Hasta la vista

Nu åker vi till flygplatsen, kl är 04:45.
Åker till Spanien nu i 2 veckor. Men oroa er inte, jag har en gammal going som ska blogga istället för mig dessa två veckor. Sätt nu press på henne och se till att hon bloggar bra!
Dumle tar en kompis till mig hand om, han ska stå en av dessa två veckor och ta de lugnt den andra, det är hans sommarvila för iår :)

Vi har olika tänk.

Jag läser ju själv denna bloggen dvs. jag läser Andreas inlägg, jag har förstått att vi tänker välldigt olika vad det gäller det här med hästar och allt som hör till. Jag säger absolut inte att Andrea har fel för det finns många sätt och tänka på och många som är rätt, men vill bara klar göra lite hur jag tänker kring detta.
Misstolka mig inte nu för Andrea bryr sig om Dumle också men det är bara allmänt hur vi tänker olika.

"Beviset på att man har viljan är att låta hjärnan ta över när hjärtat vill bestämma"
Den meningen kan man ju reflektera välldigt mycket över och folk har välldigt spridda åsikter om detta.
Andrea vill så extremt mycket med sin ridning som ni säkert redan förståt och det är här vi skiljs, jag kommer läggas i mappen "skogsmullar" efter jag har skrvit klart det här om man gämför med Andrea.

Jag kan inte kalla mig själv en hobbyryttare för jag vill så mycket mer än att bara rida i skogen eller hemma på ridbanan, jag vill ut och tävla, jag vill ut och kämpa för en seger, jag vill klättra i klasserna, jag vill vara bäst.
Att vara bäst är målet som är totalt omöjligt, men det är omöjligt för alla utan 1, det finns bara en person som ligger högst på världsrankningen i hoppning och det personen är inte jag och det kommer nog inte bli jag heller.
Jag kan inte tänka mig ett liv utan hästar samtidigt som jag inte kan se mig själv som Malin Bayard eller liknande.
Visst i slut ändan är det dit jag vill men det är näst intill omöjligt, jag tänker för mycket med hjärtat och magen för att klassa in bland eliten.
Utifrån mina ögon ser det inte ut som om dem bryr sig om sina hästar något speciellt och det är där jag har svårt att se mig själv, bara sitta upp på en färdig borstad häst, rida och sen hoppa upp på nästa.
Det funkar inte, jag får dåligt samvete om jag inte borstat Ragge tillräckligt mycket eller pussat på honom ordentligt, eller bara brytt mig om honom. Han är trotsallt min bästa vän, han sviker inte mig så varför skulle jag svika honom. Det är ju hans höjdpunkt på dagen när någon kommer till honom och borstar, pratar och rider. Annars står han bara där i boxen större delen av dygnet.
Jag mår bra utav att vara i stallet länge och bara gå runt med honom och "lulla".
Jag har ju sagt det innan jag vet ju inte äns om jag kommer kunna sälja honom för han är så speciell för mig, och det är jag allvarlig med. Ska jag verkligen vara så egoistisk att jag säljer honom för att själv lyckas, jag är så otroligt rädd för att han ska komma till någon som bara åker till staller, borstar av rider och sen åker hem.
Och på helgerna blir han till en tävlingsmaskin och till slut tröttnar han på det och då säljer dem vidare honom osv. Nej det funkar inte.
Mycket beror nog på allt vi har gått egenom tillsammans, vi skulle kunna skriva en bok lika tjock som bibeln om våran resa tillsammans.
Det finns absolut ingen på hela jorden som jag älskar så mycket som honom, vi har verkligen något speciellt tillsammans.. Han är i mina ögon bäst!
Vill man komma till toppen kan man inte vara någon mjukis, det är bara att skita i alla andra och köra sin egna väg. Det skulle jag nog inte klara av.
Visst som jag sa vill jag mycket och kanske ändrar jag mig med åren, men just Ragge kommer jag aldrig kunna se med någon annan.

"Beviset på att man har viljan är att låta hjärnan ta över när hjärtat vill bestämma" ,nej det funkar inte så för mig. Jag har en vilja utav stål och det har jag bevisat genom denna resa och jag kommer komma långt på den även om jag inte köper nya hästar var och varannan kvart!

Världens bästa!Hon/han .. ?

Vet ni vad jag har gjort, en header till ingen mindre än Ponny Sanning.
Hon/han (?) hyllar alltid mina headers så tänkte att jag kan slänga ihop en lite snabbt till den bloggen för den som han/hon har nu är så ful. Min är inte heller något vidare men lite snyggare är den iaf!

Tryck för storbild!


Sad

När man börjar växa ur D-ponny, då börjar man bli läskigt gammal...

Hoppträning 14/6

Hann verkligen inte skriva om träningen igår. Från de att ja kom hem så hade ja 10 min på mig att fixa mig innan vi skulle ut igen.
Hur som helst så gick de faktiskt rätt bra igår! Var lite besviken på att vi va i stora paddocken dock, hade velat hoppa något högre egentligen..
Vi körde mest markarbete och lydnad på lägre hinder, något som han går super på nu.
Sandra tyckte att de va kul att se oss och att se hur himla välriden han har blivit. Det är nog svårt för er läsare att se skillnad då ni typ bara ser tävlingsfilmer där han är lite extra taggad. Ska dressyrträna på lördag och då kanske ni vill se film?
Men det är alltid roligt med bra kritik, speciellt från Sandra som jag har tränat för sedan jag var 7 år. Hon kan min ridning utan och innan.

"När du kommer hem idag vill jag att du ska lägga dig ner och kolla upp i taket och bara tänka Fan vilket bra jobb jag har gjort. För det har du verkligen"

Tävling


Såhär gör du för att vara med:
- Kopiera bilden och lägg upp på din blogg, bilddagbok eller liknande. Där ska du även länka till detta inlägget.
- Kommentera i detta inlägget länken till ditt inlägg

Utlottningen sker 1 Juli

 


Brand new

Ny header, vad tycker ni ?
Tack sara för hjälpen!

ligger lågt

Det känns inte som vi är dem enda bloggarna som ligger lite lågt med uppdateringen för tillfället men så är det när man precis har fått lov, det finns roligare saker än att sitta slaviskt vid en data! Nej tack.
Men om en vecka har man väll tröttnat och då återgår uppdateringen till det normal, eller vem vet kanske imon ? allr beror på vädret och hur spontan man orkar vara.
Imorgon ska jag iallafall ha en heldag med min underbara skolkamrat Emma, efter att ha levt i fyra år tillsammans kan man inte vara ifrån varandra med än en vecka!
Alltså inget stall men ska försöka fixa några tidsinställda innan det bär av till slottsskogen.
Mamma tar hand om Ragge imorgon och hon ska antigen tömköra eller rida ut en långtur.
Beroende på om hon tömkör eller rider ut imorgon kan jag lägga upp min plan för Ragge det åter stående dagarna av veckan. Enligt mig skulle jag helst se att han bli tömkörd imorgon för jag vill verkligen ta en lång uteritt med honom på torsdag men samtidigt ska mammas vänner rida ut imorgon så vill hon följa med får hon.
Onsdag: Tömkör el. uteritt.
Torsdag: Tömkör el. uteritt
Fredag: Dressyr
Lördag: Släppa på bete, det blir lagom med metion för han kommer nog springa en hel del, första gången han kommer ut med kompisarna på 9-10 månader.

Blogg-platsenHär brukar jag sitta och skriva mina inlägg till er, i köket.
Där är skönast att sitta, sitter simpelt på skön stol och får inte ont i nacken el. liknande för datorn är för högt upp eller ner, jag har allt jag behöver, ljus, mobil, TV och mat i nödfall haha..
Brukar även sitta ute om vädret är fint och man bara måste få gjort några inlägg eller på kvällarna sitter jag uppe i mitt rum.
Men skönaste stället är defenitivt köket då mamma och pappa oftast är där nere så jag har någon att samtala med osv.

Vart brukar ni sitta vid datorn ?


Inga stövlar..

Lämnade in saker för upp emot 7000 idag! I begagnat värde! Fattar ni då hur mycket saker det va?
Hur som helst så hann vi bara till 2 affärer idag och leta efter mina stövlar och inte i någon affär fanns de i min storlek :(
Kan ha både 37 o 38, fast måste ha extra lång och extra smal vilket inte fanns inne.
Ska åka till Lerums h&h imon och kolla om dom har!
Brydde mig inte om att pröva några andra stövlar, de är dessa jag ska ha!
Snygga!
Den som gissade rätt först var http://hoppryttaren.devote.se/

dock betyder detta att ja måste ha chaps imon på träningen, suck :(

morgondagen

Just nu sitter jag och kollar stallkompisar (en riktig gammal goding) och ska snart krypa ner under täcket för att sova. Morgondagen är väll relativt lugn, ska ta mig en lång sovmorgon och sedan ta dagen som den kommer till det är dags att åka till stallet.

