PRESS MEDELANDE

Jag måste bara medela alla mina vänner att jag har gjort sönder min telefon så kan inte nås på ett tag!
Så Carro, ring nu hem eller till mamma om du dör av saknad.
Tur är väll att jag inte är mobil beroende :) Men jag måste väll erkänna att det kommer bli jobbigt att inte ha någon klocka någon vecka framöver men annars borde jag nog klara mig.

Tisdag

Började dagen med en sovmorgon, första lektionen började 20 i 1. Skönt! Mindre skönt är dock att jag har världens huvudvärk.. Men ska snart bege mig ner för att rida min fyrbenta vän, tror att jag ska försöka ge mig ut i paddocken idag om underlaget funkar att rida på! Går ett kravlöst pass i en halvtimme hade jag tänkt. Hade även tänkt att ställa mig och beta honom lite idag, har inte varit så bra väder + att han lite gräs i sin hage så har inte tatt mig tid innan till att lägga någon stor vikt på det.
Imorgon blir det markarbets träning och på torsdag ska han vila.
även sverige visar framfötterna idag och levererar super väder!

Sadel grepp, bra/dåligt ?


Någon som har erfarenheter om sadel grepp på ridbyxorna ? Är det skönt, dåligt osv.

Sista skoldagen - check

Då var den sista riktiga skoldagen för mig avklarad, helt sjukt hur fort denna terminen har gått, har alltså haft mina sista lektioner på furulundskolan i hela mitt liv - det låter ju sjukt!
Nu är jag ledig fram tills på tisdag, imorgon tar min bror studenten sen är det bara massa lediga dagar fram till tisdag, underbart.


Väntar på att min syster ska komma hem, vi ska så fort som möjligt åka till stallet, jag kommer rida sjörundan med lite intervaller och idag får vi höja galopp sträckan lite mer - till ca 1 minut.
Idag ska jag få egenom hans dumheter och han ska lyda mig och han kommer inte få någon distans till att få ha det roligt för han bevisar mig att han är med på mina noter. Nu lät jag dum men han måste visa respekt för mig innan jag kan lättar lite på trycket för den senaste tiden vi ridit ut har han bara dummat sig så fort vi galopperar.

trix i stallet, eller tvångstankar.. ?

Har ni några speciella saker ni gör varje gång ni är i stallet, något ni är extra noga med, kan vara vad som hälst som är kopplat till stallet/hästar, grejer som bara går av farten.
Jag har massa fixiga ideér om hur jag gör vad, kan berätta snabbat om alla,

*Hovarna, är alltid noga med att dem är rena och att det inte är någon sten som ligger klämd någonstan samt känna över alla benen snabbt - Pluss sidan på detta.

*Går på toa innan varje ridpass, det är en ren tvångstanke som jag bara gör för ut-i-fall-att, spelar ingen roll om jag inte är kisse-nödig jag måste bara göra det annars kan jag inte rida. - detta ligger på minus sidan för jag pressar in det när jag har som mest brottom också.

*TUR ROSETTEN, den måste ni känna igen, jag hade den på varje tävling hela förra våren, i pannluggens knopp  hade jag den alltid även om jag hade luva. - Just nu ligger det på minus sidan eftersom jag tävlar dressyr och dommarna värkar ju tro att hästen går lite bättre än alla andra när man har rosetter i manen, jag funderade faktiskt på att baka in den på något konstigt vis in i knoppen men misslyckades..

*Sadelöverdrag, jag sadlar ALLTID med sadelöverdrag och låter det sitta på tills jag går ut ur boxen eller uppställnings spiltan, mest gör jag det för jag är rädd om sadeln och jag skulle dött om den fick en stor repa på sig, det är en billig försäkring för att hålla den snygg och ren. Sen vet man aldrig vad Ragge kan få för sig, han älskar ju att rulla sig så varför inte lägga sig ner och skava upp hela sitsen. - Enligt mig är det ett pluss.

*Snurrade träns, det är något jag har dille på, även fast jag inte puttsar dem varje dag så snurrar jag så gott som alltid ihop de.
- Det måste ju ändå vara ett pluss ? Jag tycker det ser så mycket renare och prydligare ut i skåpet när tränsen är ihop rullade.
Hoppning

Var ju som sagt hoppning som stod på schemat idag. I uppvärmingen var han skitfin.
Rullade över ett räcke till att börja med innan vi gick på serien.
Serien bestod av:
travbom
studs
1 galoppsprång
oxer
Nemo problemo, vill dock gärna galoppera in - det kan inte vara lätt att vara hoppgalen ;)
Började med lite linjer. Hade svårt att komma jämt på dom, det skulle vara 5 språng men blev både 4½ och 6.. Hehe någon som behöver träna ögat lite kanske?
Innan vi började hoppa banan så hoppade vi en murdel. Först med stöd på sidan sedan utan. Murdelen var kanske typ max 1 mtr bred (låter brett men den va smal!)
Han var fin och jag kunde lätt rama in honom. Tror den "vingliga unghästen" börjat försvinna nu.
Till sist banan som låg på ca 1 mtr. Vi behöver fortfarande inte träna på att hoppa högt och 1 mtr känns som en vanlig "basic" höjd. Halva banan gick super, sedan så blev han lite lång efter planket och vi fick ett rejält omtramp på linjen efter. Gjorde om plank -> linje några gånger och sista gången fick jag tillbaka honom direkt. Det gällde att snabbt som tusan ta tillbaka då det bara var 5 språng att spela på. Man kan lixxom inte vänta till sista sprången utan vara snabb med att sätta tillbaka så man kunde vara lugn i handen på 5 jämna.
Slutsats: Bra träning men behöver öva på att få honom kort&aktiv istället för långsam&stark.

Ibland behöver man tid för att landa på jorden och inse hur otrolig du egentligen är.


Provridning

Önskad film från provridningen av Ragge, känner ni äns igen honom, om jag nu inte visste att detta var Ragge skulle det nog tagit ett tag för mig att klura ut det.
På filmen är det hans dåvarande ägare som red honom, och lite Johanna i slutet, har tyvär lyckats ta bort de lilla från när vi skuttade över ett kryss på 30 cm.

2008

2011
---------------------------------------------------------------------------------------
Är det någon som är sugen på att höra på våran historia från då till nu ungefär ?

@ home

Kom hem tidigare än tänkt från vårat studie besök med skolan men jag har ändå bestämt mig för att inte blogga förens vid 5 för jag har trotts allt ett vanligt liv utanför denna bloggen, så tar en liten paus.
Men om det är något speciellt ni vill läsa om/se i bloggen lite senare så hojtar ni.
Helst inga långa inlägg för har fått en ny data precis och har inte riktigt lärt mig vart tangenterna sitter vilket leder till att detta lilla inlägg tar dubbelt så lång tid att skriva eftersom jag klickar på fel tangent var och varannan gång..
Vi hörs senare!

>>Första galoppen, någonting jag aldrig kommer glömma!<<


Q & A

Anonym om Köpa ungponny:
när´tycker du att amn ska rida in hästen och när tycker du de är okej att börja hoppträna den ? ;)
Svar: Rida in vid 3 års ålder. Om hästen skall gå championat så är det la lagom att börja hoppa den vintern när den är 3/4 år.

Anonym om Idolbild:
Hej Andrea! Skulle du vilja skriva lite vad man får för utbildning när man går på ett häst/ridgymnasie? För du går på ett sånt va? Har ganska dålig koll haha. Men jag har funderingar på att gå det men vill gärna veta vad man kan bli efter & jobba som osv. Svara gärna i ett inlägg, tror fler undrar! Ni är grymma tjejer ska ni veta också :)

Svar: Hm svårt att säga. Men finns så mycket valbarakurser att du nog kan läsa vidare till vad du vill. Om du inte vill läsa vidare kan du direkt jobba som hästskötare ex.

Anna om Fakir bollebygd!:
Superfin ponny, är det din?

Svar: Nej det är min kompis som jag tävlade under våren.

Anonym om Godmorgon!:
fan va du tävlar!! har inte dumle(som dessutom är ung) tävlar 4-5 helger i raden nu?!?!?!??!!!

Svar: Dumle har tävlat 3 helger i rad där han den sista gången bara tävlade en klass. Sedan hoppades han inte alls utan bara reds markarbete i en vecka. Denna helgen skulle han bara gått en klass men jag bestämmde att han skulle få vila en helg till och då passar jag på att göra något annat. Jag bestämmde allt utifrån att han inte skulle starta. Vi hade alltså egentligen aldrig planerat att åka i helgen utan de va antingen nääs elr uddevalla och då valde vi nääs förra helgen.
Ni kan chilla lite, jag håller stenkoll på hur mycket han går. Han har bara en tävling kvar den 11 eller 18 Juni kvar innan hans 3 veckor vila.


Godmorgon!

Kom precis in efter att ha haft en lektion. Ska nu ner till stallet och tagga för hoppträning! Är så sjukt sugen på att hoppa nu när han går så bra ^^.
O juste, glömde säga det igår men dumle vilade igår! Fick nytt spån, blev borstad osv. Passade även på att tvätta några tävlingsschabrak, täcken, benskydd och BoT paddarna som nu är sålda.
Är btw. avanmält till Uddevalla på lördag, skulle egentligen dit och hoppat LB & LA.
Varför? Jadu, det råkar inte vara så att jag ska på ett hemligthästigtuppdrag?

sover

Ligger och sover med ena ögat och tittar med andra, det blir ingen super uppdatering från mig förens vid 5 tiden idag för jag ska iväg på studie besök med skolan - Jippie!
Mamma tar Ragge idag och hon ska rida ut.Bilder från Nääs

ponyryttarna.blogg.se

Hästskötarna har ordet..


Fin utrustning

2 tjejer som verkligen har en utsrustning som faller mig i smaken är Sanna & Tove, dem har ju iprincip lika dan utrsutning men snygg är den!


http://sannaaaaolsson.blogg.se/

http://abelson.devote.se


Dagens ridpass - Ragge

Red honom i ridhuset, skulle egentligen ridit sjörundan men vädret tillät inte det.
Kan nog generellt säga att Ragge trivs välldigt bra med att vara helt ensam i ridhuset för han kan slappna av och stänga av den delen i hans hjärna som vill ha stenkoll på allt omkring honom.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Red igenom honom länge i skritten och jag skyndade inte på någonting utan han fick ta det i sin takt och komma till den korrekta formen.
Red mycket skänkelvikningar osv.
Travade sedan framhonom och började om lite från början med att inte sätta någon press på honom utan lät det ta den tid det behövde - vilket inte var någon längre tid.
Gjorde även skänkelvikningar i traven vilket gick kanon, han flyttar lätt som en plätt, tränade lite på det som jag gjorde sist hos Lisa, rida i ett lågt tempo som enligt mig känns som ett under tempo och redan idag förstod han det mycket bättre. (I mitt protokoll stod det att jag hade lite för högt tempo, så vi får helt enkelt dra ner det en smula). Han var pigg och nästan lite för på han letar efter nya utmaningar hela tiden känns det som.
Sen i försökte jag få fram honom i galoppen utan att det skulle gå fort men han har ju en förmåga (som ni såg på filmen som jag la upp härom dagen) att liksom stanna upp och hoppa på stället, det gick också bra.

När jag kännde att jag var färdig så ville min syster prova honom vilket hon fick, det såg helt okej ut men hon känner ju honom faktiskt inte så bra och är inte van att rida den typen av häst för tro mig när jag säger att han är speciell, eller det är jätte svårt och beskriva han är lätt som en plätt att rida om man inte rider. Förstår ni hur jag menar ? han är ingen häst som man ska sitta och greja med handen med eller banka som en dåre på, man måste acceptera honom och lura honom genom att inte rida för det är då han går som bäst.
Missförstå min inte nu när jag säger att man inte ska rida, men man behöver inte göra det mycket svårare än vad det är.

Kanske inte charmigast bilden på Ragge precis men bättre än inget - och kameran var urladdad därav en kass mobilbild.
Provade mitt nya John Whitaket schabrak, eller nytt och nytt är det väl inte köpte ju det på horse show men har inte provat det förens nu men han passade verkligen jätte fint i det, färgkombinationen var helt rätt!
//Johanna hoppade ju också KM idag därav har hon vita ridbyxor idag, btw. så vann hon också hihi//

Bilder - Jazz


Ponny....

och ryttare.


Trött eller ... ?

Har ju trots allt haft feber hela helgen, inte dåligt av mig att vara med ändå - eller så var det de..

Ang. BoT paddar

Är väldigt många intresserade..
dom är 40 x 40 cm
alla 4 st tillsammans kostar 300 kr
först till kvarn
andreao@live.se

Resultat - KM Jazz

Har inget att skriva mer än att allt flöt på välldigt bra och vi vann KM:et på ridskole ponny.
Han tuffade på jätte bra och kändes inte som om han hade någon större tanke på att stanna.
Det var stilbedömning och jag fick 49,5 poäng, jag vet inte riktigt vad det är relaterat till i procent för jag förstod inte riktigt sättet det räknade, men kanske så man räknar i stil-hoppning.
Blev så himla sugen på att ha med Ragge, så sjukt, men nu är det bara 3 månade kvar tills vi får börja hoppa!
 
Visst var han fin i mitt ljusblåa scapa och visst sitter chapsen som en smäck ? Måste dock köpa nya ridskor.
Bilder kommer, och film får ni bestämma över - minst 15 kommentarer.


Fakir bollebygd!

Shit, har glömt att lägga upp fakirs filmer från bollebygd!
Här kommer rundorna, och för er som glömt
LB 2a, LA 2a

Nytt!

Var på svensk ridsport förut med Allis och Ella och kom lite oväntat ut med ett par chaps i handen, blev ett par Dyón chaps - Classic. Satt som en smäck, det var efter att provat hela sortimentet jag provade dessa och de satt som jutet, både på bredden och på ...... LÄNGDEN!! Första gången i mitt liv jag har ett par chaps/stövlar som är lagom långa, celebrate good times!


Back in time, show jumping

Från Dublin horse show 1963
Från 1964, lägg märke till 0:34 - hoppa med fast martingal?!


1979, jadu - hjälmarna kanske inte var det säkraste :)?
1986, Irland - Kolla vad dåligt underlag dom hade då.

Det är ganska fashinerande att sitta och kolla på dessa filmer! Tänk att det faktiskt såg ut så då och jämför med hur det ser ut idag.
Enligt min åsikt ser det ganska farligt ut, gubbarna rider ju helvillt! Även hästens utrustning måste vara sämre anpassad. På den tiden var det ju inte lika vanligt med sadelprovare, tandläkare, man hade inte lika bra broddar osv. Dåligt skyddade var hästarna oxå, inte ens magplatta användes.
Och för att inte nämna deras hälsa. Kiropraktor, hästmassr, foderexperter - fanns ens sånna på den tiden?
Men det vet vi ju nu med facit i hand att det inte var ovanligt att hästar faktiskt dog vid dessa evangemang. Och övelag så höll hästarna inte lika bra.

Dagens ridpass

Fortsatte på gårdagens pass. Hoppade en enkel sockerbit och var super noga med att han inte skulle dra iväg efter.
Efter uppvärmningen började med att flytta lite åt båda hållen och böja igenom honom. Sedan började lulla över sockerbiten i båda varven. gick bra, han drog knappt iväg något alls. Dock var han inte super arbetsvillig i den korta galoppen. Han spännde sig lite och sånt men brydde mig inte så mycket om det.
I traven så la jag upp stigbyglarna och jobbade honom i långsam trav på små volter. Han går skit fint i traven nu! Böjer igenom super lätt och är i precis den formen som jag vill ha honom.
Kort sagt så var han super fin även idag. Men hör och häpna kanske tom lite lat? Ett par små sporrar hade nog varit pricken över i:t.

söt ponny påklädd och redo för mat.

Idolbild

Ett gäng söta tjejer som ville ta idolbild, klart man ställer upp '

Film från världens sämsta runda

När han blir stark och flack så river han. Drf gör jag halt efter hindren för att "börja om" från början.
Äh nu ska jag sluta skylla på saker och säga att det blev som det blev, inga dumma kommentarer tack. Jag vet att jag gjorde många fel och ponnyn hade ingen bra dag.

one more time!


Man blir ju inte äns förvånad nu för tiden när hööks kopierar, jag vill inte slänga skit men jag tycker bara att det är tråkigt att de aldrig kan komma på något eget!


Till Salu!

4-st Back on Track bandageunderlägg. Knappt använda.

4-st nypris 600 kr
Mitt pris 300 kr


Dagens ridpass

ÅH! Är så glad för att jag har världens finaste 6-åring. Han gick så klockrent idag.
Började med uppvärmning och lydnad. Gjorde halt vid varje bokstav i ridhuset och sedan fattade jag galopp och fortsatte så i ca 2 varv i varje varv. Hoppade sedan en studs med 2 sockerbitar och var noga med att få tillbaka honom efter. Gick awesomee. Avslutade med att jobba honom i kortkort och långsam trav. Böjde och flyttade lite och han höll formen skitfint!

