollpå honom.
Efter hoppträningen åkte jag till Fakir. Hoppade en kombination + ett enkel hinder. Gick faktiskt super bra idag! Han var med på mina noter och jag var följsam hela tiden. Känndes bra inför helgen. Avslutade med en oxer på 110.
Tisdag: Promenerade med Dumle i ridhuset, trimmade lite på hans bädd, fixade vatten och kraftfodret.
Nu äter han 1 lit betfor, 1,5 dl krafft muskel, 0.5 kg kraft grund, 1 dl mineraler, 10 ml e-vitamin och 30 ml b-vitamin.

Nya bilder

Två utav bilderna som klickades härom dagen sitter nu på min vägg, det blev den när när Ragge biter i Limericks grimmma och den som jag som profilbild på oss på FB!
Dem är i A3 format.

(kvalitéen på bilderna är mycket bättre i verkligheten, här ser det ut som skit bilder, men i verkligheten är dem jätte klara och fina)
Tänkte dra igång en sån tävling igen, att man kan vinna en tavla på sig själv och sin häst.
Finns det intresse ? Isåfall drar vi igång en tävling.


svar på tal utkast

Anonym om Dumlehoppetoss!:
varför hoppar du dessa höjder med en graman? även om de inte är 130 hinder är de trots allt inte 50.
Svar: Bra att du ställde frågan. Nej det är sant, men hindrerna stod i en serie. Först red jag utan gramanen men då tog han studs genom hela serien med spännd och sänkt rygg. Med gramanens hjälp så kunde jag hjälpa honom att hoppa genom ryggen. Gramanen sitter även i sidan på magplattan för att jag lättare skall kunna böja igenom honom innan o efter hindret på volt, den är inte heller spännd med om han skulle reagera på den så dras huvudet mot kroppen precis som en låg tygel istället för ner mellan benen vilket skulle göra att hästen skulle spänna sig och gå emot gramanen. I detta sammanhang så användes gramanen endast för att hjälpa honom att hoppa på rätt sätt och på så sätt bygga rätt muskler.

Anonym om Glad tjej!:
Varför inte sätta på ett tunnare täcke då? Låter galet med ett 300g täcke när det är plusgrader!

Svar: Jag trodde att han skulle gå em pass idag o hade planerat att byta på lunchen. Men när jag vakna vid halv 11 så var han redan ute och skulle in igen vid 12 så då va det inte direkt någon ide att byta.

Hanna om Diss x2:
Hur gick det att rida med Pelham på honom?
Om inte det hjälpte hjälper inte pessoa ens lite..det gör inte det i annat fall heller men you know.
Du kan ju prova att rida med hackamore också?
Kanske inte världens bästa ide med en het/stark häst men det kan ju hända att hästen trivs bättre på det iallafall.

Svar: Pessoa och pelham har olika inverkan så mkt möjligt att han funkar på det. Det var ingen större skilnad på pelham och tränsbett.
Han har en tand som gör att man inte kan rida med hack på honom.

xoxo andrea

Visste ni att..

From första hindret på banan är det som om jag är blind? Helt seriöst, det är svin läskigt. Ibland så ser jag verkligen ingeting. Känns som hästen bara glider frammåt och jag känner ingen galopp alls. När jag kommer ut från banan har jag inget minne av hur rundan var och på vilka hinder jag kom bra på.
Lite läskigt men tror det bara handlar om rutin.

Kunde ni tro detta om mig?

Diss x 2

Copyright
Klart man inte ska få ta andras bilder. Men om man endå länkar så är det ju bara reklam? Sätt en logga på så borde man ju få publicera den! Skit synd då de finns fina bilder från tävlingar ex. den i helgen men ja får inte ta bilderna pga copyrighten.. Visst ibland gör man det endå men jag frågade faktiskt fotografen och hon sa att det inte var okej. Jagt accepterar det men att lägga upp det i bloggen skulle ju bara vara publicitet för henne? Eller hur?

Att man inte får ha vilket bett man vill på ungponny
Det handlar ju inte om hur "hemskt" det är på hästen utan vilken inverkan det har på den. Diskuterade detta med min tränare idag då jag fortfarande inte hittat något bett som passar perfekt på Dumle. Hade velat testa gag o pessoa (ingen kommentar ang pessoa). Men får ju endå inte tävla på detta. Har hellre ett sånt bett än att behöva sitta och hålla för kung o fosterland hela tiden i honom. Synd att denna regel finns, alla hästar är ju olika varjesig dom är 6 eller 16.

Dressyr outfit - Guld och Svart


Är jag ensam om att tycka det är snyggt att ha Tretorn stövlar i dressyr ?


Photographs


♥ G o l d e n   R a i n m a n - 2 0 0 4  -  c o n n e m a r a - L o f t y   R o d e r i c  , G o l d e n   B e a u t y ♥


Q&A



Tack så mycket, Låten heter What are words och han som sjunger heter Chris Medina.



Tack.
Nej det kommer jag inte göra, för håller han i 3 år håller han förmodligen för alltid, förstår du vad jag menar ?
Och kan inte köparna ta att han blivit opererad är det inte rätt hem. Men har oandra sidan redan hittat en köpare som kan hela historien..



Förstår inte riktigt vad du menar ? Varför skulle jag inte sitta ner :)
Måste ju få ihop han och det är lättare när jag sitter ner.




Tack så mycket.  Ja du en bra fråga som jag också är välldigt nyfiken på.
Kommer nog kunna veta lite mer när vi vart tillbaka onsdag (20 april), men kan tänka mig att jag kanske kan tävla i slutet av sommaren, visst har jag ett jätte sug efter att tävla men det är ingen idée att stressa! :)


Sommarjobb?

Letar sommarjobb nu men är verkligen skit svårt att hitta något som är OK.
Någon som har förslag på ställen där man kan jobba ?
xoxo andrea

Ragge och Limerick.

Igår släpptes Ragge och Limerick ihop för första gången, dem har innan gått brevid varandra innan i Sjuk- respektive Rast hage. Men tanken är nu att dem ska få gå tillsammans i en större hage "annpassad" efter dem, så igår kväll i det härliga vädret fixade Mamma och Marina denna lilla hage och vi provade att släppa dem.
Allting gick toppen och dem kom jätte bra överns och Ragge var över lycklig att ha någons grimma att bita på igen, dock hade dem båda herrarna välldigt mycket vår känslor och var super glada att slippa gå i en liten rast hage så det blev några ryck där men av glädje!

Så söt är den lille busen.






