Big wants & big needs



Vita ridbyxor
har vuxit ur mina kingsland nu rejält tyvärr! Haha tror inte jag kan ha barnstorlek längre pga min längd.. Har ju växt som tusan nu det senaste.
Två snygga i lagom prisklass. Ser ingen anledning till att slänga ut 2000 spänn på gpa, amino elr liknande. Dessa är båda väldigt snygga o bekväma - precis vad jag söker. Dock är det svårt att hitta min storlek på JW byxorna, har ju 30 på mina röda och många affärer tar inte in den storleken längre. Så då får man beställa hem.

Stövlar i läder
Nu när jag ridit med chaps så inser jag hut mycker jag saknar läderstövlar. Jag tycker väldigt mycket om mina tretorn med de är ju som de är. Svåra att reglera i storleken och man kan inte ens jämföra med stödet som man får med ett par väl anpassade stövlar i läder. Högst upp på listan men inte möjligt är såklart parlanti stövlarna. Tror inte att det finns någon stövel som kan jämföras med dom! 100% underbara. Sedan De niro stövlarna, shit så snygga! Kolla den slimmade designen. Mums! Kan ni tänka er att ha ett par sånna på era fötter!? Sedan mountain horse stövlarnas mjuka skin som ger den perfekta passformen? Dreggel över dessa snygga stövlarna asså...

Ridhandskar
Något jag aldrig har varit ett fan av, men nu har jag flitigt använt mina supersköna jacson över vintern o lyckats fått ett hål i tummen :( Ett par tunna välsittande vantar hade ju inte varit fel.. Dock känns det lite konstigt att betala 500 kr för ett par vantar?! Men vem vet kanske är värt det.

Kavaj
Har en från hööks som är jätte skön, lagom lång och allt. Men har inte samma stretch som "dyrare" kavajer och sitter därför inte lika tajt. Animokavajen är ju galet snygg o sånt men varenda människa har ju en sån! Nej JW kavajen är helt klart mer i min smak..

Ingen update

Förlåt för min taskiga update idag. Men jag har gått och blivit bombförkyld. Sovit sedan halv 5, var nu uppe en snabbis för att byta täcke på hästen bara o de är la dax att sova nu igen. Så imon så åker jag hem och är hemma i helgen för att vila upp mig o bli frisk. Måste egentligen hålla igång Dumle eftersom de är hoppträning på måndag, men hoppas kunna rida på söndag iaf.
Nu ska ja kolla på film o sova igen.

Bilder - Ragge 30 mars.


snygg!

Jätte fina ponny.


Vet att ni tycker mitt snobben och skrutten schabrak är jätte sött :)

K O M M E N T E R A!!

En dålig dag

  • Försov mig.. Kom bara 10 min sent men endå.
  • Hade naturkunskap som är det värsta ämnet som finns + att den lektionen var 2 timmar lång.
  • Äcklig mat till lunch
  • Dressyrlektion på häst som vilat i 2 dagar
  • Världens sämsta dressyrlektion, allt gick @ hell. Ska börja få extra hjälp i dressyren o hoppas på att det hjälper oss.
  • Mamma får för sig att flytta hem dumle över lovet
  • Jag har fått världens feber och fryser svin mkt +förkyld och hela köret......

svar på tal



Anonym om svar på tal:
jag har en stor häst som blir rätt så lång att rida ibland, han går nu på ett tredelat. han är rätt så stark och hänger sig i handen då ibland. tips? ngt annat bett lr?

Svar:
Om du inte vill rida ut problemet kan du prova bett som leker i munnen. Går du till en ridsport affär och säger att du villa ha bett med kulor lr liknande så kan du se flera olika som hjälper mot hästar som händer sig i munnen.


Anna om Den lilla grå:
Du ser stor ut :) Är hon mindre än Filip?

Svar: Nej hon är inte mindre än Filip. Ja visst är jag, kan ni tänka er att jag tävlade c-ponny för ca 7 månader sedan?

Anonym om Miss u my friend:
fattar inte varför du sålde honom.......... vart är han nu?

Svar: För att jag är 166,4.. Tyävrr.
Nu är han hos sina nya ägare.

Annie om Vaccination:
Heter fakir egentligen kingsland fucktard? :)

Svar: haha nejnej, han heter Fakir. Vi bara skojjade lite med marshoppet ;)


MLI - TÄVLINGSRYTTARE SOM VILL NÅ TOPPEN omSmakprov från bildbomd:
var e täcket ifrån? :) as nice!

Svar: Det är från Charlies.


Anonym om Bilderna.:
andrea: jag har en stor häst som är ganska så ny. han är rätt maffig men inte tung att rida. han är stark när jag rider dressyr och brukar hänga i handen på mig. något tips på bett? inte för dyrt dock..
han kan även bli lång i ridningen och jobbar ibland inte med bakbenen så mycket. eftersom jag är svag och tunn så är det väldigt jobbigt att rida en sådan häst

Svar:
Att hästen hänger sig i handen kan hjälpa för stunden om du byter bett. Men problemet kommer du alltid att ha kvar. Mitt tips är att ta hjälp med att rida loss problemet. Men eftersom du säger att du är liten och tunn kan det vara ett tips att i början ta hjälp av en graman för att samla ihop honom, eller prova något bett som leker i munnen. De betten brukar ligga på runt 150 kr.


man får la tävla i tröja upp till regionalt om man har väst?

Svar: Ja, från och med iår får man endast tävla med tröja på lokal nivå.




Bilderna.

Dem ligger i ett tidsinställt till morgondagen för att Andrea laddade upp så mycket bilder idag så jag tror inte era hjärnor orkar mer bilder haha :)
Men det är en fet bildbomb kan jag lova och det är fina, så imorgon kommer dem upp under efter middagen.
Något mer som händer i morgon ? Bara hoppspecialen och sen fodring på kvällen.


Bildbomb på fakir

ericahalvardsson.blogg.se var det som tog bilderna på mig o dumle + mig o fakir idag.
'
'
'

Vi går all in'

Lägger allt det förflutna bakom oss, alla gånger det gått dåligt nu släpper vi det och blickar framåt !
Jag ska börja om på nytt och bara ha det som var bra med mig i bagaget.
Måste sluta tänka och börja rida och gör det som vi är bra på - sammarbeta. Det är en toppen ponny jag sitter på jag får inte slarva bort hans kapacitet. Jag har alla förutsättningar för att få han riktigt bra.
och denna igång sättningen gör oss gott, han blir så stark och stadig och kommer dessutom bli extremt lydig.
Visst, vi har en lång väg att vandra men tillsammans klarar vi allt så är det bara!

Så dags att glömma bort det negativa och tänka positivt, och sen på de dagarna det går dåligt får jag tänka tillbaka på dem roliga minnerna vi har tillsammans för det tjänar ingenting till att gräva ner sig och bara se svart.
Vi har vart med om en händelse som jag aldrig kommer glömma, det har gett mig mycket erfarenhet men har vart extremt jobbig - men vi lägger det tråkiga bakom oss, nu.

Jag ska göra allt jag kan och lite till för att detta ska gå hela vägen. Han är känslig min prins, han behöver verkligen mycket kärlek och bekräftelse och det är ingenting jag kan ta ifrån han, det är hans personlighet.
Jag måste komma ihåg detta, jag måste ge han den tiden han behöver annars kommer det inte funka det vet både jag och han.
Vi går all in, beacuse he is the world's greatest!


The moment you think of giving up, think of the reason why you held out so long


Har sjukt många fina bilder från idag, är ni sugna på en riktig bildbomb så får vill jag ha massor av kommentarer på detta inlägget!

Bildbomb Andrea & Dumle


Smakprov från bildbomd

Videoblogg + bildbomb senare..
Kan det bli bättre!?!
Erika fotade mig och dumle förut, blev några jätte fina bilder som jag gärna har hängande på väggen.
Nu måste jag till Fakir, Erika ska åka med dit oxå. Kanske kan övertala att hon tar med sin kamera (a?
ett litet smakprov från dagen.

Kingsland sommar 2011

Jag är helt kär i Kingslands sommar kollektion, jätte fina och söta grejer som verkligen är sommriga :)
Dessa tröjerna är super fina och jag skulle lätt vilja ha den rosa, även fast jag inte är så förtjust i rosa så vill jag ha den!
Såg även att dem hade massor med söta tävlings skjortor men dock var priset lite väl högt, vet inte om jag är så sugen på att betala ca 1200 för en skjorta som inte ens syns.. ? Aja fin var den i vilket fall :)



Tävlingdax snart

a

9 April Harplinge
Dumle går LC o LB avd b
åker med en i min klass då mamma ska på bröllop. Får sköta hästen själv men tror att de kommer gå bra, han är ju så snäll att ha med :)
16 april Östadkulle
Fakir går LB förklass o LB med laget.
Dumle går LB avd b x2
Första omg i DIV 1 som jag ska hoppa med Fakir, även dumle får åka med.
Egentligen skulle dumle gått dagen efter LB+5 o LA i nordhalland men har bara hört dåligt om dom (UNDERLAGET!!) Släpper tydligen och är allmänt asdåligt. Så vill inte debutera LA där..



Dagens fråga


Har lite hjälm problem, jag vill ha en ny hjälm men vet inte vilken utav dessa jag vill ha. Tror det lutar mest åt en mörkblå john whitaker. Och nej jag har verkligen inte tröttnat på min GPA men vill ha lite omvandling i mellan åt.
Vad tycker ni, vilken är snyggast ?

Bloppis.

Eftersom jag nu ska ha svart igen så har jag lite bruna läder grejer som ska säljas.
Allting är i färgen mörkt brun och välskött, storlek står!! Bättre bilder kan fixas om man är intresserad, Mejla [email protected] om du är intresserad.

Equipe träns med pannband med fina stenar i pärlemo färg, COB.
nypris ca 2000 kr, mitt pris 500 kr.

även en trekants martingal från HG (harve godignon), COB. 
nypris ca 1700 kr, mitt pris 500 kr.

Lippo magplatta, 125 cm.
nyris ca 1000 kr, mitt pris 500 kr (jätte fint skick!!)

time to go

Nu ska jag iväg med johanna till Dillan där vi ska käka massa gott och kolla tv.
So no time for bloggning ikväll, sry! :( Eller kanske, beror på när vi åker hem :)

Men mamma tog Ragge idag och skulle tömköra men han är fortfarande för pigg för det så han stack och bara galloperade så hon fick rida ut istället. Och han var fin.
Imon tänkte jag väll också försöka komma ut och rida innan det blir för mörkt.

En favorit bild :') Från en minnes värd helg på tjörn!

Ursäkta röran!

Ursäkta röran på bloggen!
Håller på med koderna osv.
om några timmar kommer det att se ut som det ska.

Mvh Ponnyochryttare
Annonser från BloggPartner

Höglanda skvaller!

www.hoglanda.blogg.se
Ni har flera gånger frågat om skolan och ni kanske inte visste att vi sedan lång tid tillbaka drivit en blogg om hur det är att bo här. Nu är bloggen igång igen och där kan ni följa våran vardag. Skvaller, hästar o hur det är att bo 20 tjejer på ett och samma ställe!

Så börja läs höglanda bloggen!
"Höglanda är den ocensurerade bloggen om ryttarinnorna vilka bor på Höglanda gård och studerar på Sveriges Ridgymnasium."

Missa inte: HÖGLANDA BLOGGEN

www.hoglanda.blogg.se
www.hoglanda.blogg.se
www.hoglanda.blogg.se
www.hoglanda.blogg.se
www.hoglanda.blogg.se
xoxo andrea



Vaccination

Har preciiiis vart nere i stallet och Dumle blev vaccinerad mot stelkramp och hästinfluensa.
Så duktig var han som vanligt, bara stod och sov när dom vaccinerade.
Lika snäll var han när tandläkaren var här och stoppade in en stor stål sak i munnen på honom. Inget lugnande eller något. Mina klasskamrater fick även prova på att stoppa in handen när han hade ställningen på sig och känna inne i en häst mun. Världens snällaste??

Miss u my friend

5 långa månader, känns som 5 år.