Dagens ridpass = :D

I hagen idag.


Shoppat


Ett par Back on Track Royal!

"Benskydd Royal

Benskydden Royal är mycket lätta och snabba att sätta på och av. Benskydden har ett ytterhölje av ett extra slitstarkt neopren. Neoprenhöljet är också formsytt för att nå en optimal passform över kotan. De spännen som sitter på ytterhöljet är breda och greppvänliga och har en tydlig Back on Track-brodyr i gult. Den inre delen av Benskydd Royal består av en mjuk padd där yttertyget är av polypropylen med insmälta kerampartiklar och stoppningen är av polyester."

Köpte mina på Svensk Ridsport i kungsbacka men finns även att köpa på Hööks, här för 949 kr.

Once..

Red jag b-ponny. Detta var faktiskt typ bara ett år sedan.
Hur som helst så var det så att ridskolan hade en b-ponny som va lite busig, slängde av elever och höll på. Så då fick jag hjälpa till ett tag red några gången och var med på några hopplektioner och hoppade bla 2 clear rounder på henne (50,50 - 60,70 cm). Sedan var jag "klar" med henne och hon var inne i verksamheten i ett halvår sedan åkte hon tyvärr..
btw. mobba inte outfiten ;)
Okej jag ska absolut inte rida b-ponny, men visst är jag inte galet stor endå?

Minnen # 3


(ni får ursäkta mitt nervsyke till mamma som var totalt livrädd när vi hoppade sista banan som låg på 1 m och kombinationen på ca 1.10.. haha)

Detta är ett minne jag nog aldrig kommer glömma och jag är så glad att jag har det på film!
Det är nämligen sista gången jag hoppade honom, vi har alltså inte skuttat över ett hinder sen den 18 augusti 2010 och förmodligen kommer vi inte skutta över några hinder för den 18 augusti 2011.
Kommer ihåg att min känsla var under hela ridpasset var så konstig, jag visste inte vart jag hade honom och han var stark ena sekunden och lat andra sekunden, och ända gången jag hade en bra känsla var när vi hoppade kombination där sista gången och jag bara höll i mig och han löste allt!
Tänk att den lille stackaren hoppade en stor oxer på 1.10 fast än att han hade ont i bakbenen, stackarn.
Ni ser ju även på galoppen, eller jag gör det nu i efterhand, att han nästan har ont för han galopperar inte genom hela kroppen för 5 öre och kunde inte hålla den genom svängarna.
Åh min stackars kille...
Men denna filmen kommer jag verkligen titta tillbaka på när vi börjat hoppa igen.


Favorit bildernafel på bild nr. 1: spöt, det stör mig jätte mycket!
fel på bild nr. 2: Ljuset är för mörkt och tråkigt!
Men annars är bilderna fina tycker jag.
Är taggad till tävlingen nästa helg, då rider jag L:B1 så kanske dags att börja plugga in det.
Tävlingen äger rum i Årekärr, någon som ska dit kanske ?

Dagens ridpass - Ragge

Märkte direkt när jag kom till stallet att min lilla guling var trött, han var inte alls så pigg och "Raggig", mycket kan nog bero på gårdagens ridpass då han drog en rejäl bock-uppvisning med mig på genom halva kullahagen...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jag har faktiskt inte så mycket att säga om träningen, Ragge försökte så gått han kunde men jag red inte alls bra.
Blir extremt frustrerad på mig själv, jag sitter på en super ponny men jag kan inte rida i vissa lägen.
Men somsagt var Ragge trött vilket ledde till att han tjurade ihop ibland och gick på snedden osv.
Så vi fick gå lite efter förutsättningarna.
Nästa vecka ska jag rida ut så mycket som möjligt och själv ska jag rida ut med så hur han reagerer då, jag tror inte att han blir lika uppspelt om han är helt ensam men dock vågar jag mig inte ut någonstans långt bort i ingemansland eftersom han har en och annan räv bakom öronen men bara han slipper vara "inside the box".
Just det, red faktiskt i hoppsadeln för jag ville vara lite mer i den lätta sitsen, märkte ingen jätte skillnad.

Imorgon får han stå , får se om jag vågar mig ut på en promenad med rodeohästen, men om jag nu skulle våga vill jag passa på att ta lite fina porträtt bilder på honom.

(ursäkta för urkass bild, fel inställningar, ljus osv..)
Dagens outift:
Hjälm - GPA speed air
Softshell jacka - Ullared
Ridbyxor- Ullared (måste ha ett par till, klassade som ett par favoriter)
Stövlar - Pioneer

Sadel - Pessoa
Stigbyglar - Sprenger
Träns - Dyón
Pannband - Swarovski
Lindor/paddar - Shires/Jacson


Åh, kommer ni ihåg?

Hitta precis denna låten på Spotify.
Kommer ihåg när den va ny och jag var på skandinavium och fick en signerad singel.. Haha har kvar den hemma nu ^^

Film - 25 maj, ragge


//lisa

Vi finns överallt!


// P & R

Helg

Åh snart är det helg, igen, tiden går så skrämmande fort men inget mig emot.
Blir att åka till Lisa sedan för att träna om det inte väller ner regn från det vi kallar himlen, imorgon kommer du helt underbara tjejer - Allis & Ella, får väll se vad vi hittar på men något skoj blir det nog allt!
På söndag är det KM i hoppning och jag ska hoppa Jazz, hoppas han sköter sig betydligt bättre än förra gången.
Kan därför inte lova någon jätte uppdatering men I try!


Skvallerbloggar

Hänger inte med i skvallerblogg svängarna, så kära läsare..
Vet ni någon skvallerblogg?

Lathund

Från http://hasthoppning.ifokus.se

Dagens ridpass

Tjoo, varit dåligt med uppdatering nu på kvällen. Va nere i stallet i 3 timmar och fixade osv. Dumle fick först skrittas fram till islandshästarna och tillbaka. Sedan blev de att jogga lite på ängen. I början gick det super men sedan blev han typ rädd för något och var spännd resten av passet.. Skrittade av på asfalten och även då va han spännd -.-'
Suck, det är inte alltid lätt att vara liten. Aja, efter passet fixade jag det vanliga. Kraftfoder, vatten, putsa osv.
Tyvärr så glömde jag mobilen uppe så kunde varken videoblogga eller ta några bilder.

Tävling?

Vad sägs om en ny tävling?
Vi har ju fortfarande flera fina saker att tävla ut. Denna gången ska de dock inte bli någon utlottining utan en riktig tävling.

Vi ska bara komma på något som ni ska få göra.. Tips?

Köpa ungponny

Fick en kommentar om tips om man funderar på att köpa en yngre ponny.
Både jag och lisa köpte våra ponnysar när de va 4-5 år gamla.
Ragge är idag 7 och dumle är 6 år.
Det första jag tänkte på när jag kollade ungponnyer var deras inställning. Bra exempel är att hoppa över nya saker. Det finns de som bara stannar och "fattar ingeting" och sedan finns det dom som går rätt över och även de som tar ett stort språng över. Där är det ju upp till var och en vilken inställning man söker.
Själv så sökte jag efter en ponny som ville för mycket, dvs i detta exemplet hoppade över stort.
Inställningen är grunden, den kan du inte ändra på så det är mycket viktigt att kolla när man provrider.
Sedan nästa sak är såklart hur den är byggd. Hur ryggen ser ut, om den är överbygd osv. Sedan även hur stor den är, man vill ju inte att den skall växa över.
När man sedan köper ungponny så gäller det mest att bygga en bra grund. När de fyller 7 anser jag att man ska kunna börja ställa de stora kraven.

Vila
Fram tills de är 5/6-år är det viktigt att ofta ta vilor. Ca 4 ggr per år ska man ta vila från ridning på ca 3 veckor anser jag. Detta är för att hästan ska orka ta in allt som den lär sig.

Ridning
Något mer som är viktigt är att variera träningen, många tänker mer på att det ska vara roligt för hästen att lära sig. Jag tänker mer på att skaffa en hållbar häst. Man behöver rida på olika underlag, longera osv. Att variera mycket stärker benen galet mycket.

Hantering
En oförstörd unghäst är inte rädd för något. Den kan vara försiktig men aldrig rädd. För att behålla detta gäller det att inte göra den rädd för något. Var lugn men bestämmd, för ungponnyn är inte lugn. Den är nyfiken och otålig hela tiden.

Erfarenhet
Prova allt på din ungponny! Så den i framtiden har varit med om det mästa. Åk till många olika ställen, vänj den vid titthinder, hoppa stenar och stockar ute i skogen, vänj den vid lindor/transportskydd, ha den inne i stallet utan några andra hästar, pröva olika bett, olika träns osv. Låt hästen vänja sig, det tar tid. Transportskydd är ett bra exempel, hur många vuxna hästar finns det inte som tycker att det är jobbigt med transportskydd?
Nej - var försiktig men prova.


Viktigt i både ridning, hantering osv är att ponnyn såklart kan börja testa dig. Då måste du agera snabbt och bestämmt. Var säker på din sak och vela aldrig. Be gärna tränare osv om hjälp med ditt problem.

stå still är inget roligt för en 5-åring..

Bilder - Ragge, 24 maj

¨

Med en födelsedag nära..

Födelsedagspengar = Stövlar
Just nu är det mountain horse stövlarna som jag tycker verka passa bäst till mina ben. Pioneer är alldeles för korta.

Vet ni några andra snygga stövlar?

Dagens outfit


Jag hade på mig:
Hjälm - GPA, speed air
Softshell Jacka - Ullared
Ridbyxor - Kingsland
Stövlar - Tretorn, Advance

Ragge hade på sig:
Sadel - Pessoa, Rodrigo x-gen Elite
Schabrak - John Whitaker, union jack
Stigbyglar - Sprenger
Träns - Dyón, working collection
Pannband - Svart swarovski
Benskydd - Ullared


Dagens ridpass Ragge

Red honom i PDn idag, var jätte längesedan han gick på ridbanan i två dagar i rad så imorgon blir det uteritt med Emma & Astan!

Hade lite samma upplägg som igår men gjorde om skritt övningen lite //se bilden nedan//, Han gjorde det bra idag med men var inte lika rund i formen.
Galoppfattningarna satt som en smäck, nästan lite för bra, han blir lite taggad utav att göra fattningarna så räcker med att jag sätter mig ner efter att ha ridit lätt så har ju han redan hunnit fattat galopp, visst det är inte bra men hellre det än att han låser sig och små springer in i galopp.
Tränade på att få mjuka övergångar från galopp till trav, trav till skritt, och man får ju ibland anpassa sig lite efter hästen och eftersom Ragge är såpass känslig så räcker det för mig att jag bara kommer ner djupt i sadeln och bara tänker trav så blir det min sk. "bom-effekt", alltså att han med att ryck kommer ner i trav vilket blir orythmiskt. Kom på att jag ska stå i 3-2 punktsits och bara ta pytte i tyglarna för jag vill att han ska lära sig att han ska kunna anpassa sig oavsett min sits, det funkade faktiskt riktigt bra så jag får köra på det lite ett tag fram över.

Skritt övningen.
Gjorde som en mini serpentinbåge för att få honom genom ställd och sedan flyttade jag honom undan för skänkeln. Som ni ser är det än jätte svag likadan bana på bilden och det är för andra varvet!


Bilder och film kommer!

Markarbete

Hade markarbetes träning idag. Vi gjorde klockan och det gick faktiskt bra!
Vi gjorde klockan som jag är säker på att många av er vet vad det är!
Vi utgick ifrån 5 galoppsprång och vi lyckades tom. få in 8!
Trodde inte att han kunde trycka ihop sin stora kropp så..
Det som fattades var att han skulle få med sig högerbogen lite bättre!

klockan

Schools out.

(lite outside häst mallen men måste berätta lite om mina lättnader)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Sista provet är gjort inget mer att plugga till, har bara en sista inlämmning men den är snart färdig!
Sen är ALLTING klart, hur skönt är inte de ? Sommarlovet kommer sitta så fruktans värt gott iår, förra året behövdes det knappt men nu efter sista året i 9an så är man rätt så slutkörd.
Sommarn kommer bli så underbar, ska umgås med de bästa vännerna som finns och åka ut på massor tävlingar och i slutet ska jag äntligen få börja hoppa om allt går som det ska (nästan så man längtar till sommarlovet slut bara för de..haha)

För ovanlighetens skull bjuder jag på en liten ego-pic ;)

Ni vet väll att ni också hittar mig på - Elisabeth Ågren @ FB


Ny header

Blev den jag visade er igår men piffade till den med lite extra bilder och våra namns första bokstäver, la samt en skugga bakom den!
Vad tycker ni ? Visst jag skulle vilja ändra hela bloggens look men nu går inte det så då får vi gö det bästa ut efter förutsättningarna.

Snygg/ful, är den någonting att ha kvar ?

uppdate

Mer uppdatering kommer ikväll från min sida, då kommer även den nya headern - som jag faktiskt blev nöjd med, så missa inte! och juste, mamma fotar dagens ridpass så bilder kommer ikväll med.

Longeringsfilm

Ni får ursäkta att jag låter som en fegis. Men det är jobbigt att spela in videobloggar själv. Man låter aldrig bra då..

Nytt till sadelkammaren

Läderbalsam
Är egentlien inget jätte fan av putsmedel som man sprayar på. Tycker att lädret inte alls blir så rent som med vanlig tvål. Men dock är det ju en bra lösning när man har bråttom!


Vann i bollebygd


PS. Vad använder du för putsmedel?

Gårdagens ridpass Ragge

24 maj 2011
Vad tycker ni om att vi ritar upp övningarna om vi gör något speciellt ?
--------------------------------------------------------------------------------------------
Red honom på ridbanan och han var så fin, allting börjar verkligen släppa nu.
Jobbade honom mycket i skritten innan jag satte igång med traven, gjorde skänkelvikningar, de satt där de skulle men han tyckte det var lite jobbigt och slog sig lite fri i mellan åt men han kom snabbt tillbaka i den runda formen.
När det sedan kom till galoppen så var han jätte, han höll en lugn galopp och satte under sig stund tal mer än så orkade han inte, provade på att göra några galopp ombyten vilket han kombinerade med några glädje skutt sötnosen min. Andra gången satt det perfekt från vänster till höger galopp men det var svårare från höger till vänster så där fick vi ta ett travsteg vilket han skötte jätte bra.

övning 1, Skritt.
Volten ska givetvis vara rund! Red honom i bägge varven. 

Övning 2, Trav
Byta om volt, få han rund och rätt ställd, samt få han och spåra bättre i vänster varv

övning.3 Galopp.
från bägge varven.


Mobilbilder

Julia & Dumle på nääs i söndags. Tog en lite promenad innan tävlingarna startade.
Yepp, that's it
I bussen påväg mot liseberg med Genne & Julia
@maxi
@ maxi

Idolbild


Fick in en fin bild från en söt bloggläsare!
Dock fanns det ingen blogg eller namn att skriva ut :(

Ni ska veta att ni alltid kan nå oss på hastochryttare@hotmail.com, mailen kollas dagligen!

Dumles Foderstat


Höselage: Han äter ganska mycket hö men han har tappat så mycket över vintern nu så jag håller kvar vid "vinterfoderstaten". 10 kg om dagen, han skall egentligen äta 7-8 kg om dagen enligt beräkningar. Nu så får han inte överskott av något farligt så att det skadar honom inte att äta så här mycket.

Krafft Grund: Oxå räknat ut genom beräkningar. Han får inte alls mycket krafft "bara" 0,5 kg om dagen. Men tydligen behövs det inte mer.
Krafft Muskel: Äter han för att lägga på sig muskler fortare.
E-vitamin: Samma här, hjälper musklerna.

B-vitamin: För hans päls, han fällde massa förut och den va jätte ful. Nu är den sjukt fin! Super len och glansig.
Tiamin: Är ett slags B-vitamin som kiropraktorn tyckte att vi skulle ge honom. Hjälper hjärna, nerver och musklerna vilket är bra nu när han sätter så mycket "nya" muskler.
Betfor: Har jag alltid gett mina hästar och kommer inte att sluta. Betfor är bra för magen och super att blanda ut hans vitaminer med. Det är nämligen i pulver och "vatten"form.
Några frågor angående hans foderstat?


Minnen #3

I höstas/vintras när Ragge inte reds så var jag med på några CR uppe nääs då och då och en utav dessa gångerna provade jag Ida och om jag blev kär ? Precis min typ av häst, pigg men känslig.

Så fin häst!

OutfitSkolarbeten - Bete

Som ni kanske har märkt så skriver jag ibland mina skolarbeten som handlar om hästar på bloggen. Jag går ju på Sveriges Ridgymnasium och läser en hel den hästämen.
Denna lektionen så gick vi igenom bete och betesmarker. Så tänkte skriva ner mina anteckningar i detta inlägget. Tror dock inte att det är jätte intressant för många av er att läsa utan jag riktar mest in mig på de som har beten hemma.Bete
Bete avser olika betesväxter som gräs, halvgräs, baljväxter & örter
Som växer i en betesfålla.
Önskvärda växter har en riklig bladmassa som tål att trampas på och skördas/betas flera ggr under sommarperioden. 
Det är skillnad mellan bete på åker och naturbeten. Åkermarksbeten, kulturbeten eller betesvallar avser mark som man kan plöja och så in önskad fröblandning. 

