Allt för att du ska må bra mitt hjärta.

Dumle har inte varit sig själv på senaste, varit lite jobbig när jag rider. Inte dum men lite bråkig i sidor och mun. Lixxom stel och as svår att få igenomriden. Så har han inte vart tidigare, han brukar vara väldigt känslig för både skänkel och hand.
Så nu har jag och mamma fixat för att förhoppningsvis lösa det för han.
Kan vara tänderna som bråkar
- Tänderna kommer att kollas direkt efter lovet.
Kan vara stel osv. i kroppen
- Biolight och massör, skulle egentligen kommit imon men kunde inte pga. en sak som inte näms här, men troligen inom en månad förhoppningsvis om allt går som det ska.
Kan ha spänningar i nacken
- Tränset hämtas på torsdag.
Sedan tycker min hopptränare att jag ska ha en storlek längre på bettet så han har lite mer att leka med i munnen.
- Köpa ett vanligt 3-delat på 13,5
Hoppas att det här iaf kan hjälpa till lite även om det kanske inte är lösningen, men hoppas att det ärde.

Kommentarer
Postat av: Elin

Snälla köp inte ett för stort bett och rid på det. De kan ge tryckskador och bettet ligger inte rätt i munnen på hästen och kan göra att hästen blir okänslig och orolig i munnen. Om du vill ha ett bett som hästen kan "leka" lite med så pröva att köpa tex ett med rullar på eller liknande. Det finns en anledning till varför man har olika storlekar på betten och det är för att dem ska ligga så optimalt som möjlig i hästen mun och "störa" hästen så lite som möjligt :)

2011-02-08 @ 21:53:11
URL: http://ellasrum.blogg.se/
Postat av: Emeli

Om du har ett ledat bett är det idioti att köpa ett längre bett,oavsett vad din tränare säger.

2011-02-09 @ 17:53:20
URL: http://solitarymoment.blogg.se/
Postat av: Nina

Jag håller faktiskt med Elin. Ett stort bett ligger inte alls bra i munnen utan rör sig hit och dit, en bett som passar ligger stilla och har ingen "transportsträcka" som för stora bett har, de måste flytta sig munnen om du tar i tygeln innan de verkar. 3-delade bett är viktigare än andra bett att passa ordentligt så att de inte nyps i mungiporna.



Sedan så är kiropraktor effektivare än massör, en kombination av båda är bäst. En massör kan inte få bort t.ex. roterat bäcken som är väldigt vanligt (räcker att hästen ramlar i hagen för att det blir en förskjutning i si-leden) bland hästar som en kiropraktor kan. Hoppas det löser sig =)

2011-02-10 @ 19:13:08
URL: http://brahastfakta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0