Ska rida Druid imorgon, ska bli välldigt intressant och se hur han är nu, mamma tömkörde honom idag och han
var rätt så duktig på att bocka i galoppen och det jobbiga med honom är att han är lika duktig på att bocka utan ryttare som med... Jag hoppas att jag kan lyckas hålla mig kvar och att han är någorlunda lugn.
Ragge får stå imorgon, han har inte stått helt på 1,5 halv vecka så det kan han han få förtjärna, kanske tar en prommenad om vädret tillåter.

Min kille som 4a-5 åring <3

True storyFilm - Ragge 13 juni


Detta är en sån film jag enligt den lilla "blogg-regel-boken" jag inte får lägga upp.
Då hästen inte går i form, inte lyssnar perfekt och busar osv osv osv.
Men jag känner som så här, ni känner mig och Ragge såväl att ni vet att jag inte rider så här "slarvigt" varje dag och att jag tar det ansvar som jag bör och detta är sanningen. Jag sitter inte och hårdtrimmar varje dag i padocken, jag gillar att ha roligt med Ragge och det mår han riktigt bra av det vet jag om!

Tyvärr fick vi inte med dem riktigt roliga bocksprången på varken film eller bild, det skulle vara så roligt att se för han skjuter ganska rejält när han väl bockar "på riktigt".

"gilla"


Filmen håller på att sparas, men måste bara påpeka mitt gulliga val av namn till filmen!
Bjuder även på lite tabbar i filmen...

Diss


Dagens första diss går till denna Lamicell hjälm, jag är verkligen inte förtjust i den, har inte vart det sen jag såg den första gånden och är fortfarande inte de.
Vet inte riktigt var det är jag inte gillar med den men något är de, tycker den ser lite plastig ut och att ränderna ser ut som reflexer.
Sen är det än annan sak om man passar i den men ändå inget jag skulle köpa om jag tittade efter en ny hjälm.
Dagens diss #2 går till att rida/tävla i liknande tröjor som på bilden,
jag tycker att det ser extremt slarvigt ut och sportigt ut, jag i har inget emot sportig ridutrustning men detta ser så "hej jag kommer precis från träningshallen, hann inte byta om..", Nej inte alls snyggt om ni frågar mig.

Ta nu inte detta för personligt alla läsare och rusa inte upp er till ert yttersta, detta är endast min personliga åsikt och jag har all rätt att uttrycka mig!
Ni måste tåla att vi har åsikter precis som alla andra, ända skillnaden är att vi har en stor blogg där alla krigar för sitt egna skinn.


Dagens ridpass - Ragge

Red honom uppe i kullahagen och jag kan verkligen säga att gammla Ragge var tillbaka och han var pigg o kry som vanligt!

I början var han så jobbig som han brukar vara när jag rider ute på honom men då var jag bestämde och lät honom inte vinna så känndes som om vi kom över den jobbiga tröskeln.
Efter det hade vi roligt, ingen ridning med skyhöga krav utan vi bara lullade runt lite i alla gångarterna samt några härliga och saknad ponny-rejs. ouups vad sa jag nu... men ibland måste man släppa lite på kraven och ha SKOJ! Och det hade vi verkligen men under dessa 2-3 gångerna vi busade lite så busade han till det lite extra - alltså komponerad han det hela med några härliga bocksprång.
Efter ridpasset kan man säga att han var extremt nöjd med sig själv, man verkligen det på han för när man ger han långa tyglar och klappar honom så liksom gungar/ruskar han till hela nacken/huvudet och öronen står rakt fram.

Både bilder och film ska fixas.

trött bebis plutt efter att ha sprunigit runt i det höga gräset, det tar på krafterna!

Ingen bra dag

Kom precis hem från stallet nu.
Började med att jag skulle sadla och insåg att jag hade glömt sadelgjordsförlängaren. Måste nämligen ha den till min nya 110 cm gjord innan resåren har töjts ut. Men kunde faktiskt få på den utan problem till 2a hålen tom, fett stark brud är jag. Sedan började jag rida o det gick egentligen som vanligt med ja var typ allmänt irriterad, vet inte varför men störde mig på allt han gjorde. Tom. när vi skrittade ut störde jag mig på att han inte kunde gå rakt, asså vet inte vad det var för problem på mig.
Aja ridpasset iaf blev mycket volter och jobb med att få med oss yttersidan.
Får tagga om tills imorgon då det är hoppträning!

Outfitlättnad

Härom dagen skrev jag ju att Ragge kändes konstig när jag red, precis som han kändes när han var skadad men igår red mamma honom för att känna på honom lite och enligt henne var han precis som vanligt.
Vilken lättnad!

Idag ska jag rida i kullahagen och bara ha roligt med honom, inte busrida men släppa på spärrarna och ha kul.
Men till en viss gräns jag vill gärna sitta kvar!
Mamma följer som vanligt med och kameran lika så men om jag nu ska ladda upp dessa bilderna vill jag att ni kommenterar, kan det vara en deal eller ?
Veckans planering är lite trimm ute som inne och en riktigt lång uteritt!

Charm-trollet härom dagen!

We ♥ The Bling

Firades ju igår och fick bla ett swarovskiarmband!
Det är nog något av de snyggaste man kan ha på armen. Mums!
Tänk er själva en snygg kavad och vid handleden så skymtar man ett blingarmband?
So nice!

Jag håller inte med

Tänkte ta upp ett ämne som jag och klara pratade om i helgen.
Läser så många inlägg om ponnyryttare som köper fina ponnyer, dyr utrustning, hästlastbilar osv men endå knappt kan rida. Många tycker att detta är konstigt men det är en självklarhet. Har man pengar väljer man att spendera de på de man gillar mest. Har mina föräldrar råd att köpa en häst för dryga 500 000 inte åker jag och kollar på hästar för under 100 000? Visst att det finns säker lika fina hästar där och om man lägger ner tid på att hitta rätt häst så ska priset inte spela någon roll. Men har man cashflow så åker man endå och kollar på de dyra hästarna, eller hur?
.
Folk klagar på att jag bara köper en massa märkes grejer. Men jag lägger knappt några pengar alls på kläder till mig själv. Jag köper hellre ett schabrak för 800 än en tröja till mig själv. Och så tycker ja faktiskt att man ska tänka om man har hästar, det är trots allt ett val man gör. Att alltid ta hästarna före sig själv.
.
Men trots allt så är alla olika, vissa har inte råd med en dyr häst men tar varie studiebidrag till att köpa något fint i häst väg, andra får en fin ponny och använder föräldrarnas pengar för att köpa massa fina saker. O så finns de ju dom som inte bryr sig om vad hästen har och hellre köper saker till sig själv.
.
Men ja tycker man ska sluta tjata på de ungar som blir köpta framgång, att vara avundjuk kan alla vara - för livet är orättvisst. Men så kommer det vara i hela livet, har du mycket pengar köper du ett fint hus, fina kläder, dyra resor och en dyr ponny.
För har man pengar ska dom ju spenderas, right?

Tre hästar

Som rubriken lyder så åker jag snart till tre hästar med mamma. Vi ska lämna in som sagt sjukt mycket saker. De har nämligen en begagnat avdelning där man ka lämna in/köpa saker. Om man lämnar in så tar dom typ 20-25 % , kommer inte riktigt ihåg. Så man tjärnar typ bara på det om man har en del saker.
Sedan skall jag även köpa ett par stövlar! Kan ni gissa på vilka? Den som gissar rätt först får en länkning!

och om vi hinner så åker vi oxå till sussies o lömnar in mina tretorn..

Lever livet!

Helluu!
Är nu tillbaka framför datan efter en sjukt rolig helg hemma hos klara, u go girl <3
Det händer inte så mycket i hästväg nu, dumle går som en klocka.
Är allmänt sjutk glad just nu, lever verkligen bara livet (tills ja ska jobba..) och då åker bloggen till sidan.
Hur som helst, tillbaka till Dumle. Han gick ett pass i paddocken idag. Övade mycket på galoppen och galoppombyten. Fick korsgalopp typ en gång av 15 byten? Gjorde bara massa massa små volter och bytte hela tiden. Typ 8 byten på rad. Låter kanske mycket men det var typ bara fram och tillbaka över ridbanan :)
På tisdag är det träning för hans del för sandra. Länktar, har ju inte tränat för henne sedan i vintras... och det har ju hänt en del sedan dess!

Ponnyakuten

Idag åkte ju alla deltagarna ner till som skulle vara med i ponnyakuten ner till Tobbe Larssons gård i skåne, detta är alltså inklusive Nellie.
Hur roligt är det inte att hon är med ?
Hon är en sån man vill se i TVn tror jag, galen, rolig men fruktansvärt snäll och söt!
Jag önskar Nellie lycka till där nere och hoppas att hennes problem löser sig, vilket det säkert kommer göra för hon är så duktig så.