Betesmark som man inte kan påverka genom skötselåtgärder räknas som naturbetesmark. Naturbetesmark har en hög biologisk mångfald i flora & fauna. (växter & djur)

Bete är en instabil vegetationstyp som ständigt är beroende på hur betet sköts.
Ex. väder , näringsämnen, skörd/förbrukning. 
Näringsinnehållet i gräset växlar.
Ju spädare (kortare) gräs & klöver desto näringsrikare är det.

Försommar

11,5mj/kg ts – 160g smb rp/kg ts.

Förvuxet bete

9,5mj/kg ts – 72g smb rp/kg ts.
- (smb – smältbart råprotein.) 

Hästar betar där de finner betet smakligt 
i skuggan = sämre tillväxt samt sämre smaklighet.
Sol = växer snabbare samt att fodret blir mer lättsmält och mer smakrikt. 

Hästar rör sig mer på betet än andra djurslag vilket ger mer trampskador. 
Barkgnagning = förekommer mer på vår försommar.
Det är vid savstigning som barken lossar lättare och det söta siktet kommer fram undertill. 

Hur mycket (bete) behövs ?

- Hur mkt häst
- Period 
- Typ av häst
- Bra värde på betet. 
Betesekologin = vad betet innehåller.
Betesekonomi = stängsel.
På försommaren kan 5-6 hästar beta 1ha (hektar)
På sensommaren kan 1-2 hästar beta 1ha 

Betet skall gödslas + putsas under sommaren.


Kontinuerligt bete! Vanligast

+ lite stängselkostnader
+ Liten arbetsinsats 
- Svårt att anpassa betestryck.
- skötsel av betet. 

Rotations bete!

Betet delas in i fållor som betas i perioder. 
+ Anpassa betet eller behov.
+ Underhålla.
+ Kunna ta skörd.
- Stängsel

Växelbete!

Bra för att minska parasit trycket. 
Får + nötkreatur har andra betesvanor.
Hästarna äter bottenvegetation. 

Sambete samma som ovan men man delar bete. 

Giftiga växter
kabbeleka, lilje konvalj, skelört, sprängört (smakligt, bör grävas bort).
Ekollon - DÖDLIGT

Ogräs
smörblomma, hundkex, brännässla, maskros, baldersbrå
Ska slås av innan de blommar och sätter frö och sprids med vinden. 

Vanliga grässorter

Ängsvingel
Timotej
Hundäxing
Rödklöver
Vitklöver
RajgräsAlternativ header


Vad tycker ni, ska vi byta header eller ha kvar den vi har nu ?

JIN

De absolut snyggast stigbyglarna måste väll vara JIN ? Dem är faktiskt riktigt fräsiga och till alla som envisas med att ha färgade stugbyglar så tycker jag man ska käpa ett par sådanna, så mycket finare än ett par hemma sprayade lättvikts stugbyglar!
Mina tre absoluta favorit färger på dem är de klar blåa, röda och guldiga, men det finns nästan inga som är katastrof fula - okej de Hunter gröna är kanske inte riktigt min stil men med rätt utrustning är de säkert snygga.
Jag stod ju i valet och kvalet mellan JIN och sprenger, valde sprenger eftersom dem har säkerhet och verkligen inget jag ångrar för de är toppen sköna.

Vilken är eran favorit färg på stigbyglar ?

Skor i stallet

Här på skolan är det obligatoriskt att ha skor med stålhätta vid hantering av hästar. Något jag aldrig annars använder! Skönast i stallet är det att gå med vanliga tygskor eller gympadojjor.
Har varit med om att själva stålen har gått av och skärt, att den "hoppat" på sidan osv.
Nej jag DISSAR stålhätta.
Sedan är det inte så skönt att gå i stålhätta när man har benhinne inflamation..
Har ett par från börjes nu, inte lika klumpiga som vissa andra!

Vad har ni i stallet?

Planer inför dagen

Först är det skolan som gäller och sedan så är det hemma blogga och så stallet.
Kommer komma upp tidsinställda under dagen bla. film från helgens dressyr start, lägger mesta dels upp den för min egen skull så jag ska se mina brister och se vad jag ska träna på och sen är det alltid roligt att kunna kolla tillbaka på det när det går bättre!

Ragge blir det lite små trimm för på ridbanan eller i ridhuset, ska öka upp galoppen ytterligare lite idag och ska försöka få honom och sätta sig lite mer på rumpan och försöka ha ett samlat tempo, kommer nog bli en del fattningar då han inte orkar hålla en kort galopp en längre sträcka och fattningar är ju jätte bra att göra för att stärka galoppen!
Mamma skrittade honom i 45 minuter igår så han ska iallafall vara utvilad och fin :)
Om jag hinner ska jag väll försöka puttsa lite också men Ragge är prio 1

Haha en härlig bild från ett utav de första ridpasset på ängen, man kan säga att han var mer än glad att få ha en ryttare på ryggen igen!


True storySäkerhetsväst

Något som är obligatoriskt vid hoppning för alla under 18 år är säkerhetsvästen.
Själv är jag inte alls något fan av detta och är väldigt dålig på att använda säkerhetsväst. Jag tror att det handlar om att jag är lat och bekväm. För det är inte skönt att rida runt med plattor på överkroppen! Jag önskar att jag hade varit mer nogrann med detta och iaf användt västen på hoppträning. Men nu har jag bara 1½ år kvar sedan är jag fri!
Längtar tills jag får tävla utan, det är så sjukt snyggt att rida med en välsittande kavaj utan en fet väst över!
Ibland kanske det är bra med väst endå..?

Me like!

Underbart! Fortsätt såhär! :D

btw. finns det några nya blogga läsare som vill veta något om oss så är det bara att fråga!

Vill ha


Det är ingen nyhet att det finns gott om snygga häst grejer men något jag suktat länge efter är de Anatomiska tränset från Dyón, det är verkligen super fint - står uppskrivet på min önskelista (hörde du det mamma?), keppsen ser inte fin ut men såg den i helgen när jag var på tre hästar och det var glitter text - super fin!
Och schabraket är bara allmänt snyggt och jag måste ha ett till dressyr schabrak ;)
Men jag ska snart iallafall unna mig ett par ridstövlar! 


Cred ekipage!

Såg att jag hade fått den stora äran att bli utnämnd till det första Cred ekipaget hos Linn & Sofia, alltid roligt att få lite respons från duktiga ryttare! (;

Men det roliga i det hela var att senast igår bröt jag ihop totalt när jag kom hem efter tävlingen och efter att ha vart kvar på Nääs och kollat på tävlingen där.
Det hängde nog ihop med att jag var trött och att jag omedvetet var onöjd med min prestation under gårdagens tävling och att få se alla dessa duktiga ekipage som var och hoppade på nääs!
Jag verkligen bröt ihop och bara satt och grinade som en bäbis i pappas knä, jag tror knappt ni kan förstå hur jobbigt allt detta med Ragge har varit men att vi ända har så långt kvar, och just att se alla hoppa får mig att bli avundsjuk eller nej jag vill inte säga avundsjuk men det är trots allt det jag vill, jag drog en liknelse under min lilla sorge stund som var något i stil med: "jag skulle kunna vinna OS i dressyr men jag skulle aldrig kunna ha samma känsla som jag har om jag så skulle få hoppa en lokal L:D" , Men tur är väl att jag har dem absolut bästa föräldrarna i hela världen som alltid får mig att börja skratta i slut ändan och tänka posetivt.
Och när jag tänker efter så måste jag vara sjukt tacksam över att jag och Ragge är där vi är idag, jag menar han var näst intill utdömd, och sen när de väl hittade problemet sa dem att vi skulle få skritta i 10 månader!
Tack gode gud för att det inte blev så.
Trots allt detta jobbiga måste jag säga att mitt och Ragges "förhållande" blivit extremt mycket starkare, i höstas fanns det ingen ponny som gnäggade från sin box så fort han hörde min röst - det är en känsla man inte kan sätta fingret på!
Jag har även insett att jag aldrig kommer kunna sälja den ponnyn, vi har gått igenom för mycket tillsammans för att skiljas åt, en krånglig väg som inte många hade orkat med.
Världens bästa ponny.


Visst är vi oens om saker och ting ibland men det finns ingen som är så bra som han, jag skulle kunna leta i år och dagar efter en häst men ingen kommer någonsin sätta sina spår så djupt som honom så är det bara och ingen kommer kunna ta hans plats!


Bilder - Dumle, L:AIbland undrar man..

Lite jag tänkt på det senaste är dessa omtalade ponnyföräldrarna.
Ibland undrar jag om det är barnet som gör det för att det är roligt och för att dem har mål eller om det bara är föräldrarna som har fått det i bakhuvudet att deras barn alltid måste prestera så bra som möjligt, och går det inte bra så är det antingen dommarens, barnpersonalen, eller andra tävlandes fel!

När jag var på tjörnhoppet i sommras så var det en liten flicka som hoppade fel hinder men pappan vägrade att se det, och han stod och skrek rakt ut mot dommaren under prisutdelningen om att hans dotter skulle bli placerad och allt var det var medan den stackars ungen satt och såg allmänt förrvirad ut.
Det visar ju markant att det var pappan som tävlade och inte barnet.
Det finns så många exempel man kan dra om dessa föräldrar som är halvt från vettet i mellan åt...
Jag skulle aldrig klara av om min mamma var sån, att jag alltid skulle behöva vinna för att vara något, gud det måste vara skit jobbigt att ha press utav sina egna föreldrar, dem ska ju finnas där för att peppa och hjälpa till och få en på bra humör, inte för att klaga och bara tänka på placeringen.

Men sen behöver det inte äns gälla på tävling utan det kan vara till vardags med, att vissa föräldrar alltid ska behöva hävda sig om att deras barn är så mycket bättre än alla andra.
Hästfolk hästfolk hästfolk, mina kompisar brukar alltid driva om att hästmänniskor är så fruktansvärt dryga och att de bara tänker på utseendet och när jag väl tänker efter så är det inte helt fel - skrämmande.
Tyvär är det ju ingen nyhet om hur snabba hästfolk är i käftarna vare sig det gäller det ena eller andra..
Sen gäller detta givetvis inte alla, det finns mängder med trvligt hästfolk men som sagt finns det dessa mäniskor som i mina ögon drar ner stämmning en del.

/lisa

Diss!

Till alla som inte stoppar in remmar och linkande ordentligt, jag tycker personligen att det välldigt slarvigt ut när sådant bara hänger och flänger åt alla håll och kanter.

Här är ett exempel, det är väll inte snyggt när det bara hänger sådär ? Samma sak gäller på tränset, jag menar det är omöjligt att man har så brottom att man inte äns hinner stoppa in en rem!


We ♥ Tjocka svansar

Är det inte något av det snyggaste med en lagom lång, välvårdad och snygg svans?
Filip var ett bra exempel..
Dumles är inte heller så dålig!

Varför hoppning?

Vad fick mig att fastna för hoppningen?
Hoppning har alltid varit en självklarhet för mig. Men vad var det egentligen som fick mig att fastna? Var det personerna som jag umgicks med? Var det att vara över ett hindet tillsammans med en häst?
Jag kan inte säga att jag till 100% vet varför. Och det behöver jag inte heller veta. För mig är hoppning inte att flänga runt en bana och vinna. Det som jag tycker är intressant med hoppning är kontrollen som ryttaren har över hästen och hur mycket man egentligen påverkar. Hur man som ryttare bygger hästen muskler och kondition för att klara av att hoppa en bana i balans och med god teknik.
Från första början var det nog mest som en rolig grej men sedan blev det mer allvar. När man börjar tävla är man fast. Man kommer in i hoppkretsarna, man får ett hoppöga och man köper hopphästar. Idag finns det ingen tanke hos mig att byta inriktning, jag trivs med det jag håller på med och att idag få vara med att utbilda en toppen hoppponny är ju helt otroligt. Det är ju detta jag vill hålla på med!

Hoppningen har allt jag söker.

• Man blir inte utråkad, det är nya banor varje tävling med nya svårigheter som man kanske inte haft chansen att träna på hemma.
• Det är här det snyggaste hästarna finns, speciellt de som är helt sjukt välridna på marken, man dör ju bara så fort man ser topphästarna galoppera runt innan start. Så lydiga att det är sanslöst!
• Det är även i hoppningen spänningen finns, läktaren på skandi när roffe rider mot sista hindret?! Jag menar hur spännande är det när Jan Brink rider sista rörelsen..? (okej gymkana är rätt spännande oxå!)

• Hjärtat hos hästen visas tydligast i hoppningen. Komma fel in i en kombination och bli räddad ut av hästen är ju bara ett exempel..
• De roligaste tävlingarna, hoppfolket är de bäst folket ^^
• Och så får vi såklart inte glömma att vi har den absolut snyggaste utrustningen med den största valbarheten!

Detta är några av de få saker som får mig att hålla kvar vid hoppningen. I'm stuck.

Krångel på bloggen

Som ni kanske märkt så kommer det ibland upp väldigt röriga inlägg. Det är nämligen så att våra styckeindelningar ibland försvinner. Ser så himla rörigt och slarvigt ut då men det finns ingeting vi kan göra. Det bara blir så ibland av någon konstig anledning.
Hoppas att ni har lite överseende med detta och ni ska veta att vi vet om att det kan bli en lång text som man inte orkar läsa.

Hoppträning

Tanken var egentligen att inte ha med Dumle på dagens hoppträning igår men eftersom det gick som det gick igår så fick han gå med endå. Hoppade självklart inga höjder så ni behöver inte vara oroliga ;)

Inför denna träningen så var det bara jävlaranamma som gällde, nu får det bli ordning och reda på både mig och ponnyn! Hade remonttränset med vanligt tredelat+bettringar och dety gick över förväntan! Visst var han säkert trött idag men jag kännde att jag hittade hur jag skulle rida även fast ponnyn var i sin egna lilla värld.
Kan ju bara skryta lite med att vi red en båge på först med flyt på 6 galoppsprång och sedan samlade till 9. Med tanke på att han har världens största galopp så var det väll endå inte så dåligt?
Kan dra slutsatsen med att jag är nöjd med träningen idag iallafall.

Framöver så blir det massa markarbete som gäller bara, inga höjder på några veckor för oss. För hoppa högt det vet vi ju alla att han kan!

Fler bilder från Bollebygd!
Från photoisfunny.blogg.sevisste ni att..

Jag har "designat" ett hinder till Nääs, det var US uppdrag att göra ett hinder så jag med min fantasi hittade på några hinder och efter en liten omröstning ville tjejerna ha melon hindret, det var med på fårdagens ponnytävling.

Stöden blev lite annorlunda men annars så är det likt, det blev i vilket fall välldigt gulligt.

Fick givetvis ingen bra bild på det men här ser ni de lite bakom Allis & Tello!

Bilder - Ragge, KRS L:C1
Tävling

Var som sagt på Nääs idag och hoppade en La (110 cm) med Dumle. Stryker den rundan direkt. Fick med oss två bommar men vi var inte överens mellan hindrerna. Är helt kluven nu, har ingen aning om vad jag ska göra och ingen kan hjälpa mig. 8 fel - två ner, två volter. 2 halter, 1 över gång till skritt.

Vaför är du så snäll?
Varför hoppar du i alla lägen?
Varför gör du detta när du har mig på ryggen..
Ps. kommer ingen film

Resultat - Ragge

Var iväg och tävlade en lokal L:C1 i konghälla och det var min lilla killes första dressyr start på 2 år och hans andra dressyr starta i hela sitt liv, så jag får le och vara nöjd över hans insats!

Framridningen var till en början katastrof och han ville inte alls sammarbeta utan drog ner huvudet, sprang på snikskan eller fattade galopp så fort man drev.
Som tur var släppte det efter ett tag och han blev mycket mjukare och finare men fortfarande en aning spänd.

På banan så gick det som som gick, jag var så nervös, jag brukar faktiskt inte vara speciellt nervös men jag var riktigt illa mående. Han var spänd och stod emot i mellan åt så det blev lite av och på i första snett igenom, sen spårade han inte riktigt i första volten och den blev extremt oval men det får jag ta på mig.
Sen blev avbrotten välldigt pang, han är så känslig så det räcker att jag bara tar minsta lilla så saktar han av med ett ryck och så vart igång sättningarna alldelse för dålig reaktion på. Ökning som vi har övat mycket på kändes dock fin och han lyssnade framåt.
Vänster galoppen gjorde han jätte bra, fin fattning men orkade inte riktigt bära sig till avbrotts punkten.
Efter halten så ville han inte trava så där satt jag och bankade till jag fick någon reaktion och sedan till höger galoppen så bara sprang han på sidan och tog inte skänkeln.

