Shoppat

Nära döden

Idag hoppade jag druid med alla mina sköna vänner och ja iprincip alla hästarna var över pigga och bockade eller hittade på annat bus!
men värst var väll Chess & Druid.. Fick mig en flygtur och rammlade av, första gången på ett år skulle jag tro men det var väll inte så farligt utan jag landade och då vände han så han sprang typ över mig men jepp jag lever iaf. Han var ju på helspänn hela tiden kan man säga.
Även carro fick en REJÄL flygtur av chess såg så extremt läbbigt ut men hon lever också fast vet inte hur hon mår för hon fick åka hem.. Så carro, hoppas du mår bra bästis!<3

Och förövrigt ska vi inte köpa druid, fick inte boxplatsen så.. Jätte tråkigt!
Men kommer förhoppningsvis fortsätta och rida han som tur är.

Outfit - Röd/SvartUrsäkta!

Jag vill be om ursäkt att jag inte uppdaterar något vidare på denna bloggen men ni vet hur läget är ?
Ragge rids inte = inte så mycket att blogga om det är ändå Ragge som är min ponny och det är våran utveckling jag vill dela med mig av, har ju delat med mig om druid också men somsagt så är det ragge som är "centrumet".
Idag har jag iallafall provat hästen jag ska rida ett tag framöver några dagar i veckan, och jag kan säga så här - Det var den svårastee hästen jag någonsin suttit på!!
Hon går msv dressyr (om jag inte minns helt fel) och 125 cm i hoppningen, men grejen är att när Tiina har rider henne ser hon så himla lätt ut men ah hon var allt annat än lätt.. Men det ska nog bli bra efter ett tag, och det är Tiina min dressyr tränares häst. Hon är verkligen jätte fin men gudars så svår.

Ni glömmer väll inte - http://elisabethagrens.blogg.se

Dressyrhimlen!

Jag dressyrtränade ju igår och han var SÅ FIN!! Ville aldrig sluta passet, han gjorde allt som jag sa och slog inte med huvudet en enda gång!
Satte alla längningar, alla hörnpasseringar, skänkelvikning o TOM alla halter! Kvar i form och allt!
För vissa är detta säkert en självklarhet, men inte för min pigga hoppponny är det verkligen det ska ni veta.
Älskade lilla ponnybuuws

+ att en dressyrtönt snart ska rida igenom honom. Vem är tönten tror ni?

Svar på tal

malin om Bildbomb:
har ni några tips på bett till en ponny som gärna "tar tyglarna ur handen" och liksom springer ifrån arbetet osv. hon är känslig i munnen men kan också blir väldigt stark. jag vill inte ha ett för starkt bett på henne eftersom hon är så pass känslig. just nu rider jag på ett vanligt tredelat tränsbett, vilket funkar okej, men jag känner att jag skulle vilja ha något starkare att byta med när vi har sånna här perioder? :)
Asbra blogg!

Svar:
Det är svårt att ge tips till hästar som kan ta tag i bettet eller ta tyglarna ur handen. För oftast handlar det inte om styrkan på bettet utan reaktionen på bettet.
Provat ett rakt bett?
Väldigt snällt men själv har jag en häst som gärna slår sig fri när jag arbetar och då får man ett jämnare tryck i munnen på dem. Kan ibland bara vara det som saknas.

Eller ett pluttbett?
Om du vill ha reaktionen att hästen "leker" med bettet.
Anonymom Bildbomb:
Gud så fina! :)
en fråga bara, varför har du brun hoppgjord?
Svar:
Har 2 hoppgjordar. En svart och en brun.
Den svarta är 110 och min häst är kung på att blåsa upp sig när jag spänner sadelgjorden så de kan ta lite tid och få på den XD Sen kan man däremot spänna 4-5 hål när man har hoppat upp.
Den bruna är däremot 115 cm så den sätter jag på när jag inte har så lång tid på min att göra iordning hästen.


Skvallerbloggar!

Det finns just 2  (?) skvallerbloggar och jag måste verkligen hissa dem!
Dem är inte som dem skvaller bloggarna som var förut som bara ville oss bloggare att se dåliga ut, utan dem lyfter fram oss och ger oss creed, självklart lite "skvaller" också men det är ju somsagt skvaller bloggar och det är ju lite roligt att läsa om saker som man inte ens visste om sig själv :) hehe. Som idag tex. fick jag reda på att jag hade värre mat problem än kissie ? men eftersom det inte stämmer så är det ju bara att borsta bort det lilla smutsiga från händerna, ställa sig upp och gå vidare ;D
Nej men en stor hiss till http://nattstad.se/Topriders & http://ponnysanning.blogspot.com ,och ett extra plus i kanten till ponnysanning som tycker ragge är fin (a)

mini shoppning.


Hv polo tröja brun (med armbågslappar!!<3) - Catago boots Broms - Gallop shampo

Nu ska jag till stallet, rida druid fixa ragge, kommer hem sent så ingen uppdate från mig.

Finaste ponnnyn i världen.

Nu är det inte långt kvar!

tills sveriges största och bästa hästfest drar igång - GÖTEBORG HORSE SHOW, even known as ÅRETS HÖJDPUNKT!!!
Orkar inte vänt längre asså.
24-28 febuari, kommer vara där tors, fre & lör.
Vilka dagar ska ni dit ?!

Bildbomb

fina lilla ponnyn. lite smal över rumpan och visst kan han bygga på sig lite mer. men underhalsen är borta och fetto magen med.
Har ingen bätte bild från innan, men här har han varit min i typ 2 veckor.


Höglanda-style forts. på fb konversationen

Såhär blev fortsättningen på konversationen.
Mrs J lade upp denna bild.
Självklart tacklar vi det på Höglanda med lite humor.

vad tycker ni?

Är det rätt att släppa hästarna i ridhuset?
Är det värt att låta hästarna bralla runt för att få ut överskottsenergi med risk för sträckningar osv.?
Hur påverkar detta underlaget och hur blir det när man rider på det dagen efter?
Själv så tycker jag att man inte ska släppa hästarna i ridhuset. Har gjort det en gång i mitt liv när det va storm så hästarna inte kunde gå ute i hagen.
Tycker inte att det finns någon bra anledning till att släppa den, mycket hellre longera! Longering sliter också mycket men man har mer kontroll än om man släpper den.
Och underlaget blir väldigt ojämt och när man nästa dag rider utan att det har blivit harvat så blir det stor skaderisk.

Här är en väldigt liten del av konversationen, ni kan ju gissa hur den fortsatte?
Så här blir det med mycket olika åsikter från olika hästmänniskor..

SÅ, vad tycker ni om att släppa hästarna i ridhuset?Charlies

Hoppas att ni har charlies på facebook??
http://www.facebook.com/pages/CHARLIES-HAST-HUND/314463201305

Q&A


1. Har nog egentligen inget bra argument till varför jag rider med det men han funkar bra på det och jag behöver inte ta några "ordentliga" tygel tag men skulle kunna behöva ta ledande tygel tag för att få han djupare i formen.
Men har helt enekelt inte tänkt lika långt som dig eftersom han funkat så bra på det, men jag ska prova utan någon dag.

2. Det ni ;) Det kommer ni får reda på om så är fallet...


This is my story

Min "rid historia" i kortfattat format!

Det hela började med att jag år 2000 började rida på ridskola - inte vilken som helst utan den bästa, Nääs ryttarförening.
Där red jag i många år men tillslut kommer man till ett stadie där man måste gå vidare för att utvecklas och då började jag rida Nässlan (andreas första b-ponny) en eller två dagar i veckan kommer inte riktigt ihåg. Men om jag inte minns helt fel så red jag han inte så länge för sen började jag rida Cavat en kompis c-ponny ahn red jag några dagar i veckan och gud vad jag gillade han. Red självklart kvar på lektion under tiden jag red nässlan och  Cavat.
Men efter något/några år så skulle jag och min syster äntligen få en egen häst, och detta var då reviuve som var våran första ponny en hafflinger på 4 år. Jag tror vi måste fått henne år 2005.
Det funkade tyvär inte så bra mellan oss och hon då hon var alldels förstor så hon såldes till ridskola.
Eftersom vi inte ägde henne så var det inte vårat val vart hon skulle komma...
Sen fick vi en alldels passande liten d-ponny född 1999 en arab faktiskt men hon hade inte det där arab utseendet som tur var hon hette iallafall viviana. Vi lånade henne till en början och sen när vi skulle besiktiga henne för att köpa henne så blev hon utdömd för hon hade någonting i ena bakbenet, men eftersom hon hade såå fin stam fick hon bli ett avelsto och har nu 2 små avkommor, eller ah nu är dem väll 3 och 2 kanske.
ROSE, där kom hon, hon som lärde mig så himla mycket, hon som betydde så himla mycket och hon som var mitt allt. Men min finaste ägodel blev utömd, efter 2 år tillsammans så fick hon flytta till himlen..
Usch hon var helt underbar och jag kommer aldrig glömma den ponnyn, ALDRIG.

 Vet inte om man kan säga "tur i oturen" men jag fick iallafal då min dröm ponny Ragge, han har allt som jag vill ha men jag som ni redan vet funkar han inte just nu pga av sakada..  Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, så jag håller alla tummar och tår att han snart blir bra för detta är en ponny för framtiden!


J.W eller GPA ?


Vilken skulle du välja ?
J.Wn eller GPAn

Redo?

Fått kommentarer om en 6-årig ponny verkligen är redo för att gå LA.
Ni kanske inte riktigt förstår men har man en ponny med kapacitet att tillhöra toppen så skall den som 6-åring ha 3 felfria LA för att kvala ungponny sm.
Så för att slippa stressa ihopp nollorna skall jag börja tidigt och istället inte tävla lika ofta. Det är det som jag anser sliter mindre på hästen än att hoppa flera tävlingar i rad just för att få ihop de nollorna.
Hade han varit 10 cm större hade han behövat gå 130, så enligt utbildningsskalan så är 110 inga problem för en 6-åring.
Dumle har inga som helst problem mentalt, han är väldigt färdig i huvudet vad det gäller att vara på tävlingsplatsen och sånt.
& höjden är inte heller några problem.

Ojdå

När jag väl var i farten så anmälde jag mig o dumle till en LA :o
Går i billdal samtidigt som första gången i eliten.
Får se om jag startar men jag menar det är ju så nära och bra, så vi får se (a

Anmäld till årets första tävling!