Dagens fråga


Vilken stövel tycker ni är snyggast, De niro eller Tretorn ?

Sommarens måste!


Är online nu!

Chatta på!
[email protected]

Sadel provning

Eftersom gårdagens ridpass gick bra så bestämde vi oss för att pröva sadlar idag en då.
Och velig som jag är hade jag sådan sjuk beslut ångest och det stog i valet och kvalet mellan 3 pessoa sadlar som alla låg bra, men tillslut bestämde jag mig för en Rodrigo Gen X Elite som både var skön och sjukt snygg! Påminner lite om min älskade Prestige.
Men för att den ska ligga helt perfekt skulle han stoppa den lite till så att den ligger precis perfekt och så ville jag ha en svart med och det hade han inte med sig, men den kommer troligtvis nästa vecka så jag får stå ut 1 vecka till med min dressyr sadel.

Vad tycker ni ? Är den inte snygg?!

Annars vill jag bara ge creed till min egna ponny som skötte sig så duktigt under sadel provningen trots många upp och avsittningar och sadlar hit och dit - Duktig Ragge.

Nawsi. Astan och ragge idag, var för övrigt underbart väder idag.


Skol DM

K A T A S T R O F !
Ja det var verkligen katastorf från min sida, jag vet inte riktigt var jag sysslade med, ni vet den känslan när man verkligen känner att det går dåligt ? Den red jag runt med hela rundan och jag var så arg.
Men men.. Fick en storhäst som jag delad med min kära vän Emma, det var väl inget fel på hästen utan den var bara välldigt simple och snäll så det är inte dens fel men jag kan faktiskt skylla lite på sadeln. Den var så hemsk och gjorde verkligen så att man kom i stol sits så i stället för att skita i det och bara rida la jag all min Energi på det.
I vilket fall som helst vann jag.. ? måste sett välldigt mycket bättre ut än var det kändes, för på protokollet såg det ut som om jag gjort en riktig toppen runda.
Men hade hur som helst ingen bra känsla.


Jag vann på storhäst och Emma kom tvåa, Ylva vann på ponny och Lisa (min klasskompis) kom på 2 ponny så det var vi furulund barn som knep final platserna!

BIO nu tidsinställda kommer..

Bla. på vilken sadel jag köpte idag och det vill ni väll inte missa ? och hur det gick i skol dm så håll utkik!


Gårdagen.

Blev så att jag red Ragge igår iallafall.
Red ut honom en liten mini runda först och sedan lite inne i manegen. Blev en riktig lättnade efter gårdagens ridpass då allt funkade som vanligt igen! Jag tror inte jag blir klok på min lille herre som verkligen har en vilja utav stål men det har jag också så... haha.
Just nu måste jag bara koppla bort tanken att han har ont för det har han inte och detta låter hemskt jag vet men antingen håller han eller så håller han inte och det finns bara ett sätt att ta reda på det och det är att rida på tills vi ska tillbaka.


Ni ska se hur mysigt det är i lugnet, det är som om man är i Narnija.



Skrittade av honom barbacka efter ridpasset, så bjuder på en fin serie när jag gör ett graciöst upphopp ;)


Tur att min bäbis är så snäll :')

Godiiiisssss.

Har lite mer bilder från när jag red i ridhuset men hinner inte rensa dem nu men ska slänga upp dem någon dag! :) Om ni vill så klart... ?

Marshoppet 2011

Idag blir det efterlängtade Marshoppet, här kommer startlistan!

Klass 1 - MSV B

1. Emelie L - Martijn/Mahjong
2. Andrea - Kingslands Fucktard
3. Julia - Xah
4. Erika - Jacob
5. Linnea - Piraten
6. Sofia - Martijn/Mahjong
7. Lovisa - Gullan



xoxo andrea

Chatta med ponnyochryttare ikväll? =)

Vad tycker ni om att jag ska ägna 45 min ikväll inne på MSN?

Jag kommer då att vara inloggad på [email protected] och ni är välkommna att skriva elr fråga vad ni vill! Jag har inte satt ut någon tid ännu men gissar på runt 21.00 till 21-45 ? Så lägg till på MSN så kanske vi hörs ikväll?

Ps. Ni kan även såklart nå oss på den mejladressen när som helst, den kollas varje dag.


Hoppträning

Har precis kommit upp från hoppträningen nu. Vi hade banhoppning idag, kulkul!!
Började med att värma upp på enstaka hinder och då gick han la ok typ, drog iväg lite efter hindren men inte så farligt.
Sedan satte vi ihop linjer o tillslut en banan. Jag kan inte klaga på ponnyns insats men egentligen inte på min egen heller. Vi var lite ringrostiga och ingen av oss var värst allert idag. Han var seg för rektioner och jag var dålig o seg på att inverka. Hoppade först igenom banan på ca 80 cm, det var inga problem direkt, bara lullade igenom.

Sedan höjde vi upp till drygt en meter och då blev han 100% loj. Gjorde om banan X antal gånger för att han antingen blev flack eller la in ett till, fick inte till några runda fina språng.

Sedan till dagens miss, vi lullade på mot ett räcke o låg inte speciellt stort. Men av någon anledning såsov min lilla ponny eller något o "la in" ett till (dvs, ramlade RÄTT IGENOM hindret.. -.-)
En riktig Peder Fredriksson fail. Fast vi låg inte alls lika stort som han gjorde ;)

Där har ni våran hoppträning, ingen höjdarinsats direkt.


Andrea Olsson?


Den lilla grå

Red sedan iaf julias lilla gråa tjej. Red i typ 40-50 min, satte inte så mycket press på henne utan det blev mest "lång o låg" ridning.
Här kommer film
Måste tillägga att det inte var planerat att filmas, haha så ni får ursäkta min snygga outfit!

Videoblogg

xoxo andrea

Första hästen riden.

Fick sova till ett idag, sedan så blev de att gå ner till stallet och rida ut med linnea. Vi red på åkern, han fick något dampryck men annars skötte han sig jätte bra. Bra att få lite variation från ridhus underlag o grusväg.

För er som tävlar så är det jätte viktigt att försiktigt byta underlag. Många hästar blir skadade i början av våren pga artt folk har ridit på samma underlag hela vintern och sedan åker och tävlar på ett annat. Man måste sakta vänja hästens senor vid andra underlag. Rid ut på olika underlag, börja sedan försiktigt byta ridbana. Ex våran paddock är användbar nu men den är djup till skillnad från ridhuset så därför skall man bara skritta och trava första gången man rider där. Annars kan hästen bli svullen och varm i benen. Att linda efter man bytt underlag ex. efter tävling eller träning på annat underlag är även en rekomendation. Hästar som går i stora hagar med kullar osv har oftast starkare senor och behöver inte lika lång tid på sig att vänja sig vid nytt underlag.
på åkern i vintras


Ska iaf ner och rida Xa sen oxå. Det är typ det enda jag har planerat in idag!

Dagen och morgon dagen.

Ska snart åka till stallet. Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska göra idag, om mamma ska rida i PDn och se om han stannar med henne också och om han gör det så kan jag nästan lova att han har ont.. Om inte så är det nog mer dum heter.
Dette utesluter lite om vi ens ska prova sadel på han imon, om han ändå inte funkar känns det ju inte som någon större idé att köpa en sadel.

Imorgon är det skol DM i hoppning som gäller, det äger rum på clarebergs ridklubb och alla rider på deras ridskole ponnyer. Det är stilhoppning som gäller vilket inte är min starkaste sida men I try. Ska i vilket fall bli roligt!



Dog en smula

Alltså detta är så mycket min humor det kan bli, shit vad jag skrattar!!!


kom igen

När kommer 2000 gränsen knäckas egentligen ? vi har vart nära men nepp det vill sig inte!

RIP Jan Svanlund

Jan Svanlund. Bilden är från 2005.

Jan Svanlund är död

Jan Svanlund är död.

SVT-legendaren gick bort efter en kort tids sjukdom.

– Det är en tung dag för SVT Sport, säger SVT:s sportchef Per Yng.

Jan Svanlund kom till SVT 1966. Han har sedan dess varit SVT trogen, och har trots pensionen 2006 fortsatt att arbeta, framför allt med ridsport. På söndag skulle han kommenterat världscupfinalerna.

”En tung dag”

Svanlunds specialområden var motor och hästsport, men han arbetade under sin karriär som redigerare, producent och reporter med det mesta. Ronnie Peterson, Björn Borg, Ingemar Stenmark och Malin Baryard var några av profilerna som Svanlund intervjuat och skildrat, skriver SVT på sin hemsida. Han har även jobbat med Lilla Sportspegeln.

– Vi har förlorat en kompis, en strålande yrkesskicklig TV-man och en viktig del av vår historia. Det är en tung dag för SVT-sport. Men "Svanis" finns kvar hos oss och hos alla som följt sport i TV under de senaste fyra decennierna. Av den kalibern var hans insatser, säger Per Yng, chef för SVT Sport, till SVT:s hemsida.

 

Från: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article12788770.ab

 

 



Bilder - Ragge

Har iaf lite bilder från idag fast än det gik så dåligt.
Glämde berätta för er att carro fick rida lite förut eftersom vi körde fast, provade även på att rida på Pessoa och det var varken dåligare eller sämre så absolut inget jag kommer fortsätta rida på!

Dagens outfit, Kingsland all over + tretorn.

Svart swarovski pannband - hot.

Ragges outfit, Dyon träns m. swarovski pannband och Pessoa bett, Hansbo schabrak, Wintec sadel och fleece täcke.

Carro och ragge, om jag nu ska leka lite terapeut så tycker  jag personligen som känner han så väl att han inte har samma energi i ögonen.



Min finaste.

repris

Många av er önskar bilder på våra tävlings schabrak och jag gjorde ett sådant inlägg i sommras men eftersom ni vill se så slänger jag upp det igen! + några nya :)


John whitaker shcabrak m. La kim luva.

Okänt ljusblått schabrak m. luva.

Scapa sports - 08 schabrak m. luva.

John Whitaker schabrak.

Schokemöhle schabrak m. okänd luva.

Anna Scarpati luva´m. schabrak.

Exlusive Horse wear club schabrak.

Anna Scarpati schabrak

John Whitaker schabrak¨              John whitaker schabrak.

Vilket utav dessa är erat favorit ?


Lördag

Kom precis hem från KRK. Har varit där med linnea och kollat på tävlignarna i några timmar. Finns så många snygga storhästar!!
Nu har jag precis tryckt i mig en sallad och bytt om, ska gå ner och rida Xa innan linnea kommer ner och hjälper mig med hinder när jag hoppar Dumle!
Så ser min Lördag ut, sen så får vi se vad som händer ikv ;)

från krk förut



Golden Rainman..

Börjar tvivla ännu en gång. Han har ju börjat stanna igen nu och min känsla är inte bra, jag känner han så bra och känner minsta lilla skillnaden. Han går inte ärligt, han gör som han gjorde "förr" han står emot i varje steg vilket han inte gjorde förra veckan.
Varför ska det alltid bli en kepp i hjulet för oss.. ?

Dagens ridpass var katastrof som ni säkert redan förstått.  Jag vill inte bli arg på han mer för det känns inte rätt, han är inte som vanligt det kan jag sätta fingret på. Men vi ska rida några dagar till och fortsätter han på detta viset måste vi åka tidigare än tänkt till vetrinären.

What are words, If you really don't mean them
When you say them.
What are words If they're only for good times then they don't.
I will always love you.

Träns mode

Tänkte ta upp två träns som är super inne just nu!

Första är tränset med separat snokrem.
Ett mycket stilrent och snyggt träns som självklart är snyggast med snokremen på då..
Det helt klart snyggaste aachentränset enligt mig.
HDR Träns med aachennosgrimma
Henri De Rivel
.. och självklart det populära dyon tränset!
Klinker träns
Har varit ute i många år nu men nu ser man flera olika märken som tar tillbaka det. Innan har det varit lite "B" men med rätt märke så finns det många snygga träns med klinkers. Min personliga favorit är treadstone tränset som finns att köpa här för 840 kr!
Rich Tan Plus Aachenträns med metalldetaljer

Fredag

Började dagen med stalltjänst - alltid lika roligt ;). Sedan så hade vi bara en lektion idag. Fick reda på mitt betyg i Estetiskverksamhet, MVG wihoo!