Och snälla Limerick förstår ingenting utan bara står där och "aha vad gör du? ska jag bara stå här?"


bilder och film

Snart kommer det upp film och bilder från igår när vi släppte ihop Ragge med sin nya hag kompis, och filmen vill ni inte missa för han hade ganska så jätte mycket vår känslor kan man säga!

Liten sneakpeak på vad som väntar.

Update

Igår fick dumle sig en uteritt. Red med julia o xa.
Idag är det egentligen hoppträning men ska bara vara med på uppvärmningen och ev. hoppa marsvinshöjder. Bara lite lydnad typ. Sedan får han vila från hoppning hela veckan för det är tävling i helgen.

Måndag: Hoppträning - hoppa lågt. Under 70 cm
Tisdag: Vila
Onsdag: Markarbetsträning
Torsdag: Dressyrträning
Fredag: Ta de lugnt o rida ut. Bara jogga lite.
Lördag: Tävling LB & LB
Söndag: Skritta ut

Xoxo andrea

Världens bästa ♥

Vilken underbar dag det har varit idag, helt underbart!
Vart med mina underbara vänner och mysigt med världens bästa häst.
Har en välldans massa bilder och videosar som ska fixas, men det gör jag imorgon - promise.
Sen vill jag tacka för allt beröm ang. filmen, tar åt mig och blir jätte glad!
Annars var dagens ridpass lite kaos, Allis pappa kom med Tello och Emma red Astan och lilla Emilia på Prince.
Ragge var inte på något vidare arbetarhumör och jag var lite okoncentrerad, så det blev mest att han hoppade runt på ängen och jag försökte få han att studsa så lite som möjligt - men den ponnyn har sånna vårkänslor nu och energi så det räcker och blir över.

För övrigt har det gett resultat att jag börjat ge Ragge mer "omsorg", jag ger han all tid jag har.
Och idag var en sån dag "Herre gud denna ponnyn är min, det är SJUKT!!".

Jag älskar dig

Glad tjej!

Har legat i sängen och dragit mig hela morgonen. Sen går man ut i köket o möts av att solen skiner som tusan utanför fönstret!! Helt vindstilla oxå! Det är hur varmt som helst, man kan lätt gå i bara kortarmat. Dock en mindre rolig syn är att se dumle gå i sitt 300 gr täcke.. Men 2orna sa att jag inte skulle ta av det för tydligen när dom gjorde det förra året när det plötsligt blev varmt en dag så blev alla hästar förkylda.. Men han ska få skritta ut utan täcke eller sadel sen. Nä nu ska jag äta frukost o njuta av det fina vädret!
Hörs
xoxo andrea

Trött tröttare andrea

Dålig update men har haft sjukt mkt att göra.
Torsdag: Dressyr träning. Gick skit bra!! Åkte sedan o red fakir.
Fredag: Red ut med julia i stormen. Packade alla saker, putsade, tvätta svans o knoppade.
Till tävlingen idag. Vi va ute i sjukt god tid, så segt! Överlag så har dumle skött sig bra idag faktiskt :)
LC avd B
Var as fin på framhoppningen. På banan fick han ngt spel när vi precis fått startsingnal och ville inte alls dit jag ville att han skulle gå.. Efter några studs på bakbenen så gick han fram för skänkeln. Rundan var la lite hej kom o hjälp mig! Nolla va vi iaf haha. Sedan ville han även hoppa de blågula när jag gått i mål ;) lilla hoppetossen.
LB avd b
Upplevde att jag var lite mer vaken i denna klassen, fick tom tbx han innan 3an! Lite för mkt tom så vi fick ett jätte kast över. Vi fick med oss en bom. Men de gjode inte dirr så mkt :)
Totalt
Tror inte han tycker om att hoppa lågt. Han har absolut 0 respekt för hindrerna o anledningen till att han kommer över är för att jag hjälper honom för mkt när jag egentligen bara vill lägga ner handen. Han måååste lära sig att stå av o tänka själv istället för att bli flack. Jag väljer att sätta av honom stort för jag vet att inte han orkar med ett till. När vi väl kommer perfekt så blir han flack ist.. Bara att träna på o hoppas att han lär sig stå av själv.
Nästa helg blir det tävling igen. Lb & LB i östadkulle.
rundorna iaf. Lite okontrollerade om man säger så..
inte lätt när man e bäbis o bara vill hoppa högt!!
Nu måste jag sova, har precis varit o bowlat med några ettor och tvåor sedan donken med ngra. Är verkligen supertrött! imon ska dumle promenera o ja rida fakir...
nattinatt andrew

Film

Nu efter allt slitande och väntande med denna film ska ni nu få se!
Ridpasset idg gick bra förutom att han var lite okoncentrerad, i början gjorde han ett sånt bocksprång så hela nacken knakade och ryggen knäktes. Men i mitten av passet var han fin men sen i slutet tröttnade och började jobba sig massa. Men tänkte göra ett litet klipp med dem failade delarna också, man dör av skratt så ful han är.

Men han kan sköta sig också det ser ni ju, min fina prins.


movie

Nu har jag äntligen fått köpt en laddare till min videokamera så ikväll kommer en film på mig och ragge från dagen så fort jag är hemma från stallet.
Spännande va ? ;) ni har ju sett mycket bilder men inte sett hur han går på det sättet, och det har inte jag heller eftersom det är bara jag som rider han.


På tävling

Vi är framme i harplinge nu. Ska lasta ut om någon timme typ, var as tidiga xd hur som så ska jag hoppa lc och lb. Ni kan se online resultat på equipe! Ska ut och vattna hästen nu :d hörs sen när jag hoppat.

DET VAR DET FULASTE

såg nyss detta på saras blogg.


Bli inte arga på mig nu mina kära läsare när jag säger att detta var det fulaste i ridväg jag någonsin har sett.
Nu låter jag jätte omogen men vad tänkte dem på när dem gjorde dessa ur fula ridskor (?), jag skulle helt ärligt inte sätta på mig dem även om någon betalade mig .. En riktig "modemiss".
Nä en riktig fet diss till dessa dojjorna från Catago!

Stalleyyyy.

Ska om ca 1 timma åka till stallet, har tänkt att rida ut med Jennifer och så får vi väll se om Ylva vill joina.
Sätter på han martingalen - som nte ridit med sen augusti men det kan nog behövas med tanke på att han är lite wild haha, annars så kommer Kajsa ikväll så jag får uppehålla henne till gustav kommer så blir nog ingen super uppdatering men har tänkt att slänga upp lite tidsinställda så håll utkik!