Det hela slutade på 57,778 %, jag känner att jag får vara nöjd med det för jag gjorde några missar med så det kan jag inte skylla på Ragge, men han var spänd och jag tycker faktiskt att han hade sin rätt att vara det den första tävlingen på året det släpper ju (hoppas jag..).
Men nu vet jag vad jag ska träna på tills näst nästa helg iallfall, då startar vi en L:B.

För övrigt var min första känsla när jag hoppa ur bilen "lycka till Lisa", alla dessa tjejer hade sånna mat-tants hårnät och haklappar och grejer. Det var svårt att urskilja de, de flesta näst intill alla hade J.W hjälm och svart kavaj och så var det många som hade fuxar.. inte lätt att hålla reda på allt som nykomling ;)


Men visst är han fin ändå min prins!

Nu funkar de

nu funkar blogg.se som vanligt igen men hinner tyvär inte göra några tidsinställda tills imorgon och Andrea är ju också och tävlar så uppdateringen kommer nog inte vara på topp förens imorgon em då kommer det nog mängder med resultat och bilder och filmer!
Men alla inlägg som kom upp under dagen är nu fixade med bilder (på shoppingen) och mer lätt läst text.

En skön bild som togs härom dagen, om jag inte visste att gräs var äckligt skulle jag nog kunna tro att det va gott när jag ser denna bilden!

Hemma!

Sov bort hela dagen idag.. Känns inte så jätte bra när jag hade massa och göra. Hur som helst så är nu Dumle hemma i stallet i Floda. Eftersom det är tävling imorgon på Nääs så fick han sova hemma inatt. Även jag är hemma och har med mig min sambo Julia. Vi ska nog snart go to bed för ska vara på nääs redan halv 8 imon för mamma ska sitta i sekritariatet. Jag startar sist i sista klassen som är ne LA. Dumle ska få låna box över dagen..
Funderar på att kanske efteranmäla mig till Mountain Horse POny Cup eftersom jag är kvalad avd A i LB. Inte för att han är en stilhoppningshäst men endå! Får se hur jag gör imorgon..
Aja, wish me luck och håll tummarna för att jag ska få en nolla mot SM!!

Ragge som människa

Såg att Johanna skrev om hur hon tror att hennes hästar skulle vara som människor så jag hänger på den idéen och skriver om hur jag tror Ragge skulle vara för ni vet väll egentligen inte så mycket om hans personlighet ?

Golden Rainman: Jag tror att han skulle vara lite lik mig på vissa ställen såsom - en aning för kaxig och envis som en åsna. Fast Ragge är lite mer självgod än vad jag är, han skulle gått runt och tittat på folk som om de vore en irreterande fluga och han är inte chefen på företaget man vill trampa på tårna. Om han skulle gå i någon sport så skulle det nog vart golf då han skulle kunna ha dyra kläder och glassa runt i en golfbil dagarna i ända. Men om man lär känna han skulle man nog inse att han är världens snällaste som ställer upp. Somsagt en ganske tuff yta och ett självfrtroende som ligger på topp fast ändå ödmjuk.

Hur skulle ni förklara era hästar som människor ?

Färdig fixad

Var i stallet större delen av dagen idag för att fixa klart allting med Ragge inför morgon dagen så nu står han nytvättad, knoppad, klippt hovskägg, lackade hovar och pyjamas! Gossi. Vi åker vid kvart i åtta imorgon bittie så slipper vi stressa för då kommer det gå åt pipskogen. Morgondagens mål är att rida igenom programmet och jag ska kunna vara nöjd med min egen insats, Ragge kan jag inte ha speciellt stora krav på utan jag får försöka rida så gott som möjligt och hoppas att han är med på noterna. /Lisa

Shopping

Var iväg i kungälv förut för att köpa ett schabrak och lindor, ville egenltigen ha ett shockemhöle schabrak med guldig kant men det fanns inte så fick bli ett vitt med silver och ett par shockemhöle lindor med en silver logga - det var jätte snygga enligt mig.


gårdagens ridpass - Ragge

Var iväg hos Lisa och tränade samtidigt som mamma red Indy. Lisa tyckte han såg mjukare ut nu vilket var roligt at höra, han kändes fin men var lite trött, vet inte om det hängde ihop med uteritten vi red härom dagen. Red igenom programmet i slutet, gick ingen vidare, i traven är han jätte fin men sen har han inte riktigt styrkan i galoppen än men den kommer.
Jag får ju ta morgondagen som en träning för både mig och han, han har inte vart ute och tävlat dressyr på 2 år och senast jag "tävlade" dressyr var på KM för ett årsen - som vi konstigt nog vann...

BLOGG.SE

Jag är så galet trött på blogg.se just nu, var och varannan dag funkar det inte - om man driver en blogg som läses av många människor funkar det inte att den ibland bara ska lägga av! Men vi har under ett ganska lång tid fifflat med hemligheter som inte ni vet om och jag hoppas att allt detta snart drar igång så slipper vi allt detta. Så vi ursäktar för att vi inte uppdaterar (vet inte ens om detta inlägg kommer komma upp), men vi hoppas att det löser sig så fort som möjligt! //Ponnyochryttare

Gästtränare

Som rubriken lyder så hade vi gästtränare på skolan igår. Det var Mårten från stallet Flitige Lise i holland denna gången. Filmer blev det såklart så nu tänker jag gå igenom träningen steg för steg!

Framridningen:
Detta var nog det absolut bästa på hela träningen! Vi körde en riktig hård framridning och satte mycket press på hästarna redan från början. Vi svenskar är nog väldigt dutiga på att mesrida och alldeles för snälla mot våra hästar. Vi låg på volt och gjorde indeviduella saker. Jag skulle först rida honom till handen eller som han sa "bjuda in honom i handen" istället för att korta upp tyglarna och börja lirka honom in i handen. För detta så höll jag handen helt stilla och bara hade benen om, korta tyglar hade jag oxå. Sedan red jag honom runt innerskänkel tills han gillade handens stöd. I början så protesterade han och började hoppa men när det släppte kunde jag göra nästan vad jag ville! Korta/länga och han låg kvar i handen i ett helt grymt stöd! Om han släppte var det att börja om från början. Jag gjorde samma sak i galoppen, fast där var det mest att rida fram honom till handen och inte korta honom eftersom han aldrig riktigt släppte (är lite svag i galoppen.)

Travhoppning:
Började med att travahoppa. Inga större problem med det, trodde faktiskt att han skulle fatta galopp innan men de gjorde han inte! Dock landade han i fel galopp hela tiden och då blev han stark.. Men la en volt efter varje ggn (inte med på filmen) och då fick jag tillbaka honom i den galopp som vi hade på framridningen.

Serien:
Hoppade sedan en liten kort serie. Här var han så korkad och drog en del vilket gjorde att han inte fick plats. Ville även galoppera in fastän det var trav..

Bågen:
Näst intill perfekt. Var lite vinglig. Fast jag tror att det var jag som var vinglig och seg på att bestämma mig.

Banan:
som ni hör så säger han "Rythm!" och det är just det som jag tappar i banorna. Rytmen! Mesar/säkrar på hindrerna. Även fast detta var som små sockerbitar som vi kunnat hoppa i trimgalopp så är det detta som fattas på tävlingsbanan.

Bilder från tävlingar

Bilder från tävlingar som inte visats
LC HARPLINGE
LC HARPLINGE
LC HARPLINGE
LB HARPLINGE
LB HARPLINGE
LA BOLLEBYGD
LA BOLLEBYGD
LA BOLLEBYGD
LA BOLLEBYGD
LA BOLLEBYGD

Q&A

Anonym om Dumle - Kungsbacka Ridklubb:
du ska egentligen ha 4 fel för stoppet du gjorde också.

Svar: Nej, så länge han inte tar något steg bakåt så får jag inget fel för det.

Emma om Tisdag:
Vad hade du för betyg/poäng för att komma in på Sveriges Ridgymnasium?
Svara gärna i ett inlägg:)

Svar: Jag gick ur 9an med 300 p. Men intagningen låg på 210 p.

ina & Mina om Dumle:
ska du inte ha kvar honom? :O


Svar: Inte föralltid

Karin om Bilder:
Märker du stor skillnad när du rider med the difference-tränset? Är det värt att köpa ett?

Svar: På Dumle var det absolut värt! Om möjligheten finns så är det nog bäst att pröva innan.. Om hästen har störningar bakom öronen så skulle jag inte tveka (en massör elr kiropraktor kan bla. avgöra det.)

ida om Visste ni att..:
coolt:D kan han det eller är det bara på nån bild?:)

Svar: Han kan det :)

:D om Supreme pannband!:
Gud va snygga! Vart går dom att köpa? :O ;)

Svar: Har mest sätt dom på mässor osv. Ex Equipe's monter i skandinavium under göteborg horse show.
Dumle & Linnea

Nu kommer bilderna på Dumle och Linnea från förra torsdagen!
Söt häst som är taggad på träning? ;)

Haha snyggast?

Visst är han fin min lilla pärla?

Dagens fråga

Måste ha hjälp med en viktig sak, tänkte köpa ett nytt dressyr schabrak som jag kan ha på söndag men har 2 problem
- 1. får man ha färgat shcabrak ? 2. får det vara en logga på schabraket, tänker typ shockemöhle ?

Skratta eller gråta ?

Red ut idag med mina närmaste bästa vänner - Caroline och Emma, förutom en massa tjöt blev det en del kaos.
Ragge var enligt min mening dum i huvudet, nej förlåt så får man egentligen inte säga men alla som har häst har någon gång fått den känslan "vad fan är det här!!" , om inte så var det den känslan jag hade.
Han bara gjorde sina fula hopp, stack, tog bettet osv osv. okej givetvis tyckte den lille att det var överdrivet kul att komma ut vilket inte jag gjorde. Han blir så exalterad att han inte kan kontrollera sig själv vilket leder till detta koas moment vilket jag inte kan kontrollera, det spelar ingen roll hur mycket jag "drar" upp huvdet för sekunden senare är det nere igen och min nacke är knäckt ännu en gång.. Det är svårt att förklara, jag tror man måste upplevt det för att första hur svårt det är att göra någonting åt det.
Jag var först men ändå håller han på...
Nu i efterhand kan jag ju inte annat än att skratta åt han för det måste se så sjukt fult ut men när jag väl sitter där så är jag ju halvt rosenrasande!
Åhh himla skit ponny ♥

Minnen #2

Detta minnet är från förra året, för ganska exakt ett årsen då vi var ut och tävlade en del men dock kommer minnet från ett hopp-pass i PDn då allting bara flöt på.
Kommer ihåg det välldigt väl för han var på och ville verkligen hoppa, allt jag gjorde var att styra driva, han hoppade allt som kom i hans väg.
Har även för mig att vi gjorde en omhoppningsbana med kombination och det gick också på räls - styr och gasa Lisa, jag sköter resten!
Han bevisade ännu en gång vilken super ponny han var och ställde upp i alla lägen.

Sen är våran outfit en annan femma... haha!

Dags att byta om

Yes, dags att hoppa i stallkläderna och få något i magen för sen väntar stallet.
Har ingen aning om vad vi ska göra på hoppspecialen men om det nu skulle bli så att vi hoppar lite terräng så ska det filmas iallafall så ni får se hur fräck han är ute på terrängbanan, dock tror jag inte det eftersom det regnat så mycket det senaste - men man kan alltid hoppas!
Vi hörs när jag kommer hem.

En given 10a på denna bilden, nä men favorit bilden just nu!

Q&A

Matilda Palmqvist  (matildapalmqvist@hotmail.com) om Duktig bäbis:
Undrar också vart man kan köpa gjorden? och så tycker jag det hade varit jättebra om du la upp en film om hur ni "körde" in din ponny :) Vill nämligen kunna tömköra mina hästar också :)
Tömkörnings gjorden tillhör ridskolan så jag har tyvär ingen aning om vart den är köpt men det nog bara att söka på google så ska du nog hitta något!
Har ingen film från första gången han tömkördes så det är svårt att göra en film om det eftersom han redan är inkörd, men mamma har nog fått med det i sitt inlägg om tömkörning, så hoppas det kommer hjälpa dig!


Sofia I.  (sofia.regazzo@live.se) om Bilder - Ragge 18 maj:
Underbart fina ! :D En fråga bara : Varför använde du magplatta ? ;) jättebra blogg !(y) Kram
Tackar och bugar!
Jag rider så gott som alltid med magplatta utan de gångerna jag rider i dressyr sadeln vilket jag gör 1-2 gånger i veckan, sen rider mamma eller så tömkör hon honom och då går han inte heller med magplatta. Jag har nog inget varför jag gör det, eller jo isf att jag inte har någon vanlig sadelgjord till hoppsadeln :) Men somsagt han har variernade sadlar och ibland utan sadlar så det är ju inget som skadar.

emma fors /  om Grattis!:
från stall fresco gissar jag på ? :)
Yes hon kommer från stall fresco.

Cajsa om Grattis!:
SVARA GÄRNA!!
Vad har hon gjort med den andra?
Inget jag kommer svara på men du kan ju gå in på Carros blogg och fråga henne: http://liljenberg.shapemup.se

Frida om Dagens ridpass - Ragge:
Rider du alltid på en äng? Eller det ser ut som en eng iallafall ;) haha
Nej men jag brukar ofta rida ute, då jag själv anser att det håller Ragge positivare och mer arbetsvillig, men sen brukar jag ju rida i lugnet, terränghagen eller sjörundan och eftersom allting är så centralt brukar mamma följa med och ta kort var jag än rider. Somsagt variation gillar både jag och min ponny.

Lina om Bilder - Ragge:
Han är så himla fin!
Men nästa gång kan du väll ändå dra ner strumporna? xD
Tack för en bra blogg!
Kram
Tack så mycket.
Fick lite klagomål om detta angående mina strumpor som var way to high över stövelkanten, jag får be om ursäkt men så är det när man har 2 meter långa ben och inte en ända stövel passar, fast kan givetvis ha strumporna under än då men jag tänkte helt enklelt inte på det! ;) Ska fösköka komma ihåg det nästa gång! haha.

mollie  (moollliie@hotmail.com) om Dagens ridpass -Ragge:
fina bilder! vilken kamera har du tagit dom med? :)
Tack, jag har en Nikon D40 (trotjänare..) med ett Nikkor 55-200 mm VR


Ursäkta för gårdagens uppdatering

Den var inte suverän men Andrea jobbar på vilket uppskattas.
Han blev ju somsagt tömkörd igår på teorin för ridskolan och han skötte sig mesta dels utmärkt men han får ju sina små ryck ibland, jag filmade det och tänkte klippa ihop det och tillsammans med mammas information om hur vi tömkörde lägg upp ett inlägg, hoppas det blir bra! Men detta kommer nog inte förens ikväll för jag ska ju till stallet och rida i hoppspecialen och sen hinna med min egna prins som ska ridas ute i naturen, ett långt pass får det bli för den lille fast mesta dels skritt och sen bara lägg in lite trav och galopp.

Nej nu är det dags att göra lite tidsinställda så ni håller er sysselsatta med att klicka er in på bloggen flitigt ;)


Visste ni att..

.. Dumle kan tölta?

Det finns dagar.


love you, and I will love you until I die,
and if there'slife after that,
I'll love you then
"Jace Wayland"Rythm

Jag och Linnea bytt som sagt hästar förra torsdagen på dressyrlektionen. Jag red då skolhästen Rytm.
Inte min typ av storhäst, han gick ju fint och så men endå för okänslig.
Här kommer bilder och en liten film!

Bilder - Ragge 18 majGrattis!

Vill gratta min kära vän Caroline som igår fick hem sin nya stjärna!
Ni minns väll att jag för några veckor sen var iväg och provred med henne, det blev alltså Fresco Swing Diamond, den första som hon provred. Jag blev personligen lite små kär i henne när jag var med, riktigt fräck!


Blogg.se sänker verkligen kvalitéen på bilderna.. tur att vi byter snarast!

Minnen #1

Hittade lite gammla bilder på lilla Revue, ponnyn jag hade sommaren -06.
Gud vad jag saknar den lilla "ängeln", ända sen första provridningen så var jag övertygad över att henne skulle jag ha och jag sa "det här är min lilla ängel". Och hon hade verkligen en ängla-look, begie med vit vågig lång man, kunde inte bli så mycket sötare enligt mig som fortfarande tycker att hafflinger ponnyer/hästar ser helt bedårande ut.
Tyvär funkade vi inte speciellt bra ihop då både hon var ung och jag orutinerad, en 4 årig ponny med en lynne utav stål på ca 500 kg och en 10 åring på sissådär 25 - det gick inte ihop helt enkelt, jag menar ni kan väll nästan lista ut hur det gick när vi traskade mot padocken och hon helt plötsligt fick för sig att vända mitt ut i vägen för hon visste att i padocken väntar arbete...
Men jag kan inte annat än säga att hon hade ett hjärta av guld och det är inget att sticka under stolen med att jag lärde mig mycket om själva ansvaret med att ha egen häst, vad allt det betydde!Visst hade hon vackert huvud ?!
Jag saknar dig min ängel och hoppas att du har det bra♥OutfitDagens ridpass - Ragge

Red honom runt i kulla hagen och han var så fin så jag vet inte vad!
Det känns helt underbart allting bara släppt nu och jag hoppas och ber att detta sitter kvar, visst jag förstår väll själv att vi kommer få motgångar under våran tid tillsammans men tur är väll det för hur kul vore det om allt gick på rels i 3 år till, nej det måste ju hända någon emellan åt...
Men somsagt han var fin gjorde godkännda övergångar och var mjuk i sidorna.
Jag förstår inte vad som har hänt med honom sen efter operationen, eller ändå gör jag det för tänk att stackaren har gått runt och varit begränsad så nu måste det kännas som en "sten släppt från hans axlar".