Slutade tidigt så jag och linnea åkte och köpe godis och när vi kom tbx så gick vi ner och kollade på 2ornas hoppning. Mellan grupperna fixade vi Dumles hovar, dom mår inte så bra nu när det är lerigt i hagarna så han ska få gå i grushage nu ett tag. Borstade av dom, sedan sköjde med slangen, sprayade lila spray och tjärade tillsist in dom. Fyllde på hans vatten och fixade lite sånt ^^

Bytte sedan om och åkte till stallet där Fakir står. Red först honom, gjorde markarbetsövningar först. Hoppade sedan en serie och till sist titthinder. Lådor osv. Efter honom så red jag med hans ägare ut på en av hennes storhästar. Galopperad i skogen och lite sånt :) Btw. dumle fick en vilodag idag.

Imorgon så har jag min första sovmorgon på väldigt länge, så skönt - inte ens alarm är ställt! Förövrigt så har jag två hästar att rida denna helgen, dumle o xa. Imorgon ska jag även hoppa lite på busponnyn, hoppas att han sköter sig! Blir troligen mäst stuts och sånt.

Ne nu ska jag sätta på 2½ men och sova. Och hoppas verkligen att trots allt detta krångel med bloggen att ni läsare stannar kvar, för det gör vi!

Godnatt.


Dagens Ripass - Ragge

Ragges fd. ägare var ju på besök idag och självklart var Ragge på sitt jobbigaste humör idag.
Började redan när vi skrittade sjörundan så var det typ italienska vouge och fotade nere på ängen (okej skämt åt sido, men det var någon utländsk fotograf med några modeller), i vilket fall var ju dessa människor livfarliga.. och det var så pinsamt för han stannade precis framför kamera linsen (några meter i från men i rätt vinkel) och dem bara stog och kollade på mig som om jag var en idiot men jag red iaf på och då för han damp och gör en 180 graders vändning och bockar iväg till vägen och jag kännde bara "omg.." men jag var ju tvungen att skritta förbi men då får han ju fläpp igen och bara ställer sig upp men skrittar sen vidare lugnt hela sjörundan. Men eftersom dem håller på att bygga längst bort på sjörundan och han blir crazy om man går förbi där så vännde jag med hoppet om att dem gett sig iväg men icke sa nicke, och det var verkligen inte så att dem var mindre läskiga för att man redan gått förbi dem en gång utan han gör samma fina rodeo visning som tidigare. Men förbi dem kom vi, dock måste dem nog trott jag var i stort behov av uppmärsksamhet eftersom han dampade precis framför dem..

Jaja, väl uppe i PDn gick det bra tills dem kom för då är det första han gör är att stanna och jag fick inte ígång han så då fick mamma komma in och då bockade han iväg, och sen stanna han igen och då bockade han och sprang ut ur PDn och sen ännu en gång så gör han samma jävla sak igen. Sedan var han allmänt spänd och jobbig hela ridpasset.'
Tur att dem är förstående och inte så dumsinta så att dem inte förstår för dem vet ju trots allt lite hur han fungerat osv eftersom det är dem som ridit in han så Martina gav mig några tips som jag får ta andvändning av.
Imon ska jag rida ut och jag får väll be till gud att han håller hovarna nära marken och att jag sitter kvar!




Dressyrryttare?

Fickl något slags ryck idag på träningen. Han var verkligen helt oridbar när det kom hinder på banan, stel och sånt. Så nu ska jag bannemej börja ta tag i dressyren på riktigt! 3 dagar ren dressyr i veckan, 1 ordentlig uteritt, en skrittaut dag och två hoppdagar (en med bara bommar & sockerbitar.)
Är så pepp på att få honom fin på marken att jag skulle kunna gå ner och rida 2 timmar dressyr nu..
Men imorgon så rids han ut sedan så blir det ons dressyr och torsda dressyrträning!
Visst jag har ridit dressyr minst 3 dagar innan oxå, men nu menar jag verkligen DRESSYR! Inte någon latmask jogging i 30 minuter utan nu minst 45 min ren dressyr. Visst han kan rätt mycket för sin ålder. Skänkelvikningar, rena galoppombyten, öppna, sluta o gå i stadig form. Men endå, blir roligt att pusha honom ännu mer och se hur mycket han kan lära sig.

Gjorde min dag!


Så gulligt!
Tack så mycket Johanna :)

svar på tal



becky :)
om Kom igen nu brudar!!:

måste bara fråga något som inte hör till ämnet.
hästen jag rider rycker (alltså drar huvudet upp och ner typ) i hoppningen och jag undrar om ni rekommenderar något bett för sådant? Han är aldrig stark! 
Han har vanligt 3-delat nu.
Tänder är kollade! Om du/ni inte förstår finns det filmer på bloggen! :)

Svar:
Ett bett som gör att hästen går lite mer stabilt är att rekomendera.
Rakt bett kanske?


 

stella om Min dag (&går dag):

vad är det för täcke som har hål där det brukar vara bogveck? min häst får lätt skav och undrar om täcket motverkar det på något vis :) lägg gärna ut mer bilder, vars du köpt det/det går att hitta :)

Svar:
Dock är det inte meningen att det skall vara ett hål där. Dumle får alltid hål vid bogen på sina täcken. Trots att det sitter bra..



Anonym om Tävlingen:

hej! Jag kanske är lite trög men vem är fakir? Är han din häst?

Svar:
Nej Fakir är inte min häst.
Jag rider fakir åt en kompis. Anledningen är för att jag ska hoppa honom i vårat div 1 lag.


 

Natalie om Minnen:

Skulle ni kunna skriva var man kan köpa tretorn advance stövlar ? vore snällt :)

Svar:
Tretorn advance går att köpa i det flesta "riktig ridsport" butikerna.


 


Tävlingen

Förlåt mina läsare jag skrev fel! Menade 11 i första, gud. Ni behöver inte dödsdömma mig!
Hur som helst..

LC
Han var fin men min ridning var inte den bästa. Man måste ha honom framför sig hela tiden o behålla stödet. Svårt han blir rätt så springig. Men nöjd med rundan i övrigt.

LB
Mycket bättre runda! Efter några språng så kom vi igång ordentligt.
Efter näst sista i omhopp trodde jag att jag va klar och red till utgången. Eftersom jag var första som kom till omhopp så trodde de på läktaren att jag oxå va klar. Så när jag var påväg ut så skriker dom på läktaren "13 andrea, nr 13"
la en volt och sen när vi kom på det så rev vi.
Mamma filmade dock inte det för hon trodde oxå ja va klar efter 12an.
Sjukt synd, var grymt nöjd med rundan i övrigt!!
12 fel, 4 för volt, 4 för riv o 4 för tidsfel.
Slutade 4 då det bara var 4 nollor i grunden.
xoxo andrea

Tävling idag

Placerad i båda klasserna med fakir.
0+4 i första. 6a
0+12 i andra. 4a
Detaljer kommer senare

Kommentarer ang olika raser - TIDSINSTÄLLT

Innan ni läser detta så ska ni veta att jag inte menar något illa mot någon ras. Även om jag tycker mkt dåligt om vissa så skriver jag inte ut det. För att jag vet att det finns undantag. Alla hästar är individer och självklart kan det finnas undantag i det jag skriver.
Det finns travare som hoppar, fullblod som är lugna, smala fjordingar m.m
Men jag går efter den "typiska" hästen för denna rasen.

Fullblod
Fått intrycket av att det är mycket känsliga och lätt blir skadade pga deras kroppsbyggnad. Jag hade nog inte själv köpt ett fullblod, möjligtvis en korsning. Men som sagt för "mycket blod" för mig.
Frieser
Tuffa att kolla på någon gång. Men verkar tråkiga att äga, som alla utställningshästar.
Verkar annars vara en väldigt trevlig häst.

Travare
Byggda och avlade för trav. Skulle aldrig köpa mig en travare då den inte har något av det som jag söker.

Lipizzaner/Andalusier/Lusitano
Självklart ska jag inte blanda ihop raserna eller så men tycker att de kan gå under någolunda samma hästtyp..
Tuffa hästar att kolla på någon gång. Men passar inte riktigt in i sverige eftersom deras "egna" tävlingsgrenar inte är stora i vårt hästsverige.

Fjording
Finns många tuffa fjortkorsningar. Känns som en väldigt basic häst, allround. Inte sportig i modellen men finnns fina undantag.

Tinker
En häst jag aldrig stött på direkt. Har  lite svårt för det med mycket man, mycket hovskägg och vildvuxen svans.

Nordsvensk/Ardenner
Haha jadu.. Lämpar sig i skogen? :)
Shettlandsponny
Är galet söta när dom är väl omskötta. Dvs inte helt vildvuxna :)

Connemara
Fint extriör och en bra tävlingsponny. Många av sveriges finaste ponnyer är connemaror.
Både Filip o Dumle är 100% connemaror.
Bästa ponnyrasen enligt mig.

Islandshäst
Förstår mig inte alls på den hästvärlden, finns några som rider/tränar i vårat ridhus och när de pratar med varandra känns de som om dom pratar japanska..
Lite otroligt hur de kan hålla såpass bra och endå bli utbildade med att springa spännda hela tiden! (de är de ifs inte, men ser ut så)

New forest
Något kraftigare än connemaror. Känns som en typisk allround ponny. Sedan finns de ju superfina sportiga hoppponnyer.

Svensk Ridponny
Gillar dessa ponnyer. Ofta importer eller korsningar som går under svensk ridponny, men de är oftast byggda och lämpade som sportponnyer.

Kretslopp uppsats - tidsinställt

Det var folk som önskade att jag la upp uppsatsen.. Så här kommer den :)

Btw. just nu är jag på tävling haha. Önska mig lycka till


Inledning

Till detta arbetet så har jag valt hästen som jag i min text kallar för Z. Z är en 2 årig brun vallack som har råkat illa ut. Ägaren hade skickat ut honom på unghästbete från maj-september och fick tillbaka honom i förskräckligt skick. Efter att bara ha ägt honom i 4 månader så hade hon ingen aning om att han snabbt förlorade hullet under betet och hade behövt stödfodras under hela sommaren.  Målet med honom nu är att få honom i hull för att kunna börja utföra lite smått arbete som 3 åring.

Hur gör man för att nå målet?

På kort sikt är målet att han ska vara så pass stark att kunna gå i en större hage med de andra unghästarna. Nu så har han förlorat så mycket energi att han inte orkar vara ute och busa med de andra. Jag hade tänkt att vänta till våren kommer med detta.

1a månaden (oktober)

Nu får Z bara grovfoder. Han får 6 mål om dagen med 1-2 kilo i varje. Han är nämligen inte så pepp på att äta nu när han fortfarande är helt slut på energi. Jag valde att ge Z höselage för att han även ska få i sig lite vatten med grovfodret. Jag har även erfarenheter av att hästar tycker att höselge är godare än hö och han behöver all motivering för att äta. För att inte all höselage ska ligga och skräpa i boxen så får han flera mål med lite i varje istället. 6 på morgonen så får han frukost inne i sin box.  Då får han det i ett hönät med stora öglor. Han går ute i hagen från 8-16 och kl 10 & 14 så får han mat ute i hagen, han har även tillgång till vatten men det brukar stå orört. Han står ensam i en liten grushage under hela första månaden. Kl 16 får han sitt 4e mål och de 2 sista målen ges  19 & 21.

2a månaden (november)

Z får nu 5 mål med 2-3 kilo varje mål. Till frukost och kvälls maten så får han även betfor och olja. 0.5 liter blötlagd betfor med massa vatten och 1,5 dl olja under dessa mål. Oftast så äter han upp all sin mat, men får den fortfarande i ett hönät. Hagen har blivit lite större, han går fortfarande bara på grus eftersom det är november så är det bara rötter kvar i marken och jag vill inte riskera att han får i sig något sånt nu när hans immunförsvar inte är så starkt. Han får samma mål med mat som innan förutom att han inte får målet kl 19. Under den tiden så har han istället få börja röra sig lite smått med 10 min promenad på paddockunderlag varje dag. Jag väljer att inte gå på hårt underlag då hans senor inte är vana vid pressen.