Ragge bus

Igår fick den lille bus herren ett tömkörningspass i en halv timme, jag körde och mamma ledde.
Vi var tvungna och leda han eftersom som han är så busig så så fort mamma inte att fokus på han så körde han ett litet fint hopp..
Han var lite för pigg och spänd men han var betydligt lugnare än vad jag trodde han skulle vara med tanke på att det blåste storm i PDn.
Efter det så gick jag in i ridhuset och red lite dressyr barbacka och jag är helt tom - det bästa ridpasset genom våran tid tillsammans, nästan iallafall, men han var så mjuk och trampade på som bara den. Dock är han ju fortfarande lite spänd i skritten, men i traven.. OMG.



Lite så här höll han så fort man smackade..



Dumlehoppetoss!

Ett gammal hopppass! Började utan gramanen. Hade satt upp en serie med stuts-1 galoppsprång räck - ett galoppsprång oxer- ett galoppsprång stuts.
Jag låter han gå i vanlig galopp för att själv få backa av att tänka.. Tror ni inte hästen tar studs-studs-studs-studs?? -.-''
Efter det hämtade jag gramanen..

Grattis Klara!

Världens bästa Klara Skatt fyller 18 år idag!

Andrea - svar på frågestund HELA

Vad heter era bästisar :)
Svar: Har många väldigt bra vänner!

Vilken häst hade du i skol DM och vad tyckte du om den? Har du någon bild eller liknande? ;)
Svar: Haha var typ 3 år sedan nu o kommer inte ihåg ngt mer än att den bara gick in till mitten och bockade! O nej, jag har ingen bild :)

Hur länge skall du tävla ponny?
Svar: Vi får se. Året ut? Tills jag är 18? Det vet jag inte ännu.

Ditt bästa hästminne?
Svar: Har varit med om mycket bra i hästväg. Men köpen av hästarna är nog det som är det "roligaste" minnena. 

Vad tycker du om Bocajs ridstövlar?
Svar: Vet inte riktigt faktiskt.. Tycker inte riktigt om designen men verkar sköna.

Vad tycker du om Sveriges ridgymnasium i Kungsbacka? ;)
Svar: Finns mycket och säga om skolan.. Vad jag personligen tycker? Helt ok, fast ska man gå ridgymnasium är det SRG som gäller.

Har du någonsin startat en dressyrtävling?
Svar: Ja, flera stycken. Har faktiskt en del placeringar o tom vinst i dressyr på lokal nivå.

Beskriv eran drömhäst
Svar: En storhäst. Ca 175 men endå inte tungriden, mycket energi och gärna stort språng och luftigt steg.

Vem skulle ni vilja byta liv med för en dag?
Svar: Hade aldrig velat byta bort mitt liv. Men självklar hade man inte tackat nej till ett liv på hästgård..

Om ni fick 10 000kr, vad skulle vara det första ni köpte?
Svar: Stövlar, kavaj typ.

Vad är erat mål med ridningen, både kortsiktiga & långsiktiga.
Svar:
Kortsiktigt - Få ännu bättre känsla för rytm o avstånd/anridning. Samt bättre sits.
Långsiktigt - kunna rida fler olika sortershästar bra

Favoritmärke + motivering :)?
Svar: Beror på.. Läder=treadstone/jw Kläder=kingsland, animo o jw

Snyggaste färgkombintionen?
Svar: Blå/silver/vit

Vilken är eran bästa merit, bästa resultat
Svar: 2a i MSVB
Vilken klass är den som ni blivit placerade i som högst
Svar: MSVB

Har ni nått tips till mig och min kompis som ska starta en egen blogg? Vad gillar folk att läsa liksom?
Svar: Varierade inlägg med mycket bilder. Gärna åsikter (dock inte fler sidor långa inlägg om det) o självklart var ärlig o proffsig mot läsare.

Vad är det pinsammaste ni gjort inom ridning?
Svar: Glömt av vägen typ kanske?

Bästa med att ha egen häst?
Svar: Ägandet. Att ha det fulla ansvaret på en häst
Jobbigaste med att ha egen häst?
Svar: Besluten, de jobbiga då asså. O såklart att sälja den.
Hur hör är Dumle till manke?
Svar: Ca 147 cm
Tycker era kompisar , som inte har hästar att det är "lyckost" er som har egen häst?
Svar: Nej mina kompisar som inte har häst har växt förbi det stadiet. De accepterar att de inte har möjlighet att köpa egen häst o gör istället de bästa av situationen.

Bästa minnet med er häst?
Svar: Med en unghäst är det något nytt varje dag. Jag o dumle har ju inga direkta minnen.
Varför kände ni att ni just skulle köpa Ragge och Dumle?
Svar: Ett val o köp som inte var självklart. Men jag utgick från att kolla på en 5-årig dponny vallack, helst connemara med stor hoppkapacitet. Och det hittade vi så då känndes det som den självklara vägen.

Hur länge har ni ridit?
Svar: I 13 år konstant. Aldrig haft ett break på mer än några veckor när jag har varit utomlands. Hästar har alltid varit de stora intresset i mitt liv och jag hoppas verkligen att jag alltid kommer ha turen att få fortsätta så hela livet.

Hur högt har ni hoppat med placering?
Svar: MSVB
Era mål inom ridning?
Svar: Att ha kunskapen för att såsmåningen kunna starta eget.

Mål inom tävlandet?
Svar: Jag har inget eget mål innom tävlande utan hoppas på att kunna lyckas med varje enskild häst på dess egen nivå. Varje sig det gäller Lokal eller internationell.

Favoritschabrak, märke?
Svar: RG o Anna Scarpati
Bästa minnet med hästen er?
Svar: Som sagt så har jag inte direkt några minnen med Dumle ännu.
Hur många ggr har ni ramlat av er häst ni har idag? (random) xD
Svar: 2 ggr. En gång på framhoppningen till tävling då han gjorde ett luftsprång och jag inte hängde med. Och sedan i söndags (haha) då han gjorde en 180 graders vändning för att han reagerade på ngt i hörnet och jag fortsatte rakt fram.
Har ni haft nån ponny/ häst före ni köpte Dumle å Ragge?
Svar: Jag har haft 3 st egna ponnyer innan.
Vad har ni för kamera, om ni har en?
Svar: En systemkamera, olympus e-410

Något du gjort som du är stolt över med din ponny?
Svar: Varje gång man får motgångar och klarar dom så blir man såklart lite stolt.

vad är det bästa med att tävla?
Svar: Stämmningen, förberedelsen, framgångarna.. Ja allt.
Hopptränare?
Svar: Just nu, sussie. När jag är hemma så är det Anna Emanuelsson o Sandra Björneland
Dressyrtränare?
Svar: Anna modé

Har ni tävlat i någon annan ridgren än hoppning?
Svar: Har tävlat dressyr

Har ni tränat i nån annan ridgren än hoppning och dressyr?
Svar: Tränade gymkana på min b-ponny
Bästa TV program - inte film?
Svar: Desperate housewifes!
Vad gör ni mera än rider på er fritid?
Svar: Allt som vilken annan 16 åring gör. Är med mina vänner, shoppar o festar!