Skulle ni vilja vara med i ponnyakuten ?
Jag skulle lätt kunna tänka mig att vara med där nere för själva lägret och träffa nya vänner men frågan är hur det är att ha alla dessa kameror runt sig hela tiden.
Men det måste vara en extremt rolig upplevelse och lärorikt.

Jag kommer givetvis sitta bänkad när första avsnittet sänds!

röda byxor, röda byxor..

Fick en kommentar om något tipps om att matcha om till röda ridbyxor.
Både jag och Andrea äger varsit par röda ridbbyxor, mina är av märket Kingsland och hennes är från John Whitaker, måste bara säga att röda ridbyxor är så RÄTT!
Men kan tyvär missbrukas av vissa och över matchas..

Marint schabrak funkar perfekt till och en marin eller vit pike.
Union jack schabraket är i högsta grad för min smak men jag ska inte sticka under stolen med att jag rider med röda byxor och de schabraket själv.

Här har jag det med ett marint J.W schabrak med röd och vit passpoal.

Här har andrea de till ett marint med ljusblå kant, funkar också prima.

Då var de dags att åka hem från landet, ha...

mms_img48229 (MMS)

Då var de dags att åka hem från landet, har haft det toppen skönt dvs. Badat solat ätit gott, och nu sitter jag på båten. Inget stall för min del idag för mamma ville känna lite på honom eftersom han har varit som han varit, men det betyder att jag kommer kunna blogga en del i em-kväll. Och juste vi ska inte till åby på torsdag för vi ville hellre ha den vetrinären vi haft med Ragge hela tiden och hon kunde inte förens senare i juni! Nä nu ska jag bättra på brännan, mer uppdatering om någon timma! //Lisa


Dagens fråga


Tycker ni att jag är för stor för Ragge ?

Dagens ridpass

Red äntligen ut på busen. Han var taggad på uteritt och spännde sig som en liten fjäder. Inte för att han lixxom var tittigh eller dum men man kännde att han skrittade spännt. Haha sötisen. Vi galopperade fram och tillbaka på  våra anlagda ridvägar. Bara njöt för en sekund.
Här är klätterstigen som man måste rida för att komma till ridvägarna.

Förlååååååååååååt :(

Kom precis hem från stallet.. Men hinner inte blogga idag heller!! Shit jag måste vara världens värsta bloggare, men jag gissar på att inte ni läsare heller har tid att sitta inne och läsa bloggar? :)
Nu har jag duschat och ska byta om och åka iväg till Klara igen! Vi får se vad vi hittar på idag, på't igen?

sjukt kul va det iaf, även elvira och linn (medkompis) kom vilket var roligt.
vad håller elvira på med? De e frågan..

Bilder - Ragge, 10 juni


Hur charmig ?


Blev inte så många bilder eftersom det gick som det gick men bättre än inget ?

Hej då

Nu åker jag vidare kommer hem imorgon - förlitar mig på andrew!
Har gjort några tidsinställda så håll koll.

Rider sjörundan

mms_img37511 (MMS)

Rider sjörundan


Oj dålig uppdateringen och strykit mig i e...

Oj dålig uppdateringen och strykit mig i en täving. Igår var det sommar slutning vilket ledde till att jag var med mina kompisar och inte satt vid datorn. Idag hade jag faktiskt anmällt mig till en lokal l:c1 på gråbo men igår bestämde jag mig för att rida innan tävling mest för att han inte ska vara så spännd osv, och tur var väll att jag red för det gick inte bra. Och det var inte ''fy vad dåligt de gickt'' utan ''herre gud det här känns inte bra hans känns inte alls som vanligt!'' , jenny sa även att han hade stått emot i förre går också men inget hon reflekterade över då hon inte ridit honom på så länge så hon vet inte riktigt hur han ska kännas. Så vi har faktiskt bokat tid på åby redan på torsdag, visst vi kanske överreagerar men jag kommer ALDRIG chansa med honom igen. Men jag ska rida varje dag fram tills dess så slutar han så avbokar vi Tiden - men som sagt det säkra före det osäkra. // Lisa


Hemma hos skatten

Sitter hemma hos klara nu (elviraochklara.blogg.se), även elvira kommer sedan :) kul!
åkte hit tidigt imorse, vi har varit och fixat gelénaglar, vart i lerum och handlat inför kvällen osv (red hästarna oxå). Nu är hon i duschen och jag väntar på carro. Kommer inte att bli någon mer update men det är ju fredag trots allt ;)?
Gjorde iaf en videoblogg förut som kommer upp imon.
Nu taggar vi en grym natt!
xoxo andrea

Mobilblogg, sommarlov, stallet osv... Ja d...

mms_img30077 (MMS)

Mobilblogg, sommarlov, stallet osv... Ja då var skolan slut, himla sorgligt att skiljas från sin klass som man umgåtts med näst intill varje dag i fyra år. Men men skönt att ha lov iallafall är näst intill utbränd, haha! Men nu sitter jag iallafall i bilen och är på väg till stallet, ska rida på sjörundan lite framåt och tillbaka - konditions träning kan vi ta och kalla det. Mamma är med och fotar så bilder kommer lite senare. Tror jag ska prova på att rida honom på raktbett och aachen nosgrimma med förhoppningen om att han inte ska vara så istadig som han brukar bli när man rider ute. Jenny var nöjd med honom igår iallafall. Jaja slut tjatat nu är jag snart framme avslutar i all hast! // Lisa


Betessläpp

TIDSINSTÄLLT
Åkte med när de släppte skolhästarna på bete.
Här kommer lite bilder.
Dumle i sin box på skolan
Galen värmlänning
Som sagt
Stallgången
Redo för att åka
Skolhäst - Singha
Singha
Wilma
Singha
Wilma
Quando o erika
Quando o Flingan
Quando o flingan
Singha o Wilma
Gullan

flugor

Vi fortsätter ytterligare lite på sommarplågerna som är just ni en liten snackis på vår blogg.

Vi har i år kommit fram till att Ragge är extremt känslig för flugor/insekter både när man rider och när han är "fri".
Detta ser jag själv som ett problem då han slänger upp och ner med huvudet så fort han får tyglarna och att det blir välldigt orythmiskt, även att han busar mer än vanligtvis när man rider ute.
I padocken reagerar han inte alls så men det kan bero på att det inte är lika mycket flygfän i luften och att han förövrigt är mer koncentrerad.
Jag provade att härom dagen rida med vanlig luva vilket gjorde det hela lite bättre men inte alls fulländat utan jag tror det är mulen som han irreterar sig på.

Så jag gav mig ut på en jakt på google för att leta fram något nät liknande att ha över mulen då det i samma stund slår mig att Jessica Kürten hade något liknande över mulen på hennes fina Libertina, dock vet jag inte om det är av samma anledning. 

Det som jag fick fram att likna detta var nätet på bilden nedanför, det vart extremt fult men vad gör man inte för att kunna rida ut utan att det ska vara irreterande ?
Tycker dock att hennes nät ser mycket snyggare ut om vi nu ska prata utseende, inte lika synligt och ligger mer intill men frågan är vart man kan köpa de.

Någon som vet vart man kan hitta detta nät ?

Prov

Prov


1 år ♥

Ett underbar år med lilla Carraig Donn har nu gått.
Efter skolavslutningen den 10 Juni 2010 åkte vi och hämtade den lilla pärlan. Bed stor betoning på lilla, shit vilken bäbis han va då!
Tänkte bjuda på lite filmer från vårat år tillsammans.
Filmat den 11 juni, fick nämligen inte hoppa något på provridningen mer en ett kryss i trav. Men när jag köpte honom var han igångsatt och då ville vi kolla såklart.
Det har hänt en del sedan dess
En av våra senaste tävlingsstarter.
När han kommer lugnt och samlat så ser ni ju själva hur fint hästen hoppar?
Sedan är det inte lätt att vara 6 år, enligt dumle handlar det bara om att springa fort och hoppa högt ^^
En vilja av stål och ett hjärta av guld
Min lilla stjärna
Först på att gissa rätt vaaaaaaaaaaaaad...
http://louiseekolsson.bloggo.nu

Dagens ridpass

Åh vad less jag blev på att det regnade, jag som hade planer på att rida ut :( Det går nämligen typ inte när den regnar hos oss för man rider i backar där de blir stoooora pölar när de regner..
Så fick bli paddocken en dag till. Red hur som helst mycket volter idag och formade honom, joggade mest. Han är så underbar att rida nu! Helt stadig i formen, gör så fina byten och ja han går som en liten klocka helt enkelt! Blir jobbigt att åka utomlands nu och ställa av honom i en vecka =( Hoppas för all del att han inte tappar formen!