Regional
20 Februari
LB avd. B

Svar på talAnonym om Gymnasieval:
hej andrea, vad har du för sadel till dumle? :)

Svar:
Köpte i höstas en Knights Ivanhoe till Dumle.
Väldigt bra för hästar med platta ryggar & super fint och mjukt läder.
Behövdes knappas ridas in alls utan var bra från början (Köpte den ny.)
KNIGHTS IVANHOE
Den finns att köpa här för 13.995
http://www.hedmanshast.se/catalog/product_info.php?cPath=21_33_36&products_id=1468
Tina om Lisa vart här:
Du verkar jue duktig med bett och sådär så jag tänkte fråga dig vad man kan ha för alternativbett till en häst som vanligtvis går bra på tredelat? ;)

Han är känslig och lyssnar bra på då tredelat men vill gärna ha något att byta med och det är somsagt det jag behöver hjälp med! :)
tacksam för svar!
tack för en jättebra blogg! :)

Svar:
Om hästen inte behöver något starkare så skulle jag rekomendera ett rakt tränsbett med gummi. Dock inte för tjockt, utan smalt gummi.
Det är väldigt snällt mot både hästen och tänderna så därför är de en av de bästa betten att byta med.

Här är några olika varianter. Dock är det för tjockt på den svarta..
Men ni ser ju ungefär hur det skall se ut.


Hoppning på schemat

Hoppträning idag,
Dumle skötte sig över förväntan. I början var han as jobbig men i slutet gick han riktigt bra.
Började med en bom övning med volt tillbaka osv. , han var lite seg i sidorna men funkade, trampade på riktigt bra över bommarna. sedan hoppade vi en 8 volt. Drog iväg lite efter hindren men laddade inte eller något (y.
Slutade med att hoppa lite bågar och sånt, gick bra. Mycket mer harmoniskt än 8-volten.
Sedan frågade Sofia om jag ville hoppa hennes lille.
Så det gjorde jag i sista gruppen.
Men med respekt så tänker jag inte sitta och skriva ut hur det gick eller hur han var.
Dagens diss är tandläkaren!
Har tid där kl 08.00 imorgon när jag egentligen har sovmorgon till halv ett. K U L
Martijn, Sofia & jag , Dumle

Druid & Ragge <3

Åh mina bäbis killar!
Druid vart så himla fin idag men han får sina ryck i galoppen - helt plötsligt tar han bettet och sticker..
Knäppis! Men ah annars var han riktigt fin, asså åhh blir helt glad utav den hästen.

Inte så mycket och skriva men tog lite bilder idag så här kommer dem :)


mina bääbbbissar.


så fin är han lilla drulle bulle.


Lisa vart här

Lisa kom igår.
Vi åkte med höglanda gänget in till gbg och åt subway typ.
Sedan tillbaka, var skit trött så gick och la mig medans lisa bekantades med höglandafolket nere i villan.
Dock hade Julia råkat låsa dörren så fick gå utt strax efter 4 för att låsa upp dörren XD
Sedan så fick lisa rida min metalponny.
Fick prova att hoppa lite oxå, han var inte riktigt framme för skänkeln och sög inte tag i hindren så bra i slutet när vi höjde upp.
Annars gick det bra tror jag ?  :)
Strax efter det så drog lisa hem.
Nu har jag åk moppe för första gången på året och handlat på Maxi med martini samt ätit och sånt.
Det var typ min dag :)

Orkar inte blogga

Hinner inte,
kan inte,
orkar inte!
Har skit mycket nu och bloggningen prioriteras inte.

9 dagar kvar!

xoxo andrea

Ännu en gång..

..gör jag ett tappert försök om att stara en blogg "om mig", får se hur länge det håller denna gången ;)
http://elisabethagrens.blogg.se


Gymnasieval

Vet att många väljer gymnasie nu av våra läsare.
Ni tänker på framtiden, vad man kan bli av varje linje.
Många väljer en bredare linje för att man är osäker om man kanske ångrar sig.
Det är en chansning man tar, speciellt när det gäller ridgymnasium, man kanske tröttnar?
Men större chans är det att man tröttnar såklart om man väljer värsta plugglinjen.
Men ta en chans, tänk hur många roliga linjer som finns!
Välj något som verkligen passar dig och vad du vill.
Inte vad du kan bli, för man måste endå läsa vidare vad man än vill bli typ!


Välj efter dina mål och dina drömmar
för ingen annan kommer att göra det åt dig.


en av de första träningarna på skolan, dax att ta nya bilder snart kanse?;)Tidningen

Någon från halland som sett mig i tidningen?


Btw. nu är det bara 10 dagar kvar tills jag kan börja uppdatera som vanligt :D


Outfit - Svart/Guld


Sjukt snyggt, fast är inte helt förtjust i stövlarna.. ÄN!
spöt finns här för den som undra det förra gången.

Blabla.. måstesova

Är hemma från stallet nu och är galet trött!
Gick iaf bra när jag red druid trots att han får lite fläpp ibland och bara rusar iväg men han har så mycket energie så vad ska jag göra ? Det blir iunte bättre utav att jag sitter och samlar och samlar och samlar för då skulle han explodera. I slutet slappnade han iaf av fint, men han går samma som ragge när vi rider ut att han dyker liksom när jag gör avbrott samt i galoppen ibland. Han drar bara ner huvudet och tyglarna ur handen på mig, och det är så himla svårt att veta när han ska göra de utan i avbrotten då.
Men har ni något bra tipps mot detta ? :)

Och sen måste jag bara få säga en sak som gör mig så ofantligt irreterad!!
Att på nääs har ju alla privat hästar HÖ-påsar på kvällen och nästan alla har matbukar, men det finns vissa som skiter i att göra detta för dem vet att hästen får mat ändå, för jag går ju inte ifrån stallet utan att en stackare inte fått mat det funkar ju inte mot hästen. Och sen säga lite nonchalant "men vi vet ju att hon får mat ändå". DET FUNKAR INTE!!! Ska man ha hö-påsar så ska alla ha det punkt slut.
Och sen att det alltid är samma människa, det är ju tröttsamt, visst kan man glömma någon gång men nu när det har vart så varje gång jag fodrar asså nä då glömmer man det inte då SKITER man i det.
Visa lite respekt och gör det du ska göra!

Tretorn Advance

jennie om outfit - Marin/brun:

Hej!
Jo, jag undrar vad ni tycker om tretorn advance? :) Tycker ni att dom är fina/fula, bra/dålig kvalité, inte värt/värt priset? :) Skulle vara kul att få veta era åsikter om tretorn. :) Jag har funderat på att skaffa ett par mörkblåa men vill verkligen vara säker på det först så det skulle vara kul att få veta era åsikter, som sagt. :)

Kram!


Jag älskar dem, eller jag her väll en hat kärlek till dem egentligen!
Dem är galet goa att rida i och snygga, men kvalitéen suger så enligt mig är dem inte värda dem pengarna. Men man det brukar ju inte vara något problem att få nya när dem går sönder men det är störande, jag tex. när jag fick mina mörkblåa så var dem sönder när jag bara provade dem liksom - det säger ju sitt om kvalitéen.
Men om du tycker dem är snygga så varför inte liksom ? :)

Det som jag gillar med dem är ju att dem finns i så många färger, men min favorit är självklart dem mörkblåa, fast skulle inte bangat dem ljublåa så sjukt fräcka, kommer ni ihåg att jag hade sånna förra vintern ? :)

nawwiie :) Men ragge passar inte så bra i ljusblått tycker inte jag, bara på vintern när han är grå men inte på sommarn när han är "guldig"!


Sommar!

Seriöst kan inte snön och isen bara försvinna så man kan rida ut utan att det är totalt livsfarligt ?
Vill ha sommar, kan aldrig slut titta på alla sköna bilder från i sommras. Hur gött vore det inte att rida i T-shirt, rida ut på kvällarna, bada med hästarna, och bara ha det allmänt härligt.
Är så trött på detta äckliga vädret, snön ska vara över julafton och nyår sen kan den bara försvinna.
Men för att göra mig själv lite gladare så bjussar jag på lite härliga sommar bilder på mig och världens finaste ponny!


Från en terräng träning i sommras när min duktiga kille faktiskt vågade gå egenom vattnet.
Det är något ragge avskyr, vatten och lera. När vi fick han kunda man inte ens spola benen och knappt tvätta han med en svamp haha, och lera usch han vägrade å in i sin hage en gång när det var lerigt i ingången -.-' haha knäppis ponny!


Betes släpp.

Alla fina bilder som klickas under sommranna shit asså, eftersom det är ljust så länge så hinner man alltid med att fota typ!

outfit - Marin/brun


Snyggaste outfiten man kan ha typ!

Gähnne och AndreaSimplythebestOlsson

Jag och sofia kännde för att dra en liten pose häromveckan!!

Shiiiet han ser verkligen enorm ut brevid lilla martinySvarAnonym
om fina bilder av klara:

Måste bara fråga en sak ((:
Nu har ju eran blogg blivit ganska stor (?)
märker ni det när ni är ute på tävlingar och så ? liksom kollar folka mkt ? o typ så här när massa mäniskor skickar bilder o så ? Får ni prestations ångest ?
Kul om ni båda gjorde ett inlägg om de

Svar:
Ja den är som sagt ganska stor just nu. Inte en av det större men på god väg.
Nej jag har inte märkt det, visst folk tittar men det gör dom alltid av olika anledningar varesej man bloggar inte. Det är sånt man får ta och det gäller bara att vara fokuserad på sig själv. Något jag faktiskt är grym på, om ni undrar varför jag ser så sur ut när jag går banan osv. är det bara för att jag är koncentrerad haha!
Jag tycker att det är jätte kul när människor skickar bilder från tävlingar osv. självklart!
Nej jag får ingen prestationsångest.
Man får inte glömma att man tävlar för sin egen och hästens skull och ingen annans.


