Skydd i transporten

Det finns olika åsikter om vad man kan använda för skydd när hästen åker transport. Jag har faktiskt ingen klar åsikt om vad jag tycker är bäst.
Dumle åker med framskydd både bak och fram om ni fattar. Vi har provat att sätta på baktransportskydd men han tyckte att det var jätte obehagligt och vägarade att gå. Men har man vanliga framskydd även bak så funkar det, verkar som om han inte gillar när det går över knät.

Dumles transportskydd
Finns de som låter hästarna åka i lindor med paddar under, jag tycker att detta verkar vara mycket krångligare än att bara dra på ett par transportskydd?
Efter träning/tävling och även mellan klasser brukar jag låta mina hästar stå med kyldamasker.
Jag har ett par från Mias RS
http://www.miasrs.se/produkter.php?k=c:
Med kyldamaskerna kan man på ett enkelt och effektivt sätt behandla hästen utan att använda kylning i form av spray, lera, liniment eller alkoholer. Kyldamaskerna finns med två olika kylelement, 7°eller 24° och de är enkla att byta tack vare snabbknäppning med kardborreband. De passar alla hästar - från ponny till full.
Funktion Kyldamask
Damasken appliceras på baksidan av benet där merparten av hästens muskler och senor finns. När elementet kommer i kontakt med huden som vid vila håller ca 32-33° sker en reaktion, - elementet drar till sig värme från benet och börjar att smälta. Detta gör att benet kyls. Ju lägre fryspunkt elementet har desto snabbare blir avkylningen. När elementet har uppnått sin respektive fryspunkt övergår elementet till flytande form och kyleffekten upphör. Detta innebär att damasken utan problem kan sitta på under en transport eller över natten när hästen står i boxen. Damasken bör inte användas när hästen är i rörelse.
Sedan kan man ju även åka med benskydd+boots. Något jag har gjort korta sträckor. Typ till nääs och sånt dit det bara är ngra km.

Vad brukar era hästar ha när dom åker transport?




Kommentarer
Postat av: Emelie

Paddar, benlindor och boots eftersom att han inte klarar av transportskydd :)

2011-03-07 @ 12:24:52
URL: http://ee
Postat av: Anonym

vad kostar ett par kyldamasker? :) och är det 2 eller 4 pack?

2011-03-07 @ 13:44:19
Postat av: Malin

Jag har alltid transportskydd(de bak går inte över knät dock :P)+back on track paddar under.. sen har jag även boots fram ibland, särskilt om hon har broddar för vi lastar ut fram(utan lämm), så det är bara ifall hon skulle trampa sig.. eller om jag ska rida på en gång efter vi lastat av och vi inte åker så långt så brukar hon få ha sina skydd+transportskydd(:

2011-03-07 @ 15:50:36
URL: http://jjanssonsfrestelse.blogg.se/
Postat av: Michelle

Mina har transportskydd på :)

2011-03-07 @ 16:08:54
URL: http://dressyrgalningen.blogg.se/
Postat av: Erica

Vanliga benskydd + boots

Eller lindor med paddar under

2011-03-07 @ 17:02:07
URL: http://equiperiders.blogg.se/
Postat av: Kerstin "kärre" Falk

kanske är lite fånig men åker alla sträckor med full transportutrustning (broddar helst av) kan även ha boots under transportskydden, som lite extra skydd. Skydden jag har är ett par höga från amigo. Sitter som en smäck. Min ponny har ingen koll på var hon sätter fötterna och kliver på sig själv. När man rider så händer det inte så ofta för då fokuserar hon och måste tänka men annars. Har blivit bättre och bättre när hon mognat och fått mer kontroll över sin kropp. Sen har hon känslig runt hoven. Känner därför att det är bättre att skydda extra. Hon är så lätt och hantera så det tar inte speciellt långt tid att sätta på och av allting.

2011-03-07 @ 18:04:53
URL: http://twococos.blogg.se/
Postat av: klara

Jag har vanliga transportskydd. men ett litet tag hade jag bara ett par som inte satt så bra och min ena ponny trampar runt lite i transporten ibland och lyckades trampa av sig dom så då åkte vi i lindor med henne. Men nu har vi ett par som passar bra :)

2011-03-07 @ 18:41:49
URL: http://[email protected]
Postat av: Sarah

min häst har grimma och sen binder jag fast han i grimmskaft. Inget mer :D

2011-03-07 @ 19:11:38
URL: http://saaraholsson.blogg.se/
Postat av: EmmaK

kan du dessingna min blogg ?

2011-03-07 @ 21:24:06
URL: http://emmakarlssonz.blogg.se/
Postat av: Emeline

Min åker med transportskydd. Är så rädd att han ska trampa sig eller på något sätt göra sig illa i transporten.Är ett par pessoa, han ska få nya när han går på transporten som han ska. Efter tävling brukar jag även ha ett par Back on Track stallbandage under transportskydden ;)

2011-03-07 @ 22:13:05
URL: http://ponnyprinsessans.blogg.se/
Postat av: Agnes Cornelia Åberg

Oftast blir det transportskydd fram och bak och ibland bara fram. Även har dem åkt i benskydd korta sträckor e.x till träningen och så:) Hos dem förra jag red hos hade dem benskydd under transportskydden men nja det känns lite knöligt tycker jag.... för hästens skull...

2011-03-08 @ 07:34:07
URL: http://agnessan.blogg.se/
Postat av: jonna

fin blogg ni har! :) jättefina bilder och söta hästar!

2011-03-08 @ 09:55:55
URL: http://livetisadeln.blogg.se/
Postat av: Louise

Transportskydd på stora hästen. Mark Todd = älska :). Oftast med ridskydden under när vi åker till träning/tävling.

På russet blir det lindor + paddar, men han har så korta ben så har inte hittat några transportskydd som passar hahaha:D

2011-03-08 @ 15:18:25
Postat av: Emma

Tycker det är totalt onödigt med massa skydd som bara är ivägen om hästen ändå står stel, om hästen inte gillar dom kanske den trampar runt och skadar sig för det. Min häst åker helt utan skydd. Förutom nu på vintern då han har fyra broddar i varje hov, då har han bara boots.

2011-03-08 @ 21:36:09
Postat av: Julia & Dezzie :)

Dezzie har framboots och back on track skydd på alla fyra :)

2011-03-09 @ 10:42:06
URL: http://underbarajjjag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0