Hagar

Vad går era hästar i för hagar ?
Om vi nu räknar bort betet för jag antar att det är många som släpper eller redan har släppt runt den här tiden.
Ragge har under hela vintern och våren gått i sjukhage till stor rasthage.
Eftersom han i vintras fortfarande var skadad fick han gå i en pytteliten sjukhage vilket han skötte utmärkt för att vara Ragge men vi hade inte så mycket val eftersom han bara skulle stå still. Men nu i våras fick han om vi ville släppas in i en större hage men då hade vi två problem:
1* Han får inte springa i uppförsbackar och deras hage är ganska backig, och han är rätt rörig i hagen och älskar att busa och leka.
2* Han fick inte få några sparkar på hans oppererade bakben och han är ju rätt så kaxig den lille killen och ger sig inte i första taget.

Alltså var det bara en massa onödiga risker med att släppa honom i den stora hagen, därför bestämde vi oss för att han skulle släppas ihop med Limerick i en stor rast hage/mindre hage, Detta gick sådär de båda perterna var överlyckliga över att komma ut i en stor hage och få springa av sig och det var inte så bara första gången utan fortsatte så så då bestämde vi att dem skulle gå ensamma.

Så här gick det alltså till när dem gick tillsammans och ni kan nog själva lista ut att det inte var jätte bra för Ragges bakbenen att hoppa runt såhär dagarna i ända.
Men nu går Ragge i hela den hagen själv och det funkar jätte bra eftersom han har kompisarna precis brevid!

Han kommer att veckan innan midsommar släppas på bete med alla kompisarna och jag är så nervös redan nu då jag vet hur han är i hegen men enligt min teori så är hagen så stor att han kommer undan och att gräset brukar locka ganska mycket!
Men ni kan tänka er själva efter att ha haft en skadad häst i ett halvår som ännu inte är helt igång så är det ganska nervigt att släppa den för det skulle inte förvåna mig om han fick en lårkaka eller liknande..

Jag tycker egentligen att alla hästar ska få möjligheten att gå med varandra givetvis men vi har ju varit så rädda om honom så det har bara kännts som en onödig risk!

Vad går era hästar i för hagar om vi bortser från betet ?

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vart och varför opererades han? :)

2011-06-09 @ 17:38:49
Postat av: Nina

De har lite olika hagar, en som har massa buskar, träd och ganska knaggligt och kuperad terräng. En ganska stor grushage som aldrig blir lerig-gött på hösten! :D Sedan en hage som är plan och bra för galopper ;) Så de har varierat underlag även i hagen. =)

2011-06-09 @ 20:11:54
URL: http://brahastfakta.blogg.se/
Postat av: Louise

usch ja! bättre att ta de säkra i första hand! super härlig ponny annars, gööör snyggg :))

2011-06-09 @ 23:12:39
URL: http://friisco.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0