Stallet

Ikväll ska jag till stallet och rida sen blir det att kvällsfodra helt själv.. Segt, mamma rider så hon kan inte hjälpa till fast det går ändå ganska fort!
Eftersom jag bloggar så dåligt så kommer en del outfits idag, men det har la inte ni något emot ? ;)

We're meant to be together

Den 9 febuari smäller det, då är det återbesök på åby som står på schemat och om jag är nervös ?!
Detta är förmodligen slutresultat om han blir bra eller inte, men vetrinären har ju sagt att det är nästan 99% chans att han blir bra så det hoppas jag verkligen.
Men har tänkt att så många frågor vi hade om ragge som blev besvarade när vi fick svaret på vad som var fel med han, Men synd att dem inte kom på det i aug då skulle va bara haft typ 3 månader kvar av skritten...

Men nu är det verkligen ingen idée att stressa utan han ska få all tid han behöver för att detta ska läka på bästa möjliga sätt!
Min prins är värd allt han kan få.


Dagens Ridpass - Druid

Red innan lektionerna idag så slapp rida i pausen, vilket nog var välldigt bra för idag var han spänd som en fjäder ville bara springa med huvudet rakt upp i luften med sänkt rygg.
Men i slutet lugnade han ner sig lite och kom ner lite i formen men det var ju efter 40 min, men han stog iof igår vilket nog ledde till att han var lite för pigg. Blev ingen vidare struktur på ridpasset vilket han nog också kände av att jag var lite stressad.
Imon ska jaf iaf rida han igen hoppas han är lite lugnare/mjukare då, funderar på att sätta på han gramanen bara i början för att "visa vägen" dit han ska gå... Men får se helt enkelt.


I brist på annat :)

http://ponnysanning.blogspot.com/2011/01/lisa.html#comments
Jag förstår inte riktigt själv vad hon menar med inlägget - men något jag själv tycker är roligt är att jag ser mycket större ut på han på bilden längst upp fast än jag har kortare läder, så där har ni ett bevis på hur bra tömkörning är för at bygga ryggmuskler!

http://www.nattstad.se/Topriders?cat=8862
Haha självklart drev jag med detta inlägget som fan! fast ja jag älskar popcorn och så.

HISS!!!
till alla skvaller bloggar, seriöst.
Finns det några mer än dessa ? :)

mini BBB-loppis

Har lite grejer som bara ligger och inte är till andvändning så kan lika väl sälja det :)
Mejla - hastochryttare@hotmail.com om ni är intresserade av något.

Huva, ALDRIG andvänd endast provad!!
Märke:Anna Scarpati - strl: Ponny - Färg: Marin med ljublå och vit passepoal.
Nypris: 500 kr - Mitt pris: 200 kr

Tävlings tröja, ALDRIG andvänd endast provad!!
Märke:Animo - strl: 36 - Färg: Marin med blingad animo logga på bröstet.
Nypris: 1200 kr - Mitt pris: 400 kr

Läderstövlar, ALDRIG andvända endast provade! (scs3)
Märke:Mountain Horse - strl: 41 - Färg: Svart.
Nypris: ca 2500 kr - Mitt pris: 1000 kr

Unik ridhjälm Glansig!, andvänd men aldrig avramlad med inga repor eller liknande!
Märke:John Whitaker - strl: 57 (stor i storleken) - Färg: Svart -Shiny.
Nypris: om jag inte minns helt fel låg priset på 3000+ i skaras hästsport - Mitt pris: 1400 kr

Somsagt mejla eller så kan ni PMa på facebook - Elisabeth Ågren

Header


Byta eller inte ?

Hoppträning

Var hoppträning idag.
Var stuts först, han ökade bara farten genom hela. Dock fick han tänka väldigt mycket vilket sååklart va bra.
Sedan en linje - räcke till oxer.
Där skulle man länga/korta galoppen.
Ingen ungponnys favorit, han reagerade antingen för mkt (slidestop..) eller för lite dvs stack XD
Avslutade på ett fint språng på drygt 110 iaf =)
Hoppa kan ju den lille,
tror ja rider ner till kba på söndag och hoppar en 90 cm clear round för att komma igång lite nu.

Första tävlingen blir ju den 20 feb. En regional LB på krk.


VET NI BTW!!
Köpte stigbyglar igår =D
happiface

Bled Soft up ist för JIN.
1999:- på svensk ridsport.Outfit - Royal Blå/ Hunter Grön


Ni finner allt hos Cheval utan Schabraket!

FILM!


Haha ah vet att min sits är katastrof, men han skjuter liksom mitt i språnget!
så nästa gång jag hoppar tror jag att jag ska välja mer framåtläge och inte plocka ,tror han kommer få bättre flyt då.

Jepp, minst sagt specielle!

Ragge kan nog vara en utav dem personligaste hästarna jag vet, det säger jag inte bara för att han är min - Utan han har en stor personlighet!

Finns nog ingen som älskar sig själv så mycket som han gör, han tycker han är störst bäst och vackrast.
Ni ska se vilken Bitch han är mot alla hästar i stallet, han låter verkligen ingen trycka ner han -.-
men han är ju världens snällaste mot mäniskor, fast han gillar dock inte småbarn/mäniskor som är högljuda, Det tycker han är obehagligt.
Men det är så roligt med ragge med att hemma så är han ju en riktigt tjurig-petter mot alla hästar men när man är på tävling så är han så himla PERFEKT - snäll mot allt och alla, gör allting perfekt ah you name it. Han har verkligen bra självförtroende den lilla herren! Vilket är bra men lite kan han ju trappa ner på sin kaxighet.
Ni ser ju på bilden till vänster, det var när jag kom till han i hagen i går så kom hästen i den andra hagen lite nära och då blir han så as sur och bara tvär vänder mot den och blänger i väg den haha koko heeezzzt.

Haha men jag tror faktiskt att hästarna blir lite som sina ryttare/ägare, fast jag är dock inte lika självgod och bitchig som han men jag har skinn på näsan - absolut!

Svar

 


 

nelly om Svar:
hej andrea !

Jag har ett litet problem angående bett på min ponny , han är 16 år och när jag rider han i skogen sätter han bara av i full galopp när vi ska rida samlat . i dressyr och hoppning går det jätte bra och har inga problem
han är som sagt väldigt stark och biter tag i bettet , och jag har provat med både pessoa bett , martingal och pullarträns och ingenting hjälper
snälla vill du lägga ut ett inlägg om tips på bett till oss ? :)


SVAR:
Hej,
om du kollar längre bak i bloggen så svarar jag på flera sånna här frågor.
Tipsar om pluttbett, pelham o kimblewick.. =)
http://ponnyochryttare.blogg.se/2011/january/svar-2.html
där står lite oom lite olika bett för starka/heta hästarAmanda om Update:
Andrea, vilket bett är snäppet starkare än vanligt rakt? Behöver det till Catania men hon kan inte ha delat, endast rakt. Hoppas du kan svara på frågan! :D


SVAR:
Rakt bett är ett väldigt snällt bett.
Det finns ju rakt pelham, rakt, pessoa, rakt kimblewick osv =)Anonym om Update:
till andrea ; har du sålt alla dina pannband än ? annars vill jag nog köpa ditt röd/vita :)


SVAR:
Jag tror att jag har kvar det röd/vita samt det med läder.


Anonym om let's go!:

Hej, jag har en 5årig ponny som är ganska stark med inget som är problem i ridningen, men nu på senaste veckan har hon börjat tugga väldigtvälsigt mkt på bettet och direkt när man tar av det så kör hon antingen ner hela munnen i vatten/snö för att typ svalka sig för hon dricker inte när hon gör så..
Är det bra att hon tuggar så mkt på bettet eller är det att hon får ont och så?
jätte tacksam för svar och vi rider med två-delat


SVAR:
Hej.
Jag kan ju inte spekulera i om det gör ont eller inte. Det kan finnas flera anledningar till att hästen vill ha vatten/snö.
Ponnyn är fortfarade väldigt ung och kolla tandläkaren är nog ingen dum ideé.
Själv kollar jag tandläkare på Dumle 1 gång i halvåret.
Jag tror inte att ditt problem
stövlar

Jag har ju tänkt mig att köpa ett par nya stövlar under mässan men har välldigt svårt att bestämma mig.
Idag på SV ridsport provade jag några och om jag gilla catago stöveln asså :o Hur skön som helst men vet inte om den finns i Brun, någon utav er som vet om den finns i brun ?
Gillar även Bocaj stöveln, fast lite tveksam att den är både svart och brun, visst skulle den passa utmärkt till min kavaj men vet inte om jag tycker det är jätte snyggt!

- I vilket fall ska jag ha en brun stövel, fast kanske slutar det med att det blir chaps och skor ist ? får se.
Men vilken tycker ni är snyggast ? Bocaj eller Catago ?

Outfit - Marin/svartDrulle bulle!


I väntan på filmen får ni en bild på Druid från idag :) Så himla söt är han!

Go' kväll

Hemma nu efter en lång dag!
Har ännu en gång ändrat mig och bestämt mig för jag ska gå på Kungsbacka, det var jätte fint och fräsht i den nya boende byggnaden och stallet och manegen är ju också top notch ;)
Så håller alla tummar och tår att jag kommer in.

Efter vi var där så stog stallet på schemat, och hoppa Druid.
Det gick bra han är ju som jag sagt in helt gudomligt snäll - Hoppar allt.
Men dock var inte min instats den bästa blev lite dragkamper och jag hjälpte han inte så mycket som jag skulle gjort..
Men överlag är jag jätte nöjd med han för han gör verkligen sitt yttersta hela tiden.
Film kommer när carro fixat :)
Och haha då får ni inte skratta åt min sits för han hoppar på något konstigt sätt så jag sitter helt fucked up typ ahah.

Idolbilder

Shitt dem välller ju in, Kul!


Tack siri - http://sirran.webblogg.se


Tack Sofia - www.teamlersater.blogg.se !

/Andrea & Lisa - hastochryttare@hotmail.com

let's go!

Ska snart åka till Kba, för först till sv ridsport med mamma och mamma2.
Ah tro nu inte att jag har 2 mammor men mammas bästa kompis är min extra mamam typ ;) haha!
I vilket fall så ska hon kolla på sadel så då måste jag följa med, vill inte för jag har inga pengar jag kan göra mig av med.. Buhu, aja får la spana in lite grejer till horse show!
sen bär det vidare till SRG

IdolbilderFick dessa 2 fina bilderna av Julia - www.onceagaiiin.blogg.se
Tack så jätte mycket! <3
hastochryttare@hotmail.com - mejlen heter som vanligt :)

Sant!

http://johannagrant.shapemeup.se/2011/01/15/bloggare/#comments
vill tillägga en sak att det finna ändå ganska mycket som handlar om mig, ragge och hästarna jag rider som man inte alltid skriver i bloggen!