Bästa klädes märke, ridkläder, som ni rekommenderar?
Svar: Bäst med inte snyggast är mountain horse. Snyggast såklart kingsland
Idol inom ridning?
Svar: Har ingen idol.

Favoritmusik?
Svar: Hemma lyssnar jag helst (just nu) på Within temptation, nightwish, panik at the disco.
På fest blir det partymusik!

Favoritfärg?
Svar: Blå

Tips att skriva om i bloggen?
Svar: Håller jag för mig själv ;)
Har ni haft någon annan blogg än denna?
Svar: Har haft flera privata bloggar
Hur länge spenderar ni tid åt hästarna?
Svar: Hela mitt liv
Eran framtid inom ridning?
Svar: Ha mitt eget
Favoritdjur, förutom häst?
Svar: Katt!
Vad för butiker rekommenderar ni att köpa utrustning och annat till hästar?
Svar: Charlies, Skara, Filippas o Svensk Ridsport
Vet någon av er om det finns något speciellt medel eller liknande som gör att svansen växer snabbare och bättre ?:)
Svar: Nee.. Har inte haft de problemet så har ingen aning :P

Om du inte hade haft dumle, vilken ponny skulle du välja då ?
Svar: Om jag idag inte hade haft dumle hade jag sjävklart haft en storhäst.

Din dröm ponny ( förutom dumle ) ?

Svar: Som sagt.. Men om jag var tvungen att ha ponny hade det nog varit en 4-5 åring med stort hopp. Otittiig såklart!
Vad heter dina ponnyer som du haft ?
Svar: Nässlan, Phnissa, Filip II o Carraig Donn då

Går du i ngn annan sport också ?
Svar: Nej sånt finns det inte tid till. Ut o springa/gå räcker för mig.
Vilket stall trivs du bäst i ?
Svar: Hade gärna svarat mitt eget på denna. Men jag trivs nog bäst hos Linda.
Vilka bloggar läser ni dagligen ?
Svar: Läser mängder med bloggar. Tror att ja följer ca 70 st på bloglovin ;)

Hur lärde ni känna varandra ?

Svar: 100 år sedan!! Stallet, gemensamma vänner m.m
Vem av er kom på att börja blogga tillsammans ?
Svar: Lisa ;)

Vem är eran idol inom ridningen ?
Svar: Har ingen
Varför sålde du, Andrea Filip ? :)
Svar: För att jag var förstor helt enkelt.

När började du rida?
Svar: När jag var 4 år

Hur många hästar har du haft?

Svar: 3
Hur hög är din häst?
Svar: ca 147

Hur gammal är din häst?
Svar: Fyller 6 denna månaden
Hur ofta rider du för tränare?
Svar: 2 ggr i veckan

Vad är ditt mål 2011?
Svar: Hoppa ungponny SM
Tycker du att du är bra på att rida?
Svar: Jag börjar få känsla för det
Hur långt vill du komma inom ridsporten?
Svar: Så långt att jag klarar av att driva mitt eget

Hur känns det att rida SM?
Svar: Bra fråga..
Vad är dina förhoppningar i framtiden?
Svar: Som sagt att driva eget
Varför tror du att just du har ambitioner till att nå lågt inom ridningen?
Svar: För jag är så otroligt målmedveten o envis

När fick du din första ponny/häst?

Svar: När jag va 8 år
Vad vill du bli när du blir stor?
Svar: Egenföretagande
Vem är din idol inom ridsporten?
Svar: Har ingen
Vad har du för mål?
Svar: ATT DRIVA EGET!

vilka internetsidor tycker du bäst om som säljer ridgrejer?
Svar: Brukar inte beställa ridsaker över internet
hur långt vill du komma inom ridsporten?
Svar: KOLLA ÖVER!
hur långt vill du komma med din häst nu?
Svar: MSVB/ungponny sm

hur gammal är hon?
Svar: Han är 6 denna månaden
vill du köpa en ny häst efter henne?
Svar: Självklart
kommer du fortsätta rida före och efter gymnasiet?
Svar: Alltid!
vad har du för drömmar i livet inom ridsporten?
Svar: Att driva eget
Vad får er att bara älska hästar?
Svar: Jag älskar bara mina egna ;)
Hur kommer det sig att du började rida?
Svar: Mamma osv.
Har ni ridit på ridskola, i så fall vart?
Svar: på nääs
Vad vill ni bli när du blir stor?
Svar: egenföretagande
Vem är eran idol inom ridsporten?
Svar: har ingen
hej. jag undrar om en martingal kan hjälpa om en häst drar ner huvudet och bockar. drar åt sidan när man hoppar. ? 
eller.. bara hjälper när hästen drar upp huvudet? :)
Svar: Tycker att du ska ändra ditt sett att se på ditt problem. Träning när nog den enda lösningen.
Nej martingallen hjälper inte mot detta.
Vart bor ni?
Svar: Just nu i Kungsbacka, men när jag är hemma så bor jag i Floda.

Vilka klasser har ni tävlat som högst i hoppning/dressyr?
Svar: MSV/Lätt
Har ni någon förebild i ridsporten? 
Isf vem?

Svar: Nej
Har ni tränat fälttävlan?
Svar: Ja på filip. finns film på youtube
Har ni tävlat fälttävlan?
Svar: Nej
Vilka bloggar läser ni?
Svar: massa olika

Har ni eget stall eller har ni stallat upp hästarna någon annan stans?
Svar: uppstallade tyvärr
Kan ni visa bilder på stallet ni har era hästar i ?
Svar: finns på bloggen hoglanda.blogg.se
Har ni några bra tips på en häst som vägrar att man rider ut och bara reser sig och vänder sig hela tiden?
Svar: Pröva graman.