Långsiktigt efter dessa 2 månaderna så har han fått en hagkompis i grushagen som han står med hela vintern. Till våren ska han klara av att långsamt vänja sig vid lite gräs och kunna släppas i den stora flocken.

Sakta med säkert så kommer vi till denna foderstaten, jag hoppas att  han vid mars-april ska kunna äta enligt denna.

HÖSELAGE

BETFOR

OLJA

KRAFFT MUSKEL

HAVRE

MINERALER

MORGON

3

0.5 kg

0.25 kg

1 dl

LUNCH

2

MIDDAG

3

KVÄLL

5

0.5 lit

1 dl

0.25 kg

HÖSELAGE - Han får större mängd höselage och har återfått ”matglädjen”.

BETFOR – hans mage behöver fortfarande hjälp då tarmarna innan inte varit lika mycket igång. Med betforen får han även i sig vatten.

OLJA – han behöver fortfarande hjälp med att hålla hullet

KRAFFT MUSKEL – Här kommer det bästa. Detta är ett mycket protein rikt foder som han behöver nu när hans aktivitet ökar och ska börja bygga riktiga muskler för att bära upp ryttare.

HAVRE – extra energi behöver han nu när inridning börjar samt att han börjar bli aktiv i hagen.

MINERALER – ett extra tillskott kom bara fyller ut det andra fodret med de mineraler som han inte får i sig.

Nu är han 3 år och det är fortfarande rätt mycket mat för en så pass unghäst. Men han behöver allt detta för att klara av att hålla för arbete.

Träningen har under hela vintern vart att jag promenerat med honom upp tom 40 min.

Till våren  så är detta ett schema som jag utgår från

Måndag: 30 min skritt på asfalt

Tisdag: 10 min longering

Onsdag: Vila

Torsdag: 30 min skritt på asfalt

Fredag: 20 min tömkörning

Lördag: Sadel och träns vänjning samt tillslut något uppsittet

Söndag:  Vila

Skritt på asfalt – han måste stärka senor och leder. Asfalten ökar blodcirkulationen och i rätt mängd så är detta mycket givande.

Longering – jag longerar mycket korta pass för att det sliter på det lilla han lagt på sig att gå på små volter.

Tömkörning – Gör det lite längre eftersom man jobbar även på rakt spår. All arbete med longering och tömkörning är för att bygga på hals, rygg och rump muskler.

Sadel & träns – Det börjar bli dags med detta nu eftersom han är 3 år.

Det tog 6 månader för att få honom i hull och kunna börja bygga muskler.

Han var muskelfattig som en 2åring när han kom och behövde bara lägga på sig för att kunna arbeta. Nu efter 6 månader är han en mycket possetiv och aktiv 3 åring som går i den stora hagen med det 6 andra hästarna. Han har även fått åter sin matlust.

Slutsats

Detta är ett mycket rimligt resultat och min lösning bygger på proteinets inverkan och hästens biologi. Hur den bygger muskler och hur man gör för att man ska kunna bygga rätt.

Källor: Krafft.se

XOXO ANDREA

Ragge:18 & 19 mars

Gårdagens ridpass 18 mars: Red i manegen.
Red mycket öppnor, slutor och skänkel vikningar vilket han verkligen gjorde jätte bra, han var även fin i traven men stannade någon gång men annars var han välldigt mjuk och fin.
Efter det så red mamma ut en sväng på han vilket gick bra.

trots stoppet får han 4/5 för han var så fin i övrigt!


Dagens Ridpass 19 mars: Red ut först sen i padocken.
Hade tänkt att rida ut bort mot banvallen så jag gav mig iväg ditåt men efter en bit stannade han och VÄGRADE att gå så det var bara att hoppa av och leda han en bit och sedan hoppade jag upp igen och då gick det bättre.
Men när jag svänger upp mot islandshästarna så kommer tåget (går precis bervid vägen) som han aldrig vart rädd för innan och jag känner ju hur han spänner varenda muskel i hela kroppen och när det åker förbi så gör han en 350 graders vändning och bockar så sjukt jävla högt mot vägen, Givetvis, och jag red barback vilket inte gjorde saken bättre. Så han körde på som en rodeo häst och det var första gången någonsin jag  blivit rädd "för" han, alltså ni förstår inte hur läskigt det var asså han var typ 3 m uppe i luften när jag kolla ner, jag tänkte "åker jag nu så bryter jag nacken för fan". så på något underligt sätt kramlade jag mig fast och satt kvar under hela hans lilla rodeo visning... Jag brukar alltid skratta när han bockar eller busar men inte idag, jag hoppade av och ledda han hela vägen hem och han var så jobbig och bara stegra och galloperade brevid mig och försökte sticka.
Men efter denna fartfyllda uteritt så red jag i PDn och han fortsatte vara lika jobbig där..
Jag drar ett sträck över detta ridpasset i vilket fall. Btw. har jag aldrig sett denna sidan av Ragge innan visst brukar han busa när man rider ut men då gör han det med glimten i ögat men idag vart han bara dum.

Blev ingen bra ridning från min sida heller då jag var så otroligt irreterad på han för han lyssnade inte för 5 öre.


Aja här kommer lite bilder från igår:


Nu ska jag iväg, hörs imon eller ikväll!

En helg med 100 % häst

Fredag:
Slutade vid 12. Softade lite och strax innan 4 så kom Sanda och hämtade mig.
Vi åkte till ett ridhus och jag hoppade igenom fakir nu innan helgen. Känndes bra bra (y
Sedan hem, ner till stallet och fixa allt. Upp vid och äta igen och sedan ner vid 8 för att bygga hinder och hoppa Xa lite.
Blev en 8a med två sockerbitar och ett räcke. Hon är väldigt rolig och rida! Den lilla divan haha.
Dumle fick stå idag..

Lördag:
Ska ner på morgonen och hoppa dumle innan 11. Sedan åker jag hem och vidare till alingsås för någon grejs med DIV 1 laget. Vadå att jag kommer att vara äldst?! Känner mig mobbad som inte gått över på storhäst ännu..
Iaf så sover jag hemma Lördag-Söndag.

Söndag:
Tävling stor del av dagen.
När jag kommer hem så ska jag rida ut dumle.
Sedan plugga, städaoch lite sånt annat roligt!

Btw, någon som har önskeinlägg för ikväll?

Ragge 17 mars 2011♥

Gårdagens ridpass:
Red han först på sjörundan helt själv och han gick på fastän detta - riktigt duktig polle.
//Kanske inte en sån stor grej för andra men för oss är det ett framsteg att han kunde gå en hel runda ute SJÄLV//
Sen red jag inne i manegen och även där gick han som en klocka, fin i munnen och uppmärksam.
Red lite sjänkelvikningar och han fixade det lika fint som vanligt och mycket övergångar från skritt till trav.
Han var riktigt fin hela ridpasset.

Bjuder på lite bilder!

Puss ♥

Älskar denna bilden men fråga mig inte varför,men ljuset är så där magiskt som det är på sommarn!

Inte helt fel att rida ut helt själv i solnedgång brevid vattnet på världens bästa ponny♥



Hoppspecialen -11

Hallo och ursäkta för uppdateringen under går dagen men vart borta hela dagen!

Igår började hoppspecialen som jag ska vara med i nu några månader fram över, ni har väll inte glömt att jag var med i den förra året också.
Det är i vilket fall som helst en grupp för oss ungdommar som vill satsa lite extra på hoppningen.
Och jag tycker detta passar mig perfekt att jag iaf en gång i veckan får rida "som vanligt", jag rider alltså på lektions hästar vilket är jätte kul men när Ragge är igång så får han självklart vara med!

Igår hade jag Jazz, min lilla favorit ponny, vi hade markarebete och det gick ganska så bra.
Jag kände mig lite ringrostig och han vart lite stark, men annars gick det som sagt helt okej men jag hoppas att det blir bättre nästa gång.


Stilhoppning på SM

Många bloggare har skrivit om de nya "reglerna" med stilhoppning under ponny sm.
Vad folk har missat är att det är helt nya stilregler för iår!
Man blir först placerad efter hur många fel man har, SEDAN efter stilen.
Så är det 10 nollor så är det den med mest poäng som vinner.
Men har du 4 fel och bättre stilpoäng än den som vinner så kommer du endå 11.
Så funkar de nya stilreglerna.

Hiss eller diss??

Ur min garderob - KINGSLAND

Nääs jackan
haft i några år nu
1300 :-
Dunväst köptes hösten 2009
Skara hästsport
1600 :-
Tunn vår jacka.
Charlies
300 :-
2010 modell
as go vår/höst jacka
svensk ridsport
2200 :-
Klassjackan 400 :-
Träningströja
Svensk ridsport
700 :-
Träningströja
svensk ridsport
600 :-
träningströja
svensk ridsport
800 :-
Vita ridbyxor
Tre hästar
900 :-
Röd piké
2010 modell
svensk ridsport
500 :-
2010 modell
piké
Skara hästsport
ca 700-800 kr
'

Diss till kingsland!

Köpte denna KL tröjan för inte alls så längesen, har hunnit använda den typ max 3 ggr.
Sedan så snöade det när jag red med den och den blev blöt.
När den sedan torkade så såg den ut såhär. :(
Även fast jag handtvättade den i kallt vatten och med blekmedel på lapparna så gick det inte bort.
Duper dåligt faktiskt!
Ska åka till Svensk Ridsport snart och försöka få en ny eller något, så ska den ju inte bli av att få lite vatten/snö på sig!

Stor diss!

Min dag (&går dag)

Igår, tvättade dumle och alla mina saker. Red därför inte.
Här är iaf en film på min snälla ponny när han tvättas.
Efter skolan så hade jag utv. samtal. Haha var faktiskt riktigt roligt...
Sedan direkt till Fakir, fixade honom och hoppade för sandra.
hem och äta sedan sova!
Idag då så gick ja ju till skolan. Hade naturkunskap hela morgonen, skrev klart mitt arbete.
"Åtgärdsprogram för undernärd och muskelfattig häst"
Vi fick välja en bild på en smal och vanvåradad häst och skriva om vad den skulle äta, hur den skulle tränas, hanteras m.m
Sedan uppskatta hur lång tid allt skulle ta :)
Jag skrev om "Z", en 3 åring som släppts som 2 åring på bete maj-sept. Klarade inte av betet och kom tillbaka mager och muskelfattig.
Om någon tycker detta ämnet är intressant så kan jag lägga upp den uppsatsen på bloggen. Har den endå på datorn.
Efter lunch var det dressyr för Anna. Han var väldigt fin idag, red loss honom ordentligen. Hade önskat att han bar sig lite mer i galoppen samt i volterna. Halterna satte han jätte bra, lilla dressyrponnyn?

Film fakir

Här är film från idag.
Tycker fortfarande att han är galet rolig att rida!
Väldigt nätt, känslig och kvick. En riktig liten speedponny :)
Till skilnad från min egna stora älg haha!
Nej men övade mest på att reglera galoppen. Dock fick vi inte med omhoppningssvängarna vi övade på i slutet för kameran dog :(

Ps. fråga inte vad katten gör i mitten av filmen.. haha
Jag hoppas att dom inte tar bort filmen pga låten. Om dom gör det så kommentera så byter jag bara låt och laddar upp igen :)

Tävling i helgen!