Klickades massor med fina bilder bland det gröna gräset men dem kommer imorgon om intresse finns ?

Bakskydd för unghäst

Som säkert ni alla vet så är det massa regler om vilka bakskydd som är godkända för unghäst. Har ett par vanliga Veredus Carbon Gel bakskydd som jag tyvär inte får använda..
.
Hitills så känner jag bara till Veredus Young Jump. Jag undrar om ni kanske vet några andra bakskydd som är godkända?
Är inte så sugen på att lägga ut ca 700 kr ..

Veredus Young Jump

Bilder

Fått lite bilder från Bollebygd :)
Seriöst, Andrea Olsson hur ser du ut egentligen..?
Ottillia Lundgren - Lawally Dawn Gipsey , Lagledare Katarina Andersson, Emily Wissén - Apple Goliat, Andrea Olsson - Fakir, Mamma, Jenny Wissén - Kantjes Urbion

outfitToday

Senare ska jag åka till stallet för att rida Ragge och fixa allt med honom.
Ska ju somsagt rida ut idag, och det får nog bli kläder efter väder, spelar ingen roll om det regnar ute - JAG SKA UT!
Men om det nu blir så att vädret vänder och det blir fint väder kanske jag kan ragga upp en fotograf så kan vi ta lite bilder på ängen.
Funderar på att sätta på honom pessoat och ge det en andra chans för att slippa våran eviga envishet kamp vi har när vi är utanför the box, Sist jag red honom på det hade han fortfarande anlag till att stanna så då var det ingen bra kombination men nu tror jag han skulle funka bättre på det!


Supreme pannband!

Dock tycker jag att "förmycket" bling är ute. Men dessa pannbanden är ju bara för mums. Är grymt sugen på att köpa ett själv..  Synd bara att jag inte kan byta pannband på mitt träns :(

Kanske ska inskaffa ett när jag får blogglön?

Dumle

Kommer ni ihåg för några veckor sedan när jag frågade er läsare vad ni trodde om "Dumles framtid" ?
Skrev ju som sagt att jag själv även skulle svara på detta så tänkte gör det nu ;)
Det enda som är lite svårt är att jag inte vet när han byter ägare, för när det i hans framtid nu händer så lär det ju bli några månader som han går ner i klasserna.
+ att man aldrig vet hur turen går.. Jag menar det kan ju komma skador hos både häst och ryttare i framtiden?
Eller något så enkelt som ett bakslag?
.
Hur som helst så tror jag att han om ett år går lite MSVB klasser, eller jag hoppas! Så väl som jag känner honom så borde han kunna kvala in till sm för 7-åringar nästa år (2 felfria MSVB)
När han är 8-9 så skall han kunna vara i toppen om allt går i rätt riktning frammåt!
Vem vet, kanske starta internationellt?
.
Varför tror jag detta nu då?
Jag sitter på hans rygg varje dag och hur jobbig han än är och hur mycket han än går emot så kan ingeting stoppa honom när det dyker upp ett hinder framför honom. Han gör alltid sitt bästa, ni ser ju redan nu på filmerna? En 6-åring som trampar om och kastar sig över 110 hinder utan problem. Höjden sätter absolut inga stopp för honom. Sedan så hade han psykiskt klarat av att vara en ren tävlingsponny. Han är så efterbliven att han blir snäll. Han förstår ingeting utan gillar bara läget. Inga problem med att byta miljö eller hoppa över konstiga saker. Han har ett stålpsyke.
.
Varför är han inte så bra idag då?
Han har idag inte energin eller orken att prestera till 100% i två klasser även om han försöker. Långa tävlingsdagar är svårt för en liten kille att orka med.
Sedan har han inte riktigt den respekten för hinder som han behöver. Han kastar sig över hinder (vilket är bra!) men man vill att han skall tänka till lite själv också och hoppa på lika mycket teknik som hjärta. För han har ju en speciell teknik. Hoppar stort istället för att glida över med super teknik. Sedan behöver han mer ryggmuskler för att få med sig ryggen, vilket skulle bidra med att han har orken att stå av och hoppa runda jämna språng.
Jag tror oxå att han skulle hoppa bättre på ett annat bett, ett litet starkare så man får en bättre rytm i runderna och inte behöver "vänta" på att halvhalten skall gå igenom och på så sätt störa honom.
.
Så nu håller jag alla tummarna på att jag ska kunna ge honom de bästa förutsättningarna för att visa vad han kan.
* Bygga de rätta musklerna
*Skaffa bättre kondition
* Hitta en köpare som tar vara på hans kapacitet
Och hoppas över allt annat att inget kommer i hans väg.

Första dagen tillsammans, lilla charmtrollet!

Duktig bäbis

Idag var första gången Ragge skötte sig godkännt under tömkörningen på flera månader!
Han var jätte mjuk och fin enligt mamma utan när det kom till galoppen då exploderade han lite men men förövrigt var han fin. På onsdag ska han tömköras inför några elever på en teori så då hoppas jag att han håller tassarna på marken.
Tänkte filma det och publicera inlägget mamma har skrivit om hur hon gjorde för att "köra" in Ragge, låter det bra ?

Den snälla lugna Ragge som förut älskade att bli tömkörd, tror dock att han fortfarande tycker om det bara att han inte kan hålla sina nerver riktigt i styr och han vet ju hur han kan komma undan arbetet ;)

Personlig prägel


Vi har fått in en liten personlig prägel i inläggs rutan, visst är det lite gulligt ?
Det gör det lilla extra så att det inte ser så tråkigt ut!
/P&R

HISS!


Eftersom andrea drog en diss idag så drar jag en hiss.

Den är tillängnad till Stübben's putts grejer, dem är hel bra.
Läderkrämen gör lädret jätte mjukt och nästan lite "återfuktat", luktar inte speciellt dock men är verkligen super.
Tvålen är a m a z i n g , blir rent och det luktar så ljuvligt - faktum är att jag ställde min i mitt fönster en gång för att jag tänkte att värmen absorberar lukt ämnerna i tvålen vilket skulle leda till att det skulle lukta i mitt rum, misslyckades tyvär..

Sen förövrigt ska ni veta hur mycket putts grejer jag har, mamma är en fena på att köpa på sig diverse puttsgrejer, allt från läderolja till våtservetter för läder.. Har en låda knökad.
Och jag är nog en utav de få människor som verkligen gillar att puttsa gör det dock för sällan, förut puttsade jag varje dag men nu kanske bara 2 gånger i veckan, SKÄRPNING!

Bollebygd

Vilken dag! 13 timmar var vi iväg. Puh.
Ösregn - Sämsta funktionärerna - Dåliga förlorare - Trötta hästar

Började med Fakirs första start en LB.
Finns som vanligt inget att säga om hans LB rundor, han gör det så enkelt! Dock var det mkt dåligt ridet av mig i omhoppningen, var för kall och väntade istället för att peppa på. Tiden var tydligen ganska bra iaf och jag slutade på en 2a plats!
.
Fakir LA, lagklass
Hade sporrar nu och de behövs i de "lite högre" klasserna tror jag. På honom är det nämligen viktigt att man rider mot ett avstånd om man vill sätta av honom. Men rundan var någon av mina sämsta på honom. Fick egentligen inga super fel men de va dålig ridning och dåligt öga. Blev nolla iaf vilket betydde att laget kom till omhoppning! I omhoppningen hade han hunnit bli redigt trött. Jag red mycket bättre här och satte alla distanser men han orkade lixxom inte lyfta på benen. Vi fick med oss tre bommar men eftersom det bara var jag och jenny som var nolla bland alla d-ponnyer så kom jag 2a!
Laget vann för denna omgången och vann totalen vilket betyder eliten nästa år för de som då fortfarande tävlar ponny!
.
Film osv på fakir kommer senare..
.
Dumles rundor då! I första LA;n så var framhoppningen katastrooof! Han var så sjukt pigg! Jag orkade inte bråka med honom och gick ner för att lyckas få en hyfsad runda. Och det blev de! Vilken underbar ponny jag har! Allt gick suuuuper fram till 7an där han fick trampa om på den stora 110 oxern och då blev han lite sur och fick ett litet smått utbrott efter det. Sedan så avbröt dommaren mig för hon visste tydligen inte om att avd B skulle hoppa 10 hinder och inte 8... Så jag fick lägga en volt och sedan hoppa mina 2 sista hinder utan att dommaren hängde med på vad jag gjorde. Självklart fick jag då inte 4 fel för volten utan detta blev min första nolla i LA och första nollan mot ungponny SM!
.
I andra LA;n så var han mycket tröttare. Man märker de på honom då han slår mer med huvudet, tar av tidigt och jag får så gott som lyfta han över hindrerna. Han stannar aldrig men att om jag lägger ner handen och är iskall mot hindrerna så river han direkt. Måste underhålla honom hela rundan och det gjorde jag fram till nr 8 där jag la handen och han petade. Sedan fick vi även 10an med oss där han inte orkade få med sig bakbenen. Han var duktigt men trött som sagt.
som tur va hade jag bästa hästskötarna Julia och Linnea med mig! ^^


Diss!

Dagens diss går till hemmablingade hjälmar.
Visst det är helt ok att rida hemma på men att tävla med hjälmar som man själv har klistrat på lite stenar på är ju bara pinsamt! Tycker inte att det är fint att blinga något själv.. Varken stövlar eller hjälmar. Dock har jag själv ridit med hemmablingad hjälm men det är historia för mig nu! Haha!
Dock är det snyggt att skicka hjälmen till någon som verkligen kan blinga men annars så, fyf*n vad fult.
Lånade bilden från elviraochklara.blogg.se
Emma Klaman är en av de få som vet hur man ska blinga hjälmar!

Det ska ske med äkta swarovskistenar och det ska sitta tätt och vara väl igenomtänkt!


Hoppträning - Etna

Sitter nu på datakunskapen och har precis haft hoppträning. Eftersom jag själv tävlade igår så fick jag låna en av skolanshästar.
Etna, ett svart litet sto född 2004. Väldigt grön men trevlig. Lite tjaffsig i munnen med sitt pelham dock, men det är tydligen vad hon går bäst på.
Vi böjade med att travhoppa och galoppera lite fram och tillbaka över ett räcke - Ingen big deal!
Sedan blev det dogleg - Lite jobbigt för en halvt svår styrd häst men vi tog oss över iaf! Gjorde åt båda hållen. Höger båge var bättre än vänster båge.
Efter det så blev det 3-kombination - Saktade ner och "tänkte" till första gången som hon hoppade igenom den. Sedan de andra gångerna så flöt det på fint! :)
"Snett igenom" - Tog ett dogleg hinder till sista i kombinationen så de blev någon slags båge. Lite jobbigt att få med hela henne eftersom det var trångt innen i kombinationen (ponnyavstånd) Jag skulle lixxom in mellan två hinder, räta upp och sedan hoppa på ca 6 meter.. I höger bågen så fattade hon inte alls första gången och sprang bara rakt fram -.- Haha! Sedan fattade hon precis och vi kunde rulla på i båda varven över 5 galoppsprång. En gång fick vi tom in 4! Vilket är bra på henne då man vill att hon gärna tar av lite utifrån.
Bana - Avslutade med att sätta ihop en liten bana. Det var faktiskt inte några större problem. Avslutade med att ta oxern ca 4 ggr i rad för att få in rytmen. Sista gången fick vi in en fin anridning och ett bra språng - lite utifrån.

Slutsats:
En trevlig häst att rida någon gång sådär. Hon var lixxom en "söt bäbis" och ingen "dum bäbis".

Etna och Erika

Ragges vecka!Inget internet

Hej, bloggar nu från mobilen. Vårt internet funkar inte men kan dra resultatet från igår snabbt. fakir : dubbel nolla i lb och 2a. La nolla/12 fel 2a. Laget vann idag och vann totalt! Eliten nästa :d dumle: första la nolla och andra 8 fel. Säkert snygg ordning och sånt men ett ordentligt inlägg med filmer och bilder kommer så fort internet funkar igen :) Xoxo andrea

Vilken hjälm

Vilken utav dessa tre hjälmar passar jag bäst i, jag har ju en GPA just nu men har haft båda John Whitaker hjälmarna.
Jag funderar ju på att köpa en ny och det står mellen dem 2 och jag kan inte bestämma mig om jag vill ha den klassiska eller den glansiga, på något sätt så kändes den glansiga "så mig" men samtidigt så passar den "klassiska" hjälmen till allt.
Vilken passar jag bäst i då ?

John Whitaker, "wellington"

GPA, "speed air"

John Whitaker, "1hat"

Dagens ridpass - Ragge

Blev dressyr i ridhuset istället för en uteritt för det regnade så, jag var ensam i ridhuset så mamma plockade fram lite dressyr staket så att han har sett det innan tävlingen på söndag, red egenom dressyrprogrammet!
Han var fin från första början, även i skritten gjorde han klockrena öppnor och sen i traven gjorde han jätte fina ökningar. Sen när jag red programmet - jag har ingenting att säga han gjorde allt jag bad honom om perfekt, han var så fin!
Jag har aldrig under våra 2 år tillsammans ridit med en sådan härlig känsla i magen, jag är så nöjd med honom.
När jag sedan skrittade av insåg jag vilka framsteg vi gjort sedan första dagen i skritt, vi är snart i mål, det är inte långt kvar. Han är så fin och stadig nu, innan har han vart lite velig i formen och inte gått i den ärliga form han går i nu.


Dagens klädsel;
Hjälm - GPA speed air limited edition
Tröja - Kingsland
Byxor - Kingsland
Schabrak - Kingsland
Stövlar - Tretorn advance
Sadel - Wintec
Träns - Remont (unknown)
Pannband - Swarovski

OutfitFilm från träningen


Posetiv- och konstruktiv kritik motages,

Dagens planer

Ska till stallet vid halv 2 idag så innan dess ska jag försöka uppdatera mycket och även göra några tidsinställda så ni har något att läsa i eftermiddag ;)
Tänkte iallafall rida lite kullahagen och jag håller på att väga över om jag vill rida barbacka eller inte.. Jaja.
Kameran åker med så jag ska försöka ragga med mamma om det inte regnar så får hon ta lite härliga bilder.
Får se om jag hinner puttsa lite idag, inget akut eftersom jag puttsa i förrigår men ändå skönt att ha allt rent och snyggt!

Sist vi red i kulla hagen!

Ridstövlar

Jag har bestämt mig för att köpa ett par nya ridstövlar men det finns alldels för mycket att välja på!
Har ni något förslag på ett par fina stövlar som skulle passa mig, jag har välldigt långa ben och relativt smala, bomba mig med snygga stövlar.


Klar!

Japp då var man klar med stallet för dagen!
Tog mig en rejäl sovmorgon som jag faktiskt var värd ^^ Gick upp vid halv 2, såg Lady Gaga på 1an och tog det lugnt. Vid 4 gick jag ner och fixade Dumle. Red i ridhuset eftersom det spöregnade. Han var jätte spännd. En häst i stallet frustade och han hoppade iväg. Suck -.-
Fick loss honom ordäntligt i galoppen iaf vilket känndes bra. Gjorde lite skänkelvikningar i skritt också, han lyssnade bra men "satt fast" i nacken. Blev ett litet 40 min pass. Tvättade sedan svansen och lindade med BoT.
Åkte till fakir i regnet. Joggade honom i paddocken i 30 min.
Är nu hemma och har 8 min på mig att duscha innan det blir till att hejja på sverige i esc!
En bild från i sommras, när han hade varit min i ca 3 veckor.

Herrljunga

Är nu hemma efter en hel dag i herrljunga. Gick upp kvart i 5 och är nu hemma vid 7, - trött, njaa lite kanske!
Emma gjorde super bra ifrån sig idag och kom 6a i L:Cn och 2a i LBn, inte dåligt. Och Amanda startade idag 3 ponnyer dvs 5 starter, hennes egna, twixy och sen fick hon hoppa prins med för Emilia kände att hon inte ville de, och Amanda hade ju aldrig suttit på Prins innan och han är inte helt lätt men hon gjorde det jätte bra!

Amanda och Twicy (twixy)

Amanda och Bell-Fast (stavas?)


Emma och Astan!