Hur många rosetter har ni?
Svar: ca 260 st

Har ni några andra djur?
Svar: Nej
Har ni gått på ridskola?
Svar: Ja på nääs
Rider era föräldrar?
Svar: Mamma gör, pappa är inte intresserad utav hästar.
Har ni någon syster, bror?
Isf rider någon av dom?
Svar: en lillebror simon. Han har prövar när han va mindre
Har ni några speciella mål med era hästar?
Svar: ungponny sm

Hur gammla är ni?
Svar: 17 iår

Hur mycket köpte ni era hästar för?
Svar: En obetydlig hög summa.
vad jobbar era föreldrar med ?
Svar: Pappa jobbar med flyplan o mamma jobbar på kontor. Mer behöver ni inte veta.
gör ni mycket i stallet själva ?
Svar: När jag är hemma fixar jag det som rör min egen häst själv 6 dagar i veckan minst.
Planerar ni att gå över på storhäst så småning om? Hur länge ska ni behålla era ponnyer isf, och ska ni sälja dem? 
Superbra blogg! ;)
Svar: Funderar o planerar varjde dag.
Får se som sagt.. Innom 1½ år iaf.
Tack så mkt! :)
hur mkt köpte du dumle för?
Svar: Han var dyrare än Filip, hoppas att du är nöjd med svaret för mer får du inte veta.

när ska du sälja honom?
Svar: Innom 1½ år

Svar på frågesund del 1 - Lisa

Planerar ni att gå över på storhäst så småning om? Hur länge ska ni behålla era ponnyer isf, och ska ni sälja dem? Superbra blogg! ;)
Självklart kommer den dagen när man inte får tävla ponny längre och då kommer jag gå över till storhäst, men först ska jag ta vara på min ponnytid som är nu och 3 år framöver. Men vem vet vad som händer ?

*vad jobbar era föreldrar med ?
*gör ni mycket i stallet själva ?
Både mamma och pappa har egna företag, mer än så behöver inte ni veta.
Nej, jag rider och borstar ofast bara, men när inte mamma är med så gör jag allt själv men mamma är oftast med!

Lisa hur lång är du? :) bästblogg.se
ca 1.70

Vart bor ni?
Precis utanför göteborg.

Vilka klasser har ni tävlat som högst i hoppning/dressyr?
L:B / L:B

Har ni någon förebild i ridsporten? Isf vem?
Absolut, Rolf-Göran bengtsson - har alltid vart och kommer alltid vara.

Har ni tränat fälttävlan?
Japp! och det kommer jag göra så fort Ragge är igång igen.
Vem kunde tro att min lilla ponny som hoppar över vattenpölar och hatar lera skulle klampa igenom en vatten grav.. ?

Har ni tävlat fälttävlan?
Nej, men skulle vilja göra måste bara ta ett sånt kort.

Vilka bloggar läser ni?
Ponyryttarna.blogg.se , teamsl.blogg.se , carlssonpataket.blogg.se , johannagrant.shapemeup.se och ibland lmochhb.blogg.se

Har ni eget stall eller har ni stallat upp hästarna någon annan stans?
Uppstallad på nääs ryttarförening.

Kan ni visa bilder på stallet ni har era hästar i ?
Ska jag nog kunna fixa :)

Hur gammal är Ragge?
Ragge är född den 14 juli 2004 så han är 6 men räknas som 7 åring.

Har ni några bra tips på en häst som vägrar att man rider ut och bara reser sig och vänder sig hela tiden?
Rida ut i grupp är ju alltid att prova. Men svårt att säga när man inte sett det i verkligheten.

Hur många rosetter har ni?
har inte räknat dem på riktigt länge men uppskattat runt 100 då är det inkl. clear round rosetter.
Har man ridit i 11 år så samlar man ju på sig en del.

Har ni några andra djur?
Nej!

Har ni gått på ridskola?
Jepp, Nääs ridskola ofc.

Rider era föräldrar?
Min mamma rider, pappa är inte så intresserad men han har ridit några gånger, och när mamma och pappa och deras kompisar var på golf och rid resa i irland i sommras så red han så han kan grunderna dvs. rida lätt gallopera osv.

Har ni någon syster, bror?
Yes, en stora syster och en store bror.

Isf rider någon av dom?
Min syster delade ju Ragge med mig innan och har även haft egen häst, och Gustav red när han var liten.

Har ni några speciella mål med era hästar?
Jaa självklart har jag de, jag ska ha startat L:A i både dressyr och hoppning innan jag säljer honom.

Hur gammla är ni?
Jag är född 1995 så fyller 16 den 26 juni.

Hur mycket köpte ni era hästar för?
50 000 :-



Bilder - Lisa & Ragge

Red han som ni ser utan nosgrimma och på raktbett, och visst ser han ut som en liten indianponny ? :')


Dagens ridpass

Red ut i 20 minuter först, sen padocken och sen ut igen.

Han var fin idag med men lite för på han låg på och blev lite stark i mellan åt men över lag var han fin!
Blev ganska mycket trav men det är ju meningen att det ska öka mer o mer, så nu travar jag ett halvt fyrkant spår eller att varv på volten. Men helt galet hur fort tiden går med tanke på att det känns som igår att vi fick börja trava men det är väll som man säger - Tiden går fort när man har roligt!

Kommer en bildbomb från dagen alldeles strax om ni är sugna ?

I forever keeping my angel close.


Lycklig!

Åh jag är sveriges gladaste hästägare just nu!!
Jävlar vad bra det gick idag, trots att han stog igår. Värmde upp och la efter ett tag in bommar och studs. I början va han lite dampig, men inte så farligt han gav sig direkt. Sedan så rullade jag bara på och.. Ne ja har inga ord ^^
Blev så avslappnad och fin i slutet, hade önskat mig ett par sporrar för att få med vänstersidan lite bättre men det var bara en liiiten detalj.

My dear,
the world is wide open in front of you,
I'll just make sure that you'll get on the best plane.

Lättad!

Han har enligt dokumentet liiite blodmask. 0-100 = väldigt lite
100-500 = lite
troligen så kommer det inte ens behövas en avmaskning! Ska prata med Jessica för säkerhetens skull. =)

Equiline

Ett märke som nästan alltid lyckas med det dem gör är Equiline, dem håller det stilrent men ändå med det lilla extra.Om man gämför med kingsland's grejer som ibland kan vara riktiga missar och saker jag inte ens skulle sätta på mig.
Så en liten Hiss till Equiline

Den röda Pikén är så snygg!

Dagen med stort D

Haft en riktig toppen dag idag, fick bla. min älskade sadel och Ragge gick som en klocka.

