Dag 1 - Presentera dig och din häst

Jag heter Elisabeth Ågren är 15 år och har en egen ponny vid namn Golden Rainman,
han är född den 14 juli 2004.
Jag fick han den 22 december 2008, han kunde i princip ingenting när vi fick han var mest riden i dressyren men sen dess har vi startat L:B i hoppning och vinst i L:B dressyr.
Men förra sommarn (2009) blev han skadad så vi kom igång efter hans hasledsinflamation i december 2009/januari 2010. Vi började sedan tävla i april och fortsatte fram till juni, och det gick bara bättre och bättre för varje tävling :) Sen hade han sommar vila och efter igångsättningen i augusti var det dax att börja tävla igen, dock gick det sämmre än någonsin.
Men Sen började visa sympthomen som han visade sommaren innan när han fick ont så vi fick åka och kolla upp han och då sa dem att han hade ont i ryggen och att han skulle tömköras i 2 månader för att få ryggmuskler, efter detta skulle vi då börja rida och det gjorde vi men han fortsatte visa sympthomen så vi fick åka tillbaka och då hitta dem ingenting utan dem trodde det satt i huvudet men ah han gick ju inte och rida på så då fick vi rida på smärtstillande i 3 veckor och under den tiden gick det jätte bra!
Men när vi slutade rida på smärtstillande gjorde han samma sak igen så då ultra ljuda dem hans rumpa men hittade ingenting, så efter att ha röntkat: Rygg, framben och bakben och ultraljudat rumpan utan resultat så kom dem tillslut på att dem inte ultraljudat gaffelbanden (eller ah där gaffelbanden sitter) och där hitta dem de..
Han hade för korta/otöjliga gaffelband så han var tvungen att opereras.
Nu står vi här ca 1 månad efter operationen och väntar oss och en lång igång sättning, men om 1 månad ska vil tillbaka och se om det blivit bättre!
(lite slarvigt skriven text kanske men hoppas ni förstår lite iaf.)

(Bild: Världens söstaste :') Fräna ögon har han med! Tiger eye)

(Bild: Ragge i fullt flås  tömkörningen, Rekomenderar verkligen tömkörning för dem som vill ha mer ryggmuskler på sin häst - Ragge fick jätte fina muskler och snabbt gick det med höjde typ hela ryggen 3 cm)

(Bild: Från första tävlingen efter sommar vilan i augusti, Grästrop L:C)

(på bild: Andrea Ragge och jag)
Glömde skriva att Ragge är absolut världens snällaste Ponny som älskar att stå i centrum och ha alla ögon på sig!


Kommentarer
Postat av: Emelie

Det var ett intressant inlägg och bra att du berättade bra om vad som hade hänt och så. Ska blir roligt att fortsätta följa eran utveckling tillsammans och du...

Du kommer komma långt, med en sån bra ryttare som du och en sån underbart fin och bra ponny så kan inget stoppa er!:)

<3

2011-01-06 @ 21:57:12
URL: http://norrakullensstall.blogg.se/
Postat av: nina

Jag har faktiskt börjat mer med markarbete(för hand) och tömkörning nu bara för det ;) hihi får se hur det går ;) Men jag är vädigt nyfiken på hur hans rygg ser ut nu när du har tömkört! ;) Kan du inte ta en bild? =) så kan jag jämföra med min skrutt <3

2011-01-07 @ 11:47:33
URL: http://brahastfakta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0