I helgen blir det äntligen tävling!
Skulle ha tävlat med Dumle och Fakir men pga förhinder så är det bara Fakir som åker med.
Kan dröja ett tag tills jag åker ut med Dumle tyvärr.. Finns inte ord för hur ledsen jag är över att inte få åka ut med min lilla pärla :(
Hur som helst så ska det bli jätte roligt att få komma ut på banan igen, vart lååångt uppehåll sen sist jag var ute. (typ oktober?)
Behöver komma igång nu, har många tävlingar att åka ut på iår!
Startar LC & LB, första tävlingen med honom och har ridit honom 3 ggr innan haha, får se hur det slutar! :)
Några läsare som ska dit?
Kolla? Tävla?
kanske fota lite? (a



Blondiner på höglanda

Vi sitter i köket och pluggar ridning när vi kommer till punkten swung och att det inte finns i skritten. Då kommer vi in på andra gångarter. Martina: vad kallas den gångarten som typ kameler har? Simone: tölt? Xoxo andrea

Bilder - Ragge & Lisa

Bilderna från idag blev varken många eller vidare bra men vi måste fira att jag får börja trava så det är skit samma.och så blev det typ bara från ena varvet..
För övrigt var han så jädrans fin hela ridpasset och i traven OMG, gick som en klocka fin i formen och allt!
Min prins.
Red först lite i PDn sen skrittade jag och jennifer ut och travade lite med så klart och vilken känsla det var att rida nere vid vattnet och solen faktiskt värmde - riktiga vår feelings.
Nu saknas bara en hoppsadel haha :) är så himla trött på att rida runt med dessa långa ridläderna och fula schabrak.. Men på nästa måndag (28 mars) då kommer sadel provaren och fixar ny sadel vilket leder till att jag kan börja ha snygga schabrak igen. Haha, har ju ridit runt med detta svarta det mesta dels och är riktigt trött på det och jag har inte velat ha mina hoppschabrak till den sadeln för det ser jätte knäppt ut och ja det gör det med detta svarta också men men..




Första traven på 4 månader. What a  feeling!

UNDERBAR DAG!!

Helt underbar dag idag alltså allting har bara flytit på och Ragge är frisk och får travas och vädret är underbart.
Behöver inte skriva så mycket mer än så, eller vi var hos tandläkaren idag med och fixade lite små grejer så ni får en liten film när han står och får slipade tänder haha :)



Ska snart slänga upp lite bilder från dagens ridpass, så håll utkik!

Ragge är frisk och får nu börja travas lit...

dsc00305 (MMS)

Ragge är frisk och får nu börja travas lite varje dag, helt underbart! Vi ska tillbaka om ytterligare 5 veckor igen på en liten koll och för att få mer instruktioner om hur vi ska gå vidare. Men nu är står han med lugnande och kollar gaddarna, lilla bebisen. Xoxo lisa


Outfit - Lila/Grå/Svart



Bilder - Ragge <3

Tog bara lite svart vita porträtt bilder idag då det blev så himla mörkt men hoppas det är bättre än inget :)
Men om han blir bra imon så lovar jag er årets största bildbomb!




Det bästa och finaste jag har! <3

Q & A

Anonym om Stallet:

Vad har egentligen hänt Me Ragge? Det känns lite förvirrat? Är han sjuk ? :))


Ja vad är det egentligen som hänt med Ragge .. ? Jag har väll inte berättat så detaljerat om vad det egntligen är och det tänker jag inte göra heller, men om du har missat det så har du missat ganska mycket!
Han oppererades under december månad för att han hade otöjliga gaffelbands fästen i båda bak, men nu efter 3 månader med skritt för hand och skritt uppsuttet i dem fem senaste veckorna så är det dags att åka tillbaka på ett återbesök på åby fall att det blir bra eller inte. Jag tror att vi kommer få det svaret imon.
Vi håller alla tummar och tår för att han är bra och jag  kommer självklart medela er så fort jag vet :)


Första gången jag satt på han, på ca 2 månader!


Allt går rätt åt helvette

Kan ju börja med att säga att dumle var jätte fin idag.
Bästa ponnyn.
Juste, tandläkaren kollade hans tänder och dom var fina oxå.
Det är typ det enda som har gjort min dag. Har aldrig varit så ledsen, arg och besviken - ja allt sånt.
När man visat sån respekt och ställt upp så mycket så får man verkligen inget tillbaka.
Ingen hjälp, ingen försöker ens att förstå.
Allt börjar om igen och jag orkar verkligen inte med det denna gången, jag accepterade att det då blev som det blev men detta är fan inte okej.
Finns inte ens ord för detta.
15 veckor är en lång tid
Varför är hela jävla världen så orättvis mot mig?

du är bäst älskling, du är inte värd detta



Sitter i bilen på väg till stallet. Har eg...

dsc00302 (MMS)

Sitter i bilen på väg till stallet. Har egentligen inte så mycket att säga men när jag kommer hem sen så slänger jag upp lite bilder eftersom kameran är med. Vi kan dra en D-O så länge; kl tröja, animo byxor och kl sockar plus ute kläder. Men nu är jag snart framme så ha de gott xoxo lisa


Stallet

Idag ska vi prova att rida i pausen för första gången på 2 veckor, får se hur det går. Sist jag gjorde det så gick det ju sämst, han stannade och det slutade med att jag gråtandes hoppade av och gick ut ur ridhuset..
Men det har vi glömt nu för han har inte stannat på 2 veckor heller så nu skiter vi i motgångarna och lägger energin på framstegen!
Somsagt Åby imon och fy vad nervös jag är , men jag tror eller nästan vet att det kommer gå bra :)

Världens finaste <3

Sporrar

Bläddrade igenom de nya bestämmelserna i TR igår och reagerade på en sak.
"Sporrarna ska vara av metall och bäras rättvända."
Verkligen super dåligt! Jag har ett par AS goa svarta lättviktssporrar som jag älskar av hela mitt hjärta (typ..)
Men deras år på tävlingbanorna är nu alltså över..
Synd finns många fina sporrar som inte är gjorda helt i metall!
Detta borde vell inte drabba JIN sporrarna då?
Eller aluminium är vell en slags metall?
Kanske borde satsa på ett par sånna istället då :)
xoxo andrea

Me and you belong.

På onsdag är det dags igen, det blir förhoppningsvis ett utav dem sista besöken på åby.
Jag är lika nervös som vanligt fast jag tror att det kommer gå bra, men nu är det vinna eller försvinna antar jag.
Förstår ni hur underbart det kommer vara att få trava igen eller ? om så bara en lång sida så kommer det vara helt underbart och det tycker nog både jag och ragge!
Jag längtar så mycket till sommaren för då kommer vi nog få börja tävla igen och vi kommer - Kick Ass :D

Jag vet att jag tjatar om detta all the time men ni kommer ju få följa mig och ragge nu från skritt till tävling och det är kul för mig att sedan kunna titta tillbaka och tänka "gud vad bra vi är" , faktiskt, hur självsäkert det än låter men så är det ju det är ju jag och mamma som har kämpat med han och det är jag som kommer få han dit vi ska och ingen annan!



BLOOPERS

Nu ska jag bjuda er på några fruktansvärt fula bilder och jag tillåter er att skratta.
Bilderna är ifrån när jag red på ängen för ett tag sen på en laddad ponny!

Hungrig heeeezt 1

hungrig heeeezt 2




HAHAHAAHAHAHAHHAAHAHAHahAHAHAHAHHAHAHAAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH
han höll på så här mer eller mindra under hela ridpasset - bara skutta runt.


nummer 2

Andra tjejen som vann en header var linda - http://Lindajacobsson.blogg.se
Grattis och hoppas du blev nöjd!


Kom igen nu brudar!!

Nu får jag nog med allt gullande om hur man hanterar press osv, folk som frågar om det är jobbigt att tävla när man är storbloggare och blablaBLA!!! Jag tänker inte sitta och svara på sånna frågor av er läsare. Allt om att det finns press när man är bloggare är bullshit, press har man på sig som ryttare inte som bloggare.

Är du klen och inte tror på dig själv - JA då tar du åt dig och även tar dig tid till att disskutera ämnet (förutom jag nu då..)
Bryr du dig inte om vad andra tycker som en proffsig ryttare - NEJ då tar du inte åt dig

Ryttare är en inividuell människa som gör SINA resultat utan att försvara sig för varför resultatet blev som det blev. Sedan så kan man självklart förklara, men folk som nojjar över det har inget självförtroende samt agerar oproffsigt. Alla gör dåliga resultat build a bridge and get over it! Man behöver inte bevisa att man inte bryr sig om vad andra skriver/säger. Du ska kunna ta skiten utan att skriva ut för hela världen hur du gör detta.
Självförtroende är något inneviduellt och det finns ingen anledning till att dela med sig om hur man själv gör för att må bättre eller vad det är som trycker ner på en.
Att man är bloggare betyder inte att man har fler ögon på sig - jag menar det kommer ju inte fler folk på läktaren för att du bloggar? Man måste acceptera att det kollar folk på din ritt - alltid. VARJE TÄVLING sitter det folk på läktaren och dömmer dig - precis som du dömmer dom. Men det är sådan ridsporten är och du hade aldrig kommit någon vart om du inte blivit dömd av någon.
Du väljer, skämmas för ditt resultat eller ta det som ett steg på vägen.
Välj själv, men dela inte med dig
Xoxo andrea

Winners

Jag kunde inte välja en som vann header tävlingen så det blev två, men det är bara den ena headern som är klar.
men det är iaf. Malou Kastman - http://maloukastman.blogg.se

Hoppas du är nöjd Malou.


Mina hästar - Phnissa

Samma höst som Nässlan såldes så köpte vi Phnissa.
Phnissa är en D-ponny, ca 146 cm hög.
Sto född 1997
Arab/New forest
Trots att jag bara var 11 år så var det så att jag skulle köpa en d-ponny, anledningen var att jag skulle kunna ha den tills jag fyllt 18 (mamma är inget fan av att köpa/sälja hästar).
Hur som helst så åkte vi till ett försäljningsstall för att provrida lite olika hästar.
Phnissa var sist ut och den som jag fastnade för. Jag kommer inte ihåg så mkt från provridningen mer än att hon hoppade mig ur sadeln hela tiden.. Haha.
Hon var då 8 år och hade varit ute och gjort lite starter tom LB. Vi köpte henne iaf.
När jag var mindre så var jag inget stort fan av att tävla, jag var mer typen som tränade mkt och tävlade när det var en tävling på någon av grannklubbarna. Hoppade några clear rounder på alingsås iaf, gick vell typ bra :)
Jag kommer så väl ihåg min första start på henne! Det var en LD på nääs och vi var felfria, men eftersista hindret i omhoppningen så ger underlaget vika och vi går omkull.. Så kan det gå.
Vi tränade väldigt mycket i både dressyr och hoppning.
I dressyren så tävlade vi LC/LB med många placeringar! Jätte roligt :) Kan ni tänka er att jag varit en liten dressyrtant ;)?
I hoppningen så tävlade vi tom LB.
Kommer ihåg min debut i LB. Vi fick ett ner på ett plank, shit va glad jag var efter det ^^
I våran andra start var vi dubbel nolla och precis utanför placering.
I övrigt så hoppade jag faktiskt 140 på henne haha , på en sandraträning :)
Allt var vell frid och fröjd låter det som?
MEN (ja det finns ett men) jag växte aldrig i Phnissa, blev som längst 154 cm och kom aldrig runt henne. Hon gick i sin takt och jag kunde inte inverka på något sett. Hon räddade mig i varje språng runt på banorna och jag kunde knappt styra runt henne så tillslut så sålde vi henne för att köpa en c-ponny.
Då hade jag haft henne i nästan 3 år. Idag är hon åter igen såld till någonstans här i närheten.

har alla bilder på henne på en cd-skiva hemma.. så får ladda upp fler någon annan dag.
Jää! Här är man grym på att fota >.<
Hahaha!! sikken super bild!!
Clear round f&ouml;r henne. :)
clear round!
:D
sötponny <3

LB

LB - hoppa kunde hon ja ;)
och som ni ser satt jag som en liten vante.




Fakir +film

Fakir fick komma till höglanda idag eftersom det var så dåligt väder ute och dom har paddock.
Hoppade serie och red bomövingar, han är verkligen rolig att rida :)
Lydig och känslig till skillnad från björnen själv.
HOPPAS verkligen att jag kommer med till tävlingen nästa helg, jag står som reserv nu på båda ponnyerna!
btw. dumle vilar idag.
XOXO ANDREA

Edit:Bildtävling ändrad

Avslutas imon ist. har fullt upp!

Sweet

Kom nyligen hem från stallet, red både Ragge och Lallie.

