Hoppträning - Etna

Sitter nu på datakunskapen och har precis haft hoppträning. Eftersom jag själv tävlade igår så fick jag låna en av skolanshästar.
Etna, ett svart litet sto född 2004. Väldigt grön men trevlig. Lite tjaffsig i munnen med sitt pelham dock, men det är tydligen vad hon går bäst på.
Vi böjade med att travhoppa och galoppera lite fram och tillbaka över ett räcke - Ingen big deal!
Sedan blev det dogleg - Lite jobbigt för en halvt svår styrd häst men vi tog oss över iaf! Gjorde åt båda hållen. Höger båge var bättre än vänster båge.
Efter det så blev det 3-kombination - Saktade ner och "tänkte" till första gången som hon hoppade igenom den. Sedan de andra gångerna så flöt det på fint! :)
"Snett igenom" - Tog ett dogleg hinder till sista i kombinationen så de blev någon slags båge. Lite jobbigt att få med hela henne eftersom det var trångt innen i kombinationen (ponnyavstånd) Jag skulle lixxom in mellan två hinder, räta upp och sedan hoppa på ca 6 meter.. I höger bågen så fattade hon inte alls första gången och sprang bara rakt fram -.- Haha! Sedan fattade hon precis och vi kunde rulla på i båda varven över 5 galoppsprång. En gång fick vi tom in 4! Vilket är bra på henne då man vill att hon gärna tar av lite utifrån.
Bana - Avslutade med att sätta ihop en liten bana. Det var faktiskt inte några större problem. Avslutade med att ta oxern ca 4 ggr i rad för att få in rytmen. Sista gången fick vi in en fin anridning och ett bra språng - lite utifrån.

Slutsats:
En trevlig häst att rida någon gång sådär. Hon var lixxom en "söt bäbis" och ingen "dum bäbis".

Etna och Erika

Kommentarer
Postat av: Becky :)

Jag har bilder från när du tävla i Bollebygd, om du vill ha.. :)

2011-05-16 @ 17:23:59
URL: http://shinyriders.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0