Bling eller inte ?

Ni vet ju redan att jag har en förkärlekt till saker som blänker och blingar, men har her lite svårt att bestämma mig och jag vill blinga min gpa eller inte... Tänk så blir det helt fail, så blir det kvar massa fula limmräster ?
Hmm.. Vad tycker ni ? bling eller inte bling.

Bilden blev ju helt kaos, ska självklart inte ha sådanna stora blingthings på!
Hiss - Diss ?

Färg fråga!

Har för mig att jag pratat om detta innan men jag gör det igen!
Ragge ändrar ju färg i nästan varje årstid men man ser stor skillnad mellan sommar och vinter,  så nu är min fråga till er vilken färg tycker ni är snyggast ? :) alltså tycker ni han är snyggast på sommaren eller vintern ?
Själv tycker jag sommarn, då ser han ju nästan guldig ut och så glänser han. Men sen tycker jag att han är snygg precis när han är nyrakad med.

Ursäkta för det fula kollaget.
Men vilken färg är nu snyggast ?

Imon

Är det hoppning som står på schemat för mig och Druid.
Vet inte riktigt vad vi ska gör för övning eller om vi ska hoppa bana, får se :)
Men ska i vilket fall hoppa med carro, så vi kommer säkert på något roligt.
Vill ha någon linje iof för behöver träna på att få tillbaka han lite snabbare.

Och juste, har försökt att fixa filmen flera gånger men det går inte den vill verkligen inte sammarbeta men ska försöka en gång till. Har även försökt att leda fram den jobbiga laddaren till film kameran så mamma kan filma imon när vi hoppar men det går heller inge vidare - men även det ska jag ge ett försök till!

Update

måste tydligen uppdatera enligt emelie..
Har hjälp till på skolan med invigningenidag, haha ingen kommentar om det ;)
Hoppade dumle lite sen, het var han dock.
Men hoppade fint.
Slutade på typ 100-110

outfit - Ljusblå/Brun


När jag gjorde denna outfiten tänkte jag på hur sjukt mycket ridmodet har förendrats med tiden, jag menar tänk förr i tiden var man nästan alltid svart eller kanske röd eller grön kavaj, men nu rider folk runt med blå stövkar diamant pannband och schabrak i alla dess former och färger och ja hjälmar ska vi inte prata om - finns ju så sjukt mycket av allt nu!

idolbild"


Fick denna jätte fina bild av joanna- http://sofiajoanna.blogg.se
Fortsätt skicka in fina bilder hastochryttare@hotmail.com , blir jätte glad varje gång man ser att man får sånna här fina bilder från er :)

SUCK!

Asså vad är grejen med att starata en blogg och ha den i några timmar ?
Jätte tråkigt verkligen, hoppas nu att denna lever kvar länge.

men man får ju verkligen inte glömma och ta det dem skriver med en nypa salt!
http://hastkandisskvaller.blogg.se
Riktigt tråkigt om någon anmäller den, det är ju bara roligt för dem har ju ofast 95% fel så man behöver ju inte direkt ta åt sig heller utan det är bara att skratta och se det som att man får publicitet.

SKVALLERBLOGG

Så nu ännu en gång har det startas en skvaller blogg jag hoppas att ingen är så tråkig och anmäller den eller att hon tar bort den!
http://ponnysanning.blogspot.com


Stallet!

Yessss, nu ska jag byta om och åka till stallet.
Blir somsagt att bara ta hand om ragge idag och ta in hästarna.
Kommer något tidsinställt tills jag kommer hem runt 2 :)
vi hörs sen, då kommer film på druid outfits mm.

Stackars hööks...

Haha!
Nej men tycker att Hööks får ta så himla mycket skit från alla oss bloggare - okej att dem kanske inte läser våra bloggar men ändå, så nu tänker jag säga emot lite.
Jag är inget hööks fan absolut inte och jag tycker som dem flesta att dem kopierar för mycket.
Men Jag tycker faktiskt att dem kan göra fina träns och så är dem billiga med, jag har inget så kan inte yttra mig om kvalitéen. Okej dem kopierar lite med dem här vita sömmarna som går lite huller om buller (snyggt) men ändå hur många märken är det inte som gör det ? asså sömmarna. Så vem kopierar vem av alla, vem var först med det.

Jaja i vilket fall här har ni mina 3 favoriter från Hööks.

1. Remont tränset, älskar spännerna på nosgrimman - Riktigt snyggt och sömmarna.
2. Achen Tränset, snyggt när nackstycket är svängt och fin smal nosgrimma, och ett bling bling pannband är ju alltid snyggt. Föredrar ju swarovski först och främst men detta är ju perfekt för den som inte vill lägga för mycket pengar på ett träns och så får du ju detta pannbandet "på köpet".
3.Jag har alltid gjort och kommer förmodligen alltid gilla BLING BLING. Kan bara tänka mig vad söt ragge skulle vart i detta tränset :')

It's friday

Go' kväll mina kära läsare just nu sitter jag nedsjunken i en fotölj framför brasan med en dator i knät och chips vid sidan om, det är en riktig bra fredag helt enkelt och dessutom har mamma tagit Ragge idag lite skönt så där ja.
Ska i vilket fall snart kolla på The proposal med M&P så dem kan förstå hur mitt liv ska bli när jag blir vuxen ;)
Helgens planer, inget speciellt utan att imon kommer allis Skräckfilmsmaraton står på schemat och på söndag åker jag till Kungsbacka-SRG på öppethus, trvligt trevligt.
Ska till stallet imon med och ta hand om BARA ragge känns som det var evigheter jag bara hade en enda häst att tänka på, så himla skönt!
Och tror inte jag sagt det att i slutet av denna månaden ska jag börja rida en till häst - en typ av drömhäst japp!
Men mer information om henne när det är dags :)


DissssssSånna här schabrak med typ dubbla kantband och en passpoal, det ska ju vara tvärt om!
Det ser slarvigt ut annars för dem sitter ju inte ihop heller, så fet diss till dem.


Druid och sånt

Igår red jag med på Druid på lektion trodde at han skulle bli jätte stressad utav alla dem andra hästarna men han skötte sig verkligen jätte bra utan att han gå få lite ryck ibland att han bara sticker något galoppsprång men vi tränar på't. Hände en liten olycka dock en som red i samma grupp hade inte riktigt spänt sadeljorden (dressyrgjord = jobbigt) Så hoppade hästen till lite så hon kom ur balans och hela sadeln åkte på sniskan så den fick panik och typ sprang runt i hela ridhuset med sadeln under magen - Läskigt! Men tom. då skötte sig druid okej att jag fick hoppa av annars skulle han nog sprängas men ja han skötte sig ändå.

Vi tränade lite övergångar och det blev bättre och bättre men han var lite spänd och ville inte riktigt gå ner i låg form och arbeta med ryggen men det är också något vi tränar på! att få han att vara låg.
Och sen i vissa övergångar så "dyker" han - tar tag i bettet och bara drar tyglarna ur handen om ni fattar ? kör ner huvudet liksom.

Men jag är nöjd med han som inte fick kortslutning utav alla hästarna, fast det har iof bara blitt bättre och bättre för varje dag!
Och provade något utav alla era tipps om att jag har flygande skänklar och nån skrev att man ska "släppa" knäna inte knipa så mycket och det blev faktiskt mycket bättre då åkte underskänkeln automatiskt intill hästen!

Ska försöka filma någon dag när jag rider i helgen :) och fixa filmen från"provridningen"!

Tävlingsterminen 2011


klicka på bilden för att se större :)

Svar


Disa om Trimmning på G!:
Andréa - Du verkar ju kunna det här med bett så jag har en liten fråga :)
Min ponny blir sjuukt stark när vi rider ut, hon drar typ ner huvudet.. Så jag tänkte skaffa ett lite skarpare bett till henne, nu rider jag bara med tredelat. Har funderat på pessoa eller pelham, men vad tycker du? :)
Svar:
Att prova andra bett är aldrig fel så länge man inte fastnar på något och bara rider på det.
Att ha ett skarpare bett när man rider ut är en smart ide :)
Har lite andra varianter på starkare bett längre ner oxå

Emelie om Trimmning på G!:
Jag har en fråga till dig Andrea som skulle vara snällt om du tog upp i bloggen, jag har en häst som jag rider på två delat, men han är väldigt stark på de när jag hoppar och rider ut, finns de något bett som skulle passa bättre? han är inte jätte jätte stark men ibland får jag inte stopp.
Tacksam för svar! :)
ps: älskar bloggen !

Svar:
Ditt problem är inte ovanligt, oftast räcker det att man har ett bett och varierar med - dvs just bara har när man rider ut eller hoppar.
Jag ska försöka ge lite tips på bett man kan prova :)


Kimblewick
Ett av de starkare betten.
Vanligast att man har tungfrihet men jag tycker det är bättre med rak stång då det inte trycker på tungans känsliga mjukdelar.
Kan användas med tygeln i översta "hålet" eller deltatygel.
'


Pelham
Ett vanligt bett och ha på starka/heta hästar.
Inverkar på hästen genom att trycka ex under/över nosen och obehtydligt lite bakom öronen.
Används med delta tygel.
Finns i tvådelat, tredelat och rakt med/utan gummi.
Jag rekomenderar rakt eftersom det i tvådelat blir ett väldigt tungt bett som lätt böjer sig.


Pessoabett
Yttligare ett vanligt bett som används mäst på starka hästar.
Finns raka, tvådelade, 3 delade, med gummi och nova. Finns även med 2 eller tre små ringar.
Finns mycket åsikter om detta men jag tycker att du skall skaffa dig en själv och inte läsa runt massa på detta bettet om internet..


Pluttbett
Ett vanligt bett bland tävlingshästar.
Får hästen att tugga på det och inte bita sig fast.
Hjälper på en del heta/starka hästarna.
Finns i tvådelat och tredelat.


Om du inte redan har så skulle jag rekomendera dig att prova pullarnosgrimma oxå :)Bäst vore såklart om du kunde låna dessa bett och prova innan du själv kanske köper ett för att det finns aldrig en garanti att bettet skall funka på just ditt bett bara för att det gör det på många andra!
Lycka till.