Ragge:
Lika fin idag som igår fast snäppet spändare, jag ramlade av och haha shit vad jag skratta!
Helt oprovocerat när vi skrittar på långa tyglar nere vid sjörundan så får han fläpp när några svanar lyfter från vattnet och bara flyga rakt upp och rakt åt sidan sen rakt ner med huvudet och jag red ju barbacka så jag gled lite chekt ner för halsen haha. Men annars vart han fin något stel i rumpan på vänster sida och ville gärna skjuta ut den sidan lite.

Lallie: Åh lille hamburgaren som  jag alltid rider med ett leende på, han var också fin idag i slutet vart han riktigt fin och mjuk och avslappnad.
Hoppade även ett litet kryss och det gick utomordentligt förutom att han blir lite stark ibland men annars e den lilla skrutten underbar!
För övrigt var det första gången jag red i en hoppsadel på typ 3 månader och fy fan va skönt det var, men om typ 2-3 veckor kommer en sadel provare till ragge.



Svar på tal



vad kostar ett par kyldamasker? :) och är det 2 eller 4 pack?

Svar:
Mina är som sagt Mia Rs, kommer inte riktigt ihåg hur mycket de kostade. Men över 1000-lappen iaf.
Dem säljes i 2 pack.


denise om Tyglar om man inte har graman:
Hej andrea!
Såg nu att du har en riktigt snygg hopplatta till Dumle. Har aldrig lagt märke till den förut. Vad är det för märke? :)

Svar:
Helluhellu!
Jadu, jag vet inte vad det är för märke.. Men köpde den iaf på Svensk Ridsport i Kba för ca 800 kr :)
Snygg platta till bra peng!


Lova om Fakir +film:
är dumle o ragge c eller d-ponnysar? :)
kram.

Svar:
Både ragge o dumle är d-ponnyer.


Anonym om Fakir +film:
När köpte du dina soft up stigbyglar?
Kolla gärna in min blogg också!

Svar:
Köpte dem strax efter jul.
1995:- på svensk ridsport i kba.


Anonym om Fakir +film:
Hej:) Vad använder du för benlindor och var har du köpt dina röda benlindor? Och var har du köpt dom snygga röda ridbyxorna

Svar:
Jag använder fleecelindor oftast. Kommer inte ihåg, det var så längesen nu.
De röda byxorna är från John whitaker. Köptes på Skara hästsport i falsterbo i sommras. Men de finns i typ alla affärer nu :)



Sommar

Jag kommer aldrig få nog utav sommar bilder!
Bilderna blir så mycket finare på sommaren när himlen är blå och gräset är grönt, ljuset är också mycket bättre att fota i. Och sen att man slipper rida runt med flera tons kläder poå sig är inte helt fel heller.
Jag vill ha sommar lov och värme!!!



Haha denna bilden asså.. Gillar även att ylva sitter i en solstol mitt i padocken, men det är så vi gör det på nääs!


The world's greatest!

Får aldrig ALDRIG nog av bilder på min prins!


Film

Har fått önskemål om film när jag rider. Här kommer en kort bit från när jag trava/galopperade.
Jag antar att det inte syns men han var rätt så spännd här. Han HATAR när det är islandshästar i ridhuset, han spänner hela nacken och halsen. Kroppen är rätt mjuk (iaf höger sidan) det går lixxom inte att få han lägre då, så fick gilla läget och bara rida på det som jag hade.

EDIT: blir åksjuk av att kolla på filmen.. haha

Dagens fråga


Hoppning eller Dressyr ?
Ni vet väll redan att jag är mer mot hoppning är dressyr men har efter alla dessa år som häst ägare lärt mig att dressyr är viktigt för att få hästen med på hjälperna.

Favorit citat från Peder Fredricson
"Jag gillar hoppning mer för att man slipper rida dressyr"

Today

Idag blev det en uteritt med Ylva och Emma i det blåsiga och kalla vädret.
Det gick kanoners och ponnyn tuffade på som bara den men busade en hel del också, ni ska se hur ful han är när han hoppar som han gör för han bockar liksom inte utan han hoppar rakt upp i luften så ful :)
Men annars gick det somsagt bra och inte ett ända stopp - Duktigt bäbis.

Idag blir det en riktig blogg kväll för mig så är det något speciellt ni vill höra min åsikt/tycke om så kommenterar ni bara liksom en rubrik så utvecklar jag det i ett inlägg!

Men här kommer lite bilder från idag :)

Här har ni oss hela gänget :) Tycker denna bilden är så klockren haha först kommer astanoch är så gott som prefekt, sen kommer agg tanten Kwanza och sist men inte minst Ragge som ser helt borta ut och langar posen.
Och sen är alla våra ponnyer så olika ingen utav dem har ju någon vanlig färg-eller kwanza är ju skäck men ändå!

Och denna bilden haha, jag sitter med skänklarna rakt ut i vädret och ragge står lika dant med benen - jätte brebent, hihi så söt!



Grinig tjej...

Dagens outfit blev följande:
*Gpa hjälm
*Kingsland tröja
*Kingsland byxor
*Pioneer stövlar
*Sprenger stigbyglar
*Wintec sadel
*John Whitaker schabrak
*Två hemmsydda täcken, Nalle Puh och blått.
*Träns (?)
*Ragge pannband :)

Bild tävling

Kör en mini tävling som kommer avslutas ikväll.
Skicka in din favorit bild till mejlen ([email protected]) och var med att tävla om en header till din blogg. Kommentera även detta inlägget.
(glöm inte att skicka med blogg adressen i mejlet och kommentaren!)


Trevlig fredag!

Tjena tjena!
Sitter är här med mitt mongobarn Linnea. Vi softar vid våra pärlor och tjockar oss med BJ.
Väntar på att 2orna ska bli klara med sina hoppträningar för sen äre två bruna saker som skall motioneras även idag.
Förövrigt blir det en tråkig helg visade det sig..
Skulle egentligen åkt hem idag men hinner inte det..
Så idag blir det till att softa på höglanda.
Imorgon ska ja rida fakir och dumle, inget speciellt händer.
Söndag har jag stalltjänst KUL!!!!
& sist studiedag på måndag ;)

Tyglar om man inte har graman

Isabelle om Mot friskare tider:
Hej, om man för tillfället inte har en graman, skulle man då kunna rida med dubbla tyglar på ett vanligt bett? Såg att du hade dubbla på bara vänstersidan. Tacksam för svar! Grymt bra blogg! Mvh Isabelle
Svar:
Man behöver en tygler per sida om man ska rida med det ist för graman.
Det bästa är om tylgarna är helt släta eller av gummi. Annars kan det fastna i bettet.
Jag rekomenderar inte denna lösningen eftersom spännena kan fastna i bettet, fast jag hade inga problem med det.
Men som sagt detta är en snabb lösning om man bara vill prova hur det är.
Så här får man ty sätta dom isf, för de når inte att sätta "under magen".
Det blir en tygel per sida ungefär.

Fixar dumle


Munsboro Lallie

Antar att ni inte glömt bort Frida och Lallie ?
Nu är denna underbara ponnyn till salu - en ponny med hjärtat på rätt ställe.
http://hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=456895
Läromästare. Hästar säljes

Favoriter




Denna filmen den betyder så mycket för mig, dels för att allting gick sp himla bra detta ridpasset han stannade inte en ända gång, första gången vi galloperade på 4 månader och det var sista gången jag red han innan skadan.
Jag kommer ihåg att jag hade en sån underbar känsla under hela ridpasset, den känslan som jag letar efter varje ridpass - när allting faller på plats!

Och denna bilden utstrålar för mig Kärlek och Glädje, den är liksom så ful att den blir fin så ja har bestämt mig för att köpa den av Karin.
Sen är hela bilden så "OSS", vi hör ihop helt enkelt!

Sen har jag massa mer bilder på oss som ligger varmt om hjärtat som jag aldrig får nog att kolla på.


Lägg fokus på rätt saker

Något som jag tror många utav av oss ryttare gör “fel” är att lägga fokus på helt fel saker när man är ute på  tävlingar.
Jag tror att man skulle kunna prestera mycket bättre om man verkligen fokuserade på det man är där för, och som jag sagt innan så har jag inte prestations ångest eller iaf ingen stor menjag blir ganska lätt ofokuserad och lägger min energi på helt fel saker och det kan vara sånna knäppa saker som jag stör mig på, så som att folk inte spänner alla rämmar så dem hänger och dinglar, om någon har snyggt schabrak, eller om någon ramlar av det blir jag jätte distraherad ut av.
Fast det jag har svårast för är på framhoppningar, Ragge sköter sig bra men jag rider som en kratta och då smittar det av sig på Ragge och han blir ofokuserad vilket ah helt enkelt inte blir en bra kombination.
För jag vet hur jag ska rida för att få bra språng men jag gör det inte utan börjar trixa och fixa alldeles för mycket vilket man inte ska göra på han utan det är enkel och simple ridning som gäller, jag ska bara ha ett stöd i handen och en stadig skänkel så går han som en klocka bokstavligt talat.
Det ät något mamma tjötar ofta om att jag bara ska rida fram mot hindret för då brukar han hitta avståndet själv, men jag gör det gärna svårare än vad det egentligen är.
Det ska jag verkligen lägga på minnet tills det är dags att börja tävla igen - BARA RID.
Men sen på banan brukar jag skärpa mig och det är ju trots allt där man vill prestera som bäst, men det är inte alltid så kul och gå in på banan med baktanken om att det gick dåligt inne på framridningen.
Men då gäller det att tänka om för mig och få Ragge på rätt tankar och tro mig den ponnyn har ett tävlings sinne utan dess like, han vet precis vad han ska göra där det känner man verkligen på han - Han älskar när alla kollar på han och då gör han sig så snygg han bara kan.

Och sen hur påvärkar det mig att ha en blogg när man är ute på tävlingar ? Så länge det går bra påvärkar det mig bara på ett bra sätt men när det går dåligt önskar man att man bara var som "alla andra"   , ingen reflekterar om någon får ett stop men om det är vi bloggare så kommer det genast en kommentar eller liknande. Men jag har lärt mig att det är verkligen ingen big thing, det kan inte alltid gå bra "Utan motgång kommer ingen framgång" så det är bara att tänka vad man gjorde fel och gå vidare. Det blir ju inte precis bättre utav att jag sitter och tänker inför varje hinder "stanna inte stanna inte" för då låser ju hela jag mig.
Så mitt tips är väll att man inte kan gå runt och tänka "undra vad hon/han tänker om mig" osv. för det blir bara jobbigare då, utan man ska köra sitt eget race!

Men i vilket fall, är det någon utav er som har någon bra tips om hur ni gör för att han tänket på rätt saker ?

Tror både jag och Ragge saknar att vara ute på tävlingsbanorna..


Tömkörning

Som ni vet så tömkördes Ragge väldigt mycket i östas för att få bättre ryggmuskler, och detta funkade verkligen jätte bra - så ett tips till alla er som vill ha mer ryggmuskler på eran häst, Tömkör!
I vilket fall så ska min mamma fast gästblogga lite om hur vi gjorde med Ragge när han tömkördes.
Så har ni några frågor om tömkörningen så passa på att skriva dem nu när ni har chansen att få riktigt bra svar!

Ni ser ju själva att han jobbar bra med ryggen. Under tiden han tömkördes så höjdes hans rygg näst intill  5 cm om inte mer.
Egentligen skulle han behövas tömköras nu med men han har lite för mycket energi så dem gångerna mamma har gjort det har han stuckit eller bockat omkring och det är ju inte så bra för hans ben när han bara ska skrittas.
Men så snart när vi har fått börja trava lite försvinner nog lite energi så då ska det nog bli bättre.
Visste ni det frästen, att han har faktiskt inte tappat så fruktansvärt mycket under dessa månaderna, visst har han tappat kondis men i muskler och så har han hållt sig över förväntingarna.

Men det var en ganska så knacklig väg tills han blev riktigt bra och tyckte det var roligt, i början var han motsträvig dvs. antingen stannade han eller hoppade i väg.
I slutet tyckte han det var jätte roligt och gjorde dem mesta skolerna, öppna , sluta, skänkelvikningar, längningar (säger man så?haha) osv.

Men somsagt, kom nu med frågor om det är något ni undrar över!