Somsagt han var riktigt fin idag, lyssnade både bak och fram jätte bra!
Himla roligt att det börjar lossna för oss nu, sen gjord sadeln att jag blev lite extra glad haha. Men den var jätte skönt och man fick sånt stöd för skänkeln den liksom bara "klickade" fast.
Jag red honom i pausen men trots allt folk och hästar från höger och vänster höll han sig på marken och inte ett enda stopp - jag är så nöjd med han!
Han är ju trots allt en känslig herre som tar sina chanser men han kanske har börjat "glömma" det där med stoppen för det hjälper inte nu.

Ursäkta för den riktigt kassa bilden, våran lite hejkomochjälpmig utrustning och ragges extremt fula pose...
Men visst är han snygg i detta scapa schabraket ? gillar färgen.

Hello hello bby you called!

Tjenatjena mitt bena. Sitter nu i datasalen med min soulmate Linnea & även Emma. Vi har som sagt haft djursjukvård och redovisat om stelkramp.. Hade oxå stalltjänst idag - sjukt tråkigt!!
Nu har jag iaf hur som helst slutat. Enligt mej sj iaf ;) Svenskan är inställd o sedan när de är djurkunskap så ska ja iväg. Blir en tripp till ullaredd, jihaaaa.

Aja nu ska ja försöka tämja dessa mongolider.

Xoxo andrew

Vi kör en liten lista

Har precis haft redovisning om stelkramp..
Sitter nu o har genomgång av blodmask, kulkul.

Aja vi kör en liten lista!

Hur började det:
1. På vilken klubb började du rida?: Nääs Ryttarförening
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Alla mina hästar har lärt mig sjukt mycket. O även världens bästa tränare Sandra.
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Första ponnyn lärde mig såklart sjukt mkt. Men tror Filip får stå som svar
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: 2004
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: Filip

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Haha, har vell inte ridit såvärst super utbildade hästar. Men tror att det nog är Fakir.
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Phnissa
3. Vad är det svåraste program du ridit?: LB:1 hahahhaa
4. Vad tävlar du för klasser?: Tävlar nt
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: -

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Phnissa 140
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Filip 125-130
3. Vad tävlar du för klasser?: Just nu LB
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: En 4e placering o en 11 placering. Två starter - två placeringar ;)
5. Vilken klubb föredra du att tävla hos?: Grevagården, Billdal typ Fast greva är bäst

Häst:
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Jag anser att heta hästar är extrema. Så nej jag har inte ridit någon het häst.
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Dumle måste det nog vara haha!
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Panda
4. Vem är den största hästen du ridit?: Gary
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: hade ingen med mig
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Nässlan
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Blondie
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: Nässlan
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Fakir
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: Nässlan (div 2), Phnissa (div 2 o reserv div 1), Filip (div 1 o eliten)

Antingen eller:
Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhus tävling - Inomhus tävling
Satsa för seger - Fis rida
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam


Trött

Hej, förlåt för att jag inte har bloggat men det är väldigt mycket nu. Kan ju börja med att berätta att jag inte har uppdaterat pga att vårat internet inte funkat fören idag. Och idag har jag varit inne i kba hela eftermiddan/kvällen.
Hursom helst kan ja berätta om hoppträningen vi hade idag. Hoppade en liten bana och olika delar ur den, ex. dogleg. Hade det nya bettet och kan la inte säga att det var någon större skillnad. Träningen gick inte alls bra men jag accepterar att det är som det är. Han är inte rolig i käften o det har han aldrig varit trots att den regelbundet varje halvår har blivit kollad. Senast som sagt bara några veckor sedan. Han har bra kondis nu men orkar endå inget. Han är typ död, asså absolut inte lat. Men inte på hugget som han brukar vara, har börjat stå emot osv.

Ingen bra tajming nu när vi precis ska börja komma igång med tävlingarna. Men det är ju ett tag till LA debuten och jag kan rulla på LC & LB i det skicket som han är nu. Men jag behöver bygga upp rump/ryggmuskler på honom.
Jag ska börja med att ändra foderstaten. Har redan börjat lite försiktigt men ska sätta igång ordentligt om en vecka. +att jag ska ge honom maten själv så jag har koll på vad han äter. Dock ska han få 0.25 betfor när de andra får mat så han inte står utan. Har räknat ut en foderstat för häst i utbildning men ska börja med tävlingshäst foder.
Morgon: 2 kg hö, 0.25 lit betfor
Lunch: 2 kg hö
Eftermiddag: 3 kg hö. 0.75 liter betfor, E-vitamin, B-vitamin, 0.5 kraft, 0.25 havre, 1 dl krafft muskel o 1 dl mineraler.
Kväll: 3 kg hö
som sagt var, sakta men säkert skall jag försöka komma upp i denna foderstaten.
Gillar inte att se honom i stallet nu, han försvinner snart. Kan bero på mkt som jag innan sa. Mask, fällning, väderomslag osv. Träckprov kommer imon/iövermon, fällning/väderomslag får han bvitamin mot.
Sedan är det hårdträning som gäller. Mkt uteritter m galoppsträckor, ordentliga vilodagar och ett bra upplagt schema.
du ska vara rund och go, lr hur? ;)

Tingeling!

satt och letade efter några bilder på min gammla dator men hammnade på något vis i mappen "Tingeling", och först då insåg jag att jag faktiskt saknar den lilla knäppskallen lite. Hon var ju ridskoleponny på nääs förut men lämnades tillbaka/såldes (?) för att det inte funkade så jätte bra med dem lite mindre ruttinerade ryttarna.
Vilket nog var bäst för hennes skull. Men jag saknar henne, hon var så rolig att rida - som ett riktigt krutpaket, egentligen är jag inget fan av starka/heta hästar men hon var så speciell, och sen hade hon en och annan räv bakom örat..
Sommaren 2009 kom hon till nääs och då fick jag äran att rida henne på teränglägret som var och om jag fall för denna lilla söta sak ?! och då var hon så ärlig och gjorde verkligen sitt bästa.


Sista dagen av lägret var det "tävling" och den vann vi hihi :) Vi bara tutade och körde på i 180 vilket då funkade utmärkt! Det var innan hon blivit förstörd, eller förstörd vill jag inte säga men det var innan hon började krångla..
Efter detta red jag henne inte på väldigt länge men kommer ihåg att jag hade henne på en gymkana träning och vad ska man säga.. ? Gymkana var nog inte riktigt hennes grej då, hon vart så stressad och bara stack hela tiden och tillslut gjorde jag en volt av.

Så här lerig och go blev jag då hehe..

Men sen i sommras red jag henne i 1 vecka eller om det var 2 och i vilket fall så var hon otroligt fin det sista ridpasset. Jag kommer verkligen ihåg det men som jag fick rida för att få henne dit jag ville ha henne.