Bilder - Ragge

 
Dagens (gårdagens) outfit:
Hjälm - GPA speed air limited edition
Tröja - Ralph Lauren
Ridbyxor - Equiline
Scabrak - Hansbo
Padd - Italiensk, gele och fårskinn
Sadel - Wintec dressyr
Stövlar - Pioneer
Damasker - Globus
Träns - Unknown
Pannband - Swarovski


Dagens ridpass -Ragge

Var hos Lisa idag och tränade och har inte så mycket mer att säga utan att han var underbar i slutet! Hade en skön känsla vilket jag inte haft på länge.
Tränade mycket på övergånar från trav till skritt för dem blir lätt pang pom skritt, så det blev faktiskt bättre i slutet. Släppte även i skritten. Världens bästa ponny.

Mer bilder kommer i morgon om ni vill.Tävlingen avslutad!

..Och vann schabraketgjorde?!
http://ponnyteam.webblogg.se/
GRATTIS!
Du kan kontakta oss via mejl hastochryttare@hotmail.com
.
Ps. lottningen skedde med hjälp av www.random.org
och inom kort kommer en ny tävling ut ;)

Hos Emma

Är hemma hos Emma nu ska sova här i natt för imorgon ska jag följa med henne och Emilia till Herrljunga där det är Lokal ponnyhoppning, åker tidigt eftersom Emilia rider B-ponny och kommer nog hem ganska sent för Emma hoppar en L:B med så blir alltså en hel dag i herrljunga.
Herrljunga tycker jag förövrigt är en underbar tävling och har vart där med både Rose och Ragge har dock aldrig nollat en runda där utan fått 1 ner varje gång.. haha men så kan det vara.

Är det någon som ska dit ?! :)

En film från ett år tillbaka exakt då vi var där och hoppade L:D+5 och L:C.


Dyón

Dyón som är ett ledande märke inom läder om ni frågar mig har ju även lanserat täcken och schabrak och jag höll på att smälla av när jag såg dett ur snygga Honeycombtäcke, tror det ska finnas i marint med men är inte helt säker.
Men i vilket fall, håller ni inte med om att det är super fint.


Charles Owen 100 år

Charles owen fyller 100 år och har gjort några jubileums hjälmar i begränsad upplaga!
Här en som är air brushed, jag nämnde någon gång för längesedan att jag tyckte Malin bayard hade en ur snygg hjälm och det måste nog vart en charles owen ayr8 (air bushed), hon hade en mörkblå med en svensk flagga i mitten.
Men vad tycker ni om denna då ? jag är inte så förtjust i ränderna men annars gillar jag att den är glansig.


13 Maj 2009

Kolla vad gamla bilder jag hittade på min hårddisk!
Lisa och ragge 13 maj 2009. Exakt 2 år sedan idag.
Jag känner verkligen att jag saknar att fota när man ser dessa bilderna =(

..och saknar nääs tiderna
Ponnyochryttare. Två ryttare - en häst

Slänger även in en bild från samma dag på nääs som är sjukt vakert på kvällen.

Jazz!

Asså den underbara ponnyn är helt amazing - im speechless!

Vi var ute och red på terrängbanan idag med hoppspecialen och vi fick även hoppa en del, Jazz som i vanliga fall brukar vara en liten fegis hade lagt i 6an och körde på full gas hela tiden. Så ibland gick det lite väl fort men det var en sån känsla att bara hålla om och så flöt det på, inget det brukar göra för oss det brukar vara så on off hela tiden, men idag hade vi ett bra flyt utan när det gick för fort dvs.
Han tyckte verkligen det var super kul den lille rackaren :)

Att min sits är katastrof är en annan femma men det är svårt att öva på när man hoppar en gång varannan vecka.


Brådis!

Tjo, blir en snabb update om min dag.
Stalltjänst lunch och morgon pass.
Mvg kriterier på naturkunskapen.
Sedan dressyrträning på Rytm (bilder + film kommer!)
Filma och fota när linnea träna Dumle (bilder + film kommer!)
Är uppe och äter nu, ska springa ner vilken sekund som helst för massören kommer.
Sedan om en timme måste jag kasta mig iväg till Fakir. Ska rida för sandra lite inför helgen.
Hoppas för kung och fosterland att jag kommer hem lagom till Saade!

Nåväl, bildbomb + film kan ni vänta er ikväll!


Dressyr träning.

Är på väg till Lisa nu, mamma ska rida Indy och jag ska rida Ragge och jag hoppas jag kan få hjälp av Lisa idag med för det behövs mer än någonsin känns det som.
Har ingen aning vad jag vill öva på, om inte allt..
Vill bara säga att Lisa är den bästa Dressyr tränaren någonsin, det är näst intill magi, gör jag som hon säger blir det som det ska, varför kan man inte rida så hemma ?!
Hoppas att jag idag kan åka hem riktigt nöjd med både min och Ragges insats för förra träningen kändes inte jätte bra.
Men tror i vilket fall att det är välldigt bra för Ragge att komma iväg emellan åt så vi inte är fast på samma ställe hela tiden.

En charmig bild på Lisas fina häst Indy från i sommras när mamma hade hemma honom på nääs i en vecka eller om det var 2. 
http://www.lisaperssondressyr.se/Bilder - Ragge 11 majLite halv kaddiga och suddiga bilder men det var sånt tråkigt väder igår - Regn/åska/blixtrar = grått, jag red inte när det regnade eller blixtra men himlen häll sig dyster!
Men maskroserna är på väg och då ska vi ner och ta mängder med fina bilder :)


Facit

Den som gissade alla rätt första var Lisa - http://mazettii.blogg.se/ ,roligt nog en kompis/klass kompis :)

+ en prick vid magplattan! (man ser inte den inrigingen)

God natt

Bilderna kommer upp imorgon istället för nu ska jag sova.
Imorgon är det hoppspecialen som vanligt, har inte en aning om vad vi ska göra så det åter står och se.

Idag när jag kom till stallet möttes jag av en sovande Ragge, han var så pumsig och låg ner i boxen.
Visst är det mysigt när dem ligger ner så och man kan bara sitta där brevid och bara mysa och gossa, han var riktigt kelen och kom med huvudet i knät och gossade - Min prins!
Och med närmare eftertanke så är det inte så konstigt att han var lite trött under dagens ridpass, solen och värmen tar nog ganska rejält på honom.


Världens bästa.

Dagens ridpass - och outfit

Red i PDn idag som  sagt vilket gick bra, han var lite trött i början men vaknade lite efter första galoppen. Gjorde redan idag bättre fattningar än vad han gjorde igår vilket var roligt att se att han skärper sig så mycket efter bara en gång!
Imorgon är det uteritt som står på schemat så vi håller uppe hans posetiva anda och framåt bjudning.
Bilder kommer sedan nu har jag andra grejer att fixa :)

Världens ocharmigaste bild, eller .. ?..
Hjälm - Lamicell
Piké - J. lindberg
Byxor - Mountain Horse
Schabrak - Eskadron
Sadel - Pessoa
Stövlar - tretorn
stigbyglar - sprenger
Skydd - Pro
Träns - Dyón + tyglar
Pannband - Swarovski

Bildbomb från gårdagens pass.

Dagens outfit:
Hjälm - AYR8
Tröja - Stadium (födelsedagspresent från lisa ^^)
Ridbyxor - John Whitaker
Stövlar - Tretorn
Sadel - Knights Ivanhoe
Padd - Random
Schabrak - Vinst schabrak (jump gear)
Magplatta - Svensk Ridsport
Träns - Hööks
Benskydd - Pro
Stigbyglar - Soft up
Graman - Börjes
Haha bushästen i ett galoppombyte ^^
Fortfarande lite taggad.
Haha vi är så töntiga!
Erika till höger med DW.
Denna ytterst charmiga bilden får avsluta bildbomben från gårdagen.
Tack Linnea!

Löshoppning

Vad tycker ni om löshoppningen?
Själv är jag inte alls något fan. Visst man kan se en del av hästens teknik osv.. Men endå, nej jag tycker inte om löshoppning. Dels får hästen inte en ordentlig uppvärmning, kan longeras men endå ingen framriding. Sedan är det moment i löshoppningen som gör att hästen spänner sig och endå inte hoppar igenom kroppen rätt. Med det menar jag att den först släpps och jagas på för att sedan mötas av longerpisk och sist fångas upp igen. Sedan finns det ju hästar som hoppar upp till 140 under löshoppning och sedan stannar på allt över 1 meter med ryttare.
Lisa och Filip
Den enda av mina egna hästar jag har löshoppat är Filip. Han löshoppades ca 2 ggr. Han tyckte det var skit tråkigt och stannade när de blev upp tom 120 cm. Bryr mig inte direkt, han hoppade ju 130 med ryttare på vilket är huvudsaken.

outfitFinn 5 fel

Den som först finner de 5 felen får en länkning!
Det är den översta bilden som är orginalet och den nedre är det antigen något som kommit till eller tagits bort.

I so glad we made it, look how far we've come my baby


When I first saw you, I saw love
And after all this time, you're still the one I love

Looks like we made it
Look how far we've come my baby
We mighta took the long way
We knew we'd get there someday

They said, "I bet they'll never make it"
But just look at us holding on
We're still together still going strong

You're still the one I run to
The one that I belong to
You're still the one I want for life

(You're still the one)
You're still the one that I love
The only one I dream of
You're still the one I kiss good night

Ain't nothin' better
We beat the odds together
I'm glad we didn't listen
Look at what we would be missin'

They said, "I bet they'll never make it"
But just look at us holding on
We're still together still going strong

You're still the one I run to
The one that I belong to
You're still the one I want for life

I'm so glad we made it
Look how far we've come my baby


Skola

Sitter och skriver sista nationella provet nu - matte, går säkert jätte dåligt för jag är inte den skarpaste kniven i lådan om man säger så.. Men jag är bra på annat!

Sen när jag kommer hem från skolan så åker jag, mamma och Johanna direkt till stallet. Ska rida i PDn och känna lite på galoppen åter igen, försöka hitta rätt balans och få ordning på fattningarna.
Igår kändes det som jag satt på en unghäst som tog sina första galopp språng haha, men han har väll säkert glömt av lite och så har han inte dem musklerna än.

Kameran är givetvis med och bilder kommer i eftermiddag, kanske kan få lite finare bilder än de från igår..
Bjuder på 2 knas bilder.Vet inte om jag nämnt det men, Ragge kan flyga.

Just det!

Vi har glömt att avsluta lottningen, detta skulle gjorts i helgen..
Men nu är tävlingen om schabraket slut och en vinnare dras imorgon.
Då är det dax för en ny lottning, ska försöka komma på en bra ideé som tävling..
Vet ni någon man skulle kunna ha som tävling? Där den som gör något bäst/skriver bäst vinner?

Bildbomb?

Jo visst fick jag med mig linnea!
Och bilder blev det ;)
.
Så vad säger ni, sugna på en bildbomb?

smakprov..

Dagens ridpass - Ragge

Idag var det som sagt dags att börja galoppera vilket uppskattades av både Ragge och mig. Han var så söt först förstod han inte att han skulle få galoppera, men sen när han väl började galoppera så gick det bra och sen efter några galoppsprång så var det precis som om att han fattade "åh shit jag galopperar" och  då fick till ett litet kråkhopp eller ja vad han nu gjorde..
Men han var iaf lycklig över att få galoppera igen och jag satt bara där med ett stort leende på läpparna och en skön känsla i magen!
Visst var det inte den finaste galoppen hela tiden men det kan jag inte kräva efter att inte ha galopperat på ett halvår.

Här kommer lite bilder och film från första galopp fattningen kommer till helgen eller liknande.


Världens finaste ponny!

ändringar

Förut satt jag och räknade på hur många dagar sen det var senaste återbsesöket och då fick jag fram 21 dagar, dvs 31/3 = 7 , 7x3 = 21, alltså är det idag 3 veckor sen, vilket i sin tur betyder att jag idag ska få börja galoppera!
Så idag ska vi göra våran första fattning på ett halv år, jag är så ivrig haha.. Men kommer bilder sen och förhoppningsvis film.

Senast vi galopperade, här gick han fortfarande på smärtstillande så vet inte om man kan räkna det helt men ändå! Annars är senaste gången i Augusti.


Tisdag

Kom precis upp från stallet nu. Det praktiska provet gick bra.
Skall ner senare igen och rida.
Och nu tycker jag att ni kommenterar att Linnea skall filma mig!
För visst vore det roligt med en liten film ;)?
Här får du en länk linnea så nu får du filma!
stallkompisarna.devote.se

så här snygg var man i stallet idag ;)
Varmt som tusan, satt i solstolarna utanför stallet och typ dog!

GRATTIS!!Vill bara passa på att gratta min vän Jennifer som fyller hela 15 år idag, Grattis!

Söndag

k
Så här ser mina starter ut inför helgen.
Vet dock inte varför Fakir är struken, är la något fel på TDB som vanligt.
Fakir går LB & LA, känner att jag inte behöver känna på höjden innan.
Dumle går däremot LA & LA. Behöver alla chanser att hoppa LA som jag kan få!
Dock är jag inte så pepp på att åka till bollebygd då de har grymt kasst underlag. Men jag behöver ju åka för lagets skull och Dumle behöver passa på när det finns två st LAer på en och samma tävling. Han går faktiskt bra på lite "tyngre" underlag, det märkte jag i Ätrabygden där de inte har toppunderlaget. Däremot så är det ju såklart inte bra för benen, men en tävling skall han nog klara av.

Tisdag.

Sitter i skolan nu, har precis gjort klart första delen i dagens nationella prov. Segt men asså det är ju bara att göra det. Satsar inte på MVG men ett VG hade varit gött..
Har även stalltjänst idag på lunch och em. Efter lunchen har vi svenska och sedan prov i naturkunskap. Dagens prov går ut på att vi ska knoppa och visa häst för hand. Ska ta en skolhäst då min häst har en oknoppbar man som ni kanske vet?..
Dumle ska nog få gå ett pass med gramanen på ängen idag, han brukar gå bäst när man trimmar på ängen men gramanen får endå åka på. Kanske kan ragga upp någon att fota lite? (a

Bilder

Som ni nog redan listat ut så ÄLSKAR jag bilder på Ragge och mig MEN jag har säkert runt 10000 bilder på honom så både idag och igår har jag rensat minneskortet till kameran som jag hade ca 3000 bilder på och nu sitter jag och lägger över alla bilder från datorn till hårdisken. Det är precis som när mitt rum är stökigt så får jag sån där obehaglig känsla och lika så nu när det inte är någon ordning bland bilderna, men sen är det segt att jag ska lägga över alla bilder från min andra dator till hårdisken också.. Men det är så skönt när man inte har några bilder bland "Bilder" i datorn utan att dem ligger på nätvärket och inte syns utan bara är där när man behöver dem!

Nej, nu måste jag fortsätta rensa - wiiiieee..

En utav alla 1000-tals bilder.

ONSDAG

Ska jag vara helt ärlig så känner jag mig som ett litet barn 2 dagar innan julafton - full av förväntan!
På onsdag smäller det, då är det dags att börja galoppera. Ska bli jätte spännande att se vad han har fått för galopp efter operationen, innan har han haft en bra grund galopp men han har aldrig kunnat bära sig själv eller kortat ihop sig (utan på tävling då han gör allt för att vara snygg), så blir spännande att se om den blivit bättre.

Men har inte klurat ut om jag vill ha bild eller film på den första galoppen, så överlåter den frågan till er, Film eller bild, eller kanske lite av varje ? :)


Dagen!

Ska ut och skritta xa nu. blir supersnabb update.
LB: båda nollade, fakir 2a
LA: ett ner med vardera.
supernöjd.
film
bildbomb
m.m kommer senare
skall även avsluta tävlingen idag

smakprov, dumle LB

Strul på bloggen!

Hade 6 inlägg igår som inte kom ut på bloggen..
Den strulade as mkt igår men nu skall allt funka som det ska.
De inlägg som altså kom upp idag skulle egentligen kommit upp igår..


Fakir - kungsbacka ridklubb

Lite random bilder kommer först :)
LB:
Vet inte vad man ska säga? Nemo problemo, gick bara in och red en runda.
Lite dåligt frammåt för skänkeln men inte så farligt.
Satsade lite och kom 2a!
0+0 / 2a


LA (debut):
Bytte till sporrar, gick fram bättre till skänkeln. Rev kombinationen ut. Den var jätte kort så jag red så långsamt in att han fick långt ut istället och rev med bak.
4 Fel

Dumle - Kungsbacka Ridklubb

LB:
En helt ok runda. Kom nära på ca 2 st hinder men han var kvick och trampade om den lille klumpedunsen.
Jätte nöjd med honom i övrigt, inte så stark.
0 fel
Prisutdelning LB

LA:
Var mycket tröttare denna rundan, fick inte alls tillbaka honom och han bara låg på bettet hela tiden. Rundan blev inte alls bra i sig. Men man märker att hans gräns inte på långa vägar är nådd. Han kliver över 110 som ingeting. Trampar om och kastar sig över med marginal. Synd bara att vi fick med oss den bommen, behver ju börja samla nollor nu.
5 fel ett för tid
Man blir så stolt över honom. Min lilla kille.
Debuterade LA med ett ner, inte dåligt!