Mot friskare tider

Japp som rubriken låter så har jag varit sjuk nu i ca 3 dagar. Men idag mår jag mycket bättre så skall vell snart bege mig ner för att rida lilla Dumle. Hade tänkt att jobba lite med sockerbitar om det inte är någon annan i ridhuset, ställa dem på medelinjen och rida serpentinbågar jobba lite i galopp över dom.
Igår red Linnea Dumle. Jag var med nere och han satt verkligen fast i vänster sidan, så jag fick lite ryck på honom och hoppade själv upp. Tog en extra tygel i vänstersidan och använde som graman för att få loss honom (fanns ingen graman tll hands).
Fick loss honom lite iaf, ska fortsätta med graman idag. Han måste verkligen lossa i vänstersidan nu, han sitter fast som sten där.
min fina kille :)
Haha, total diggar min utfit ;)
Ska försöka få med mig kamera ner, kanske blir lite videoblogg eller så.
Vad tycker ni om det? :)

Outfit - Marin/Svart



Ungponny sm anmälan

check

snart så..

Igår var en sån sjukt jobbig dag för mig allting gick bara sakta men säkert utför och sen på kvällen fick jag ett bryt, av all turbolens runt Ragge.
Tror jag har gått och hållt inne allt under denna tiden så igår kom allting det gick inte och hejda utan jag fick näst intill panik och ångest. Jag vet att jag som människa är välldigt bra på att inte stressa upp mig och lägga saker åt sidan och inte ta åt mig av onödiga kommentarer men någonstans långt bak kommer dem in och ligger och gnager, ni tror att jag är riktigt hårdhudad och det är jag men efter allt detta så är jag helt slut - Orken och kämpen är helt slut och det finns ingen stans att hämta ny kraft nu.
Efter all denna eviga kämpan sen augusti förra året börjar ta sin rätt.
Så igår fick jag ett rejält pepptalk av min kära mamma som har hjälpt mig något så otroligt mycket under denna tiden, det är ren sanning att utan henne skulle detta aldrig gått!
Och ett stort tack till alla underbara ni - era snälla kommentarer gör mig verkligen glad.
Men nu kan jag inte jag får inte ge upp för snart är vi i mål och det var som min pappa sa igår med
"Lisa ger du upp nu så är det som att ge upp när du ser mållinjen på vasaloppet, att du bara hoppar av några meter innan. Är det verkligen värt det då när du har kämpat egenom allt det här ?"
Det fick mig faktiskt att inse att det är inte långt kvar nu så jag måste orka, jag måste klara av detta nu för annars är allt slit för gäves och det är inte heller rättvist mot Ragge för han har inte valt att bli skadad.

Fick i vilket fall som helst kämpa mig till stallet igår och vi satte upp en aktivitetsbana så han hade andra saker att fokosera på och nya uppgifter hela tiden så han inte blir uttråkad.
Det gick i vilket fall jätte bra och det var nog en lättnad för både mig och Ragge att vi avslutade det posetivt och inte behövde bråka någonting under hela passet.


DISS!

På detta vintertäcke från Börjes!!
Tänkte bara köpa ett slit och släng och ha på skolan. Tänkte att det enda bara var en liten peng.
Men nej...
Det är sån sjuk dålig kvaliteé och alla sömmar har gått sönder och halstäckes spännena lossnar även "svansskyddet" har lossnat.
Har nu köpt 3 st halstäcken och 2 st vanliga stora täcken pga att de gått sönder.
Jag hittade inte ens någon bild på det på hemsidan, fördåligt för att visas typ..
Om jag inte minns fel så kostade täcket ca 600-700 kr och halstäcket 200-250.
Så jag har sammanlagt betalat ca 2000 kr på ett sånt skit täcke.
Kunde lika gärna köpt ett bucas för 1300 som kanske iaf hade hållt!
NEJ DAGENS FETASTE DISS!

Måndagens hoppträning

Förlåt för min update dessa dagarna. Men har haft mycket att göra och tänka på.

Måndagens hoppträning
..gick super bra! Jag är faktiskt nöjd med min egen ridning. Även om han var rätt så stark och pigg så kunde jag hantera hans energi precis som jag ska.
Röd
En väldigt jobbig övning som ni kanske kan se, speciellt för en ungponny.
Det är inte många galoppsprång, och dessutom frammåt läge. Så man var tvungen att vara aktiv hela tiden, både före och efter. Trodde vi skulle ha problem med att hinna med sista hindret, kunde tänka mig att han skulle flyta ut mot spåret. Men han var faktiskt väldigt lätt att få med sig in. GILLA!

Blå
Hoppade de snea hindrerna på en rak linje, precis som på bilden. Kunde hålla en jämn galopp och även en rak linje utan några missförstånd.

Grön
Avslutade med en vanlig kombination med ett galoppsprång där vi bara skulle sitta stilla och låta hästen göra jobbet. Hoppade bara igenom några gånger.
The end. Nej men jag har inte så mycket mer att säga. En väldigt problemfri hoppträning, vilket så klart uppskattas! Hoppas vi får fler av dessa.

Stallet

Ursäkta ännu en gång för sämst uppdatering men det finns ingenting att blogga om och så länge ni inte kommer med förslag så - Im sorry!

Ska iaf åka till stallet och rida efter lektionerna när det inte är så mycket folk så blir att rida sent.
I brist på annat bjuder jag på lite bilder från i söndags.




Skydd i transporten

Det finns olika åsikter om vad man kan använda för skydd när hästen åker transport. Jag har faktiskt ingen klar åsikt om vad jag tycker är bäst.
Dumle åker med framskydd både bak och fram om ni fattar. Vi har provat att sätta på baktransportskydd men han tyckte att det var jätte obehagligt och vägarade att gå. Men har man vanliga framskydd även bak så funkar det, verkar som om han inte gillar när det går över knät.

Dumles transportskydd
Finns de som låter hästarna åka i lindor med paddar under, jag tycker att detta verkar vara mycket krångligare än att bara dra på ett par transportskydd?
Efter träning/tävling och även mellan klasser brukar jag låta mina hästar stå med kyldamasker.
Jag har ett par från Mias RS
http://www.miasrs.se/produkter.php?k=c:
Med kyldamaskerna kan man på ett enkelt och effektivt sätt behandla hästen utan att använda kylning i form av spray, lera, liniment eller alkoholer. Kyldamaskerna finns med två olika kylelement, 7°eller 24° och de är enkla att byta tack vare snabbknäppning med kardborreband. De passar alla hästar - från ponny till full.
Funktion Kyldamask
Damasken appliceras på baksidan av benet där merparten av hästens muskler och senor finns. När elementet kommer i kontakt med huden som vid vila håller ca 32-33° sker en reaktion, - elementet drar till sig värme från benet och börjar att smälta. Detta gör att benet kyls. Ju lägre fryspunkt elementet har desto snabbare blir avkylningen. När elementet har uppnått sin respektive fryspunkt övergår elementet till flytande form och kyleffekten upphör. Detta innebär att damasken utan problem kan sitta på under en transport eller över natten när hästen står i boxen. Damasken bör inte användas när hästen är i rörelse.
Sedan kan man ju även åka med benskydd+boots. Något jag har gjort korta sträckor. Typ till nääs och sånt dit det bara är ngra km.

Vad brukar era hästar ha när dom åker transport?




Dagen

Gick upp tidigt imorse , mamma och gunilla kom vid 10 och då åkte vi till Fjärås. Sandra är en gammal kompis till mig från nääs tiden, har ridit både div 1 och div 2 tillsammans samt varit uppstallade på nääs och varit med om alla möjliga galenheter.
Hon är förgammal för att tävla ponny och därför ska jag hoppa han i DIV 1 laget.
Hur som helst så tycker jag att det gick bra. En pigg ponny men väldigt rolig att rida!
Jag får snart ner min moppe och då ska jag rida honom minst 2 ggr i veckan. Hoppa och rida markarbete.
Det är ju en månad kvar så förhoppningsvis så lär vi känna varann lite iaf.
Fakir
D-ponny ca 147 cm
Gått tom MSVB hoppning
Sedan så åkte jag hem och red min egna buse. FYFAN!! Ett stort svar sträck över den ridturen.
Han var SÅ spännd, ville inte trava utan skulle smågaloppera hela tiden och (inte skutta på ställer utan galoppera väldigt långsamt.)försökte jag driva på han då så gick han iväg i någon tölt eller sånt. Egentligen skulle jag bara jogga men efter en timme så kunde jag iaf trava någolunda. Hoppas att han skärper sig till imon då det är hoppträning.
Förövrigt så blir den en rätt så rolig vecka har stalltjänst 3 dagar denna vecka dock + en helg dag.., MEEEEN förhoppningsvis tävling på lördag + rida fakir.
& på lörda kommer min kära kinapuff ner oxå <3

förslag

kom med lite förslag om vad ni vill att vi ska skriva om!

Så här bra gick det att åka med ida!

Vi är påväg hem från helsingborg när ida plötsligt somnar vi ratten och hela bilen börjar skaka (pga att vi åkte snett över de vita sträcken,,,)
måste bara tillägga att ida haft sitt körkort i bara 3 veckor... 160 på motorvägen var inte det bästa när man somnar framför ratten. Haha det gick så fort ett tag att man fick lock för öronen XD
Shit vilken nära döden upplevelse.

Utrustning - hästen

Tänkte från topp till tå på hästen göra en liten beskrivning om vad jag tycker är snyggt och stilrent till hästen. Jag ska försöka göra i varierade prisklasser.
Jag måste nog medge att jag total älskar all utrustning! Det är nog något av det roligaste - matcha och välja. ME LIKE!
Och självklart gäller detta tävlingsgrejer för det mästa, hemma spelar det ju ingen större roll.
Så jag börjar med tränset!

FR vänster
Glen Gordon ca 1600 :-
John Whitaker ca 1200 :-
Dyon ca 2800 :-
Hööks 360 :-
Nackstycke: Gjärna paddat, det är alltid snyggast och såklart bekvämast för hästen.
Käkrem: Inte för lång! Ser ofta ryttare med käkrem som bara hänger och dinglar.
Pannband: Ett swarovskipannband är alltid stilrent, fast finns många andra snygga oxå! Om man ska ha swarovski är det snyggast på ett träns med mässingspännen med guldigt och på ett med silver med silvrigt! Köp ej fejk swarovskipannband, det är inte värt pengarna. Lägg till 200-300 kr och köp ett äkta begagnat hellre istället eller ha orginalpannbandet, många originalpannband är väldigt snygga! Man ser verkligen vad som är fejk och inte.
Sidostycken +bett: Snyggast är med sidostycken som är vända innåt.. Och spänn lagom hårt! 1-2 små "rynkor" skall det vara. Sedan får absolut inte bettet vara för långt!
Nosgrimma: Spänn lagom hårt här oxå! Och stoppa in alla remmar så inget hänger och dinglar, det ser super slarvigt ut.
Tyglar: Ha matchande till tränset! Bäst är såklart med tyglar av samma märke, men annars ska de iaf vara i samma färg som tränset. Snyggast är även här spännen som är vända innåt.
Övrigt: Anpassa tränset efter hästen. Ett snyggt träns som inte passar är då inte längre snyggt.

Fr vänster
Börjes 280 :-
Dyon 1300 :-
Spännen: Samma färg som tränset!
Under magen: Spänn inte för hårt eller för löst. Många rider med den hängandes, vet om dödsolyckor där hästen som fastnat med hoven i martingalen. Men samtidigt inte för hårt, hästen ska kunna röra sig och hoppa fritt.
Övrigt: Köp inte fejtk ex denna jacson förbygeln finns det många fejk på. Välj hellre en helt annan martingal/förbygel. Personligen tycker jag även att förbygel är snyggare än både martingal & brösta. Men där hänger det ju mest på vad hästen behöver. Om den ens behöver martingal dvs.

Sadel & Sadelgjort tänker jag inte ta upp. Finns inte så mycket att säga mer än att färgen skall passa ihop med den övriga utrustningen.