Gymnasieval

Jag som precis alla andra 95:or ska ju nu välja gymnasium och jag är helt trött i huvudet utav att tänka på detta först var det en självklarthet att jag skulle gå på KBA srg men nu börjar jag tvivla för har kommit på att det är sjukt svårt att leva på hästarna när man blir äldre och jag vill intre vara hästskötare eller uppfödare utan isf tävlingsryttare och ja det är som sagt svårt och kräver sjukt mycket pengar och bra sponsorer för att få hästar som ska gå dem högsta klasserna - självklart är detta något som är en dröm men ja den är somsagt svår att nå.

Så nu har jag tänkt om helt och vill gå handel och sen vill jag bli en "An independent business woman".
Gå runt där i min svarta kostym med höga klackar och ha ett eget stort företag i NY och bo på en takvåning.
Jag vill vara som Sandra Bullock i the proposal - Fast kanske inte riktigt lika hatad och så ska jag vara Boss (hehe) så ingen kan avskeda/Bestämma över mig ;)

Men jag ska självklart söka in till Kungsbacka så får jag ser hur det blir, jag är ju ganska bra på att ändra mig!

Vad ska ni välja för Gymnsaium ?

Snyggaste stövlarna!


Så himla fräcka!

http://ponnyxoxo.blogg.se/

Ja igen en ny skvallerblogg, hoppas den inte tas bort!
och hhaha ball att dem tagigt dem "finsate" bilderna på mig och andrea ;)

0utfit - svart/silvrig

Trimmning på G!

Ska snart dra mig ner till ridhuset och trimma igenom pollen inför hoppningen imorgon!
Ska göra något slag av bomövning i galopp samt rida igenom ordäntligt på volterna.
+ att ha gramanen.
Fick ett önskemål om att jag skulle filma när jag hoppade med graman - så om någon snäll lägenhetssjäl följer med ner så blir det film på det.
Fast tvek, när man bor med 4 latmaskar så blir det som det blir.. Haha ;)

hahaha , såg att lisa laddat upp bloopers.
Här får ni en supersnygg bild på mig och dumle

Abstinens

Usch ja jag har sagt det innan men säger det igen, Gud vad jag vill tillbaka på ragges rygg.
Helt sjukt, visst visste jag att detta skulle vara jobbigt och tråkigt men aldrig så här jobbigt!
Lilla Ragge♥ Jaja, snart är det iaf Scandi - roligast på hela året, och om jag ska shoppa, fast vet inte vad dock ..?

Denna låten får mig iaf på bra humör - VÄRLDENS bästa låt genom tiderna!

Nepp nu ska jag titta på någon bra film och sova, puss seyaa.

Utkast: Jan. 3, 2011


Emma - man måste satsa för att vinna! (reeplay_94@live.se) om Träningen:
Hoppar du med graman??!
Svar:
Ja, när jag hoppar på denna höjden.
Använder det ofta i markarbete, dvs stuts och lägre lydnads hinder.
Vad anser du vara fel med det?

vendela&linda! ♥ (vvendelaasplund@hotmail.com) om SKOJADE BARA!:
Slog du but 7 tänder av att han nockade dej?! ;O <3

älskarerblogg!

Svar:
Jag red en av mina hästar utan martingall ett tag och då blev jag nockad så att jag bröt 7 tänder. DVS en spricka rätt igenom tanden. Detta tog ca 4 månader att länka och jag gick till tandläkaren varannan vecka under denna tiden..


anna om svar utkast:
vart har du laddat ner photoshop då? :D
Svar:
Har fått cirka en miljon frågor om hur o var jag laddade ner photoshop..
Jag har Utorrent så laddade bara ner en CS3 torrent.mina sits problem


* Armbågarna pekar rakt ut, fast tro det eller ej - så fort jag sätter mig i en dressyr sadel så åker dem in ? skumt.
* Händerna, jag kör lite motorcyckel eller något.
* Sjänklarna, det jag stör mig mest på dem "flyger liksom och ligger inte intill. Någon som har något tipps hur man får bort de ?

Sen sitter jag även över åt höger, plus att ragge skjuter över mig till högra sidan också.
Men tränar på det så mycket som möjligt, för kan ju bli fel i hästens muskelatur annars.

Vad har ni för sits problem ? alla har väll något ?


allis

A cirkle is round and has no end, that´s for how long you will be my bestfriend!


Svar


Natalie om Soft på höglanda!:

Till Andrea :D
Hört att det är 2 gymnasium i kungsbacka, är det höglanda som är 1 och 2 a ring och är det gåsevadholm som är 3 e r ring ?

En annan sak också, kan inte du skriva lite om kungsbacka gymnasium och hur det är m.m ??

:D Kram

Svar:
Har fått massa sånna är frågor om hur det är så ska försöka fatta mig kort.

From. HT 2011 kommer alla 3 årskurserna att vara på Höglanda gård.
Det är ett bra gymnasium för er som vill ha mycket tid över (till hästen..)
Hyfsat korta dagar, rider på lektionstid osv.
MEN om man ska gå här tycker jag att det nästa är ett måste att bo här - det är typ det som är det roliga!!

Vore bra om ni kunde skriva lite utförligare frågor för det är svårt att förklara om hur det är i allmänhet.


Mognaklubben

Har ni hört om den nya ryttarföreningen?
Mognaklubben

Det var hopptävling där i helgen och jag var med på Dumle!
Han var superfin på framhoppningen men as slarvig på banan...Filmen från rundorna för mig och linnea!!
stallkompisarna.devote.se


Soft på höglanda!

Börjar inte fören halv 1 men är redan uppe!! Haha!
Hade dressyrträning igår, gick sööperbra!
Skulle egentligen hoppar clirre på söndag men ska typ jobba på ingvigningen +att det är öppet hur här på söndag!

Någon som ska komma??


Utrustning


Jo självklart kan jag de, brukar inte tänka på priset när jag gör outfits utan tar det som jag tycker är snyggt!

Satte ihop lite "billigare" grejer om man får säga så som jag skulle kunna tänka mig, och jag tycker denna är jätte snygg! :) Schabraket ska jag nog köpa, fanns i brunt också :) för om jag inte minns helt fel brukar väll horze ha en monter på mässan GBGHS ? hoppas dem tar med sig dem schabraken :)

Det är helt sjukt hur mycket pengar man kan lägga på utrustning eller iaf ja hehe :) Men det är så kul och det finns så sjukt mycket snygga grejer!

Jag var tvungen att räkna ut hur mycket min och ragges utrsutning kostar mest för skoj skull - så tar min tävlings outfit!
Ridbyxor: 1000 kr
Skjorta: 500 kr
Kavaj: 2600 kr
Stövlar: 2999 kr
Väst: 1100 kr
Hjälm: 6200 kr
Sadel: 16000 kr
Schabrak: 800 kr
Padd: 900 kr
Sadeljord: 900 kr
Träns: 1000 kr
Martingal: 1000 kr
Pannband: 1600 kr (det kostade mer en dem vanliga swarovski pannbanden för det var både guld och silver)
Benskydd: 1200 kr
=36899 kr.

Shit, fy vad mycket men så som sadel och träns är egentligen inte nödvändigt att räkna med.
kanske ska sälja all min utrustning och köpa en häst `? ;) haha eller vad säger ni

Qute!

http://crazyhorselovers.blogg.se/2011/january/dagens-ekipage-10.html#comment
Söta johanna, vi har pratat lite på fb hon och jag hon är så himla söt och säger alltid en massa snälla saker!
Så kolla in hennes blogg: http://crazyhorselovers.blogg.se


dag 3, 4, 5

Dag 3 - Min största rädsla
Vet inte om jag har någon jätte rädsla inom ridningen faktiskt!
Känns som jag är rätt härdad nu efter att ha suttit på det mesta haha, men jag gillar inte över pigga hästar när man typ inte har någon kontroll! asså sånna som är helt lost typ.

Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Vet inte riktig min syster red min mamma har ridit hela sitt liv så det fall väll sig "naturligt".

Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Det finns allt för mycket i min rykt låda, borstar, hovkrattsar, insektspray, glitter gele, knoppar/rosetter, broddar osv.

Bloopers!

såg att Linn och sofia hade gjort ett inlägg med bloopers bilder och haha jag henkar den trenden för har en del heeehe fail bilder på mig och ragge!


HAHA asså min miin, dööör!
att man kan lyckas med alla dessa fula miiner när man rider ;)

och.. hhaha johanna får också vara med :D sry jjohannnii ♥ så söt

Dagen!

Hade egentligen inte tänkt att rida idag men när jag väl kom till stallet så kunde jag inte hålla mig, så fick bli att rida i Degbyxor och underställströja riktigt gräsligt men så skönt det var, kanske nya trenden ? ;)
Härom dagen när jag red honom så fick jag han i den formen jag ville - låg= rundare galopp, ville få han dit idag med men han var lite spändare men fick lite hjälp av Tiina för att få han dit och bara utav dem små sakerna hon säger att jag ska göra så blir det precis som jag vill, hon är magisk.
Så i slutet blev han super fin även i traven vilade mer på steget. Och shit vad jag gillar denna hästen, synd att han är till salu... Han är helt underbar så himla posetiv och rolig att arbeta med!
♥ Druid ♥

Ragge♥ var jag ute och gick med han skötte sig utmärkt utan en gång fast det var för det kom en bil i fullfart förbi så då fick han lite dampi dampi. Haha men jag var som bambi på hal is medans ragge bara gick på som ingenting, han har inga skor nu så halkar nästan ingenting jätte skönt att det funkar utan skor :)


Jag ber om ursäkt för hela mitt hjärta!

Förlåt för att jag inte haft tid och blogga, jag ska självklart bättra mig!
Sjukt skönt att vara nere igen, sätta igång hästen ordäntligt.
Dock hade han tappat en sko märkte vi när vi lasta ur transporten..
Men de va så mjukt och bra i ridhuset så har ridit endå utan att han ömmat eller hoven "gått sönder".

Ska lägga upp bild på mitt rum snart!
Har pimpat det med massa gamla bilder på min första b-ponny, d-ponnyn och första tävlingen på filip!
Samt lite speciella rosetter..
Ni ska få se helt enkelt!!