Dusch

Tvättade ju somsagt Ragge igår och han blev så mjuk och len, och inte nog med att han har välldigt glansig päls redan innan tvättning så blev han som en polerad spegel.. Haha.
Inte riktigt kanske men fin och ren blev han iaf. Provade mitt nya shampo från galopp och det var toppen och luktade riktigt gått! Tvättade dock inte svansen för hade inget balsam, jag brukar köra på människo balsam för då blir svansen jätte lätt utborstad och och len så jag får göra det än annan dag.


Jag han hade ju ganska mycket smuts i pälsen vilket ni ser på mina armar..

Solar lite och förbereder sig inför betet.

In the car

Sitter nu i bilen på väg hem från v-ö med en häst där bak.
Det är min systers nya häst, en 6 årig valack, jag har ingen aning om hur den är och rida eller så. Men tror den har tävlat några låga klasser om jag inte minns helt fel.
Han är iallafall välldigt söt men lite tjock så han kommer få en liten bantningskur några dagar fram över.
Kommer nog lite mer bilder på honom i kväll när vi är hemma! :)

Laikmets - 2005 - Hollsteiner, lettiskt halvblod

Bilder - Ragge 7 maj, del 2


Så snygg!

Jag dör så ful han är.
Glömde säga att han var så okencentrerad igår att ibörjan blev varje travsteg galopp...
Precis som om han känner på sig att snart är dags att galoppera, haha.

så här lite trav/galopp, fint.


Anmäld

Nu är jag anmäld till årets första tävling och första dressyr tävlingen för mig och Ragge på ca 2 år - Spännande.
Den första är i Konghälla och då kommer vi rida en L:C1 och den äger rum den 22 maj.
Den andra är en L:B1 (tror jag) och då är det Årekärrs ridklubb som annordnar det hela.
Ska bli jätte roligt att komma ut igen även fast det inte är hoppning, tror även att Ragge kommer uppskatta det riktigt mycket!


Tretorn tretorn tretorn..

Idag small det, dem svarta pajjade i dragkedjan precis inna jag skulle rida och jag blev så arg att jag bar slet av mig dem och drämde dem i marken (ja det var det där med mitt humör..).
Men allvarligt talat hur dålig kvalitée får det vara på saker och ting egentligen ? detta var mitt 6e par.
Ska ringa butiken imorgon (tur att dem är världens trevligaste) och säga att jag inte vill ha med dessa stövlarna och göra med och att jag hellre lägger till 1-2 tusen till ett par tretorn falsterbo eller får pengarna tillbaka helt!
Frida hade som tur var lånat mina mörkblåa tretorn idag för hennes pioneer hade gått sönder så hon kom tillbaka alldels lagom tills jag behövde dem.

Är det värt det eller ? Någon som har dessa stövlarna ? jag har provat dem och dem är ju grymt sköna!

Bilder - Ragge 7 maj, Del 1.

Han var somsagt okoncentrerad och jag vet att han går övertygeln, men han är fin ändå!
Ni ser ju på bilderna när han står stilla hur han verkligen kollar vad det är som händer.charmknutte...


Åh jag smälter på denna bilden, du är perfektion för mig♥


Shoppat!

Har köpt ett par nya ridbyxor nu äntligen. Åkte iväg till svensk ridsport i torsdags.
Började med att prova ett par mountain horse, de va ju de jag helst ville ha.
MEN FY VA ÄCKLIA DOM ÄR!
Dom är lagom långa men vid "länden" släppte dom med minst 5 cm! och var allmänt breda runt lår och höfter..
Provade ner till strl 160 på barn och ingen av dem satt som jag ville. 150 var det ingen ide att prova för då hade de varit för korta.
Blev tillslut ett par JW byxor. En av de få som gör vita i strl 30 i lagom längd oxå. Ville egentligen inte alls ha sånna för att alla har verkligen dem. Men huvudsaken är ju att de sitter bra, eller hur?

Hur hinner bloggare uppdatera?

Ja man undrar ju ibland.. Jag som uppdaterar så fort jag är vid en dator ligger dåligt till bland de som uppdaterar bra endå..
Kollade på skönheten och odjuret och sov en stund mitt på dan. Eller ah blev 1 timma.. Gick sedan ner och tvättade dumles svans, lindade alla benen och stoppade om honom med sitt Scapa fleece.
Direkt efter så åkte jag till FjollFakir. Han var rädd för allt idag. Övade på att han skulle flytta sig undan skänkeln men inte så bra resultat..

Imorgon så är det som sagt tävling!
LB LA med båda. Åkte ju förbi KRK när jag skulle till Fakir och tävlingen skall vara utomhus :D Egentligen är jag en innomhus ryttare men Fakir behöver hoppa ute för att få igång sin galopp och dumle behöver vara ute för att få plats. Så jag hoppas att det blir bra och att hästarna sköter sig!
Har med mig 3 hästskötare + mamma. Det ligger ju granne med skolan så varför inte passa på att ragga med lite klasskamrater ;)?
Erika ska fota
Lillo och julia hjälpa mig med hästarna
Och mamma.. Hon lär la gå runt och prata med folket som vanligt.

Dagens - Ragge

Blev ingen struktur alls.
Red först lite på ängen och blev då fotad av Jennifer.
Det var vår mässa uppe på nääs idag = SJUKT mycket folk och mycket högmusik, vilket inte riktigt uppskattades av mig men min ponny till tokstolle tyckte det var underbart och la all sin energi på att dansa med i rytmen av den afrikanska musiken... Så han gick där med huvudet högt uppe i vädret och var super nöjd och gjorde sina fula kråk-hopp!
Och då kände - vi släpper lite på spärrarna så får han väl ta det lite lugnt idag och va lite ofockucerad, vi har inte haft ett sånt ridpass där vi båda bara är totalt ofokucerade och glada på 100 år så det var på sin tid i vilket fall :)
Red ut en liten bit efter vi ridit på ängen och ja han fortsatte var Ragge med en och annan räv bakom öronen.
Haha mitt hjärta<3

Duschade honom efteråt vilket han till en början njöt av men sedan tröttnade han lite, men i vilket fall är han nu len och mjuk.

Vill ni ha lite bilder från idag eller ?it's time to blog

Mys kläderna är på och jag sitter ner sjunken i fotölj på altanen med en godis skål som ska bli tom, vädret är helt underbart så jag satte mig ute med mamma som är ensam eftersom pappa är i båstad och spelar golf och mina syskon är över allt och ingenstans, så jag får hålla henne sällskap.
Datorn fick dock följa med ut för jag har ju lovat er rolig uppdatering idag!


Allting för en lyckad bloggkväll (kul), nu kör vi!


En häst riden

Kom precis in efter att ha ridit dumle. Red ut med 4 andra inte allt för pigga tjejer efter igår.
Dock är det härligt väder så man ska inte klaga! Ut och sola kanske?
Hann även putsa hans utrustning. Skall ner senare ikväll och linda borsta osv. Ska även bort till fakir och packa allt där och rida.
Bild från idag

Till the world ends

Nu ska jag byta om för att åka till stallet och först ta in hästarna och sedan rida.
Blir nog en uteritt idag så inga bilder eller sådant tyvär, men imorgon kommer det hända mycket ska iväg på top secret mission som ni kommer få reda på imon. Men under kvällen kommer jag vara hemma så ska uppdatera mycket om jag inte sommnar...
Vi hörs sedan. Något specifikt ni vill läsa om, isåfall hojta!


Q&A


Dem finns hos My one och kostar endast 239 kr


Tack!
Jag är nog inte rätt person att fråga en sån här fråga till då jag inte har full koll och är dålig på att förklara. But I'll try.
Men hur jag lärde mig vad en sluta var så fick jag alltid tänka att jag avslutade en volt, -de där sista stegen precis innan man går ut på spåret. En sluta är när hästan sätter baken lite innanför framdelen.
Jag vet inte hur jag ska säga att man börjar göra en sluta eller sluta göra en sluta för det är ett moment i sig som man rider, så jag vet inte hur jag ska förklara början till slut.
När jag rider en sluta brukar jag ha innerskänkelen lite längre fram för att ha kvar framdelen på "spåret" och så drar jag tillbaka ytterskänkelen en aning, sen är Ragge lätt att flytta för skänkelen så jag behöver inte göra det mycket mer komplicerat än så, givetvis få jag hålla emot lite handen så han behåller formen osv.
(Det kan hända att jag nu har skrivit helt fel men detta funkar utmärkt för mig och Ragge)


Foder häst /hyra häst så kan du kolla på detta stället , där kom våra 3 första ponnyer från, deras ponnyer/hästar är oftast ganska outbildade och unga men våra 2 sista ponnyer blev riktigt fina i slutet men tyvär blev dem ju utdömda... Men kolla bara på min systers fd. häst Dessie (som Kristina åhström har nu och julia dyberg rider) hon har ju blivit hur fin som helst och går som en klocka.
Sen hästnet har ju mängder med annonser och det är bara att söka på google.
Lycka till!

Dagens ridpass - Ragge

Var ju som jag sa igår hos Lisa för att mamma skulle rida en häst i hennes stall och för att Ragge ska få lite miljöombyte osv. men vi fick hjälp av Lisa idag med vilket jag tyckte var behövande.
Jag hade ingen vidare känsla under ridpasset och jag var inte riktigt hel nöjd med någon utav våra instatser. Men mamma och Lisa sa att det såg jätte fint ut så jag få gå lite på den känslan av att få beröm.
I slutet satte vi iallafall 2 ökningar i slutet vilket var skönt.

Sen är det inte alla 15 åringar som har kört bil med häst transsport.. ? haha.
Nej det gjorde jag inte heller utan jag satt bara och rullade lite fram och tillbaka för att han inte skulle sparka sönder transporten och sig själv medans mamma hjälpte Marina att lasta Limerick.
Han var nämligen välldigt otålig.

Det blir inget ullricehamn den 21 för jag har bestämt mig för att börja med en L:C så nu måste vi leta reda på på någon som är i slutet av maj.
Kanske vet någon utav er en dressyr tävling som ligger runt göteborg/alingsås, vid den ca 21-28 maj ?Helg!

Toppen dag hitils. En lektion bara som va chill x100. Valde lite ämnen att läsa. Har ju bestämmt mig för att hoppa av djursjukvård pga att jag behöver de 150 p till andra kurser. Möjligen läser jag kursen utan poäng, har inte betämmt ännu.
Matte B
Matte C
Företagsekonomi A
Naturkunskap B
Engelska B
Engelska C
.
Blir nog bra!
.
Idag jobbades dumle 30 min på åkern. Hade på gramanen och han jobbade på skit fint! Supernöjd.
Nu ska jag börja fixa mig lite inför ikväll. Ska bli najs med mina flickor och även våra grannar.
Troligen ingen mer update fören imon.
Och på söndag taggar vi tävling!

Jacson

Jacson är ju ett märke i sig men har nu börjat sälja andras märken också, eller har det alltid varit jacson som är "huvud ägaren" av dessa samtliga märken .. ?
Dem säljer nu även De niro stövlar, som förövrigt var riktigt fina!


Dagens ridpass - Ragge

Hade tänkt att rida Ragge med gramanen idag eftersom gårdagens ridpass gick som det gick, red först sjörundan (med gramanen) och han var spänd som en fjäder och inte alls tillfred med att ha en extra tygel.
Han var lite tramsig och "tittade" på saker som inte fanns.
När jag sedan kom upp till PDn så red jag ett varv med gramanen men han hade bestämt sig för att inte acceptera den, så tog av den för att se om det skulle bli bättre vilket det blev.
Hade honom först i en ganska hög form men i slutet var han som ett paket smör i solsken, hur mjuk och fin som helst.  Så jag red honom i en låg och avslappnad form som delvis är jätte bra för hans rygg och bara allmänt så han inte går och låser sig där uppe.
Han sitter ju somsagt fast lite mer i vänster sida men i slutet var han nästan jämnsidig.

Imorgon taggar vi för lite miljöombyte och lite träning på de, hoppas vi verkligen kommer igenom vänster sidan och sätter några öppnor/slutor.

Gud vad omusklad han vart här, fallt ur helt.


Ingen bra dag

Började med att jag vaknade sjuk. Alltid lika skönt.. Men gick upp till skolan iaf. Fick tillbaka ett prov som tydligen gick åt pannkaka? Kunde allt ju men svarade "dåligt formulerat" så fick göra en del muntligt för att behålla mitt betyg i ämnet och inte sänka mig. Ska göra MVG kvaliteerna nästa vecka igen.. Sedan var det dressyr som %(¤#%/#%& morr. Uppvärmningen gick bra, men sedan så fort tränaren kom in så förstördes allt. Han gick emot framdels vändningarna och då kom hon med ett dressyrspö och petade han i sidan vilket gjorde han spännd som en fjärder resten av passet. Häst nr 2 vid namn Fakir fick gå ett lugnt pass med lite sockerbitar.
Har lite videobloggar och bilder att ladda upp. Gör det så fort jag får tid.

Swarovski


Jag är en riktigt blingbling människa och älskar allting som glittrar och glimmar, detta är bara ett urval utav allting som finns dekorerat med swarovski kristaller.
Det väl kända swarovski pannbanden som nästan alla har är ju så otroligt fins, dem är stilrena men passar till det mesta. Och ni som följt bloggen ett tag vet ju att jag sparar på swarovski pannband men är än så länge bara uppe i 4a, jag har ett svart, ett silvrigt, ett guld/silverigt och ett men "J.W" färgerna (dvs rött,silver & blå), Mitt nästa ska vara ett guldigt de är enligt mig finast!

Snart är det dags.

Tänk vad fort tiden går, känns inte som det var alls längesedan jag fick börja skritta Ragge men det är ändå 3 månader sen och ytterligare 5 månader innan det så oppererades han.
Om 6 dagar får vi börja galoppera, det är ju sjukt.
Dem trodde först att vi skulle behöva skritta i 6-10 månader, ibland har man faktiskt lite tur i all otur.
Och sen den här långsamma prossesen vi gått igenom kommer ge resultat och då är det ganska gött att veta att det är BARA jag som har fått han hit, givetvis med hjälp av tränare osv men ryttaren gör jobbet tränaren handleder. Sen är jag stolt över mig själv som faktiskt har stått ut hela tiden även om det vart extremt jobbigt ibland så har jag ändå följd fullt mitt "uppdrag".
Kommer bli spännande att se vad han kommer kunna åstadkomma i sommar.

(för er som har missat detta helt så visade det sig i höstas att Ragge hade för otöjliga gaffelbands fästen och fick darför oppereras, han är nu under igång sättning och ska vara helt igång till sommaren men tyvär kommer hoppningen få vänta tills augusti)

Bild från det första ridpasset, 11 feburari 2011.

Skoooola

Ska snart dra mig till skolan för att ha 2 nationella prov i matte, undra hur det kommer sluta...
I eftermiddag så är det hoppspecialen och rida Ragge och kanske rida för mamma. Mamma och Johanna ska iväg och provrida idag så jag hoppar att dem fattar tycke för någon!
Om jag hinner ska jag försöka puttsa lite grejer med och tvätta lite schabrak.

Ska försöka hinna med att göra lite tidsinställda så att ni inte dör ;)


Hoppträning från måndags

Har glömt att uppdatera från måndagens hoppträning! Fy på mig.
Vi var bara 2 i gruppen och hade 1 timme lektion. As skönt!
Började på att hoppa fram på lite enkel hinder och 8 volt. Han var stark men ärlig på hinder, inga kråkhopp elr liknande. Började sedan att hoppa linje, gick ju as bra.. Not, skulle vara 8 galoppsprång men blev 6. Så han tog i för kung och fosterland 5 meter innan hindret, shit asså den ponnyn har ett hjärta av guld. Går nog inte att beskriva för er läsare men han skulle göra allt för sin ryttare. Så sjukt snäll..
Hoppade sedan dogleg vilket gick bättre. Avslutade med en bana på 1 mtr -110 och höjden är ju absolut inga problem. Vi fick bra flyt och är taggade för 110 debuten på söndag!
Träningens lärdom.
"Ta ta inte tillbaka honom till undertempo, bara till grundgalopp. Det är inte i undertempot du har kontollen."

Maximus


Jag har hittat Ragges själsfränder, det är självaste Maximus från den animerade filmen Tangled (trassel).
Haha, det fanns så många sätt som jag känner igen Ragge i när jag såg filmen, den kaxiga och tjuriga ytan men det snällaste hjärtat i världen, den borttappade delen av hjärnan (haha), Ragge tror ibland att han är en hund så när vi är ute och går så känns det som om det är en hund jag har vid sidan av mig.
Så på något konstigt vis tycker jag faktiskt att de påminner om varandra, hur konstigt det än låter att jag känner igen min häst i en tecknad serie figur..