Svar på tal

Folk undrade vad jag menade med transporten. Självklart utgick jag ifrån att man bara lastade en häst.
Är större delen av resvägen motorväg är det bättre om man lastar på höger sida för om något skulle hända så åker då transporten in i "sidfilen" och inte mitt in emellan filerna.
Åker man däremot på landsväg lastar man på vänster för om något skulle hända där så är risken mindre att man åker ner i diket.

Långt inlägg

Allt verkar så oklart nu med hur man ska behanda sin häst och det är ett ämne som ligger väldigt hett i luften.
Det är allt ifrån hur länge hästen skall vara ute i hagen, hur varmt täcke den ska ha, vad den ska äta för foder, vad den ska ha för bett osv. Jag ska kort sammanfatta mina meningar om detta så ni får ett sammanhang.

Tider i hagen
När jag har med hästen i skolan går han i hagen 4 timmar. Det tyckte jag först va dåligt men bryr mig inte så mycket längre. Man kan inte begära annat, hästen är där för att tränas. Hemma går de ute 12 timmar vilket är bra om det är okej väder. Regnar det så tycker ju inte hästarna att det är speciellt roligt. Det är inte heller roligt för dom om de bara står och trycker vid grinden.

Täcken i hagen, grimma, boots
Jag täckar hellre min häst för mycket än för lite vilket jag tror att ni förstår. När det är som kallast går han med ett 200 g täcke under ett 300 g ute täcke med hals. Jag gillar att täcka varmt men har aldrig mer än 2 täcken på honom pga att det sliter på ryggen att ha många täcken på dom. Hals täcke har jag gärna, eller iaf ett som täcker manken. Boot går han väldigt ofta med, fast bara fram. Det är något som filip oxå hade. Inte för att någon av mina hästar har haft något problem med tappskor utan för att jag är så rädd för att han ska trampa sig. Det är faktiskt väldigt alvarligt med balltramp. Grimma är alltid på i hagen förutom på sommaren. Det är en säkerhetssrisk om hästen skulle komma lös så underlättar en grimma otroligt! Okej det kan nog hända att hästen fastnar osv. men jag har endå alltid grimma på.

Foder, hö
Jag räknar ut på internet en foderstat som en grund sedan ger jag utefter hur hästen ser ut och årstid tillskott.
Hade jag haft eget stall hade jag nog blötlagt hö (om de inte va höselage). Jag hatar hö som är torrt.

Bett
Kan skriva ett sånt långt inlägg om bett! Bettet skall ge 1-2 små rynkor i mungipan. Och inte vara för långt! Supervanligt med hästar som har för långt bett. Sedan några antibett jag har så är det smala tvådelade/det klassiska tränsbettet. Hästens mun tar ofta skada av detta bettet. Annars har jag inte några speciella bett som jag inte tycker om..

Transport
Man lastar på vänstersida om man ska åka på landsvägar.
Åker man på motorväg så lastar man på höger sida.

Paddar
Dumle står med backontrack efter träning och tävling. Eller hårt pass hemma. Om han har tendens till gallor så kan han oxå få stå med det.

Benskydd
Hellre för korta än för långa. Mår illa när jag ser folk som sätter förlånga bensydd på sina hästar.

Box
Mina hästar har alltid haft en vattenhink i boxen. Hände en gång på SRG att det blev strömmavbrott. Alla fick panik eftersom vattenkopparna då ger begränsat med vatten medans jag kunde luta mig tillbaka eftersom min häst hade hink. Det är helt enkelt en säkerhet på att hästen får i sig vatten. Det är desutom bättre för hästen att dricka från marken än från "väggen".
Jag bryr mig inte så mycket om det är torv/halv/strö eller liknande. Det enda är att boxen skall vara torr och bädden ska engligt lag vara minst 15 cm i hela boxen!

Enligt mig så tycker jag oxå..
..att man inte ska sopa när hästarna står inne
..att man ska se till att martingallen sitter rätt. Hänt olyckor där hästen fastnat i martingallen för att den hängt för löst.
..att man helldre ska röra på hästen än att skrika på den om den ex inte står still. Hästens naturliga beteende är att flytta för beröring. Desutom är deras hörsel väldigt känslig och man borde ta vara på den.
..att man inte ska tävla med luva på unghästar, de ska vänja sig vid ljudet.
..att man inte använder hästen som en soffa, detta ses bla väldigt mycket på ponnytävlingar. Där ryttarna mellan klasserna bara sitter på hästen utan anledning. Hoppa av så fort du ska stå still!
..att det är okej att rida med bommar på marken så gott som varje ridpass på banan
..det borde vara lag på att kolla tänderna på sin häst en gång om året
..att man putsar sitt dagliga läder minst 5 dagar i veckan, att inte putsa är bara lathet. För hygienens skull, hästen ska inte behöva få på sig ett skitet träns.
..att ett underlag borde få genomgå något speciellt test innan det godkännds som tävlingsunderlag. Finns så sjukt mycket kassa underlag som människor knappt borde få gå på!
..att de borde vara obligatoriskt att hoppa med magplatta

Jag har så gott som skrivit ut ärligt hur jag hanterar hästar. Är det något ni inte förstår så fråga så det inte blir något missförstånd.
Eller om ni vill fråga om min åsikt ang ngt. Altså om jag missat att ta med något.
Annars är det denna hästmänniska jag är och det är på detta sättet jag hanterar mina hästar. Jag ser inget negativt i detta och om ni gör de så får ni gärna säga till.
För man lär sig ju något nytt varje dag..Mellanlandar

Kom precis hem från stan, ska slänga i mig något och sedan dra vidare till hästen Han får gå idag istället för imon eftersom jag inte hinner rida imon.

vi har gjort hästarna sköra och ömtåliga så det blir våran skyldighet att även behandla dom så!

Minnen #6

Nu går vi 2 år bak i tiden då jag och Andrea hade våra hästar på samma bete - Där andrea har Dumle nu.
1 juni släppte vi dem på bete, de var min första sommar med Ragge och under denna tiden hade Andrea Filip.
Kan även passa på att tillägga att det var redan efter denna sommaren (2009) han började krångla med samma symphtom som han har gjort varje gång han har vart skadad så ni kan tänka er, redan här var han skadad men vetrinärerna hittade aldrig var det var så dem tog det som en hasledsinflamation!

<3

Filip!

Med kameran i högasta höjd som vanligt!

Hagar

Vad går era hästar i för hagar ?
Om vi nu räknar bort betet för jag antar att det är många som släpper eller redan har släppt runt den här tiden.
Ragge har under hela vintern och våren gått i sjukhage till stor rasthage.
Eftersom han i vintras fortfarande var skadad fick han gå i en pytteliten sjukhage vilket han skötte utmärkt för att vara Ragge men vi hade inte så mycket val eftersom han bara skulle stå still. Men nu i våras fick han om vi ville släppas in i en större hage men då hade vi två problem:
1* Han får inte springa i uppförsbackar och deras hage är ganska backig, och han är rätt rörig i hagen och älskar att busa och leka.
2* Han fick inte få några sparkar på hans oppererade bakben och han är ju rätt så kaxig den lille killen och ger sig inte i första taget.

Alltså var det bara en massa onödiga risker med att släppa honom i den stora hagen, därför bestämde vi oss för att han skulle släppas ihop med Limerick i en stor rast hage/mindre hage, Detta gick sådär de båda perterna var överlyckliga över att komma ut i en stor hage och få springa av sig och det var inte så bara första gången utan fortsatte så så då bestämde vi att dem skulle gå ensamma.

Så här gick det alltså till när dem gick tillsammans och ni kan nog själva lista ut att det inte var jätte bra för Ragges bakbenen att hoppa runt såhär dagarna i ända.
Men nu går Ragge i hela den hagen själv och det funkar jätte bra eftersom han har kompisarna precis brevid!

Han kommer att veckan innan midsommar släppas på bete med alla kompisarna och jag är så nervös redan nu då jag vet hur han är i hegen men enligt min teori så är hagen så stor att han kommer undan och att gräset brukar locka ganska mycket!
Men ni kan tänka er själva efter att ha haft en skadad häst i ett halvår som ännu inte är helt igång så är det ganska nervigt att släppa den för det skulle inte förvåna mig om han fick en lårkaka eller liknande..

Jag tycker egentligen att alla hästar ska få möjligheten att gå med varandra givetvis men vi har ju varit så rädda om honom så det har bara kännts som en onödig risk!

Vad går era hästar i för hagar om vi bortser från betet ?

Typiskt Ragge..

Ragge älskar att tugga på andras hästar huvudbonader dvs. träns och grimmor.
I det stall vi stod förut i så gick han tillsammans med en annan ponny och han tuggade säkert sönder 5grimmor alltså alla hans grimmor så tillslut fick vi köpa nya grimmor till dem.. haha.
Men gulligt är att mamma lyckas fånga det på bild när han smyger sig fram till astans träns och får tag i ett sidostycke..