Hööks schabrak


Såg att hööks hade fått in en hel del nya schabrak, och tyckte dem rosa&blåa längst upp var så sjukt söta!
och dem längst ner var också fina men en sak jag stör mig på med Hööks är att dem alltid ska sätta på massa onödigt fula märken, dem skulle vart snyggare utan!

Fullproppad

Gårdagen var så gott som fullproppad, vakna, äta frukost, stallet, ut och äta, komma hem sent!
så hade inte riktigt tidend till att blogga men idag ska jag inte till stallet så ska fösöka blogga så mycket som möjligt ;)

Stallet!

Ska till stallet nu Rida druid och om jag hinner ska jag rida Timoor med!
BLOGG TORKAN BÖRJAR TALA, kom med förslag ?!

/Lisa

Inbrott på bloggen... igen (;

Eftersom att Lisa gjorde ett rätt så grymt inlägg på min blogg nyss så bröt jag mig in här på hennes för att skriva av mig lite. Räknade just ut att det var exakt 159 dagar sedan jag åkte hem från Lisa & Göteborg och nu i efterhand när jag tänker tillbaka så saknar jag det något så otroligt. Denna spralliga tjej som jag skrattade så mycket med. Minns att vi satt och degade i Nääs Cafeteria i 6 timmar för att vi inte hade något att göra och sen på kvällen så busade vi utanför slottet och jag & Lovisa Munter blev tagna av någon engelsman där som började prata med oss och undrade vad vi höll på med och sen trodde resten att de hade tagit med oss för de åkte iväg i en bil sen och vi försvann åt ett annat håll. Åh vad jag saknar sommaren.

Sen tänkte jag sända några krya-på-dig-kramar till Ragge & jag har sagt det innan men säger det igen. Jag håller verkligen alla tummar för att han ska bli bra igen, den fina ponnyn!
Får väl planera in ett återbesök till Göteborg längre fram mot sommaren eller så kanske Lisa kan ta en tripp ner till mig och rida Chaboukie! (dock finns det inget kul att göra i lilla Kalmar) Vi får la se hur framtiden blir & så länge finner ni mig på min egna blogg som Lisa länkade i inlägget under. 

Ha det bäst allt folk och fortsätt läsa Lisa & Andreas grymma blogg & kommentera som aldrig förr!

// Johanna Grant Boklund

Gästbloggat

HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR, läsvärt ? Jaa

let's go and eat dinner

Ah ska iväg och käka nu kommer väll hem om någon timma eller 2 mer uppdate då :)

feeet lääänk

zizzzaaah

Outfit - Marin & Röd


Dem absoluta favorit färgerna - Blått/rött/vitt,känner att det blivit ganska många outfits i dem färgerna men det är så himla snygt!

Långarnö Cedrick RC 105 - Till Salu

Godkänd Connemara Hingst
Skm (född gbr) 145 cm f.03 e. Janus RC71 ue. Brantshammar Bell Dara RC 28. Mkt social, positiv och vänlig ponny. Okomplicerad i all hantering . Guldbelönad på utställning . Tre trevliga gångarter med ett plus för galoppen.
Väl utbildad på marken och över hinder. Skolor, byten . Går bana 1 m , Hoppad enstaka hinder upp till 1,10-1,20 m. Endast hoppad senaste året. Snäll att rida ut på själv samt i stallet. Kan transporteras med ston, gå bredvid i hagen samt grannbox. En mkt trevlig ponny som har framtiden för sej! För den som vill tävla i alla grenar eller söker en riktigt fin Avelshingst.

Kontakt Emma Klaman: 
EKstable@hotmail.se 0761061506.............................................................................................................................

Skulle jag letat ponny nu skulle jag lätt kollat på denna, Han är ju så sjukt fin.


HELP

Någon som vet hur man laddar ner klipp från YouTube ?


Dag 2 – Min första egna häst

Min första egna häst fick jag 2004 om jag inte minns helt fel!
Fast vi ägde henne aldrig men ah hon var ändå våran.

Det var ett hafflinger sto som vart född 2000, hon bar namnet Reviuve.
Jag kommer verkligen ihåg när vi provred henne, med den långa vita vågiga manen så otroligt gullig och jag kommer ihåg när jag stog där och sa "hon är min ängel" och så blev det också.
Vet inte om hon lärde mig jätte mycket i ridväg då hon var så outbildad och bökig och stökig men hon lärde mig at ha en egen häst och vad det betydde med ansvar osv.
Aledning till varför vi inte hade kvar henne var för att hon var för stor och i slutet var hon så bråkig och bara körde över mig och johanna typ, och ja vad kan jag vägt typ 30 kg mot hennes 500 ? ja ni kan lista ut själva att det inte allid var så lätt.

Men hon var en sån himla go och söt ponny med ett sago utseende :')
Men som sagt lite för stor för oss.
Nu står hon på  en ridskola i gråbo stackarn, eller menar inte så men tror inte hon trivs jätte bra inte utav det jag hört iaf.

(hade inga bilder på henne på min data)

Frågor och svar

Bläddrade lite bland kommentarerna och hittade lite frågor som jag tänkte svara på :)

NEJ NEJ NEJ!
Absolut inte men just nu när jag har timoor med så tar mamma hand om ragge mest men jag pussar på han mer än någonsin typ hihi :)
Skulle aldrig över ge han bara för att han är skadad för det är trots allt inte hans fel!
Vet inte vad jag ska skriva om han i bloggen för finns ju inte så mycket och skriva eftersom vi bara är ute och går med han varje dag, men kan la säga att han har skött det hela grymt fast han kan bli lite tokig ibland när man går ut med han så då gör han sånna capriole språng typ HAHA , min lilla söt ponny de :')

Gosse bild från idag, jag var verkligen tvungen att bara hoppa upp och krama han, saknar det alldels för mycket!Till Ragge är det Lofty Roderic, och till druid (inte min häst) så har jag ingen aning men det kanske hjälper lite om jag säger att han är en FD galoppör ?  :)Asså vet somsagt inte riktigt vad jag ska skriva om han :)
Men ska få tummen ur någon dag och skriva om hans skada - är så sjukt inveklat känns det som så mamma får hjälpa mig! haha.Denna frågan får jag dock allt för ofta. Så en gång för alla NEJ jag gör inte headers åt andra!! :)Cob har jag på ragge han är varken smäcker eller stor runt bogen, men jag skulle väll tippa på Cob.
Men svårt att säga då jag inte vet hur smäcker din ponny är :)
Antar att det var denna du syfta på ? iaf I love bling.Liten storhäst :)


Ni är underbara!


Självklart man blir men glad av sånt här :)
TRYCK HÄR

Druid/Droid/Drulle - kärt barn har många namn

Vart i stallet förut red Drulle, Han vart så himla fin idag :')
Försökte oss på lite galopp ombyten och shit vad han lär sig fort den hästen asså :o stört, så himla rolig att jobba  med och sen hoppade vi bara ett sockerbits hinder på volt typ och slutet var han så himla fin o galoppen helt lörgjord gick i låg form vilket han behöver!
ÅH Älskar denna lilla hästen, så fort jag hittar laddarn till min filmkamera så ska jag filma :) och fixa iordning filmen från första gången jag red han för han har blivit så himla fin på bara denna korta stunden.fina pojkarna idag

Bilder - Timoor 5 januari 2010

Här har ni lite bilder på mig och Timoor från igår när vi var ute i PDn :)
Så himla vacker är han.Kassa bilder: Grått och tråkigt väder, lilla objektivet, fel inställningar & mamma som fotat.
Men bättre än inget!Dag 1 - Presentera dig och din häst

Jag heter Elisabeth Ågren är 15 år och har en egen ponny vid namn Golden Rainman,
han är född den 14 juli 2004.
Jag fick han den 22 december 2008, han kunde i princip ingenting när vi fick han var mest riden i dressyren men sen dess har vi startat L:B i hoppning och vinst i L:B dressyr.
Men förra sommarn (2009) blev han skadad så vi kom igång efter hans hasledsinflamation i december 2009/januari 2010. Vi började sedan tävla i april och fortsatte fram till juni, och det gick bara bättre och bättre för varje tävling :) Sen hade han sommar vila och efter igångsättningen i augusti var det dax att börja tävla igen, dock gick det sämmre än någonsin.
Men Sen började visa sympthomen som han visade sommaren innan när han fick ont så vi fick åka och kolla upp han och då sa dem att han hade ont i ryggen och att han skulle tömköras i 2 månader för att få ryggmuskler, efter detta skulle vi då börja rida och det gjorde vi men han fortsatte visa sympthomen så vi fick åka tillbaka och då hitta dem ingenting utan dem trodde det satt i huvudet men ah han gick ju inte och rida på så då fick vi rida på smärtstillande i 3 veckor och under den tiden gick det jätte bra!
Men när vi slutade rida på smärtstillande gjorde han samma sak igen så då ultra ljuda dem hans rumpa men hittade ingenting, så efter att ha röntkat: Rygg, framben och bakben och ultraljudat rumpan utan resultat så kom dem tillslut på att dem inte ultraljudat gaffelbanden (eller ah där gaffelbanden sitter) och där hitta dem de..
Han hade för korta/otöjliga gaffelband så han var tvungen att opereras.
Nu står vi här ca 1 månad efter operationen och väntar oss och en lång igång sättning, men om 1 månad ska vil tillbaka och se om det blivit bättre!
(lite slarvigt skriven text kanske men hoppas ni förstår lite iaf.)

(Bild: Världens söstaste :') Fräna ögon har han med! Tiger eye)

(Bild: Ragge i fullt flås  tömkörningen, Rekomenderar verkligen tömkörning för dem som vill ha mer ryggmuskler på sin häst - Ragge fick jätte fina muskler och snabbt gick det med höjde typ hela ryggen 3 cm)

(Bild: Från första tävlingen efter sommar vilan i augusti, Grästrop L:C)

(på bild: Andrea Ragge och jag)
Glömde skriva att Ragge är absolut världens snällaste Ponny som älskar att stå i centrum och ha alla ögon på sig!


Dag 1234556789101112131415

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första egna häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här gör jag direkt jag kommer till stallet.
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Kommentera vad ni vill veta denna dag.
Dag 9 - Mitt bästa häst minne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild från stallet där du är med.
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och någon av hästarna du haft som du är stolt över som ni har gjort

awsome

Årets outfit 2010!

1.2.3.
4.5.6.
7.8.9.
10.11.12.