Det var extremt svårt att hitta balensen på henne alltså vart hon skulle vara för sammtidigt som hon var så pigg så var man ändå tvungen att verkligen rida!



Sista gången jag red henne var på KM:et i höstas, och man kan inte precis klaga på hennes frambensteknik!

FRÅGESTUND!


Den som frågar mest frågor belönas med en länk som vanligt.
om det är frågor som bara är till någon utav oss så skriver ni ex - "namn: Fråga?"

Ös nu på med frågor om allt ni undrar över!
AVSLUTAD

//Andrea & Lisa

Ridpass

Jag har ju inte berättat så detaljerat för er hur Ragge sätts igång men tänkte dra det lite snabbt och samt hur ett vanligt ridpass ser ut.
Igångsättning:
Vi har nu travat i 2,5 veckor vilket betyder att om 2,5 veckor ska vi tillbaka, men tillbaka till ämmnet.
Ska skriva en liten planering som vil följt och följer, han får bara trava korta sträckor men flera gånger under ridpasset det vill säga. Första 2 veckorna travade han ca 20 meter, nu 3 veckan så travar vi 30 meter, 4 veckan ska han trava 40 m och sista 5 veckan så ska vi trava en minut i sträck. Det höjs alltså gradvis och blir välldigt mycket över gångar men det är bra för han blir extremt lydig och kvick.

Ett vanligt Ridpass:
Något jag är välldigt noga med i mina ridpass är fram samt av skrittning. Så varje ridpass börjar jag genom att skritta fram 20 minuter, dem 10 första minuterna så skrittar jag på helt lösa tyglar sen dem andra 10 minuterna så jobbar jag han i form och det blir ofta mycket öppnor, slutor och skänkelvikningar.
Efter detta börjar intervall travandet, brukar trava ca 3-4 gånger i varje varv (tar ca 5 min) och sen tillbaka till skritt arbetet (i ca 5 min), sedan fortsätter jag med intervall traven i bägge varven ca 5 gånger (tar ca 6-7 min). Efter detta är det en skritt paus på ca 5 min på helt långa tyglar, och sen så gör jag samma sak som jag gjorde innan skritt pausen och sist men inte minst så skrittar jag av i ca 15 min.

Som ni märker är mina ridpass välldigt strukturerade men det är bara för att göra det så lätt som möjligt men sen sitter jag inte och harvar runt i samma ridvägar hela tiden. Och så rider jag ut välldigt mycket med men detta är ändå själva grunden om hur jag lägger upp ett ridpass.


Inget internet

Är tillbaka på Höglanda nu. Mitt internet funkar inte på datan här nere så fick låna Landis data en snabbis. därav ingen update. Har provat nya bettet idag, det passade perfekt. Dock var han fortfarande ganska stark men tror det är pga att han inte har så mkt muskler. Han äter som han ska o tränas rätt hårt nu men är endå smal o omusklad. Har därför idag skickat in ett kollamasken prov. Mkt möjligt att han har mask tyvärr.. Om det inte är pga det så kan det vara fällningen som gör att han gått ner i vikt.
Får veta svaret om ca 3 dagar. Har även höjt hans hö - äter nu 10 kg om dagen +att ska börja med b-vitamin igen mot fällningen. Sedan även börja med något för att börja bygga tbx hans muskler. Tack för alla kommentarer ang krafft muskel. Hört mkt negativt och possetivt samt andra alternativ. Ska kolla upp allt ordentligt efter ev. avmaskning.

Dumles vecka
måndag - hoppträning +skoning
tisdag - uteritt om det är fint väder
onsdag - jogga + massage o biolight
torsdag - dressyrträning lite försiktigt pga massagen
fredag - jogga i ridhuset +skritta ut
lördag - tävling lc o lb
söndag - skritta ut


Hej jag bor med mongolider!

En lördagskväll @ highland

Dagens ridpass

Provade att rida han på rakt bett och utan nosgrimma och barbacka vilket fungerade toppen, ska börja andvände det myket mer för jag tror han tycker det var skönt att inte ha något tryck, en riktig slappis utrstningsdag för Ragge vilket han uppskattar.
Red han i manegen och han var så himla fin!!
Var mjuk från första början vilket han inte brukar vara, man måste skritta fram jätte länge och ha ridit en stund för att han ska bli mjuk men idag var han mjuk passet igenom. Jag var så nöjd med han så när jag kännde mig färdig så fick lilla Emilia hoppa upp på han, han pallrade på så checkt i form mesta dels.
Min tanke är att hon ska köpa han om ca 3 år, det skulle vara perfekt!

Efter ridpasset så fick han sig en spa behandling av Emilia och mig - klippt hov skägg, lackade hovar, flätad svans osv.



lite halvtaskiga bilder, men är dem inte söta ?!


Tillskott med protein?

Letar efter ett bra tillskott för att bygga muskler. Dvs ett med högt proteininnehåll. Hitils verkar krafft muskel bäst.
Någon av mina läsare som har förslag på tillskott? Eller kanske någon som använder krafft muskel? Funkar det?

Sporremmar -> Delta

Tänkte visa er hur jag gör om sporremmar till deltan, ni har säkert sätt folk som rider på det. Båda Malin, Roffe m.m har ridit med det ist för läderdeltan.
Tycker även att det är mycket snyggare än klumpiga läderdeltan.
Köpte ett babypelham till Dumle igår ju så tänkte att det skulle vara ett bra tillfälle att visa.
Och nej, jag vill inte ha några kommentarer ang. att jag stoppar in ett pelham i hans mun. Det är något som min hopptränare rekomenderat mig att variera emellan när jag hoppar på träning. Får altså inte ha de på tävling pga att han är 6-år. Jag tycker personligen att babypelham ligger bättre i hästens mun än vanliga pelham.
Hur som helst..

Börja med att klippa av sporremmarna i lagom längd.

Då kommer de att riva upp sig såhär..

Då tar du en tändare och eldar på det som rivigt upp sig. Det kommer då att smälta och dra sig tillbaka.

Så här ser det ut sen.

Sätt fast sporremmarna i bettet..

Tadaaa!! Du har nu fått ett litet smidigt dela ^^,

Gästblogg, ye

Hej!
Jag fick äran att gästblogga på denna, uppenbarligen, väldigt populära hästblogg som Lisa driver. Vilken ära, det tycker jag verkligen. Tog mig ungefär 5 minuter att övertala henne, men det är det värt. Kravet var dock att jag var tvungen att skriva om hästar. Och vad vet jag om hästar? Ingenting egentligen.
Även fast jag är uppväxt med hästar, i och med att mina kusiner alltid har haft häst, har jag egentligen nästan alltid haft stor respekt; näst intill rädsla, för dessa otroligt stora djur som enligt mig kan döda mig på två sekunder om de känner för det. Men, som jag vet, är inte hästarna farliga om man inte visar att man är rädd- för det är då dem blir rädda och då blir det inte bra.