Så börjar de, "puss puss, jag är så snäll och gosig!"

"YES, jag fick tag i den mohohaha",
och söta astan bara står kvar och posar men med en lite skeptisk blikk.

Atsan: "jaaja, jag är glad ändå" -Ragge: "Jag släpper inte!"- Lisa: "men Ragge släpp!!!"

tidsinställda

är på G så bloggen uppdateras som vanligt trots att jag har fullt upp!
Ett "minne" som ni inte vill missa.


God morgon från mig med!

Ska iväg nu och kommer tillbaka någon gång i em så fram tills dess blir det tyvärr ingen update om jag inte hinner göra ett tidsinställt innan jag åker. Juste, Dumle vilar idag. Ska bara dit och ge lite kraftfoder, mineraler osv. Kanske kan ta med mig kameran så ni får lite bilder? :)
Juste, på lördag så åker alla mina gamla saker/förstora saker/försmåsaker till dumle bort. Ska nämligen till tre hästar och lämna in. 99% av detta är fina märkes grejer så tänkte klicka några kort på dom iaf någon är intresserad..


God morgon!

God morgon alla underbara läsare.
//Lite outside the box-inlägg men jag behöver lite hjälp//
Idag har jag ingen skola för ikväll ska alla niorna iväg på supé så större del av dagen kommer ägnas åt att - duscha, sminka (jag som aldrig har smink kommer väll få kämpa i evigheternas evighet för att få det någorlunda bra..) och fixa hår osv. Har ingen aning vad jag ska göra av allt mitt hår, ni har ju säkert sätt på bilderna att jag har långgt och tjockt hår så min fråga är om ni har något bra tipps om hur jag ska sätta upp de ?

Inget stall för mig idag alltså, var inte där igår heller, saknar min bäbis!
Igår tömkörde mamma honom och han skötte sig, underbart!
Äntligen ska han få börja tömköras 1 gång i veckan så han bygger upp alla muskler över rygg- och rump partiet.
Idag har Jenny hand om honom och hon ska rida lite dressyr skulle jag tro och det ska bli jätte roligt att höra vad hon tycker om honom, hon har inte ridit honom på jätte länge.
Men alltså kan jag inte lova att uppdateringen blir på topp från mig men jag ska försöka sticka in lite inlägg mellan allt.

Jenny & Ragge

Jenny, Ragge & Jag

dubbla signaler

Är det något som Ragge verkligen inte gillar/förstår så är det dubbla signaler.
Det är det som gör honom lite svårare att rida, han är så känslig för handen så om du håller honom för hårt och bankar som en dåre tar det stopp.
Detta är just nu ett problem då han inte kan rygga, han förstår inte hjälperna när man har stannat honom och ska hålla i munnen och driva för att få honom att backa.
Problemet kan även uppkomma i skänkelvikningar/öppnor/slutor om jag tar i honom för hårt.
Nu får ni inte misstolka mig när jag säger för hårt men han är så känslig så att om jag håller ett hårt och ojämt stöd så blir det kaos, jag tror inte han gör det bara för att han tycker de är jobbigt utan för att han faktiskt inte förstår vad jag menar.
Har ni något tipps på hur man lär hästar att rygga ?


Åh vad vi längtar!

Om ca 2 månader får vi brörja hoppa och jag längtar något sjukt. 2 månder låter som en lång tid men tiden går skrämmande fort så snart är vi där.
Om jag så bara få hoppa små sockerbits hinder så kommer det vara en underbar känsla kan jag tänka mig.
Ett helt årsen är det då sen vi senast tog ett språng, i augusti 2010 hoppade vi för sista gången.
Vi kommer vara så fit' for fight, dressyren kommer hjälpa oss mycket tror jag!
Sista träningen för Sandra.
Nu i efterhand förstår jag verkligen varför han var som han var denna träningen, stackaren hade säkert jätte ont...
Men hoppade gjorde den stackaren iaf, klev över 1.10 i trav-galopp.

Dagens outfit

Ursäkta röran! Håller fortfarande på att packa upp alla mina saker.
Rutiga ridbyxor från Pikeür
Tröja från Equiline
strumpor från mountain horse

Respons

Det är kul att se era kommentarer ang. mitt sommar inlägg. 99% av er håller inte med mig så jag bara undrar hur ni tänker.
.
Något av det viktigaste för hästen är rutiner och när man släpper hästen på bete bryts dessa helt. Vore det inte psykiskt bättre för hästen och mer avslappnande om man bara fortsatte som man brukar fast den vilar?
Och för att inte tala om magen som borde må bättre av att få i sig samma mängd protein, energi osv. Det är ju mycket svårare att hålla koll på sånt om den går på bete.
.
Och om man som jag iår gör släpper hästen på bete vill man då inte skydda hästen så mycket som möjligt mot insekterna? (knott osv.)
Ni resonerar som att det är synd om dumle om jag sätter på honom boots och täcken. Det är ju för hans skull jag gör det! Ett täcke som inte är varmt men tar bort en del av flugerna osv. är väll superbra?!
.
Det som jag "klär" min häst i har ingen negativ verkan. Visst de kan fastna/få skav osv men de kan de göra året runt!
.
Vad är det för possetivt med bete?
Den får vara häst!
Ja det är sant, men hur ska hästens kropp reagera på detta. Den har inte samma hovar, mage eller sömnrutin som en ursprungshäst då hade.
Den får ta en paus.
Kroppen tar en paus sammtidigt som den psykiskt får ett miljöbyte.
.
Jag fick bara massa arg respons och då vill jag gärna veta hur ni tänker. Säg inte bara att jag har fel utan vad har ni för argument! Säg inte heller att hästen är alltid en häst innerst inne, isf skulle vi inte linda dom, ge dom fodertillskott, smörja hovar, kolla tänder osv. En ridhäst behöver människans kunskap för att hålla.
Jag skulle gärna villa ändra min åsikt om beten. För idag ser jag inget possetivt med det. Kom med possetiva punkter med argument till!
.

Bildbomb - Ragge, 7/6


Lilla färdinan!

//Vet att det finns mycket med min sits som ska bättras på / Ändras, men igår la jag 98% fokus på Ragge/ridningen/inverkan och 2% på sitsen, därför sitter jag som en hö-säck, bak med skänklarna, ut med amrbågarna osv.//

"Idolbild"


Denna fina bilden är gjord av Annie, blogg.. ?, vi tackar och bugar!
Fortsätt skicka - hastochryttare@hotmail.com , dem kommer givetvis upp med namn och länk fall ni har blogg.

Ni gör mig så glad!

Det är så roligt att få så mycket beröm från er, ni är så snälla och positiva och det är sällan nu för tidan det ramlar in elaka kommentarer mot mig och Ragge.
Oftare och oftare får jag medelanden på FB, inlägg på era bloggar och fram för allt kommentarer om hur fina vi är tillsammans och hur mycket ni beundrar mig att jag kämpat så som jag gjort osv - TACK TACK TACK!
Ni är helt enkelt dem bästa läsarna som finns, thats it!
Ni ska veta att jag också tar åt mig och blir lika glad av alla era fina ord.
Blev extra glad när jag läste detta inlägget, tusen tack.
Är lite sugen på att börja på de inlägg som kommer bli någon/ra sida/or långt om min och Ragge krångliga väg.

Det här är sjukt, här sitter jag Lisa 15 år och är en förebild för andra tjejer, shit det är skrämmande!

Ragges byggnad

Satt senast igår och tänkte lite på Ragges byggnad/muskles osv. och jag är verkligen inget proffs när det gäller sånt så jag passar på den frågan och skickar vidare den till er - Tycker ni att Ragge är bra byggd ? Har bra muskler osv ?

Jag vet ju självklart vart en häst ska ha muskler och så men jag är inget proffs på hur bra extriörer Ragge har, skulle vara roligt och veta.
Okunniga som kunniga, vad tycker ni om Ragges kroppsbyggnad?

Bilden är tagen bakifrån därför inte helt rättvis men det var den bästa jag hitta i nuläget!

Ni får säga vad ni vill.

Jag är ingen mjukis, det går det inte att vara.
För när det inte längre är en sport eller hobby,
när det blir en livsstil.
Då går det inte längre att ta åt sig vad alla andra kastar på dig,
det går inte heller att kasta något tillbaka.
Det går inte att gilla läget och rida runt med ett leende på läpparna,
man ska gråta av kämparglöd.
Inte nöja sig med de gånger de går bra utan skrika efter mer.
Var inte osäker över sina beslut och när folk tvekar ska man ropa högre.
Inte heller gavs man en väg att följa men gavs viljan att hitta en.
Jag har hittat min väg, jag tänker inte gå i andras fotspår men dom får gärna gå i mina.
I slutändan är det trots allt så att den med störst vilja och störst röst anställer den lilla fjäskisen.
Njut för en sekund med tänk sedan ett steg längre.
För det är i framtiden du kommer leva föralltid
och inte i nuet.
Beviset på att man har viljan är att låta hjärnan ta över när hjärtat vill bestämma.