13.14.15.
16.17.18.

19.20.21.
22.23.24.

25.26.27.
28.29.30.
31.32.33.
34.35.36.

37.38.39.
40.41.42.
43.44.45.
46.47.48.
49.50.51.
52.53.54.
55.56.57.

 
vilken är din favorit ?

Gästblogg av Emma Bergström

Hej alla blogg läsare, Lisa frågade mig om jag ville gästblogga här och det klart jag vill det !
Ni kanske kommer ihåg mig? jag bloggade ju här med Lisa innan... jag heter iallafall Emma Bergström och jag är 15 år. Jag delar en C- ponny med min syster. Ponnyn heter Astan och han är född 1998.
Vi tävlar i både hoppning och dressyr med Astan, och funderar även på att starta lite terräng. Vi köpte Astan förra sommaren ( 09 ) från Nääs rf då dom inte ville ha kvar han på grund av att han kastade av eleverna.
I vinter har vi inte tävlat något mer än några klubbtävlingar men på dom har vi fått väldigt bra resultat!
Dessa bilderna är från våran första dressyr träning efter att vi köpt honom, som ni ser så var han väldigt tjock och jag visste inte hur jag skulle rida för att få han att gå i rätt form.
Men vi tränade och blev bättre och bättre.
I år var vi ute på våra första dressyr tävlingar med div III laget, och det gick bra för både oss och laget.
(Bilden är ifrån någon av de första veckorna vi hade han)
vi har även hopptränat en heldel och även där blir vi bara bättre och bättre...
Vi har fått väldigt blandade resultat på tävlingarna, men vi fortsätter jobba med mål att nå toppen!
För hoppa kan han :)
Kram Emma Bergström

Tjockis?

Haha här ser man väldigt tydligt hur tjockt huvud han har!!
Det är inte så långt så har på innrsta på "längden" men sen är han stå tjock om huvudet att jag har längst ut men den hamnar endå så snätt xD
Har gjort extra hål på dyon tränset vid nosgrimman och remontet funkar om man har längst ut..
Btw. detta var första dagen jag hade honom så tog vad jag hade, därför är martingallen för kort osv..

outfit - GråNyår

fix fix :)
wilmabus!
Dunka dunka
Jäjmi
Färdig och klar
EEH regn och sånt.
Kul att bli typ omvandlad till en hamster:DD
<3

Headerssssss.


(klickbara)

Vilken Header tycker ni vi ska utav dessa 2 ?
Kan inte riktigt bestämma mig :)


Nöjda!

¨
Haha sköna bilder från idag. Gillar den översta för alla vi tre ser ytterst nöjda ut!

Red iaf Timoor men mamma tog lite bilder när vi red ute i PDn slänger upp dem här snart :)

Hästnet.se

Fick ett förslag om att välja ut en ponny från varje kategori och en storhäst som vi skulle kunna tänka oss :)

B-Ponny
Designs Solo, Bara såg bilden och fastnade för denna lilla söta ponny direkt, men sen kan ju bilder "lura" det kan ju hända att denna ponnyn är jätte tråkig att rida men om jag ska gå efter annons så skulle jag åkt och kollat på denna :)
Har inte gjort något - men om jag skulle köpt en B-ponny skulle det vart en som inte var någon fin utan en ung som man skulle kunna utveckla för B-ponnysar känns så okomplicerade :)
Bild finns på hans annons http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=430936 , ur söt verkligen :)

C-Ponny
Francess, Om man går efter utseendet absolut denna men dock talar åldern lite emot mig.
Men ser ut att vara en toppen ponny. Men a somsagt skulle jag inte köpt en ponny som var så gammal.
Msv a hoppning.
http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=431033 , jätte fin ponny!

Annars Pherrari, också sjukt fin till utseendet och ser riktigt rolig ut att rida!
http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=430353

D-ponny
Coral Crown SP2, ser ut att ha en enorm hoppteknik och även här fall jag för utseendet!
http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=430469

Storhäst
Har verkligen itne hittat någon storhäst som fall mig direkt i smaken men när jag ska ha storhäst vill jag ha en välutbildad som kan "ta mig till toppen" vilket denna kan göra enligt annons.
http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=431212
..............................................................................................................
Har inte kollat resultat på någon utav hästarna utan gick bara på första intrycket.

Men i vilket fall har jag ju redan hittat min dröm prins :) Så jag behöver inte leta!Tidsinställt

Är i stallet nu, hade tänkt att rida lite på sommarbetet om det inte blivit för mörkt :)
Här får ni min tävlingsoutfit

outfit - Blå/svart


Gillar swarovski pannbanden med dem stora kristallerna på, ska lätt köpa sånt på horse show finns på hööks och skaras hästsport :) finns säkert på andra ställen men det är där jag sett dem!

Suck!

Här har ni anledningen till varför man ska bo kvar hemma!
2 resväskor med bara kläder al sedan la skor jackor, produkter, sovsaker m.m.
Och för att inte tala om alla saker man behöver ha med sig till hästen!!
Shit frågan är om bilen ens kommer att klara av att rulla imorgon - så mycket saker som jag har med mig!
Men som tur va åker jag bara ner med en ponny denna gången..
Haha

Grästorp 17 april 2010


Dette tycke jag var ett roligt förslag, så som jag uppfattade de :) Så ska jag utvardera varke tävling jag vart på år 2010 i spearata inlägg nu lite i efter hand liksom (:
Sånna här förslag är roliga om man jämför med alla "gör mera outfits och fortsätt blogga som du gör"!
..............................................................................................................................

Våran första tävling under hela tiden jag hade haft han gick av stapeln i Grästorp den 17 april :)
Alltså var detta Debuten , L:D+5 x 2 hoppade vi.

Vi hade ju i princip ingenaning om hur Ragge var på andra platser men han skötte sig exemplariskt.

Första rundan: Kommer inte ihåg så jätte mycket och har ingen film från den heller, men jag var nöjd kommer jag ihåg för det gick ju välldigt högt över förväntan, vi fick ett stopp på en grind.

Andra rundan: Gick också bra, fick 4 fel ett ner, men var fortfarande lika nöjd om inte lite nöjdare.


Film från andra rundan.

Saker som jag tycker jag gjorde fel: Typ allt, jag red på utan någon större koll hjälpte han inte speciellt mycket utan gasa och styrde till mesta dels. Och eftersom jag inte hjälpte han kom vi välldigt knasigt på en del hinder. Hade fel galopp osv.  Ja, ser allmänt flängigt ut.
Jag måste säga själv att det känns som jag utvecklas ganska mycket i min ridning sen dess, nu vill/måste jag att det ska se snyggt och kontrollerat ut även fast det inte alltid gört de.
Men sen får man ju tänka på att han hade ingen bra galopp eller ja han var ganska storgalopperad så han skötte det jätte snyggt fast än jag red lite galet :)
Ser helt enkelt ut som en oplanerad ritt.

Stallet!


nu åker jag till stallet, ska rida timoor och mamma tar hand om ragge :)
Massa tidsinställda kommer under dagen! så håll utkik.

timoor för några dagar sen :) So beautiful.

Teamlersater.blogg.se


Tryck för att få den i stort format!
Hoppas ni blir nöjda tjejer :)
http://teamlersater.blogg.se

Hästnet

matilda om <3:
En sak ni kan blogga om :)
en ponny från varje kategori (B,C,D) och en stor häst som ligger ute på tex. hästnet, så tar ni den annonsen så får vi se vilka ponnysar´ni valt ut, lite dåligt förklarat men tror ni kan fatta ? ;)
skulle vart kul, och love youre blogg! :D<33

Svar:
Okej jag ska försöka :)
Dessa hade jag valt!
D-Ponny
klicka på bilden för att se bättre.
CPONNY
BPONNY
Storhäst

ny design

Så nu är allt nytt på blogen och jag blev faktiskt nöjd!
dock lite sommrigt kanske, men jul och nyår är över så ah shit the same (:
Vad tycker ni ?

My angel on earth

:Im gone - Jay sean (acoustic)
:Down - Jay sean (acoustic)

Herre gud :( Sitter och kollar på massa bilder från 2010 på mig och Ragge och gud vad jag saknar att rida ¨på han, det är sjukt..
Det finns ingen som han och vi två tillsammans hörde verkligen ihop, eller hörde inte ihop vi HÖR IHOP♥
Försöker få allt det dåliga till något bra och tänka på tiden i våras när vi regerade - vi kom, vi såg, vi segra.
Varför tänka på det negativa när det inte går att göra något åt de ? nej fy, lyft fram det positiva.
Känslan av att sitta på denna ponnyn är absolut det bästa som finns, utan tvekan.
Det går inte att sätta fingret på men något är det med han som gör mig så glad varje dag bara nu när jag sitter och tänker på han blir jag varm i hela kroppen och sen tänka vidare "han är faktiskt min - DET ÄR FREAKING AWSOME" haha min bäbis plutt, så som du ställde upp hela våren för mig vilken tillit vi hade.

Och jag är super tacksam för alla hästar jag får rida nu och det är jätte kul och lärorikt men det är ju inte min häst som jag kan ta vidare träna tävla och utvecklas på samma sätt med, ni fattar ?
Det är något speciellt med sin egna häst som ingen annan kan ersätta.

Men i vilket fall - jag vet att du är värd allt man kan få, du är värd att vänta på.
"Baby, don't worry, You are my only, You won't be lonely Even if the sky is falling down.You'll be my only, No need to worry"ouff

Detta går inte bra, fick helt plötsligt lite att blogga om så idag kommer massa inlägg från min sida :)
Men för att jag ska fortsätta blogga bra så får ni gärna komma med tipps :)

<3

http://crazyhorselovers.blogg.se/2011/january/dagens-ekipage-7.html#comment
Vissa läsare är ju för underbara!
Och alla ni som kommenterar snälla saker gör mig så glad!
Då är det så fruktansvärt kul att blogga!

Dagen dagen

Sorry för den dåliga updaten men jag vaknade inte fören fyra och då åkte jag till stallet..
Gick bara en promenad eftersom de va träning igår!
Förövrigt så har jag idag sysselsatt mig med photoshop!

Har lite bloggtorka nu.. Något speciellt ni vill läsa/se ikväll?
älska photoshop!!

Jag är inte här för att blogga jag är här för en snabb uppdate.