FR vänster
Kingsland: 200-300 :-
Eskadron: 300:-

Storlek: Dom ska sitta! Dom får inte vara förstora, ser slarvigt ut när dom hänger runt. En bra ide är att köpa boots med en "plupp" i, detta gör att dom sitter bättre på plats.
Själv så rider jag inte ofta med boots för jag tycker att det ser så sjukt klumpigt ut + att jag själv aldrig har haft någon anledning till att ha de. Nu har jag köpt ett par kingslandboots som sitter bra på plats som jag dock använder när jag rider på gräs, ut eller rider med broddar.
Färg: Svarta, vita eller bruna är okej. Men någon annan färg?! NEJ, ser ju ut som en gymkana häst isf och de som jag skriver om är hopputrustning.


FR vänster
Veredus 1500 :-
Pessoa 2000:-
PRO catago 600 :- (fram + bak)

Storlek: Köp inte för stora!! SÅ HEMSKT att se folk som rider runt med förstora benskydd. Det bästa är om det även är någon flexi variant.
Övrigt: Köp en färg som passar lädret.
Svart: Vit eller Svart
Brunt: Brunt
Röda och blåa benskydd kan vara snyggt beroende på modellen. Personligen tycker jag att det bara är JW skydden som är snygga i färger. Diss till ex rosa och gröna benskydd.



Kingsland 800 :-
RG Italy 1000 :-
Dyon 500 :-
Anna Scarpati 800 :-
Storlek: Förstort är ofc inte snyggt men det är inte heller snyggt med en förliten. Tex. anna scarpati och kingsland har vad jag märkt bara ponny & full på sina. Då väljer jag full. Tänk på hur stor sadeln är och för min del så tror jag faktiskt att den är hela 17,5 tum. Alltså väldigt stor.
Färg: Har du färg på benskydden är det snyggast om något på schabraket passar de. Tänk på vad hästen har för någon färg. Har du en mörk/svart häst är det inte snyggt med svart, schabraket ser då ofta slitet och smutsigt ut. En brunskäck är inte heller snygg i röd/orange.
Stil: Jag är inte så förtjust i för mycket loggor och skit. HL loggar är ok (snygg (a ) för den är bara på en sida. Men ex scapa blir lite mycket. Sömmarna och kanterna i schabraket får däremot gärna vara i någon snygg form. ÄLSKAR AnSc och RG schabrakens sömmar. MUMS PÅ DOM!
Övrigt: Har du luva skall denna ofc matcha schabraket.

Övrigt hästen i helhet: Knoppar är alltid snyggt samt en välborstad svans.
Och nej, även om jag skrev allt detta så följer jag såklart inte allt. Men detta är snyggast om man kan hålla sig till det så mycket som möjligt. Kan ex erkänna att jag hoppade med brun magplatta, träns (börjes) som inte hade något som jag vill ett träns skall ha (+ett 50 kr pannband till).  & även tävlat med brunt mässing träns och ett silvrigt swarovskipannband.
Så det kan gå!
Men kom ihåg! Man tar vad man har och gör det bästa av det.
Väl anpassad utrustning till hästen är snyggare än dyr utrustning.



the b*tch is back

Anonym om ååhhhhhhh..:
han förstår inte meningen med att göra som du säger eftersom du gör så tråkiga saker, då är det ju klart att han slutar vilja efter ett tag. det är du som är felet, sälj hästen eller ändra din ridning. för hästar protesterar inte utan anledning. och föresten, du vet att det är olagligt att slå djur va?

Att man har mage till at kommentera sånna här saker det är helt jävla sjukt och nej jag är inte blind ja har sett vad dem sk. skvaller bloggarna har skrivit men jag har inte orkat bry och jag bryr mig inte på det sättet att jag blir ledsen utan bara jävligt förbannad!
Att man kan skriva att någon slår sin häst det är fan helt jävla sinnes sjukt och inte okej någonstans för det stämmer inte för 5 öre.
Och att ragge "inte förstår meningen med att göra som jag säger" - pfft, jag vet så sjukt mycket mer om den ponnyn än vad någon annan vet så sluta snacka en sån jävla massa skit, han gör allt för att slippa undan innan han fattar att det är kul och just nu är han nog välldigt uttråkad på att bara få skritta all the time och vet ni ? jag förstår han, han har inte blivit riden ordentligt sen i augusti, så det är väll klart att man blir uttråkad då och speciellt om man heter Ragge.
Och nej jag tar inte att det är jag som är felet för i så fall skulle det ALDRIG funkat så bra som det funkade i våras för oss, That's it.
Sen är jag inte den människan som ger upp så fort jag stöter på ett problem (problem är till för att lösas) även fast det känns sjukt omöjligt och jobbigt, det funkar inte så att jag bara kan sälja han för det, för vi har någonting tillsammans han och jag som ingen någonsin kunna ta ifrån oss. Visst vi har det riktigt tufft och jobbigt nu så snälla kom inte med sådanna här kommenterer för det gör mig riktigt arg, det är jobbigt som det är. Vi båda två har sånna enormt starka viljor men sen när vi väl börjar arbeta tillsammans kommer det gå riktigt bra för oss och det vet jag, men det är en lång bit kvar eftersom jag för tillfället inte rider han över huvudtaget och har tagit en mini paus från honom eftersom det har blivit som det blivit. Min mamma har ridit han i 4 dagar nu och han stannar mindre och mindre så på söndag är det min tur att sitta upp på han igen för nu måste vi väck med det här problemet!
Och det kalla du lämnar efter dig "frästen, du vet att det är olagligt att slå djur va ?" Ni fattar väl själva att det är folk som vill "sätta" dit mig. Jag ser själv inte anledning varför äns skriva en sån sak, jag skulle aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig kunna ställa mig och slå ett djur.

Sköt era egna buissnies, och just det - jag vet lika väl som ni att alla har motgångar!

Love me, hate me, you can never break me .
(ursäkta det fula språket osv. men har haft det inom mig för länge så var tvungen att släppa ut allt)

Nothing can stop us now.

Helgen

Hello bloggreaders!
Har precis kommit upp efter att ha skuttat lite med Dumle i ridhuset. De va rätt mycket omkring, transporter på utsidan och islänningar i ridhuset så han va ganska jätte spännd. Men inte dum, ne verkligen inte.
Själva hoppningen gick bra, jobbade mest på att jag skulle hitta flytet. I början så höll ja i honom typ hela tiden men sen i slutet kunde jag slappna av och hade mycket bättre hinder förmåga - jag har väldigt lätt för att bli fast i att hålla hela tiden. Måste öva på att rida mer med benen och ögonen.
Men vi jobbar på't!
Hursom helst så är det mycket att göra denna helgen.
Vi börjar med att imorgon tillbringa en heldag i Helsingborg..
Så imorgon blir det vila för Dumles del!
Sedan på söndag så kommer mamma ner och vi åker och kollar på D-ponnyn och ser om vi passar tillsammans, sedan ska jag ju även rida Dumle oxå.
Mycket häst denna helgen men det gillar vi!
Hoppas att ni får en lika trevlig helg.

try again

http://elisabethagrens.blogg.se

vi äro musikanter!

En faktiskt helt vanlig kväll på highland. Vi bestämde oss för att söka till idol i år och tänkte att det var på tiden att börja öva..
Det hela slutade såhär.
Erika (ericahalvardsson.blogg.se) & jag var de enda modiga som ställde upp. Vi körde igenom hennes spotify lista och de finns mååånga fler filmer. Och en hel del som ni aldrig kommer att få se, för ja.. Vi gjorde om texten lite så den passade oss bätte ;) Många hemligheter avslöjas i den filmen!
Här kommer iaf lite av resultat. Två superstämmor tillsammans kunde inte blivit bättre!
NJUT
xoxo andrea

videoblogg från uteritt


vi hörs en annan dag

är tillbaka på lördag eller något  ha det så bra så länge
xoxo Lisa

Superfin dumle & provridning

Dumle är så sjukt fin nu! Så nöjd, hoppas att det verkligen att det håller i sig nu.
Igår så red jag ut med linnea och julia. Självklart så kommer det en videoblogg upp från det snart ;)
Han är så lydig och flexibel nu samt att han håller formen hela tiden!
Superdumle!
Förövrigt så ska jag provrida på lördag, en D-ponny som jag ska hoppa i DIV 1 laget samt kanske någon övrig tävling innan.
Om allt går bra dvs :)
ne men det blir spännande, sedan så är det tävling nästa helg hoppas jag oxå.
På krk, de enda klasserna som fanns va LD & LC men de fick duga!
Min dåliga update är pga att ja inte har ngt fungerande internet .. SUCK!
xoxo andrea

ååhhhhhhh..

Vill dra ett sträck över hela dagen, det gick så otroligt dåligt!
Hann inte äns korta upp tyglarna innan han stoppade, och så fortsatte det - jag fick han inte ur stället.
Så till slut fick jag hoppa av och han vann och jag vet att det var dumt gjort men jag orkade inte för det är så sjukligt frustrerande, speciellt när man rider i en paus med 11 andra människor som har åsikter om allt även om dem inte säger dem rakt ut.
Det var längesedan jag grät när jag red men idag fick jag nog.
Att han bara inte kan gå ? men vi (jag mamma & johanna) tror inte att han är bra för en häst ska kunna gå med långa tyglar även om den har ont så är det faktiskt. För varje framsteg vi tar så går vi alltid 2 tillbaka, är sjukt trött på detta nu men om 2 veckor ska vi tillbaka och vi kommer rida han fram tills det för om det nu är något så måste vi rida fram det (tyvär), han kan ju inte vila i 2 veckor för då kanske det försvinner - ah ni förstår ?

Fick en kommentar om att vi ska rida mycket och det gör vi han har gått ute nästan varje dag men någon gång måste man få det ur han för han kan inte alltid glida på en räkmacka och ha det kul, så är det med oss människor också - ibland måste vi göra det tråkiga också, även om vi vill de eller ej!

And if you're lost, I'm gonna find you
'Cause without you I'll break down and cry
And you know why I wanna surround you with all my love
Pay no mind to what other people say
You know why there's no standing in our way



See yaa

Ska alldelles strax åka till stallet.
Ska rida i manegen idag så håller tummarna för att han sköter sig och inte löjlar sig och notis till mig själv är att jag måste hålla mig lugn för när jag stressar upp mig blir det bara värre, men jag blir arg och ledsen på samma gång så att jag grips nästan av panik.
så dagens kom ihåg - Hålla mig lugn.
dagens mål - Få en bra känsla samt att han inte stannar mycket.

Men har på mig det här idag iallafall:

HV-polo tröja, glömt att visa er den men fick den för ett tag sen iaf, super snygg.
Animo ridbyor och ullared strumpoor skulle jag tro!
+Kingsland jacka, tretorn stövlar och lamicell hjälm! (blått och svart kör vi på idag!)

Vi hörs sen :) Tar med mig kameran som vanligt!

Hallå!

Hej alla sköna läsare, vi har fått lite nya läsare nu så vi får ta att pressentare oss!
För allt för många tror att vi bara är en som driver bloggen men det är fel, vi är 2.

Golden Rainman eller Ragge som han kallas tillvardags är min ponny som vi köpte I december 2008, När vi köpte han var han inriden och hade precis börjat hoppa.
Våren 2010 började vi tävla och vi avslutade den säsongen med massa fina nollor I avd B.
Tyvär sötte vi på en skada efter sommaren, han hade för otöjliga gaffelbands fästen så han var tvungen att oppereras. Så den 13 december oppererades han och håller nu på att sättas igång.
Så ni får följa oss nu från en början för det blir ju som att börja om på nytt efter inte ha vart ute på tävlingsbanorna sen I början av agusti..
Tävlad upp tom. L:B dressyr – L:B hoppning
Född: 2004
Ägare: Elisabeth Ågren

Carraig Donn men känd som dumle I bloggen är en connemara vallack som importerades från irland I november 2009. Jag köpte honom den 10 juni 2010 och tillsammans har vi hoppat tom. L:B Felfritt. Tanken med honom är att iår försöka kvala in till ungponny SM.
Tävlad upp tom. L:B Hoppning
Född: 2005
Ägare: Andrea Olsson

 
Xoxo Lisa & Andrea


RSS 2.0