Minnen #5

Druid, en storhäst jag red under tiden han var tillsalu.
Nu ägs han av en tjej i stallet och tanken är att jag ska rida honom lite nu framöver för att hon rammlade av, ni kommer väll ihåg den gången i vintras när jag ramla av och kom mellan hans ben och han "sparkade" omkring mig ? han hade iaf gjort ett rejält bocksprång den busen...

Jag red ju honom välldigt mycket i vintras och vi pratade faktiskt om att köpa honom men så blev inte fallet.Drulle och en inte lika nöjd Ragge, han visste inte riktigt vad han tyckte om att jag höll på med en annan polle...

Andra ridpasset - Jag var spänd som en pinne och lika så var Drulle, han kändes som en tickande bomb.


Film från 16 januari då jag och Caroline hoppade lite i ridhuset.
Ni får ursäkta min sits men jag får skylla på att jag inte hade hoppat på ett halv år och att han hoppar något extremt, skjuter på något konstigt vis..Ska bli jätte roligt att rida honom igen för han ser super fin ut!

Kingsland summer 2011

thanks mami ♥

Swarovskipannband

Tips till er som har Swarovskipannband. Själv tappade 2 av 3 av mina några pärlor var.. Vad jag gjode på det 3e var att måla med genomskinligt nagellack över. Var rädd för att den skulle tappar lite av skimmret men de gjorde den inte! Upplevde att stenarna satt bättre men självklart sitter inte lacket hur länge som helst och stenarna kan tillslut lossna endå.

Mitt eviga färg tjat


Min gråing i november, innan opperationen.

Min guling i Juni, efter opperationen.

Vilken färg passar han nu bäst i och byter era hästar också färg ?
Ragge byter färg helt extremt, från att vara grå till att vara gul/svart.
Enligt mig är han snyggast på sommaren eller när han är precis nyrakad, i början av våren slutet av hösten då är han inte så snygg - lite älg färgad. haha..

Sommar

Nu när sommaren börjar smyga sig på är det viktigt att skydda hästarna mot alla dessa äckliga insekter.
Vissa hästar får mer och allvarligare bett än andra, de e som med människor. Men vi måste ju göra allt för att minska detta. Det finns delade åsikter med att klä på hästarna saker nu på betet. Vissa anser att man ska låta de bara vara hästar. Jag tycker inte så, jag hade nog egentligen inte ens velat att min häst gick på bete. Hade kunnat få gå i vanlig hage och gå in på natten precis som vanligt. Fast med vila då såklart. Jag tycker att det är mer semester för en häst, att slippa bryta rutiner och göra magen orolig med ett byte. Sedan är jag lite av ett kontroll freak och ser gärna att min häst kommer in på natten och blir nattad.. Man har inte heller någon bra koll på hur mycket hästen dricker på ett bete.
.
Nej, jag tycker att det finns för mycket negativt med ett bete. Hur som helst nu går alla andra hästar i stallet på bete och då får ju faktiskt Dumle oxå göra det. Han är ju trots allt ganska ung och behöver träffa lite andra hästar nu när han gått ensam i hagen i ett helt läsår.
.
Sommarens måsten!
boots är något jag gärna ser att hästen går med året runt i hagen. Inte för att någon av mina hästar har haft problem med många tappskor utan för att det är så lätt att de trampar sig när de går fritt, speciellt dumle som knappt vet hur många ben han har!

bild lånad från filippas
Flughuva är trots allt det mest obligatoriska på ett bete. Hästens ögon är känsliga för flugor osv. och man kan ju inte spreja runt ögonen (okej, funkar med hästsalva)
Dumle har en med öron oxå då jag tycker att de har bäst passform.
.
Måste berätta en sak som hände Filip när han hade flughuva! En ögonfrans lyckades fastna i en av de små hålen och drogs då alltså av.. Sedan fick han infektion i det såret och fick behandlas med ögon salva. Så kan det gå!
Switch off pour on har jag använt på alla mina hästar utan att de fått några utlslag (peppa peppa dumle prövar nu..)
Det skyddar mot knott och fästingar och applceras från öra-svansrot fast man hoppar över sadelläget.
Lika självklart som flughuva är att spreja några dagar i veckan med flugspray. Denna använder jag nu och har faktiskt aldrig prövat den innan , någon som vet om den funkar bra?
Hästsalva kan man smörja in där hästen blir som mest biten.
Flugtäcke, inte så vanligt men jag tycker att de borde vara vanligare! Det är nämligen så att flugorna kan inte landa på det som är randigt/rutigt. Och ett flugtäcke är som tajta nät. De finns lite tjockare och lite tunnare.
Jag ser gärna att Dumle går med ett tunt i sommar!
Listan kan göras lång med saker som man borde göra när hästen går på bete.
Saker på betet som skall kollas upp/fixas
Vad hästen ska äta som krafft, eller om den ska stödfodras?
Hur hovarna blir på betet
Hur mycket den sover
.
*drömmer mig bort*
"när jag bor på min 20 miljoners gård så ska mina hästar iaf inte gå på något bete utan ska gå i sina vanliga hagar och den dagliga motionen ska vara 1 timme i skritten"

.

Hage

Här går Dumle nu dygnet runt i någon vecka tills han har vant sig vid gräset. Det är deras stora vinterhage.
Han går tillsammans med Apache.
Skulle inte skada om han la på sig några kilon!
Haha så otroligt fult!
Byeeee.

Dagens ridpass

Red inte så länge och inte heller krävande. Jobbade mest på 8 volt, han sätter bytena super fint nu! Förut hoppade han gärna 50 mtr upp i luften och bytte men nu gör han de som en häst ska göra! Visst han kan la göra ngt språng när han är taggad och gör ett byte men så gör la alla hästar?
.
La in dessa små kryssen i mitt arbete på 8-volt. Drog lite innåt men annars höll han en jämn och lugn galopp.
Avslutade med att komma på pallarna några gånger (ca 95 cm). Han reagerade inte ens första gången. Vet inte om det är bra eller dåligt, hade velat att han kanske han lyft lite extra på tassarna. Men det kanske finns en fälltävlanshäst innom honom? Skämt, aldrig att ja kastar ut honom i skogen!

Ingen vanlig dag

fredag är det en speciell dag.
Vet du varför?
Första som svarar rätt får en länkning!

Mini tävling.


Skicka in din favorit bild med din favorit outfit på dig och din häst.
Vinnaren får en header.
Enkla regler allt du behöver göra är att mejla in din favorit outfit (häst givetvis) till hastochryttare@hotmail.com

Dagens Ridpass - Ragge

Red honom i PDn och jag såg verkligen fram emot ridpasset för det fanns mycket som jag ville få igenom.
Fick igenom det mesta som jag ville och både jag och Ragge var nöjda efter åt - en känsla som vinner över de flesta!

La som vanligt mycket energi på skritten, extra tid på att få igenom honom i bägge sidorna innan vi tog traven gjorde även några halter för att få honom kvick för hjälperna. (Det är verkligen något vi behöver få ordning på, avbrotten gör han ju för bra//näst intill dåligt// men han ska va lika snabb i igångsättningarna).
Blev skänkelvikningar, öppnor, slutor serpentiner osv för att verkligen få igenom det hela innan vi gick vidare till nästa steg.
Eftersom jag red så väl i skritten fick jag massor med gratis i traven och det var bara att hålla.
Senare i galoppen var han lika fin, gjorde super fattningar och kom till den låga formen!!! där jag vill ha honom så att han får jobba med ryggen. Toppen.
Han var fin ridpasset igenom, satte lite mer press i galoppen idag för nu ska han snart vara helt igång så dags att sluta vara allt försiktig och börja sätta lite mer press somsagt.

Det är sånna här ridpass jag måste ta vara på, lära mig rida till den känslan.
Lägga dem på minnet i den mapp som heter "bra ridpass" och de mindre bra ridpassen är i papperskorgen, dem syns inte men dem är där fall man måste gå tillbaka för att kolla på!

Klickades en drös av fina bilder av världensbästamamma som kommer upp ikväll eller imorgon.