Johanna och Ragge

Deras ridpass gick väll inte så bra,  eller hon fick inte riktigt kläm på honom och han var okoncentrerad.
Men sen har hon ju somsagt inte ridit honom på minst 1 år så det är väll inte så konsitgt iof. och man kan ju inte säga att det är samma ponny som han var då som nu.
Sen har inte Johanna någon vidare kämpe inom sig och ger upp om hon inte orkar, vilket hon gjorde detta ridpasset också så då fick jag hoppa upp i mjukisbyxor och rida en sväng.
Precis innan jag hoppade upp så åkte det förbi en häst med vagn vilket verkligen var livsfarligt, han bockade och sprang om kring runt mig. Detta hängde givetvis i ridpasset igenom, han var spän och ofokucerad på  sitt jobb och la all sin energi på att hitta fel i omgivningen som han kunde bli rädd för.

Även när vi skulle rida tillbaka hem till stallet så kom häst och vagnen igen men då valde jag att rida en omväg (sjörundan) för att inte riskera att bli avkastad. Givetvis var den andra vägen lika jobbig den för han fick syn på sina kära ponnykompisar och skuttade glatt iväg i lite galopp blandat med kråkhopp...
Och när jag väl sitter där blir jag så himla kluven och vet inte hur jag ska hantera det för tar man han i munnen så gör han ett "dykande skutt" och bankar man då på honom så flyger han fram, men jag försökte sitta där och "pprrooaa" och "hooaaa".

-Johanna och Ragge-

-Jag och Ragge-

"asså den där vagnen var fett läskig lisa"


Mitt finaste hjärta!


HAPPY B-DAY


Ös bloggen med grattis och mejl.

Johanna.

Idag ska min syster Johanna följa med till stallet för att rida, ni som följt mig ca 2 år tillbaka vet att vi delade på Ragge först men efter ett tag tröttnade hon och skaffade storhäst.
Jag vet inte senaste gången hon red Ragge men det var väll några sekel tillbaka i tiden... Ska i vilket fall bli roligt att se henne på honom igen och kameran följer givetvis med - lovar er bilder i kväll.
Johanna har en ny tanke att hon ska låna/hyra/köpa en storhäst nu till sommaren, blir nog kanon.
Sen tycker jag att det är roligt och givande att se Ragge från marken med en annan ryttare men givetvis skickar jag inte upp vem som helst på han.

Nosgrimmor

Vilken utav dessa nosgrimmor tycker du att Ragge passar bäst i ?

1.Ingen nosgrimma alls.

2.Pullar-nosgrimma.

3. Aachen-nosgrimma.

4. Remont-nosgrimma

Jag tycker han passar bra i alla om jag ska vara ärlig men sen är jag ju som jag tidigare sagt inte helt in love med pullar-nosgimmor, sen passar han i olika beroende årstiden - på sommarn tycker jag att han är jätte charmig i remonten, men favoriten är Aachen - stilrent, snyggt och fint = en bra kombination.
Men vilken är eran favorit ?'

Vilka bloggar jag läser

Jag är en riktig bloggläsare och läser många fler bloggar. Men dessa är några.isabelles.nu - den bättre varanten av kissie ;)

hastdiggaren.blogg.se - en väldigt typisk hästblogg
 
kristinawarg.se - Ååh, avgudar hennes liv. Hade gjort vad som helst för att få tillbringa så mycket tid i stallet med så fina hästar! Massa creed till denna tjejen!

abelson.devote.se - Måste ju läsa lilla toves blogg!

amandaelvira.devote.se - Klickade in via toves någon gång och fortsatte helt enkelt att följa!

isabellanilsson.devote.se - Ingen helt hästblogg men hon har bra åsikter och skriver lagom mycket. Dvs inte millånga inlägg.

doverholtdanai.blogg.se - Grym tjej som har fina ponnyer. Uppdaterar om bra saker.

dressyrmupparna.se - Något man måste klicka in på. Varesig man vill eller inte..

elviraochklara.blogg.se - Måste ju läsa my friends bloggar!

tavlingsryttaren.se - Uppdaterar inte så ofta längre men när hon uppdaterar så är det värt att läsa.

equuselite.blogg.se - Inte så super update men endå rolig att följa.

hoglanda.blogg.se - Världens bästa blogg! (efter denna). Grym update och skriver helt sjukt roliga saker.

internationalshowjumping.blogg.se - Bra för oss som älskar utrustning.

isabellaochsara.blogg.se - Egentligen inte direkt någon super blogg. Men gillar att kolla in på den endå :)

liiiiinajonsson.blogg.se - Läser som sagt igen mina vännersbloggar.

teamsl.blogg.se - är lite alergisk mot långa inlägg men när scrollen funkar så är bloggen bra att läsa. ;)

stallkompisarna.devote.se - Gillar bara linneas inlägg och hatar att dom har devote!!!!! funkar aldrig att gå in på :@ men man måste ju kolla in den såklart. Lilla falunbon ;)


Ibland klickar jag även in på foki, dessie, paow osv.

Favorit bloggar

Det finns några bloggar som jag är regelbundet inne på varje dag.
Den första bloggen jag klickar mig in på är givetsvis:
Ponny och Ryttare jag måste ju hålla mig uppdaterad på vad som händer så jag inte missar någonting som Andrea skrivit.

Den andra bloggen jag kollar på är Linns och Sofias blogg, Dem har en bra och blandad uppdatering, men måste dock erkänna att inläggen kan bli lite väl långa ibland så jag orkar inte läsa igenom de - men och andra sidan när jag väl läser igenom de så har det bra innehåll. Jag tycker även det är roligt att de är en Dressyr ryttare och en hoppryttare.

Blogg nummer tre är Nellies, det är ett måste att läsa min lilla tjejs blogg!

Fjärde bloggen är Saras, tycker det är roligt när hon skriver om utrsustning men sen att vi har lite olika smak i vissa fall är en annan femma ;) Men tur är väll det alla inte har samma smak.
Men hennes ponny faller mig däremot välldigt bra i smaken.

Femte bloggen är Allis och Jennifers, Givetvis måste jag läsa mina vänners blogg. De har börjat få bättre uppdatering och mer läsvärt, ett plus är alla bilder!

Sjätte och sista bloggen är Johannas, Uppdateringen är inte lika bra längre men när hon väl uppdaterar så är bloggen jätte bra och rolig.


Webb TV

För er som missade världscup finalen när den gick på TV så går den att se på SVT play här
http://svtplay.se/v/2410925/hastsport/varldscupen__leipzig__hoppning_final

plugg häst...

Sitter och pluggar på som bara den och mamma har åkt till stallet.

Hon och Jenny ska försöka tömköra den lille busen idag, dem senaste gångerna mamma har gjort det han vart helt tokig dvs. stuckit hoppat runt osv. så det har bara varit en onödig risk att göra det när hon är själv.
Men idag har hon som sagt fått med sig Jenny så det ska dem nog klura ut om det nu är så att en ska få gå vid sidan och hålla i han hela tiden..
Så jag håller tummarna att hon kommer hem med ett gått besked.

För övrigt kan jag passa på att säga att Ragge inte kommer få stå helt en ända gång till, han stod ju i Lördags och var helt kaos när vi skulle ut och beta. Så fort det rasslade till lite bland trändens löv så flög han rejält i luften.
Jag förstår inte vad han får allt bus ifrån så fort man inte sitter på honom.. ? Han behöver nog allt få lite mer respekt för han är ju lite för "på" hela tiden.

Haha sist jag och mamma tömkörde.

Ny header

Vad tycker ni om våran nya header ?
Själv är jag inte så förtjust men det var många som klagade på den andra men det fanns dock ett faktum varför vi inte ändrade vilket ni nog snart (hoppas vi) kommer få veta.
Men den ser iallafall lite sommrigare ut.


Hur ska jag hinna med..

Slutade tidigt idag vilket nog vad tur för det är mycket som ska fixas,
Först tänkte jag ta och fixa lite tidsinställda till er, kolla klart på en film (sv) och sedan om jag nu pluggar gärnet så hinner jag kanska åka till stallet i andra fall får mamma ta honom idag igen vilket egentligen inte passar, men måste prioritera skolan först för första gången i mitt liv..
Men som sagt ni behöver inte ora er för bloggen kommer uppdateras trots allt.


HISS!

Charlies nya luvor är så sjukt tuffa!
Själv gillar jag sverigeflaggan mer. Såklart vi kan ju inte rida runt med englands grejer när vi bor i sverige...
Även schabraken är snygga, men märket syns ju tyvärr inte när man har sadeln på..


Snygg färg iaf!
Finns även i marinblå.


Så hiss till Charlies!

Vinter

Kul att jag vaknar kollar ut igenom fönsret och ser snö ? Allvarligt talat så förstörde dett hela min dag!
Det är maj månad och minus grader, NEJ DET HÄNDER INTE, kul att plocka fram allt som hör vintern till så som täcken, tjocka jackor, vantar mössor mm.
Alla träden som hade börjat blomma kommer börja vissna och vi går in i istiden...
Nä nu kommer jag vara deppig hela dagen tackvare denna jävla snö.

ÅH VAD JAG HATAR SNÖ

outfitthank u

måste verkligen säga detta att du har gjort ett sånt otroligt jobb med honom! har följt dig och ragge ett bra tag nu och jag blir helt mållös när jag ser er två nu! du är verkligen en förebild till mig som höll modet och hoppet uppe under perioden där ragge var skadad. helt otroligt! jag är helt 100 på att ni två kommer gå långt! ni är fantastiskt fina tillsammans.Hihi nu fick jag nästan lite tårar i ögonen, jag vill passa på att tacka alla för era snäll och värmande kommentarer! U rock.


Inget snack om att ponnyn kan men jag måste lära mig att rida han.
Btw. var det någon som sa att jag skulle höja handen för att få han rundare i formen och det stämmar nog välldigt väl- kolla bara på bilden, lite hög hand och han går i extremt rund form (nästan lite för rund, behöver komma ut med nosen lite)

Jag vill ha - just nu


En blandning av hopp- och dressyr grejer men allting är riktigt snyggt!
Bootsen ska givetvis vara vita, hur snyggt är det inte med vita benlidon och ett par vita boots med fårskinn i ?
(herregud jag börjar bli dressyr ryttare rakt igenom, vad händer?!)
Och chapsen är bara överdrivet snygga och det är som så här att jag och mamma har slått vad om - att om jag vinner 3 dressyr tävlingar köper hon ett par nya stövlar till mig men kan jag inte byta ut stövlar till chaps med tanke på att det är få stövlar som sitter som smäck på mig, men det lär väll nog ta sin tid innan jag har kammat hem 3 vinster... Tränset är det ända fina pullarnosgrimma tränset jag hittat, kanske är för att jag inte är något större fan utav pullarträns.

Lindor - schockemöhle, Boots - Eskadron, Träns - Hööks, chaps - Dyón.

Film - Ragge igår


Ni ser ju själva vad felen är men ni kan ändå få tipsa mig lite om följande; Få honom rundare i formen, få bättre ökningar och att jag sitter mer "med honom".
(speciellt ökningarna vill jag ha hjälp med formen vet jag att bara jag rider ihop honom mer så blir han i bra form)

Nu har jag planerat att om ca 3 veckor ska vi starta våran första dressyrtävling,det blir förmodligen en reg. L:B 0 i ullricehamn.
Men detta beror på om mamma och pappa ska bort så jag får väll tjata gärnet för att dem ska stanna hemma.

Skol DM

Vet inte vad jag ska säga mer än att jag är sjukt besviken på mig själv, att jag inte kan rida gör mig så förbannat arg, det värkar som det bara finns en häst jag kan rida och det är Ragge..
Nästan bara skönt att Ragge inte får hoppa för jag kan ju inte det, vi får satsa på Dressyren istället.

I vilket fall hade jag en häst som till utseendet och beteendet från marken fall mig välldigt bra i smaken, men när jag hoppade upp fick jag en helt annan uppfatning. En utav det svårare hästar jag ridit genom min tid, det är väll en välldigt stor nackdel hos mig att jag inte passar på alla typer av hästar. Den var så pigg men du fick inte ta den det minsta i munnen för då gick det ännu fortare än vad det redan gick, och tittig var den också.
Men efter förutsättningarna blev väll resultatet ändå helt okej, eller för mig är det verkligen inte okej men från andra ögon sett var det nog det med tanke på att jag kom 2a. Men ska jag vara ärlig skulle jag hellre komma sist för det här kändes så fruktansvärt..
Det är inte lätt att hoppa upp på en helt främmande häst, rida i en kvart och sen hoppa en bana som blir stil bedömd.

Man kan inte vinna broms, man kan inte vinna silver, man förlorar bara guld...
Haha, den tanken hade jag i huvudet även om det inte är placeringen jag är mest arg/beviken över.
Jag har väll sakta men säkert börjat inse att jag har en sån stor prestaionsångest så fort jag rider andra hästar, på Ragge när vi tävlade kännde jag aldrig så men nu sätter jag upp skyhöga mål som är helt värdelösa för det får mig bara att känna mig så himla värdelös - Så nu måste jag sluta upp med detta tramset och börja rida.

Dressyrponny

Inte för att jag tror att någon dressyrryttare läser bloggen menmen!
Xa is for sale, so check her out!!
New Forest Sto. Hästar säljes
Typ: C -  Inriktning: Dressyr -  Kön: Sto -  Födelseår: 2002
Namn: Glory Xantippa
e. Ballestero RNF 83 u. Gloria RNF 151-S


En rolig ponny med attityd som nu visat att dressyr är hennes starka sida. Är hoppad tom. LC men säljes som dressyrponny. 

Är pga. mitt hoppintresse ej tävalad i dressyr men regelbundet tränad för b-tränare med mkt fina lovord. 

Går i en fin form och kan skolor så som skänkelvikning, galoppombyten och förvändgalopp. 

Har kapacitet för mycket mer! Är idag i tävlingsform och startklar LA dressyr.

Snäll i all hantering sko, klippa, duscha, ha med på tävling m.m


Säljes till en bestämd liten ryttare som vill ha en tävlingskompis!

Kan nås på mail och telefon.
Ryttare, Julia, 0739-707775
Ägare, Lotta, 0708-200359
LC HOPP / LA DRESSYR
Pris 70 000 kr


Dressyrponny

Inte för att jag tror att någon dressyrryttare läser bloggen menmen!
Xa is for sale, so check her out!!
New Forest Sto. Hästar säljes
Typ: C -  Inriktning: Dressyr -  Kön: Sto -  Födelseår: 2002
Namn: Glory Xantippa
e. Ballestero RNF 83 u. Gloria RNF 151-S


En rolig ponny med attityd som nu visat att dressyr är hennes starka sida. Är hoppad tom. LC men säljes som dressyrponny. 

Är pga. mitt hoppintresse ej tävalad i dressyr men regelbundet tränad för b-tränare med mkt fina lovord. 

Går i en fin form och kan skolor så som skänkelvikning, galoppombyten och förvändgalopp. 

Har kapacitet för mycket mer! Är idag i tävlingsform och startklar LA dressyr.

Snäll i all hantering sko, klippa, duscha, ha med på tävling m.m


Säljes till en bestämd liten ryttare som vill ha en tävlingskompis!

Kan nås på mail och telefon.
Ryttare, Julia, 0739-707775
Ägare, Lotta, 0708-200359
LC HOPP / LA DRESSYR
Pris 70 000 kr


Hemma

Film och resultat kommer!
håll ut

Resultat

Åkte rätt ut i skogen till Falbygden. Tog ca 2,5 timma från kungsbacka.. Segt!
Menmen, det var storm och svin kallt när vi kom dit! Hade ju inte tänkt på att ta med tjockare täcken/ländtäcke så vi fick låna ländtäcke av wissens och han fick ha dubbla stalltäcken i transporten.
Förklass LB
Det var dåligt underlag i ridhuset och väldigt många halkade i svängarna. Jag red rundan väldigt långsamt och försiktigt (tom. travade i svängarna i omhoppningen). Förstod inte riktigt dom som satsade gärnet när man vet att underlaget är kasst..
Hur som helst nollade grunden. Till sista i omhoppningen så ville jag ta ett till och han hoppa av så vi kom ett tidigt och han landade på bakbommen. Mitt fel helt och hållet! Kom iaf 4 på det.
Lagklass LB
Fick en bättre runda denna gången, nu hade dom nämligen vattnat mellan klasserna och underlaget var bra. Började med att han var skum på framhoppningen, det blåste nämligen storm så han galopperade med spännda hamstersteg typ! Inne på banan så nollade vi. Vi stannade dock inte till omhoppningen eftersom vi har så långt hem. Men det var bara 8 felfria och 9 placerade så jag strök mig och tog mitt 8onde pris.
Laget slutade på 3e plats med 4 fel!
Mamma kan fortfarande inte hålla tyst när hon filmar så fick bli musik på denna med..

Resultat från idag

Kändes jätte fin på framridningen och var mjuk,lugn och fin.
Men när vi kom ut från ridhuset för att gå in på banan så blev han spänd som en fjäder och okoncentrerad, men endå helt okej. Men i galoppen flippade han ur liteoch hoppade runt eller vad hannu gjorde vilket var välldigt irreterande. Har inte så mycket mer att säga för mina procent var så oerhört dåliga - 58 %.

Minst 20 kommentarer om ni vill ha film!RSS 2.0