Hehe kan inte hålla fingrarna borta från bloggen men har nu någonting att blogga om (en grej).

Var punchpralin hoppning idag på nääs och hur gick de ? Åt helvette.
Just nu brinner det lite inom mig för denna gången måste jag säga att jag tyckte ida var lite KOKO,eller hon Är koko fast okej jag hade inte en bra dag idag heller.
På framhopnningen gick de bra men sen när vi skulle hoppa banan så gick det åt pipsvängen, såg inga avstånd blev för hård och låst i handen men hon var så jobbigt stark.
och så började hon dampa som förra gången också SUCK, knäpp hezt.

Mellan 2 och 3an vet jag inte riktigt vad som hände om vi kom för nära väggen eller ah I don't know men hon fick för sig för att fickparkera brevid misty -.-
Sen efter trean så ser ni hur hård jag blir i handen (inte okej) men ville verkligen få henne och lyssna.
mellan 6 och 7 jobbig båge, vet inte vad som hände men kändes som hon hoppade mig ur sadeln och då fick hon ju cpe damp sen efter. Fast efter 7an kan jag inte hitta något större fel jag gör för att hon ska stanna och dansa runt så där.
Aja men det är fortfarande något med den hästen som jag verkligen älskar!
.............................................................................................................................
Och sen har vi drulle med som redan gjort framsteg :) Så himla skön häst.
Hoppade han lite igår i vilket fall och han var så duktig, så himla snäll. Han har inte hoppat speciellt mycket innan.

HAHA ursäkta sitsen där till trean men fick inte galopp så satt bara där och skumpa.
 

Dumles outfit idag

Dyon working collection med fullcheakbett
Jacson ivanhoe sadel med kingsland schabrak under + MIA RS ridtäcke
Veredus carbon gel bak och fram, vitaTräningen

 
När det ser ut som om jag drar han i munnen (0:42?)
så gör jag inte det utan han typ halkar och sätter sig på rumpan stackaren.
Nu när jag ser filmen önskar jag ännu mer att jag hade tagit med mig gramanen, han var fin på framridningen men när vi skulle hoppa så spännde han sig så (ni ser ju själva att han ser ut som en giraff!!).
Hade vart skönt att kunna få hjälp av den mellan hindren för att få honom igenom riden och över för att få honom att hoppa mer med ryggen..
Han ser kanske inte alls pigg ut men det är så han gör när han är laddad, som ni ser så gör han ett luftsprång en gång.
Annars så är det mest att han spänner sig och då gäller det att vara jätte fin i hjälperna. Jag vill ju inte själv orsaka ett "utbrott" genom att göra något fel.

SKOJADE BARA!

Idag satt jag på den gamla konstiga dumle igen :)
Överladdad ponny som inte hoppat sen mitten av november blev det idag!
Lite som att rida på en giraff - fick inte alls loss honom.
Men sandra var nöjd med hans utveckling, hon tyckte han var en helt annan häst.
Mer allert, mindre vinglig, finare i kroppen, gjorde byten osv.
Sedan tyckte hon även att han var duktig på avstånd, haha jag satt som ett litet frågetäcken då. Den hästen som kastar sig över hindret var han än kommer lixxom XD
Sedan backade han över ett hinder när vi stog på marken och försökte få på mina termobyxor. Han vill inte stå still så backade lite rätt in i ett hinder, och då så fortsätter han bara backa XD asså går inte att beskriva men den hästen är så korkad och så underbart snäll. Han är blondast.
menmen
Hoppas att han snart kommer tillbaka i gamla formen, om vädret tillåter så flyttar vi ju ner på torsdag och då blir det några månader av rejäl trimmning så han är i form till tävlingarna!
Fick även lite tips på övningar som jag ska göra såfort jag får tillgång till ridhus. Det var övningar som gjorde han mer följsam eftersom han ibland inte vill svänga dit ja vill osv... HAHA
Ska även rida med kort kort martingall nu för han slår så mycket med huvudet hela tiden! Det får verkligen inte bli en vana!
Speciellt eftersom jag inte får bli nockad då jag redan brutit 7 tänder en gång innan..
Såklart bara ibland och inte vid hoppningen utan bara ibland!
FILM KOMMER SNART

Sa någon dålig update?

88 inlägg i iveckan är mer än 12 inlägg om dagen!
dukigt va?

18/01/2011

Ska dumle 6-års mätas!
Hoppas han inte är lika spännd som förra gången! Han tyckte det var obehagligt att vara inne i "mätrummet" och mätmannen sa att om han hade stått still och varit lite mer avslappnad kunde han lätt vart minst 2 cm lägre. Men dom ansträngde sig inte eftersom han endå skulle mätas igen i januari.
Så nu är det dax, har faktiskt ingen aning om hur hög han skulle kunna vara..
Han har växt i sig så fint nu men utan attt växa på höjden.
Tror han är mellan 145-147 cm.
Hästar brukar ju växa klart när dom är 4 så antagligen ingen skillnad sen sist vi mätte ;)
Då var han ca 147, men som sagt dom fick ingen ärligt chans eftersom han dansa runt XD
*suck* den ponnyn som annars alltid är som en liten ängel..

svar utkast


Anonym om 2010:
hej:)
vad är elitlaget o vilka klasser går de i på ponny? :) Kan du berätta mer om det?

Svar:
Elitlaget är elitserien för ponny. Man måste först med sitt lag vinna DIV 1 för att gå vidare till elitserien. Den går sedan i tre omgångar. La, La+5 och msvb. De (2,3?) lag med mäst poäng efter dess tävlingar går vidare till LAG-sm på strömsholm. Där går det i msvb.Anonym om Konstigheter i TR:
Kan du inte skriva massa om TR för häst också? inte bara ponny? tack isf:)

Svar:
Det inlägget gäller för både ponny och häst. Men självklart kan jag göra det!åhh hur mycket kostade det ?
& var har du köpt det ? :D

Svar:
Ska jag vara ärlig så laddade jag ner det.. Haha


Anonym om Snabb videoblogg:
Vad är det där? :)

Svar:
Vad? Det är en videoblogg?

Hur går det för Lisa, hon bloggare nästan aldrig längre? ;)

Svar:
Hennes update kommer tillbaka snart ska ni se ;)


Anonym om Nyheter:
varför sålde du Filip ? tacksam för svar :) <3

Svar:
Jag växte ur honom.

vart finns sånna spön att köpa? jag har letat överallt! :)

Svar:
Dom är svåra att få tag i - jag vet!
Men jag vet att Svensk Ridsport ibland har tagit in sånna i olika färger, en färgade och flerfärgade.

det bror väl på hur långt du ska skicka dom, men 20 kr kanske? dom benskydden är väl ganska dyra om det är dom med ludd?

Svar:
30 kr kostatde ett vikt browse pannband så tror att det är uppmot 70 kr.
Det är inte dom med ludd som jag har sålt men ja dom är ganska dyra. Dom kostade bak+fram 4000:- i nypris.
Jag säljer bak+fram för 1200 kr så tycker inte att det är dyrt.

Varför använder du spö?
** * * * * * * ***** * ** * *...

Svar:
Vet att detta var lisas inlägg men eftersom hon har en paus måste jag nästan reagera.
Är du seriös?
Spö är ett hjälpmedel så när man behöver få en liten extra reaktion så använder man spö.

Frakt!

Hatar frakt!
Samma problem varje gång man har sålt något..
Nåå, någon underbar läsare som har någon aning om vad det kan kosta att skicka ett par benskydd?

bye bye,

Som ni märkt så har jag verkligen inte vart aktiv på bloggen på riktigt riktigt länge men har inte haft lust, tid eller så har det inte funnits något att blogga om!

Så nu tar jag mitt pick och pack och drar - inte för gott dock :) Men ett tag.

Haha måste bara berätta vad mamma sa idag när vi åt
"Igår när jag gick med ragge i manegen så stog det 2 små flickor på läktarn och kollade och när jag gick ut så kom dem fram och frågade vad hästen hette och då sa hon Ragge (givetvis) och dem "åhhh vi läser lisas blogg jätte mycket" och så tog dem massa kort på han"

Gulligt :) och antar att ni 2 ser detta och ni får jätte gärna skicka bilderna till hastochryttare@hotmail.com

ha de gött /lisa

Efter 999 kommer ..?

och bloggen har bara funnits sen maj :)

Nyheter

Madick har sedan två veckor tillbaka befunnit sig hos Jos Lansink.
Ägaren letar nämligen ny ryttare då hon vill att hästen skall fortsätta tävla på den nivå som den tidigare gjort med Helena.

gp.se

Sedan så tycker jag att ni skall kolla in nyheterna från 2010. Roligt att läsa alla händelser som har hänt hästvärlden :)

klicka här för att komma ditGillar min skola!!

Som skickar sms:
gott nytt år & ett lyckat tävlingsår 2011 önskar sveriges ridgymnasium.

På väg..

Sitter nu på tåget på väg hem.
Har haft trevliga dagar hos Emelie o Lina även fast kanske inte allt gick som planerat haha. =)
Har saknat dumle hur mkt som helst, ska åka till stallet sen och rida och fixa.. Blir skönt :)
min första lilla sak i photoshop på flera år btw!
haha behövde piffa upp mina inlägg..

Konstigheter i TR

Häst som tidigare under tävlingsdagen
startat i avd B får inte starta i avd A.
Häst som tidigare under tävlingsdagen
startat i avd B får inte starta i avd A.

Adobe photoshop CS3

Äntligen har jag fixat PS till min data, CS3 vilket duger gott och väl för mig ;)
Så nu slipper ni mina fina paint saker!
xoxo andrea

1 Januari 2011?

God eftermiddag!!
Idag sov jag och emelie till 1 typ sedan fixade vi stallet och lite sånt, sitter och laddar ner filmer till ikväll nu :)
Ska packa sen också, åker ju hem imorgon som sagt :/
Sen ska jag rida dumle bara, mamma har ju varit snäll och gjort det när jag har varit borta nu. Han måste hållas igång nu för ska nämligen markarbete/hoppträna för sandra på måndag!
Har inte gjort det sen i sommras så ska bli roligt =)
bilder från nyår kommer senare när jag har tid att lägga in dom på datan!!
puss
jag och dumle från en träning för sandra i sommras :)
xoxo andrea

RSS 2.0