Outift
Hjälm - GPA speed air
Tröja - Allum (ursäkta haha men det är så skönt med stora tröjer när det är så vamt)
Byxor - Kingsland (absoluta favoriterna)
Chaps/Skor - Dyón/Mountain Horse
Schabrak - John Whitaker
Lindor - Schockemhöle
Pannband - Silvrigt swarovski

Bildminnen från höglanda

Har som sagt sommarlov nu, här får ni en snabbis om hur mitt år har varit

MAN...
..sökte
..Packade lite saker..
..Insåg att det var okej att äta mkt på höglanda
..Snodde lite kundvagnar
..Hade en guldig hamster
..Hade konstiga klasskamrater?
..Färgade lite hår
..flyttade in i lägenheten
..såg när vårat stall föddes
..stod i tävlingsstall i några månader
..såg de fina hindret
..såg hur förjävlig annläggningen såg ut (men älskade dt endå)
..chillade lite framför tv:n på estetisk verksamhet lektionerna
..spelade lite my horse and me
..hade lite ridlektioner
..åkte lite kundkorg
..orkade inte rida
..somnade lite
..mös lite
..dog lite (nästan)
..mös lite med Kingen
..var lite farlig
..festade lite
..festade lite till
..och lite till!
..gillade sitt rum
..var med om näradödhäst hos rikard
..lekte lite i Dumles mun
'..hade lite kul under SM
..var lite hurtig. (för hurtig , fick benhinneinflammation!!)
..gjorde lite roadtrips
..posade lite
..tvättade med bakteriedödande
..tog hand om lite ringorm
..var nöjd med sin BJ
..födde upp en NIN
..var vilse på maxi
..chillade lite på livet
..tog lite kort
..klappade lite askmolnshästar
..var lite på skandi
..och lite på akuten
..bowlade lite
..svalde en glasspinne(?)
..var lite snygg
..shoppade lite
..var lite bakis
..var lite varm
..var lite avklädd
..badade lite i vattenspridaren
..försökte desperat komma hem men verkade som inga tåg gick..
..åkte lite till liseberg
..glömde aldrig vad anledningen var att man kom dit<3
..red i 100 -
..hade med sig linnea på tävling
..fuskade lite med graman
..var lite som stallkompisarna
..mötte så många nya människor och levde ett helt (underbart) läsår nere på skolan.
..sjöng lite
..kom på lite höglanda låtar (och danser)
..brännde lite mat
..hade lite gossip
..var ute och gick
Puss och kram, ses till hösten
xoxo Andrew
Har tagit mitt egna sommarlov nu och sitter hemma och bloggar. Sad huh?
Lite bildminnen från världens bästa highland kommer här då!
MAN...
..sökte
..Packade lite saker..
..Insåg att det var okej att äta mkt på höglanda
..Snodde lite kundvagnar
..Hade en guldig hamster
..Hade konstiga klasskamrater?
..Färgade lite hår
..flyttade in i lägenheten
..såg när vårat stall föddes
..stod i tävlingsstall i några månader
..såg de fina hindret
..såg hur förjävlig annläggningen såg ut (men älskade dt endå)
..chillade lite framför tv:n på estetisk verksamhet lektionerna
..spelade lite my horse and me
..hade lite ridlektioner
..åkte lite kundkorg
..orkade inte rida
..somnade lite
..mös lite
..dog lite (nästan)
..mös lite med Kingen
..var lite farlig
..festade lite
..festade lite till
..och lite till!
..gillade sitt rum
..var med om näradödhäst hos rikard
..lekte lite i Dumles mun
'..hade lite kul under SM
..var lite hurtig. (för hurtig , fick benhinneinflammation!!)
..gjorde lite roadtrips
..posade lite
..tvättade med bakteriedödande
..tog hand om lite ringorm
..var nöjd med sin BJ
..födde upp en NIN
..var vilse på maxi
..chillade lite på livet
..tog lite kort
..klappade lite askmolnshästar
..var lite på skandi
..och lite på akuten
..bowlade lite
..svalde en glasspinne(?)
..var lite snygg
..shoppade lite
..var lite bakis
..var lite varm
..var lite avklädd
..badade lite i vattenspridaren
..försökte desperat komma hem men verkade som inga tåg gick..
..åkte lite till liseberg
..glömde aldrig vad anledningen var att man kom dit<3
..red i 100 -
..hade med sig linnea på tävling
..fuskade lite med graman
..var lite som stallkompisarna
..mötte så många nya människor och levde ett helt (underbart) läsår nere på skolan.
..sjöng lite
..kom på lite höglanda låtar (och danser)
..brännde lite mat
..hade lite gossip
..var ute och gick

Ojoj vilken röra..

Nu var det några dagar sedan jag uppdaterade. Undrar ni varför?
Jag har haft totalt fullt upp!
Som ni vet går jag i skolan och bor nere i kungsbacka med hästen och allt. Och nu är det dax att flytta hem.
Dumle och halva mitt rum åkte hem i söndags och då var det ju massa fix med honom. Sedan åkte jag tillbaka ner igår för att packa det sista, sover över här nere åker till tandläkaren idag och i em. åker sista lasset hem...
.
Kan ni förstå hur sorligt det är? Människorna jag bor med kommer jag antagligen inte få träffa på hela sommaren.. Känns konstigt att gå tillbaka till "sitt gamla liv".
.
Just nu då. Dumle går ute på vinterbetet dygnet runt för att vänja sig lite vid gräset. Rids lite försiktigt nu för vet ju inte hur han sover. Tävlingsmässigt så ska jag försöka planera in en tävling denna helgen eller nästa. Lutar åt askim nästa helg? Efter det blir det ett litet lov på honom på typ 3-4 veckor. 1 vecka står han helt de andra rids han varannan dag/ridsut osv. Sedan får vi ju ser hur allt går, kanske kommer något ivägen som gör att man får planera om hans vila men jag utgår ifrån detta.
.
Kommer bli en fullspäckad sommar kan jag lova er!
Hemma till den 20e för då åker ja till spanien (gästbloggare är fixad)
Hem från spanien 5 dagar innan ja börjar jobba
Då blir de falsterbo iaf någon dag hoppas jag
Sedan jobbar jag i 4 veckor hoppas att tävla något under tiden
Sedan är det nästan dax att börja packa igen för att åka ner till Kba!
sedan händer det lite hästiga saker oxå som jag hoppas går vägen.
.
Nej men nu vet ni ju hur läget är, jag har ganska fullt upp även idag. Men så fort jag bara kan så ska jag sätta mig och ladda in alla bilder som jag har hemma och även ta med systemkameran till stallet imorgon.
ps. jag och lisa gjorde en videoblogg vid poolen iförrgår som snart kommer upp!

Dålig uppdatering osv.

Vi ursäktar för att inte uppdateringen är på topp men vädret är alldels för fint för att man ska sitta inne vid datan!
Vilket ni säkert förstår, Vi är tillbaka när vädret blir sämmre.

OutfitLika som bär?

eller vad säger ni..?

Dagens fråga

Hur tror ni att vi är i "verkligheten", alltså utanför bloggen och hästarna ?
(tror vi frågat detta innan men alltid roligt att höra hur andra människor tror man är som person)

Bilder - ÅRK, 4 juni


Berättade aldrig det förut men min lille guling passade gladligen på att göra ett galoppombyte när han väl hade chansen, det var efter det jag gjorde något som dommare nog inte tycker om - Halt mitt i programmet!
Men det var inte bara för att han bytte galopp utan för att han bara tog betet och eftersom det redan gick så dåligt kännde jag att jag inte hade så mycket att förlora utan att det är viktigare att han lyssnar.
 

Håkan Hellström

Ska om någon timme åka in till stan för att lyssna på Håkan Hellström, är egentligen inget fan utav hans falskt skrikande röst men ska bara ha det skönt i slotts skogen med Johanna & Julia, vet inte om Carro skulle med också men det lär jag ju märka.
Med detta sagt ska jag fixa några tids inställda och sedan stänga datorn!

Resultat

Drar ett sträck över allt, över allt som heter dressyr!

Framridningen; Han var super fin verkligen och mina förhoppningar växte även fast motståndet var välldigt svårt, många utav tjejerna red L:An som var efter också så de flesta hade super fina ponnysar men jag och Ragge skulle tävla mot oss själva idag.
Men han var som sagt jätte fin och mjuk under framridningen, lyssnade både fram,bak och åt sidorna!

Väl inne på banan dog han, spännde sig och fjantade sig osv.
Har inte så mycket att säga om ritten mer än att det känndes katastrof och att jag gjorde välldigt mycket som en dressyr dommare inte vill se skulle jag tro..
Men det vi gjorde bra blev det bra poäng på men allt annat var bara att slänga i sopptunnan.

Vi fick bara 55,? % och jag är allt annat än nöjd, det var inte bara mitt fel idag han var riktigt löjlig i vissa lägen, tog han inte skänkeln först så tog han inte för hållningarna senare så det var ... kaos.
Men om vi nu ska se det från den positiva sidan så kom jag ihåg programmet!Bloggar från stallet

Ja ni läste rätt. Sitter just nu utanför Dumles box och väntar på erika.
Det är nämligen så att va har städat ur boxarna idag o då följde datan med som DJ.
Såhär ser det ut om jag lyfter datan en meter. En liten ponny i en annan häst box
Tvätta tvätta tvätta...
Ska upp och äta så fort segproppen är klar och sedan ner till stallet och motionera och beta Dumle. Imorgon em. flyttar vi hem!