Har jag ridit själv? Ja, det har jag faktiskt, tro det eller ej. I ungefär 2 år red jag på islandshästar på ett stall i Lerum som heter Trekanten. Det var faktiskt roligt så länge jag inte var rädd. Jag lärde mig att tulta och skritta och trava, men galopp var jag rädd för, även fast jag fortfarande har drömmar om att rida i galopp på en jättestor häst och vara ascool. Men, jag kommer nog aldrig bli så modig. Tyvärr.

Lisa däremot, har jag fattat är riktigt duktig på det där med hästar. Och det måste hon ju vara med tanke på att hon driver denna blogg. När jag spenderar tid hemma hos Lisa, spenderar hon tid i stallet med mamma Carina. Helst på Torsdagar har jag förstått.
Någon gång får jag väl följa med och rida på Lisas häst Ragge, som jag hellre kallar för Pollen då jag tycker att det är ett mer typiskt namn för en häst. Fint namn, Pollen. Men han heter Ragge, bara så att alla har det klart för sig. Däremot heter Ragges granne Pollen.

Hoppas mitt gästinlägg har lärt er någonting i alla fall. Och härmed lovar jag att i alla fall försöka komma över min hästskräck!
Peace out!
Kajsa


hööks

Vart en snabbis på hööks förut behövde ett par bakskydd, så köpte ett set med skydd och ett spö.


Till salu!

Mia RS - Hoppschabrak
Vitt med guld/svart passportal. 
Strl Full
Köptes för ca ett år sedan men har aldrig använt pga fel storlek. 
Nypris ca 400 kr
http://hastnet.se/begmarknad/sok/annons.php?aid=295781


Pessoa - läderbenskydd
Läderbenskydd med fårskinn från Pessoa. Mycket fint skick - endast användna en gång! 
Ser "dammiga" ut på bilderna pga att bilderna e förminskade. 

Strl S
Bruna
Nypris fram 1995:- + bak 1695:-
Mitt pris endast 900 för båda!!
http://hastnet.se/begmarknad/sok/annons.php?aid=295787


Treadstone
Välvårdat träns från Treadstone. (kan se dammigt ut på bilderna pga att dom är förminskade) Endast användt på tävlingar. Paddad nosgrimma, pannband & nackstycke - även mönstersöm på pannband o nosgrimma. 

Brunt strl ponny
Mässingspännen
Nypris 1530 :-
Mitt pris 650 :-

Finns matchande tyglar i strl ponny från treadstone att köpa till för 100 kr. (nypris 350:-)
http://hastnet.se/begmarknad/sok/annons.php?aid=295800


John Whitaker
Tävlingssett från John Whitaker. 
Schabrak strl ponny/16"
Luva strl ponny/cob (haft på c-ponny)

Nypris 599+299 :-
Mitt pris 300:- för luva & schabrak
http://hastnet.se/begmarknad/sok/annons.php?aid=295801


Sprenger aurigan
Ett tredelat sprengerbett. Ett perfekt utformat bett för hästens tänder och mun. 
Har börjat få fram mässingsmaken i bettet (vilket är meningen) så kan se smutsigt ut men det är det absolut inte! Har även kokat det för att få bort alla bakterier så är så gott som nytt. 

Strl 11. 5 
Nypris 999:-
Mitt pris 450 :-
http://hastnet.se/begmarknad/sok/annons.php?aid=295802


Prestige Golden Star
Hoppsadel i fint skick. 17 tum, bom 35. Originalsadelskydd medföljer. Kollad och värderad av diplomerad sadelinpassare. 

Visas i Lerum eller Partille men kan efter överenskommelse skickas mot postförskott.
6500 :-






Som sagt..

Så här ser mitt garage ut just nu, är rätt duktig på att samla på mig saker som jag inte använder!
Detta är altså bara Filips gamla saker. O många av sakerna är redan sålda eller ligger nere i Kungsbacka!
Jag har 5 saker som jag ska sälja själv. Resten skickas in till tre hästar.
Om det är något ni söker så kan ni bara kommentera detta inlägget så kollar jag om jag har det.
Jag lovar att jag har de mesta i brunt och en del i svart.
Tyglar, träns, martingal, förbygel, gelpadd, benskydd.
Även massa täcken i strl 125. Bla ett jättefint cooltäcke från amigo som har kyleffekt. O ett helt oanvänt regntäcke med rutigt mönster från Horze +halvhals.

Hemma!

Har inte gjort så mkt alls idag!
* Fixat vatten till Dumle
* Lämnat in tröja på svensk ridsport
* Köpt ett bett
hela kvällen har jag bara tyckt synd om mig själv typ.. O imorgon är det inte direkt heller något planerat, ska försöka dra fram lite utrustning o ta kort på samt lägga ut annonser. Har as mkt kvar som inte är sålt!

Outfit - Marint/Svart



Tävlingar April & Maj

April
9 - LC & LB Harplinge md. Dumle
16 - LB & LB avd b Östadkulle md Dumle
16 - LB & LB avd a Östadkulle md Fakir

Maj
1 - LB & LB div 1 Falbygden md Fakir
8 - LB & LA avd b Kungsbacka Ridklubb md Dumle
15 - LA & LA avd b Bollebygd md Dumle
15 - LB & LA avd a Bollebygd md Fakir
22 - LC & LB avd b Nääs md Dumle
Får se hur det blir i Maj med tävlingarna.. Blir ev lite mkt med 3 helger på rad för Dumle men om jag bara hoppar LC & LB sista så kan de funka

Höglandabloggen

Såhär skriver höglandabloggen om dumle
"Dumle, heter igentligen Carrig Donn eller nått sånt där skitsamma. Han ser ut som en älgkalv. Är förtillfället en av skolans farligaste hästar enligt våran dressyrtränare :) Dumle ägs avAndrea Andrew Olsson."

Tror ni att detta är sant? Äger jag en ond älg? ;)
Haha nej verkligen inte, han är nog en av de absolut snällaste hästarna på hela skolan. Försökskanin till alla djursjukvård lektioner o ja allmänt snäll. Lite trotsig i ridningen just nu men sånt får man leva med när man har en 6-åring.

RSS 2.0