Bilder - 3 juni, Ragge
Hemma

Är nu äntligen hemma efter 1 dygn i stallet.
Igår kväll red jag Ragge på ridbanan och jag hade all min fokos på allt annat än honom vilket ledde till kaos men efter en tillsägning från mamma så började jag rida.
Det gick helt ok, red igenom programmet, känns väll sådär att jag ridit igenom programmet en gång innan imorgon - ouups!
Ella tog iallafall många fina bilder, är ni sugna på att se bilderna ?


Dagens ridpass ink. bilder

Hoppade lite i ridhuset. Hade egentligen ingen mening mer än att typ lulla över lite och trimma lite på kontrollen.
Anridningarna sitter väldigt bra nu.
Erika fotade thanks babe!

förlåt för dagens outfit, det är inte direkt något som jag tänker på..

Dumle

Fick fina bilder av madde på Dumle i hagen dag. Thanks!

Asså lilla busponny som gillar kameran..
Bytt färg? TACK hästen
Sötoo
Min fina.

Filmen

Vet att man ser lite dåligt tyvärr :(

True storyPower Boy


Ända sen jag var liten har jag varit storm förtjust i en utav sveriges finaste ponny hingstar - Power Boy är det givetvis jag pratar om!
Kommer ihåg när jag och Andrea var mindre, då hade jag alltid Power Boy som en utav mina hästar när vi lekte häst och sprang runt och hoppade på gräsmattan.


Född: 1984
Mörkbrun, 147 cm
Premierad:
ELIT prestation & exteriör
I svensk avel från 1993
 
Uppfödare: D Bouw, Holland  

Ägare: Mats Mellberg, Huddinge

 

 
 
62,5% welsh - 25% ox - 12,5% xx

Power Boy, Sveriges första ELIT-premierade ridponnyhingst, är en hingst med prestationsblod för både hoppning och dressyr. Han har själv tävlat dressyr upp till FEI-klasser mot ponnyer och till Msv mot hästar. 

Power Boy var verksam i Tyskland under sex säsonger innan han anlände till Sverige 1993. Tiden i Tyskland har bidragit till att han satt djupa avtryck i internationell ridponnyavel. 16 godkända söner har förgrenat sig till ca 75 hingstar med Power Boy-blod på fädernesidan utspridda i världen, som är eller har varit verksamma i avel, t ex:
-Folklore: stor hoppförärvare i Tyskland och bla far till svenska hingsten Feno-Me RP 137.
-Power and Paint: holländsk mästare i dressyr sju gånger och ankare i holländska laget under flera år med olika ryttare.
-FS Pavarotti: Tysklands vinstrikaste dressyrponny under åtskilliga år och far till FS Pearcy Pearson med segrar i svår dressyr mot hästar.
-Power Star: far till Pueblo vars svenska son Backens Pablo tävlar internationell körning.       
-Puccini Arden RP 156, godkänd vid ASRP:s bruksprov 2008 med 10-10 vid löshoppningsprovet, exporterad till Finland 2009.

Därutöver är Power Boy far till många ytterst förnämliga avelsston, t exPetit Fleur, mormor till FS Champion de Luxe, en av Europas mest efterfrågade hingstar, Pamina, mor till bl a tre godkända hingstar, t ex Danny Gold, och mormor till Championess – segrare vid Bundeschampionat 2008.

Vid svenska ungponnychampionatet deltar årligen många avkommor. Power Prince och Pondus RP 155 har segrar i gångartsklasserna och Paulo Coelho Arden har segrat i 3-åringarnas hoppning. I ponnysporten visar de talang för alla discipliner, tex Dutchess som startat SM i dressyr, lätt A hoppning och segrat i lätt fälttävlan.

Det var nog hans utseende jag fastnade för som liten, hur snygg är han inte ? Och sen är hans namn riktigt fräckt!

Hemma

Hemma från en liten roadtrip till skåne med min mami.
Jag vill inte ge er några falska förhoppningar om något så vill ni veta så får ni vänta ett tag till :)
Erika var iaf snäll och tog hand om Dumle idag. Thanks babe!
Oh juste, ni som ville veta vad jag fick i födelsedags present så ska ni veta att jag har inte fått ngt ännu (är fortfarande i kba) så ni får veta när jag har firats.
Ne nu ska jag hoppa in i duschen och så får ni filmen från igår när jag kommer tillbaka!

Minnen #4
(Filmen är kass då våran dåvarande videokamera pajjade, men det är inte filmen jag vill åt utan minnet)

Det här var våran sista tävling innan sommarbetet och sista tävlingen som det gick kanon på!
Vi kunde inte avslutat den vårens tävlings termin på ett mycket bättre sätt.
Det var en lokal hopptävling på gråbos ridklubb och vi hoppade bara en L:D (stilhoppning) & en L:D+5.
Första klassen gick kanon och vi vann stilhoppning bland D-ponnyerna och hade högst procent på hela dagen bland alla starterna.
Andra klassen nollade vi också.
Det var en skön känsla att avsluta det hela med en vinstx2 och två nollor.
Dagen efter vinner vi även KM i dressyr på hemmaplan, duktiga Ragge!


Visste ni att..


Visste ni att Ragge är extremt fotogenisk, det är inte ofta han ser speciellt sur ut på bildern jag lägger upp på honom eller hur ?
Det är faktiskt välldigt roligt och fota honom för han ställer upp sig så gott som prefekt och bara fram med öronen och ser allmänt söt ut.
Han har nog lärt sig att den där stora svarta grejen ska man se så söt ut som möjligt till, jag menar han blir ju fotad så gott som varje dag!

Dock är det desto svårare att fota honom när han har gräs i sin närehet för det finns ingenting som han tycker om så mycket som gräs förutom mig då da.. hehe!

Jag menar hur fin är inte denna bilden? Allvarligt jag smälter.

Så här ställer han sig när kameran kommer fram, fram med öronen, smila med ögonen och SHOOOOT!
Charm-knutte.

OutfitNääs

Åker till stallet senare i em, på vägen dit hämtar vi upp Ella som ska med och så möter jag alla mina homies där - nana med dem!
Jag har fortfarande inte äns slängt ett öga på L:B 1 programmet så det är god tid att ta och lära mig det nu eftersom att på lördag ska jag rida de.. Men jag får skylla på alla dessa studenter som höllt min vecka upptagen men nu är jag ledig ett bra tag fast ska på en till student imorgon - men jag klarar det!
Ragge ska ridas i PDn/Ridhuset och jag ska då rida egenom L:B1:an, ska be Ella ta kort.
På fredag ska jag bara rida egenom programmet på den lille gule och sedan ska han knoppas osv.

Ursäkta för den meningslösa uppdateringen som vart nu det senaste men vi är i slutspurten av skolan osv. men så fort lovet är här blir det bättre - Det lovar vi!


Sorry!

Har inte haft tid att uppdatera idag. Matteprov, kolla student, rida polle, gå till willys osv. Oh juste, fylla år oxå som jag gissar på att ni inte har missat ;)?
Men ni ska få film imorgon från när jag red idag! Fin var han iaf min lille pony.
Oh juste, dåligt med bloggning imon oxå då jag inte hinner att göra några tidsinställda.. Ska iväg typ hela dagen så filmen kommer på kvällen. Kanske blir något inlägg från mobilen.
Ibland hinner man inte med lika mycket som man vill men jag hoppas att ni grymma bloggläsare hänger kvar!

♥GRATTIS♥

Grattis Andrea, I♥U !


Today!

Har redan vart i stallet idag åkte kl. kvart i 7, var tuvungen att hinna med det på morgon kvisten eftersom Gustav tar studenten och hans utspringning är kl 12.
Mindre roligt var det och ännu mindre roligt var att man möttes av 25 tjejer och killar som var fixade från topp till tå som hade vart på champange frukost hemma hos oss när man själv kommer hem lite halvt sliten och smutsig från stallet...
Jaja så kan det vara ibland men nu har jag iallafall duschat och sitter och väntar på övriga familjen för att sedan åka till stan och kolla på Gustav.
Så blir nog ingen super uppdatering från min sida idag heller men ska försöka hinna göra några tidsinställda nu.

Ragge fick ett litet motionspass vilket han tyckte räckte gott och väl, han var inte så sammarbetsvillig men hade energi så det räckte och blev över.
Gjorde inget speciellt utan red bara igenom honom i alla gångarterna och provade på lite förvänd galopp vilket han skötte kanon!

RSS 2.0